Teneriffan parhaat nähtävyydet ja retkikohteet

Teneriffa on monipuolinen vehreä saari, jolla tekeminen ja näkeminen ei lopu koskaan kesken. Tekemistä Teneriffalla riittää useamman viikon lomalle, joten ei ole mikään ihme, että monet Teneriffalla käyneet palaavat sinne aina vain uudestaan. Teneriffa on myös oma suosikkikohteeni Suomesta, kun mietitään talvikaudella parasta kohdetta Euroopassa suorien lentojen päässä aurinkolomalle ilman suurempia aikaeroja. Toki Teneriffalla ei aina takuuvarmasti paista aurinko, mutta tekemistä Teneriffalla riittää myös hieman huonommalle ilmalle.

Teneriffa on monipuolinen kohde, jonka nähtävyydet sijaitsevat pääasiassa saaren sisämaassa ja pohjoispuolella. Suurin osa lomakohteista sijaitsee puolestaan saaren etelä- ja lounaisrannikolla, joissa paistaa varmemmin aurinko.

Tässä postauksessa tuon omat vinkkini Teneriffalle niiden kolmen reissun perusteella, mitä sinne olen vuosien saatossa tehnyt. Sanomattakin on selvää, että aion matkustaa Teneriffalle vielä useasti tulevien vuosien saatossa.

Teneriffalle iso peukku!

Teneriffalle iso peukku!

Top 10 tekemistä Teneriffalla

Tekemistä Teneriffalla riittää hyvin erilaisille lomailijoille. Tässä on kootusti parhaat vinkkini Teneriffalle, jotka toimivat myös lasten kanssa matkustaville. Nämä Teneriffan vinkit täydentävät mukavasti uima-altaalla vietettyä aikaa lomaillessa Kanariansaarten monipuolisimmalla saarella. Tarjolla on vinkkejä Teneriffa upeimpiin luontonähtävyyksiin, viehättävimpiin kyliin ja kauneimpiin kaupunkeihin Kanariansaarten ruokakulttuuria unohtamatta.

#1

Vuokraa auto

Saaren kompakti koko tekee sen, että majapaikasta riippumatta lähes kaikki mielenkiintoiset nähtävyydet ja mielekkäät tekemiset on toteutettavissa päiväretkinä – mikäli käytössä on vuokra-auto. Autonvuokraus Teneriffalla on edullista ja tankata saa Euroopan halvinta polttoainetta. Maanteiden kunto on erinomainen ja ajokulttuuri on varsin selkeää ilman suurempia kilvanajoja.

Teneriffalla tiet on viitoitettu erinomaisesti, ja kun matkapuhelimessa on käytössä tuttu navigaattori eli Google Maps, niin oikealla reitillä pysyminen on helppoa. Toki mukaan kannattaa ottaa suunnistamista helpoittamaan ilmaisia paperikarttoja, joissa merkittävimmät tiet ovat selkeästi merkattu.

Saaren valtatienä toimii TF-1 eli Teneriffan lähes kokonaan kiertävä moottoritie. Pääasiassa 120 kilometrin tuntirajoitus takaa sen, että pidemmätkin matkat saaren päätietä pitkin sujuu tunnissa. Ainoastaan Teneriffan lounais- ja länsiosissa moottoritietä ei ole, joten siellä on tarjolla vain vuoristoisia serpentiiniteitä. Eipä silti, maisemallisesti sieltä löytyy saaren parhaita ajoreittejä tutkittavaksi.

Mikäli majoituspaikassa on mahdollista parkkeeraukseen, niin vuokra-auto kannattaa ottaa heti lentokentältä. Tällöin säästää taksikulut majapaikkaan, ja auto on käytössä koko loman ajan. Autonvuokrauksen päivävuokrat ovat sen verran pieniä Teneriffalla, että ainakaan paria viikkoa lyhyemmillä lomilla kokonaiskustannukset eivät nouse kovin suureksi.

Huom: Korona-aikana autonvuokrauksen hinnat ovat maailmanlaajuisesti nousseet selvästi, koska vuokraamot eivät ole ottaneet uusia leasing-sopimuksia loppuneiden tilalle. Kun maailma taas avautuu, niin tarjonnan kasvaessa vuokrahinnatkin tippuvat merkittävästi taas alaspäin.

TF-1 moottoritie on loistavassa kunnossa ja tekee saarella liikkumisesta helppoa.

TF-1 moottoritie on loistavassa kunnossa ja tekee saarella liikkumisesta helppoa.

Sisämaassa ja länsirannikolla tarjolla on myös kunnon serpentiiniteitä.

Sisämaassa ja länsirannikolla tarjolla on myös kunnon serpentiiniteitä.

#2

Käy Teiden huipulle

Teneriffan tunnusmerkki on Teiden tulivuori, joka kohoaa 3718 metrin korkeuteen. Teiden tulivuoren lisäksi sen ympärillä on laaja Teiden kansallispuiston alue, joka on varsin kaunis kokonaisuus hyvin erilaisia luontoalueita mäntymetsistä kuumaisemaan. Monelle Teneriffan kävijälle käynti Unescon maailmanperintökohteeksi kuuluvalla Teidellä onkin loma kohokohta.

Teiden huipulle noustaan köysiradalla, joka vie kävijät 2356 metristä kahdeksassa minuutissa 3555 metrin korkeuteen. Sieltä avautuva maisema on varsin ainutlaatuinen, suorastaan mykistävän kaunis kraattereineen. Yläasemalta lähtee kolme eri reittiä, joita pitkin voi tutustua Teiden kauniiseen ja karuun maisemaan.

Patikointireitti nro 10 eli Pico del Teide vie Teiden huipulle. Huipulla käyntiin tarvitaan kuitenkin lupa, jota voi hakea ilmaiseksi Espanjan kansallispuistojen sivulta. Huomioitava kuitenkin on se, että päivittäiset kävijämäärät ovat rajattu ja sen takia lupaa tarvitsee hakea vähintään kuukautta aikaisemmin – usein jopa tätäkin aiemmin! Mikäli saat luvan hankittua ja jaksat kiivetä ohuessa ilmanalassa huipulle, niin voit palkita itsesi päivän päätteeksi muutamalla palauttavalla oluella.

Suurimmalle osalle Teiden kävijöistä riittää kuitenkin patikointireitit nro 11 ja 12 Teiden yläaseman läheisyydessä. Näillä puolisen tuntia kestävillä reiteillä pääsee nauttimaan upeista maisemista. Aurinkoisella säällä on mahdollista nähdä jopa naapurisaarille, unohtamatta myöskään monia Teneriffan alempana siintäviä kohteita.

Menopaluu köysiradalla maksaa 37 euroa. Halutessaan voi myös patikoida toiseen suuntaan kaapelihissin asemien välin. Yksittäinen nousu tai lasku kaapelihissillä maksaa 21 euroa. Keskimäärin polville on nousu helpompi, jos ajatuksissa on patikointi Teiden rinteillä.

Teidelle järjestetään myös monia hyvin erilaisia retkiä auringonlaskusta yön tähtitaivaan ihmettelyyn. Lisäksi tarjolla on ohjattuja patikointiretkiä Teiden kansallispuistossa. Riippumatta siitä onko lähdössä omatoimi- vai järjestetylle retkelle, niin kannattaa varautua säähän sopivin varustein. Teiden huipulla saattaa hyvinkin olla lunta, joten lämmintä pitää olla riittävästi matkassa mukana – mahdollisesti jopa kevyt talvivarustus.

Huomio se, että kaapelivaunuun alaikäraja on kolme vuotta, sillä ohut ilmanala Teiden huipulla ei ole pienille lapsille sopivaa.

Majasteettinen Teide on jylhä näky.

Majasteettinen Teide on jylhä näky.

Kaapelivaunun yläasemalta lähtevät suositut reitit Teiden tutkimiseen.

Kaapelivaunun yläasemalta lähtevät suositut reitit Teiden tutkimiseen.

Roques de Garcia

Teiden köysiradan läheisyydestä löytyy yksi Teiden kansallispuiston suosituimmista patikointireiteistä. Reitti nro 3 eli Roques de Garcia on parin kilometrin pituinen rengasreitti upeiden kivikasojen ja kuumaiseman ympärillä. Reitti on suurimmalta osin varsin tasainen, joten se sopii hyvin myös lapsiperheiden retkikohteeksi.

Teiden kansallispuiston maisemissa saa vierähtämään helposti koko päivän, varsinkin jos on innostunut patikoimaan merkityillä reiteillä. Kannattaa siis lähteä aikaisin aamusta matkaan, ettei pimeys yllätä retkeilijää.

Roques de Garcia patikointireitti on varsin suosittu Teiden juurella.

Roques de Garcia patikointireitti on varsin suosittu Teiden juurella.

Roques de Garcia sopii myös lasten kanssa matkustaville.

Roques de Garcia sopii myös lasten kanssa matkustaville.

#3

Aja Anagan luonnonpuiston maisemareitti

Pohjois-Teneriffan paras luontokohde on Anagan luonnonpuisto. Mikäli itsellä ei ole intoa patikoida, niin vuokra-autolla kannattaa lähteä kiipeilemään Anagan vuoristoteille ja vehreään metsämaisemaan. Itse asiassa alueella oleva Las Mercedesin metsä on Euroopan vanhimpia ja se onkin puustoltaan varsin valokuvauksellinen kohde metsämaisemineen.

Aganan luonnonpuistossa on monia hyviä reittejä, mille lähteä patikoimaan luonnon kauneuteen. Yksi hyvä idea on patikoida Tagananan kylän rinteillä, joilta avautuu upeat maisemat taustalla olevan Atlanttin jylhille rannoille ja Roques de Anagan kalliosaarelle.

Mirador Cruz del Carmen

Autoillessa Anagan luonnonpuistossa yksi merkittävämpi näköalapaikkoja on Mirador Cruz del Carmen. Laajalle alueelle ulottuvia maisemia ihailtujaan on hyvä ottaa suunnaksi alhaalla näkyvä Teneriffan upein kaupunki San Cristóbal de La Laguna. Se onkin erinomainen vierailukohde ja lounaspaikka, siinä missä Tagananan kylä Anagan luonnonpuiston kiemuraisilla teillä.

Omakohtaisena vinkkinä kantapään kautta kannattaa todeta se, että alitehoisen vuokra-auton tankki kannattaa tankata ennen kiipeilyosuutta. Vuoristoteillä pienimoottoristen vuokra-autojen menoveden kulutus on sitä luokkaa, että et halua kokeilla samanlaista vapaalla laskettelua loppureissuista kuin itse taiteilin Aganan kiemuraisissa kurveissa. Bensa-asemalle selvittiin kyllä, mutta tankkiin meni löpöä enemmän kuin tilavuus oli…

Anagan maisematiellä on tarjolla jylhiä maisemia...

Anagan maisematiellä on tarjolla jylhiä maisemia…

... ja vehreää Las Mercedes-metsää.

… ja vehreää Las Mercedes-metsää.

#4

Tutki Teneriffan kauneimpia kyliä ja kaupunkeja

Perusidea Kanariansaarten matkailussa on se, että turistit lomailevat rannikolla ja paikalliset asustavat vuoristossa. Teneriffankin mielenkiintoisimmat vierailukohteet löytyvät siis sisämaan upeissa kaupungeissa, missä valitettavasti suurin osa saarella vierailevista turisteista ei ole käynytkään – saati sitten kaupunkien nimiä kuullutkaan.

Saaren ehdottomasti kohokohdat kaupunkilomailijoille on San Cristóbal de La Laguna eli tuttavallisesti La Laguna sekä La Orotova. Koko Kanariansaarten kulttuurihistoriallisesti merkittävin kaupunki on tunnettu yliopistokaupunki La Laguna, jonka värikäs ja arkkitehtuurillisesti rikas keskusta on todella upea. Sen ravintoloissa ja viinibaareissa on lomailija hieno nauttia elämästä Kanariansaarten taivaan alla.

Orotovan laakson kauneudessa sijaitsee toinen upea sisämaakaupunki La Orotova. Se on myöskin erinomainen vierailukohde upeine rakennuksineen.

Sisämaan upeiden kaupunkien lisäksi saaren kiehtovat värikkäät vuoristokylät ovat hyviä vierailukohteita. Sen lisäksi kannattaa käyttää aika sympaattiset kalastajakylien tutkimiseen monipuolisella Teneriffan saarella.

Top 10 Teneriffan kaupungit ja kiehtovimmat kylät

La Orotavan keskustan värikkäät talot on oiva esimerkki espanjalaisesta arkkitehtuurista.

La Orotavan keskustan värikkäät talot on oiva esimerkki espanjalaisesta arkkitehtuurista.

La Lagunan kaduilla on tutkittavaa upeista rakennuksista ja mielenkiintoisista patsaista lähtien.

La Lagunan kaduilla on tutkittavaa upeista rakennuksista ja mielenkiintoisista patsaista lähtien.

#5

Tutustu vehreään luontoon ja puutarhoihin

Teneriffa on todella vehreä, kunhan poistuu etelärannikon turismille rakennetuilta kaduilta. Toki laavaperäistä maastoa ja mustahiekkaisia rantoja löytyy ympäri saarta, mutta saaren pohjoisosissa ja sisämaassa on varsin vehreää lähes kauttaaltaan. Upeat kukat, vehreät palmut ja lukuisat metsät tulevat Teneriffalla tutuksi.

Jos Teneriffaa vertaa esimerkiksi naapurisaari Gran Canariaan, niin Teneriffa on sitä huomattavasti vehreämpi lomasaari. Teneriffan vehrein lomakeskus on saaren pohjoisosassa oleva Puerto de la Cruz.

Jardin Botanico

Yksi mielenkiintoinen retkikohde Teneriffalla on kasvitieteellinen puutarha eli Jardin Botanico. Tämä vehreä keidas sijaitsee Puerto de la Cruzin kaupungin lähistöllä ja on viralliselta nimeltään Acclimatisation Gardens of La Orotava. Se on itse asiassa Espanjan toiseksi vanhin kasvitieteellinen puutarha ja on perustettu jo vuonna 1788. Siellä on laaja kokoelma sellaisia subtrooppisia kasveja, joita ei löydy muuten Euroopasta.

Erinäköiset kaktukset värittävät maisemaa ympäri Teneriffaa.

Erinäköiset kaktukset värittävät maisemaa ympäri Teneriffaa.

Kanariansaarten kansalliskukka Strelitzia reginae eli kolibrikukka.

Kanariansaarten kansalliskukka Strelitzia reginae eli kolibrikukka.

#6

Vieraile Mascassa ja Teno-laaksossa

Masca on yksi Teneriffan suosituimpia retkikohteita, sillä pieni kylä vuorten laaksossa on uljas näky. Teno-laaksossa sijaitsevassa Mascan kylässä on muutama näköalaravintola, jotka ovat ymmärrettävistä syistä aina täynnä porukkaa. Se onkin hyvin suosittu lounaspaikka, kun turistit käyvät kiemurtelemassa serpentiiniteitä pitkin kylää katsomaan. Mikäli haluaa jatkaa matkaa aivan alas rantaan saakka, niin pienen tien päässä sijaitsee punavalkoinen Punta de Tenon majakka.

Mascan kylään voi vuokra-autolla liikkuessa helposti (“ja helposti”) yhdistää myös El Palmarin ja Tenon kylän sekä samannimisen luonnonsuojelualueen. Mikäli energiaa ja aikaa riittää, niin kannattaa tehdä joku patikointiretki Tenon luonnonsuojelualueella.

Mascan syrjäinen vuoristokylä on retkikohteiden parhaimmistoa.

Mascan syrjäinen vuoristokylä on retkikohteiden parhaimmistoa.

Mascaan vievä tie on serpentiiniteiden aatelia.

Mascaan vievä tie on serpentiiniteiden aatelia.

#7

Kävele pääkaupunki Santa Cruzin kujilla

Teneriffa pääkaupunki Santa Cruz on yhdessä Gran Canarian kanssa Kanariansaarten pääkaupunki. Santa Cruz onkin oiva retkikohde, missä on mukavasti näkemistä ja tekemistä. Yksi kohokohdista on Santa Cruzin kauppahalli El Mercado de Nuestra Señora de África, joka on rakennettu vuonna 1944. Tässä neonklassisessa rakennuksessa on tarjolla perinteisten kauppahallissa myytävien tuotteiden lisäksi paljon ravintoloita, sekä sieltä löytyy myös saaren paras pienpanimo-olutkauppa. “La Recova” nimellä tunnettu kauppahalli onkin oiva makumatkakohde Kanariansaarten ruokatarjontaan.

Santa Cruzin vanhassakaupungissa oleva Calle Antonio Dominguez Alfonso eli Calle La Noria on värikäs ravintolakatu. Sen varrelta löytyy lukuisia hyviä lounas- ja illallisravintoloita. Lähistöllä on myös yksi vanhankaupungin katseenvangitsijoista eli Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción -kirkon vuonna 1786 valmistunut kirkontorni. Muutenkin kirkon alue on rauhallinen keidas vilkkaassa pääkaupungissa.

Santa Cruzin keskustassa löytyy mielenkiintoista tekemistä niin urheilufaneille kuin kulttuuri-ihmisille. FC Tenerifen kotistadion Estadio Heliodoro Rodríguez López on hyvä vierailukohde saaren jalkapallojoukkueen kotipelipäivinä. Kulttuurin ystävät suuntaavat puolestaan modernin arkkitehtuurin helmen Auditorio de Tenerife sisätiloihin musiikin pariin.

Santa Cruzin kauppahalli Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa on kaupungin pakollinen tutustumiskohde.

Santa Cruzin kauppahalli Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa on kaupungin pakollinen tutustumiskohde.

Kauppahalli houkuttelee ostoksille.

Kauppahalli houkuttelee ostoksille.

Calle Antonio Dominguez Alfonso eli Calle La Noria on Santa Cruzin vanhankaupungin värikäs ravintolakatu.

Calle Antonio Dominguez Alfonso eli Calle La Noria on Santa Cruzin vanhankaupungin värikäs ravintolakatu.

Auditorio de Tenerife on Santa Cruzin maamerkki.

Auditorio de Tenerife on Santa Cruzin maamerkki.

#8

Nauti rantalomasta tai virkisty uima-altailla

Teneriffalla ei ole montaa perinteistä hiekkarantaa, mutta sitäkin enemmän mustahiekkaisia laavakivien täyttämiä pieniä rantoja. Näiden lisäksi suosittuja ovat kivikkoiset merivesialtaat, joita löytyy lähes jokaisesta rantakylästä. Saaren pohjoispuolella sijaitseva Puerto de la Cruz on puolestaan tunnettu vehreästä luonnostaan ja suurista Lago Martiánezin merivesialtaistaan.

Kannattaa tuplavarmistaa se, että hotellin uima-altaat ovat lämmitettyjä. Teneriffalla talvella on kuitenkin sen verran viileää, että ilman lämmitettyä uima-allasta uiminen on melko mahdotonta. Varsinkin lapsiperheiden kannattaa tästä olla tarkkana, sillä muuten saattaa olla loma pilalla.

San Andrésin kylästä löytyy Teneriffan upein hiekkaranta Playa de las Teresitas. copyright Jerzy Strzelecki

San Andrésin kylästä löytyy Teneriffan upein hiekkaranta Playa de las Teresitas. copyright Jerzy Strzelecki

Puerto de la Cruzin tunnusmerkit ovat isot merivesialtaat ja taustalla näkyvä Teide. copyright Foto Areas de Tenerife

Puerto de la Cruzin tunnusmerkit ovat isot merivesialtaat ja taustalla näkyvä Teide. copyright Foto Areas de Tenerife

Alcalan uimarannat ovat rantakallioiden väliin syntyneitä uima-altaita...

Alcalan uimarannat ovat rantakallioiden väliin syntyneitä uima-altaita…

... tai mustia laavahiekkaisia pieniä uimarantoja.

… tai mustia laavahiekkaisia pieniä uimarantoja.

Kannattaa varmistaa, että hotellilta löytyy lämmitettyjä uima-altaita.

Kannattaa varmistaa, että hotellilta löytyy lämmitettyjä uima-altaita.

#9

Vietä päivä Siam Parkin vesipuistossa

Monen lapsiperheen ja vauhdista pitävien aikuisten lempikohde Teneriffalla on Siam Park, joka onkin Euroopan hienoin vesipuisto. Siam Parkin vesipuistossa pääset laskemaan Euroopan hurjimpia vesiliukumäkiä, joskin vastapainoksi löytyy rauhallisia vesileikkialueita perheen pienemmille. Koko puisto on rakennettu aasialaisen teeman mukaisesti, ja lähialueen turistikylistä sinne pääsee ilmaisella bussikuljetuksella.

Itse tykkäsin todella paljon laskea erilaisilla “kumialustoilla” varsin vauhdikkaita vesiliukuja, ja tulipahan siinä samalla hyvää liikuntaa kiivetä rappusia ylös takaisin lähtöpaikoille. Koska meillä oli reissussa sen verran pieniä muksuja mukana, niin vietettiin kaverin kanssa kahdestaan laatuaikaa vesiliukujen merkeissä 😀

Siam Parkin kuuluisin vesiliukumäki Tower of Power on elämys, ja jopa pelottava sellainen. Uskallatko sinä laskea pystysuoraan alaspäin 28 metriä vesiliukua, jossa vauhti on todella huima? Naisille vinkiksi sellainen, että bikinien yläosat eivät kyllä tahdo pysyä kiinni alas tullessa.

Loro Parque

Teneriffalla on muutenkin erilaisia teemapuistoja varsinkin lapsiperheille suunnattuna. Suosittuja ne ovat lukuisine eläimineen, mutta niiden eettisyys on sitten vähän niin ja näin. Loro Parque lähellä Puerto de la Cruzia täyttää itse asiassa jo tänä vuonna 50 vuotta, joten moni suomalainenkin on käynyt ihastelemassa papukaijashowta paikan päällä. Lisäksi alueella on varsin iso haiallas sekä tapetilla ollut miekkavalascase. Esimerkiksi Tjäreborg lopetti retket Loro Parqueen vuonna 2018.

Jungle Park

Etelä-Teneriffalla Aronan läheisyydessä oleva Jungle Park on kuuluisa erilaisista haukkaesityksistään. Lisäksi alueella on erilaisia villieläimiä, jotka tietysti on lasten mieleen. Mielenkiintoisena yksityiskohtana on vauhdikas kelkkarata, jollaisilla laskeminen on aina elämys.

Mikäli haluat nähdä Teneriffalla delfiinejä ja muita veden eläviä, niin Kohteena maailma suosittelee osallistumista saaren eteläosasta lähteville veneretkille.

Siam Park - Power of Tower - laske jos uskallat!

Siam Park – Power of Tower – laske jos uskallat!

Siam Parkin mainoskuva

Siam Parkin mainoskuva

#10

Nauti Kanariansaarten ruokakulttuurista

Teneriffa on erinomainen makumatkakohde ruokamatkailijalle. Se tarjoilee makuelämyksiä Michelin-tähden ravintoloista paikallisiin autotalliravintoloihin, joten kontrastit makunautintojen etsimiseen vaihtelee melkoisesti rosoisuudesta kimallukseen. Se onkin yksi Teneriffan parhaita puolia tutustuessa kanariansaarten ruokakulttuuriin.

Teneriffan Michelin-tähti ravintolat

Teneriffa on tätä nykyä neljä Michelin-tähtiä saanutta ravintolaa, joista kaksi sijaitsee samassa hotellissa Ritz-Charltonissa. Keittiömestari Martín Berasateguim M.B. on Teneriffan ainoa kahden Michelin-tähden ravintola, ja samaisen hotellin japanilainen Abama Kabuki on saanut yhden tähden.

Niin ikään saaren eteläosassa sijaitsevat El Rincón de Juan Carlos ja Nub ovat yhden Michelin-tähden ravintoloita.

Guachinche -autotalliravintolat

Kanariansaarten ruokakulttuurin parhaat palat löytyvät Teneriffan Michelin-tähti ravintoloista ja paikalliseen ruokakulttuuriin erikoistuneista Guachinche -autotalliravintoloista. Makumatkailun ystävälle Teneriffan ravintolat ympäri saarta on oiva tapa tutustua samalla saaren monipuoliseen luontoon ruokamatkailun varjolla.

Kanariansaarilla perinteisiin ruokiin kuuluvat tapakset, joista kanarianperunat, valkosipulista grillatut ravut ja paikallinen kanarianjuusto löytyvät lähes jokaisen ravintolan alkuruuista. Iltaisin seitsemän jälkeen sekä paikalliset että turistit hakeutuvat kylien parhaisiin kalaravintoloihin meren äärelle nauttimaan pitkää illallista. Usein ravintoloissa annetaan joku ravintolan tervehdys loppuun, mikä on kiva tapa hyvän illallisen päätteeksi. Usein aikuisille on tarjolla pieni annos paikallista napsia, lapsille jäätelö tai tikkari.

Osassa ravintoloissa on tarjolla Kanariansaarilla tuotettuja viinejä, jotka ovat kokeilemisen arvoisia. Ne ovat hinnaltaan selvästi kalliimpia, mutta varsin laadukkaita. Mikäli viinien laatu ei ole pääasia, niin lähes jokaisessa ravintolassa karahveissa tarjottava talonviini on hinta/laatu -suhteessa varsin toimiva ruokajuoma.

Teneriffan autotalliravintolat ovat saaren ainutlaatuinen ruokakokemus.

Teneriffan autotalliravintolat ovat saaren ainutlaatuinen ruokakokemus.

Kanarianperunat ja tulinen mojokastike on suosituimpia ruokia.

Kanarianperunat ja tulinen mojokastike on suosituimpia ruokia.

Kanariansaarten ruokailukulttuuri on korkeatasoista.

Kanariansaarten ruokailukulttuuri on korkeatasoista.

Sauco Alcalassa on yksi lempiravintoloistani.

Sauco Alcalassa on yksi lempiravintoloistani.

Summa summarum: Teneriffa on loistava lomakohde, johon ei kyllästy useammankaan vietetyn loman jälkeen. Saaren monipuolinen luonto ja kiehtovat kylät on oiva tutkimuskohde uima-altaalla vietetyn ajan vastapainona.

Laavaa ja aurinkoa,
-Kohteena maailma / Rami

Top 10 Teneriffan kaupungit ja kiehtovimmat kylät

Alcala – piilotettu helmi Teneriffalla

Top 10 tekemistä Gran Canarialla