Lapland Hotels – arjen luksusta ja edullista perhemajoitusta Ounasvaaralla

Lapin eteläisin hiihtokeskus Ounasvaara sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Siksi katse kääntyy itsellä Ounasvaaralle, kun hakusessa on majoitus Rovaniemellä. Suomen suurin yksityinen hotellitoimija, perheomisteinen Lapland Hotels, omistaa kaksi hotellia Ounasvaaralla. Rovaniemen parhaalla paikalla Ounasvaaran laskettelurinteiden huipulla sijaitseva Sky Ounasvaara tarjoilee arjen luksusta todella upeissa puitteissa. Ounasvaaran hiihtokeskuksen vieressä Ounasvaaran juurella sijaitseva Lapland Hotels Chalets Ounasvaara sen sijaan on keskittynyt edulliseen perhemajoitukseen viihtyisissä mökeissä. Valitsemalla kumman tahansa vaihtoehdon Ounasvaaran ulkoilumaastot avautuvat eteesi ulko-ovesta astuessasi.

* Kaupallinen yhteistyö VisitRovaniemi ja Lapland Hotels.

Talvinen paratiisi odottaa Ounasvaaralla majoittautujaa.

Talvinen paratiisi odottaa Ounasvaaralla majoittautujaa.

Lapland Hotels Sky Ounasvaara

Lapland Hotels on perheomisteinen yritys ja Suomen suurin yksityinen hotellitoimija 18 hotellilla. Omien kokemusten mukaan aina Lapland Hotels -ketjun hotelliin astuessa sisään, tietää hyvällä tavalla mitä on odotettavissa. Sky Ounasvaara täytti nämä odotukset, mutta onnistui ne ylittämään moninkertaiseksi. Viime vuonna uusittu hotelli Rovaniemen parhaalla paikalla Ounasvaaran huipulla on paitsi upea, mutta sen lisäksi hotellin ravintola Sky Ounasvaara Kitchen & View on yksi Suomen parhaista. Sky Ounasvaara onkin erinomainen vaihtoehto etsiessä hotellimajoitusta, jossa on ripaus arjen luksusta aktiivilomakohteessa.

Jo pelkästään ajomatka Rovaniemen keskustasta kohti Sky Ounasvaaraa nostaa tunnelman koko ajan korkeammalle. Tunnelma nousee kattoon, kun astuu hotellin aulaan ja suuntaa omaan huoneeseensa tai sviittinsä. Äänimaailma joikuineen vastaanottaa lomailijan lappilaiseen syleilyyn.

Sky Ounasvaara on täynnä pieniä yksityiskohtia.

Sky Ounasvaara on täynnä pieniä yksityiskohtia.

Lapland Suite - kuin kotiin tulisi.

Lapland Suite – kuin kotiin tulisi.

Sky Ounasvaara Lapland Suite

Majoituimme kaksi yötä Sky Ounasvaarassa Lapland Suitessa, joka henkii koko olemuksellaan luonnon rauhaa. Jo huoneen edustalla käytävällä puuporot toivat luonnon lähelle hotellin sisätiloissa, mutta varsinkin sviitin valaistusvaihtoehdot oli toteutettu mieleenpainuvasti luontoa mukaillen. Pienet yksityiskohdat Lapland Suitessa antoi hulppeat puittee7 rentoutumiseen, jonka kruunasi mieleenpainuvasti rakennettu ikkunallinen sauna näkymällä toisen makuuhuoneen kautta rauhalliseen metsämaisemaan.

Kahden makuuhuoneen lisäksi Lapland Suitessa oli oleskelutila sohvaryhmällä varustettuna. Itse tykästyin ennen kaikkea oleskelutilan ja toisen makuuhuoneen väliseen lasiseinään, joka toi lisää avaruutta tilaan tyylikkäänä sisustuselementtinä. Tästä syystä valitsimme puolison kanssa tämän ns. kakkosmakuuhuoneen itsellemme ja päämakuuhuone parisänkyineen jäi nappuloille.

Mikäli Sky Ounasvaaran Lapland Suitesta haluaa tuoda esiin pienen miinuksen, niin oleskelutila olisi kaivannut sohvapöytää. Tietysti WC:n ja saunatilojen lasiseinä toiseen makuuhuoneeseen tietää myös sitä, että osalle majoittujista se saattaa olla oman mukavuusalueen ulkopuolella. Ikkunan eteen saa kyllä vedettyä verhot, mutta ainakin lasten kanssa majoittuessa niiden varaan ei paljon kannattanut laskea.

Valaistus, kangasmateriaalit ja pienet yksityiskohdat ovat huolella valittuja.

Valaistus, kangasmateriaalit ja pienet yksityiskohdat ovat huolella valittuja.

Pikkumuksut majoitettiin päämakuuhuoneeseen.

Pikkumuksut majoitettiin päämakuuhuoneeseen.

Suihkutilat ja pesuhuone ovat myöskin varsin viihtyisät...

Suihkutilat ja pesuhuone ovat myöskin varsin viihtyisät…

... ja sauna tosi upea!

… ja sauna tosi upea!

Sky Ounasvaaran julkiset tilat

Sky Ounasvaara on mietitty sisustukseltaan jokaista yksityiskohtaa myöten. Itse hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla Ounasvaaran huipulla, jonne nousee myöskin laskettelukeskuksen kaksi hissiä. Laskettelupäivän päätteeksi voi nauttia palautusjuomat hotellin viihtyisässä aulatilassa baaritiskin läheisyydessä takkatulen lämmössä.

Hotellin aulan tilan ovat varsin viihtyisät.

Hotellin aulan tilan ovat varsin viihtyisät.

Itse tykästyin ennen kaikkea puuporoihin - pitäisikö veistää mökille samanlaiset?

Itse tykästyin ennen kaikkea puuporoihin – pitäisikö veistää mökille samanlaiset?

Ounasvaaran ulkoilumaastot

Hotellin ulkopuolella avautuu upeat ulkoilumaastot ympäri vuoden. Sky Ounasvaara sopiikin erinomaisesti aktiivilomailijoille ja rauhallisille liikkujille, jotka haluavat majoittautua korkealuokkaisessa hotellissa. Luonnon ystäville bonuksena on sijainti, mistä on helppo lähteä myöskin yöaikaan katsomaan revontulia upeaan metsämaisemaan. Itse seikkailinkin tunnin verran keskellä yötä Ounasvaaran talvipatikointireitillä yökuvausta harrastaen.

Talviloma Rovaniemellä – Lappi alkaa Ounasvaaralta

Sky Ounasvaaran pihasta oli mukava tehdä lumiliukukengillä retki Tottorakan huipulle.

Sky Ounasvaaran pihasta oli mukava tehdä lumiliukukengillä retki Tottorakan huipulle.

Ulkoilun jälkeen sauna maistui.

Ulkoilun jälkeen sauna maistui.

Revontulet eivät olleet kovin kirkkaat, mutta ulkoilu yöaikaan on aina omanlainen kokemus.

Revontulet eivät olleet kovin kirkkaat, mutta ulkoilu yöaikaan on aina omanlainen kokemus.

Sky Ounasvaara Kitchen & View

Lapland Hotels Sky Ounasvaara on todella poikkeuksellinen hotelli Suomessa, sillä sen ravintola on arvostettu huippuravintola. Sky Ounasvaara Kitchen & View maisemaravintola valittiin vuonna 2020 Suomen parhaiden ravintoloiden listalle sijalle 31! Viidenkymmenen parhaan ravintolan listalla Sky Kitchen & View on ainoa ravintola Rovaniemeltä, toinen lappilaisravintola listalta löytyy Posiolta (Ravintola Tapio).

Sky Kitchen & View tarjoilee bistrolistan lisäksi kolmen ja viiden ruokalajin yllätysmenuja viinipaketteineen. Itselle jo ennen Ounasvaaran talvilomaviikkoa oli itsestään selvyys, että haluan kokea ylistetyn yllätysmenun. Se oli kaikkineen sen arvoinen.

Viiden ruokalajin maistelumenu on kohokohta ruokamatkailijalle.

Viiden ruokalajin maistelumenu on kohokohta ruokamatkailijalle.

Aamupalan kruunaa munakkaanpaistaja

Yksi merkki yleensä erinomaisesta hotelliaamiaisesta on se, että tarjolla on kokki paistamassa munakkaita. Lappilaisia makuja kunnioittaen lohta ja poroa munakkaaseen, sienet jätin tapojeni mukaan kokematta. Kaiken kaikkiaan Lapland Hotels -ketju on tunnettu erinomaisesta aamupalastaan, eikä Sky Ounasvaara tehnyt siinä poikkeusta. Poromakkara toi elävästi mieleen kotitampereen mustan, ja sitä olikin mukava maistaa puolukkahillon kanssa.

Aamupalalla yhdistyi lähiseudun raaka-aineet ja Ounasvaaran maisemat.

Aamupalalla yhdistyi lähiseudun raaka-aineet ja Ounasvaaran maisemat.

Tykästyin koivusiin juoma-alustoihin.

Tykästyin koivusiin juoma-alustoihin.

Näillä eväillä jaksaa lähteä heti ulkoilemaan.

Näillä eväillä jaksaa lähteä heti ulkoilemaan.

Viiden ruokalajin yllätysmenu viinipaketilla

Itse rakastan hyviä ravintolakokemuksia eikä Sky Kitchen & View pettänyt odotuksia. Viiden ruokalajin yllätysmenu tarjoili aitoja lähiruokakokemuksia höystettynä huippuviineillä ympäri maailmaa. Kun maisemaravintolan visuaaliset puitteet lukuisine lasiseinistä heijastuvine kynttilöineen ja lyhtyineen loivat rauhallisen tunnelman, niin ruokaelämykset toivat mukanaan lappilaisen kauneuden. Keittiömestari Tero Mäntykankaan loihtimat annokset olivat sekä visuaalisesti että makumaailmaltaan varsin onnistuneita. Yksi mielenkiintoinen osuus oli pääruokana olleen poron ja siihen kuuluvan viinin jakaminen kahteen eri annokseen. Jälkiruokana toiminut “tykkyluminen puu” valkosuklaamousseineen ja lakritsisorbetteineen kruunasi kokonaisuuden.

Koskaan aikaisemmin ei ole keittiön tervehdystä tuotu pikkumuksuille. Heille oli tehty omat tervehdykset, siinä missä aikuisille omansa.

Sokerisuolattu Taimen sushi, kuivattua tonnikalaa ja purjoa.

Sokerisuolattu taimen sushi, kuivattua tonnikalaa ja purjoa.

Täydellinen päätös täydelliselle illalliselle.

Täydellinen päätös täydelliselle illalliselle.

Lapland Hotels Ounasvaara Chalets

Ounasvaaran hiihtokeskuksen ja laskettelurinteiden vieressä sijaitseva Lapland Hotels Ounasvaara Chalets koostuu 73 saunallisesta huoneistosta, joista suurin osa on Kemijoen rannan läheisyydessä. Erinomaisten Ounasvaaran ulkoilumahdollisuuksien lisäksi Rovaniemen keskustaan ei ole matkaa kuin 5 minuuttia autolla. Hiihtäjille tarjolla on lukuisia eri tasoisia reittejä kilpaladuista leppoisampaan menoon golfkentän tasaisemmilla maastoilla.

Ounasvaara Chalets sopii aktiivilomailijoille ja perheille.

Ounasvaara Chalets sopii aktiivilomailijoille ja perheille.

Ounasvaaran hiihtostadion on Ounasvaara Chaletsin naapurissa.

Ounasvaaran hiihtostadion on Ounasvaara Chaletsin naapurissa.

Ounasvaara Chalets Superior-huoneisto kuudelle

Majoituimme kolme yötä Lapland Hotels Ounasvaara Chaletsin Superior-huoneistossa, jossa on vuodepaikat kuudelle henkilölle. Hirsitalon toisessa puoliskossa olleessa huvilassa oli pienen oleskelutilan lisäksi kaksi makuuhuonetta, joista toinen kahden hengen huone sijaitsi omana huoneena parvella. Alakerran päämakuuhuoneessa oli kaksi erillistä vuodetta, joiden päällä oli kerrossängyt. Kuvittelimme muksujen haluavan nukkuvan parvella omassa rauhassa, mutta toisin kävi, seinästä avautuvat kerrossängyt kiehtoivat enemmän. Vanhin poikani kiitti tästä, ja jäi parina yönä ulkoilujen päätteeksi yöksi parvelle eikä ajellut kotiinsa Rovaniemen keskustaan.

Pohjoisen talvilomalla oma sauna on huippujuttu. Vaikka sauna- ja suihkutilat eivät kovin suuret olleet, niin ne ajoivat asiansa. Saunomisen välissä pystyi vilvoittelemaan huvilan terassilla, sen aikaa mitä pakkasta pyyhe päällä kesti.

Ounasvaara Chaletsin Superior-huoneistoissa on pieni keittiö, mitä voi hyödyntää halutessaan esimerkiksi kevyeeseen lounaaseen. Keittiö- ja ruokailutilat ovat kuitenkin sellaiset, että lomalla ruokaa majoituspaikassa tekeville ne eivät ole parhaasta päästä. Meitä se ei kuitenkaan haitannut, sillä reissuilla illalliset syömme usein ravintoloissa.

Ounasvaara Chaletsissa on useita erilaisia huviloita majoitusvaihtoehtona.

Ounasvaara Chaletsissa on useita erilaisia huviloita majoitusvaihtoehtona.

Superior-huoneisto kuudelle oli varsin kompakti kokonaisuus.

Superior-huoneisto kuudelle oli varsin kompakti kokonaisuus.

Alakerran makuuhuoneessa oli yhteensä neljä sänkyä.

Alakerran makuuhuoneessa oli yhteensä neljä sänkyä.

Oma sauna on erinomainen lisä talvilomailuun Lapissa.

Oma sauna on erinomainen lisä talvilomailuun Lapissa.

Parvella olevassa makuuhuoneessa oli kaksi erillissänkyä, vaatekaappi ja erikoisuutena iso ikkuna alakertaan.

Parvella olevassa makuuhuoneessa oli kaksi erillissänkyä, vaatekaappi ja erikoisuutena iso ikkuna alakertaan.

Monipuolinen aamupala sisältyy hintaan

Ounasvaara Chaletsin majoituksiin sisältyy Lapland Hotelsin erinomainen aamupala. Se tarjoillaan hotellin illallisravintola Thuliassa, samassa rakennuksessa missä on hotellin vastaanotto. Aamupala on varsin hyvä ja normaalia ketjuhotellia huomattavasti runsaampi vaihtoehdoiltaan. Aamupalan kuuluminen majoituksen hintaan helpottaa sitä, että ei tarvitse käyttää energiaa aamupalan valmistukseen eikä sen puolesta kauppareissuihin. Mikäli aikaisemmin ei olisi Lapland Hotels ketjun hotelleissa vieraillut, niin aamupalan monipuolisuus ja maut yllättävät varsin monet ensikertalaiset positiivisesti.

Terveelliseen aamupalaan oli elementit olemassa.

Terveelliseen aamupalaan oli elementit olemassa.

Monipuolisen aamupalan peruselementit itsellä oli rieskat punajuurilevitteellä.

Monipuolisen aamupalan peruselementit itsellä oli rieskat punajuurilevitteellä.

Illallisravintola Thulia

Ounasvaara Chaletsin illallisravintola Thulia tarjoilee perinteisiä lappilaisia makuja. Korona-aikana Thulia oli kiinni, mutta sieltä pystyi tilaamaan normaalin listan annoksia mukaan. Kävinkin hakemassa yksi ilta poroburgerit ja jälkiruuaksi suklaakakut jäätelöllä, siitä ei paljon noutoruoka parane!

Ravintola Thulia

Ravintola Thulia

Poroburger

Poroburger

Suklaakakkua ja jäätelöä noutoruokana.

Suklaakakkua ja jäätelöä noutoruokana.

Kolmen ruokalajin kotaillallinen

Lapland Hotels Ounasvaara Chaletsin yhteydessä on myös kotaravintola, jossa ennakkoon varaamalla pääsee nauttimaan lappilaisista perinneruuista eli loimulohesta ja poronkäristyksestä. Kun jälkiruokana on itsepaistetut lätyt jäätelöllä, niin makuelämys on taattu eikä unta tarvitse kauaa odottaa vatsan ollessa enemmän kuin täynnä.

Vaikka meille suomalaisille loimulohi, poronkäristys perunamuusilla ja lätyt ovat tuttuja nautintoja, niin kodassa avotulen loimussa niiden nauttiminen on omanlaisensa elämys. Ja kun kerran Lapissa ollaan, niin kyllähän Lapin kulta ajaa janojuomana asiansa enemmän kuin hyvin – makunystyrät avaa puolestaan kuitenkin parhaiten sopivan ryhdikäs ja voimakas punaviini tai kylmä maito.

Olimme oman perheen kesken kotaillallisella, jossa meitä palveli syntyjään kemijärveläinen kokki. Illallinen oli sekä ruuan että tunnelmansa puolesta loistava, sillä Kempasta kotoisin oleva illan kokkoaava isäntä kertoi monia mielenkiintoisia asioita niin Rolloon, Kemijärveen kuin Lappiin liittyen. Kaiken lisäksi hän lupasi meille tulevalle yölle taivaan tulet, eikä se pettänyt. Reposet illallisen päätteeksi Kemijoen rannassa oli kaunista katseltavaa.

Saimme nauttia kotaillallisen oman perheen kesken.

Saimme nauttia kotaillallisen oman perheen kesken.

Alkuruokana oli loimulohta ja salaattia.

Alkuruokana oli loimulohta ja salaattia.

Pääruokana poronkäristystä perunamuusilla - mausteena voita ja suolaa.

Pääruokana poronkäristystä perunamuusilla – mausteena voita ja suolaa.

Vanhin ja nuorin poitsu paisteli meille lätyt.

Vanhin ja nuorin poitsu paisteli meille lätyt.

Revontulet kruunasi illan.

Revontulet kruunasi illan.

Kemijoen rantaviivaa ja taivaan tulet.

Kemijoen rantaviivaa ja taivaan tulet.

Summa summarum: Rovaniemellä paras paikka aktiivilomailijalle majoittua on Ounasvaaralla. Siinä missä Lapland Hotels Ounasvaara Chalets on edullinen vaihtoehto lapsiperheelle tai kaveripariskunnalle, niin Lapland Hotels Sky Ounasvaara on loistava vaihtoehto ylelliseen rentoutumiseen. Sky Ounasvaaran Kitchen & View huippuravintola kruunaa kokonaisuuden, joka erottuu perinteisten hotellikokemusten yläpuolelle.

Talvilomailua Ounasvaaralla,
-Kohteena maailma / Rami

* Kaupallinen yhteistyö VisitRovaniemi ja Lapland Hotels.

Aktiviteetit ja välinevuokraus Rovaniemellä

Talviloma Rovaniemellä – Lappi alkaa Ounasvaaralta