Teneriffan saarikierros rantakylistä sisämaan kaupunkeihin

Teneriffa on Kanariansaarten suosituin lomakohde ja siellä on useita varteenotettavia vaihtoehtoja majoituskohteeksi. Saaren mielenkiintoisimmat kylät ja kaupungit ovat kuitenkin sellaisia, että suurin osa matkailijoista käyvät niissä vain päiväretkillä. Se on sinänsä sääli, sillä Teneriffa on parhaimmillaan saarten luontonähtävyyksien lisäksi sisämaan upeissa historiallisissa kaupungeissa ja pienissä uinuvissa kalastajakylissä. Majoituskohdetta miettiessä kannattaakin huomioida millaista lomaa on hakemassa, sillä eri Teneriffan kaupungit sopivat hyvin erilaisiin lomareissuihin. Sama pätee myös saaren pohjois- ja eteläosan välillä, sillä Pohjois-Teneriffalla sataa huomattavasti useammin kuin aurinkoisella eteläpuolella.

Top 10 tekemistä Teneriffalla

Top 10 Teneriffan kaupungit ja kylät

Esittelen tässä postauksessa Teneriffan kaupungit ja kylät saarikierroksen muodossa eli mistään absoluuttisesta paremmuusjärjestyksestä ei ole kysymys. Esittelyteksteistä voi kuitenkin päätellä hieman sitä, kuinka korkealle mitäkin kaupunkia ja kylää itse arvostan majoitus- tai päiväretkikohdetta miettiessä.

#1

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife on sekä Teneriffan saaren että myöskin samannimisen maakunnan pääkaupunki, jonka Espanjalle kuuluva itsehallintoalue pitää sisällään Teneriffan lisäksi La Palman, El Hierron ja La Gomeran saaret. Santa Cruz onkin siten Gran Canarialla sijaitsevan Las Palmasin kanssa Teneriffan tärkein kaupallinen ja hallinnollinen keskus. Se on myös Teneriffan suurin kaupunki ja yli 200000 asukkaan koti, joka takaa matkailijoille erinomaiset palvelut ja kulttuurilliset elämykset.

Aika harva lomailija majoittuu Santa Cruzin kaupungissa, joka kyllä sopii erinomaiseksi kohteeksi kaupunkiloman viettoon. Itse asiassa Santa Cruzin pohjoispuolelta löytyy San Andrésin naapurikylästä hieman yllättäen myös Teneriffan saaren paras ranta nimeltään Playa de las Teresitas.

Mikäli Santa Cruzista haluaa mainita erityisesti jonkun kohteen, niin se on kaupungin upea kauppahalli Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa. Sieltä löytää perinteisen kauppahallin tunnelmaa, joka nojaa pitkälle kauppahallien alkuperäiseen ideaan eli erilaisten ruoka-ainesten myyntiin. Toki kauppahallista löytää muutaman mukavan kahvilan sekä bonuksena ehkäpä jopa koko Teneriffan parhaan olutkaupan nimeltä Sentidos.

Auditorio de Tenerife on Santa Cruzin maamerkki.

Auditorio de Tenerife on Santa Cruzin maamerkki.

Calle Antonio Dominguez Alfonso eli Calle La Noria on Santa Cruzin vanhankaupungin värikäs ravintolakatu.

Calle Antonio Dominguez Alfonso eli Calle La Noria on Santa Cruzin vanhankaupungin värikäs ravintolakatu.

Santa Cruzin kauppahalli Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa on kaupungin pakollinen tutustumiskohde.

Santa Cruzin kauppahalli Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa on kaupungin pakollinen tutustumiskohde.

San Andrés

Santa Cruzin pohjoispuolella on pieni San Andrésin kylä, jonka värikkäät talot nousevat kohti vuorenrinnettä. Kylän ehdoton vetonaula on Teneriffan saaren paras ranta nimeltään Playa de las Teresitas. Sunnuntaisin paikalliset kerääntyvät rannalle viettämään piknikiä ja samoin San Andrésin ravintolat ovat täynnä porukkaa nauttimassa leppoisasta lomapäivästä.

San Andrésin kylästä löytyy Teneriffan upein hiekkaranta Playa de las Teresitas. copyright Jerzy Strzelecki

San Andrésin kylästä löytyy Teneriffan upein hiekkaranta Playa de las Teresitas. copyright Jerzy Strzelecki

Candelaria

Parikymmentä kilometriä Santa Cruzin eteläpuolella sijaitsee kaupunki nimeltä Candelaria, joka on Teneriffan uskonnollinen keskus. Meren rannassa olevassa Basílica de Nuestra Señora de Candelaria -kirkossa rukoillaan sunnuntai-iltaisin Kanarian suojeluspyhimystä, jonka jälkeen seurankuntalaiset kokoontuvat mustan madonna patsaan luokse.

Candelaria on muutenkin mukava pikkukaupunki Itä-Teneriffalla ja siten sopiva stoppipaikka mikäli haluaa tehdä pysähdyksen TF-1 moottoritieltä. Siellä on erinomaisia tapasbaareja ja kalaravintoloita, missä nauttia kanarialaisesta ruokakulttuurista.

Basílica de Nuestra Señora de Candelaria.

Basílica de Nuestra Señora de Candelaria.

Candelaria on Itä-Rannikon viehättävämpiä pikkukaupunkeja.

Candelaria on Itä-Rannikon viehättävämpiä pikkukaupunkeja.

#2

San Cristóbal de La Laguna

San Cristobal de La Laguna oli Teneriffan pääkaupunki aina vuoteen 1723 asti. La Lagunan kaupungin perusti Teneriffan valloittanut Fernández de Lugo vuonna 1496 ja kaupunki oli ensimmäisiä Espanjan siirtomaakaupunkeja, jonka suojaksi ei rakennettu linnoitusta. La Laguna on ollut aina ei pelkästään Teneriffan vaan koko Kanariansaarten henkinen pääkaupunki, sillä siellä on sijainnut Kanariansaarten vanhin yliopisto vuodesta 1792 lähtien.

Nykyään La Laguna on toinen saaren suurista kaupungeista 155000 asukkaalla. Käytännössä Santa Cruzissa ja La Lagunassa asuu yhteensä kolmasosa Teneriffan väestöstä.

La Lagunan historiallinen keskusta on Unescon suojelema maailmanperintökohde. Kaupungin vanhin osa on yksi parhaiten säilynyt esimerkki 1500-luvun espanjalaisesta siirtomaa-aikaisesta arkkitehtuurista. La Laguna onkin Teneriffan upein kaupunki, jonka kaduilla on kiva vaellella nauttien rakennusten pienistä yksityiskohdista. Sekä tietysti viinistä ja tapaksista, sillä La Laguna on saaren ruokapääkaupunki.

La Lagunan kaduilla on tutkittavaa upeista rakennuksista ja mielenkiintoisista patsaista lähtien.

La Lagunan kaduilla on tutkittavaa upeista rakennuksista ja mielenkiintoisista patsaista lähtien.

Taganana

Teneriffalla kannattaa käydä katsastamassa myös saaren pohjoisosa, joka on todella upeaa vehreää seutua. Jo pelkästään autolla ajeleminen vuoristoisilla serpentiiniteillä ja puuköynnösten peittämillä metsäpätkillä on upeaa katseltavaa. Samalla kannattaa käydä tutustumassa Pohjois-Teneriffan vanhimpaan kylään Tagananaan, joka oli aikoinaan viimeinen satamakaupunki matkalla Atlantin toiselle puolelle. Sen jylhät kalliot olivat varsin haastava kohde rantautua myrskyisällä valtamerellä.

#3

La Orotava

Orotavan laakson nimikkokaupunki La Orotava on upea näky. Sieltä ei paljon tasaisia kohtia löydy, sillä kaupunki on rakennettu rinteiseen maastoon luontoa kunnioittaen. Siksi moni yllättyykin, sillä äkkiseltään ei uskoisi La Orotavan väkiluvun olevan reilut 40000 asukasta.

La Orotavan tunnetuin nähtävyys on Casa de los Balcones eli parvekkeiden talo, joka on 1600-luvun siirtomaa-arkkitehtuurin mestariteos. Upeat parvekkeet on suosittu nähtävyys eikä ihme.

La Orotava mainostaa itseään Espanjan korkeimmalla olevana kaupunkina, koska Teiden kansallispuistosta 78% kuuluu La Orotovan alueeseen. Käytännössä niin Manner-Espanjassa kuin Teneriffalla on useita korkeammalla olevia kaupunkeja kuin La Orotava, sillä itse La Orotavan kaupungin keskusta sijaitsee 390 metriä merenpinnan yläpuolella. Vertailun vuoksi La Laguna sijaitsee 543 metrin korkeudella, kun Espanjan korkeimman vuoden Teiden huippu on 3718 metrin korkeudessa.

La Orotavan keskustan värikkäät talot on oiva esimerkki espanjalaisesta arkkitehtuurista.

La Orotavan keskustan värikkäät talot on oiva esimerkki espanjalaisesta arkkitehtuurista.

Casa de los Balcones on yksi La Orotavan arkkitehtuurillista mestariteoksista.

Casa de los Balcones on yksi La Orotavan arkkitehtuurillista mestariteoksista.

#4

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz on pohjoisen Teneriffan tunnetuin lomakaupunki. Vilkkaasta turismista huolimatta alkujaan pieni kalastajakylä on pysynyt yllättävän pienenä, sillä kaupunki on kooltaan edelleenkin varsin kompaktin kokoinen. Autoilu Puerto de la Cruzin keskustassa on tehty hankalaksi, mikä on osasyynä kaupungin viehättävyyteen.

Yksi Puerto de la Cruzin erikoisuuksista on se, että siellä ei ole käytännössä ollenkaan uimarantoja. Kaupungin edustalla onkin isot maksulliset ulkouima-allasalueet, jotka ovat varsin suosittuja lomailijoiden keskuudessa. Orotavan laakson rinteet nousevat jyrkästi kaupungin taustalla, missä komeilee myös Teneriffan tunnusmerkki eli Teiden huippu. Lumisina talvina se onkin varsin komea näky Puerto de la Cruzin kylästä käsin.

Lomailin ensimmäisen kerran Puerto de la Cruzissa vuonna 1988 ja minusta se oli muuttunut yllättävän vähän kolmessakymmenessä vuodessa.

Puerto de la Cruzin tunnusmerkit ovat isot merivesialtaat ja taustalla näkyvä Teide. copyright Foto Areas de Tenerife

Puerto de la Cruzin tunnusmerkit ovat isot merivesialtaat ja taustalla näkyvä Teide. copyright Foto Areas de Tenerife

Santa Ursula ja Guachinche -ravintolat

Puerto de la Cruzin läheisyydessä Orotavan laakson rinteillä sijaitsee Teneriffan ruokamatkailun ehdoton helmi eli autotalleissa olevat Guachinche -ravintolat. Ne saavat olla auki vain talviaikaan eli mistään ympärivuotisesta kulinarismin ilosta ei ole kysymys. Nämä autotalliravintolat tarjoilevat erinomaista ruokaa varsin kohtuulliseen hintaan, joten kannattaa käydä tutustumassa tarjontaan. Esimerkiksi vierekkäin sijaitsevat Guachinche De Davio ja El Moral ovat suosittelemisen arvoisia käyntikohteita.

Autotalliravintolat kuten Guachinche De Davio ovat parasta kanarialaista kulinarismia.

Autotalliravintolat kuten Guachinche De Davio ovat parasta kanarialaista kulinarismia.

#5

Garachico

Garachico on varsin kiva pikkukaupunki Länsi-Teneriffalla. Mikäli sinne ajelee Etelä-Teneriffan puolelta, niin silloin saa lasketella jyrkkiä serpentiinimäkiä vuorilta alas rantaan saakka. Maisemat ovat komeat ja kartturin paikka autossa on kirjaimellisesti pelkääjän paikka.

Garachico sopii myös majoituskohteeksi, kun haluaa lomalleen turistimassoilta piilossa olevan kalastajakylän tukikohdaksi lomalleen. Kaupungin uimarannat ovat Teiden tulivuorenpurkauksen aikaansaamissa laavakivialtaissa, jotka ovat mukavaa vaihtelua rantalomalle. Käytännössä Garachico peittyi pitkälti laavaan vuoden 1706 tulivuorenpurkauksessa, mutta 1500-luvulta peräisin oleva San Miquelin linnoitus torjui senkin hyökkäyksen. Teiden purkauksen jälkeen Garachico menetti paikkansa Teneriffan tärkeimpänä satamana, joten se on saanut elää omassa rauhassa näihin päiviin saakka kärsimättä liiallisesta turismista.

Garachico on pieni kaupunki Länsi-Teneriffalla.

Garachico on pieni kaupunki Länsi-Teneriffalla.

Garachico oli 1700-luvun alkuun saakka Teneriffan tärkein satamakaupunki.

Garachico oli 1700-luvun alkuun saakka Teneriffan tärkein satamakaupunki.

Nykyään Garachico on uinuva kaupunki ilman suuria turistimassoja.

Nykyään Garachico on uinuva kaupunki ilman suuria turistimassoja.

#6

Masca

Mascan sadan asukkaan kylä on Teneriffan tunnetuin vuoristokylä. Kapean jyrkkärinteisen serpentiinitien reunalla oleva Masca on todella suosittu päiväretkikohde tutustuessa Teneriffan upeaan luontoon. Mascan kylässä on muutama näköalaravintola, joissa voi nauttia lounaan, mikäli juuri sillä hetkellä ei ole bussillista turisteja kaartanut pihaan. Mascan kylään voi vuokra-autolla liikkuessa helposti (“ja helposti”) yhdistää myös El Palmarin ja Tenon kylän sekä samannimisen luonnonsuojelualueen. Mikäli energiaa ja aikaa riittää, niin kannattaa tehdä joku patikointiretki Tenon luonnonsuojelualueella.

Mascasta saa parhaiten irti sellaisilla retkillä, missä venekuljetuksella Los Gigantesista tullaan Mascan rannikolle. Sieltä alkaa jyrkkä kiipeäminen 600 metriä merenpinnan yläpuolella olevaan Mascan kylään maisemista ihaillen. Tämän jälkeen joko paikallisbussilla tai etukäteen sovitulla kuljetuksella takaisin Los Gigantesiin.

Mascan syrjäinen vuoristokylä on retkikohteiden parhaimmistoa.

Mascan syrjäinen vuoristokylä on retkikohteiden parhaimmistoa.

Santiago del Teide

Santiago del Teiden kymmenen tuhannen asukkaan kaupunki on portti Etelä-Teneriffalta Pohjois-Teneriffalle, mikäli haluaa välttää saaren lähes kokonaan kiertävän moottoritien. Jos ei halua nauttia Mascan kylän turistiravintoloista, niin Santiago del Teidellä voi syödä paikallisten parissa. Kaunis tyypillinen pikkukaupunki, joiden vastaavanlaisten läpi ajellaan usein tutkiessa Teneriffaa muualta kuin TF-1 moottoritieltä käsin.

Arona

Mikäli Etelä-Teneriffalta on Mascan sijasta matkalla Teidelle, niin monet ajavat sinne 80000 asukkaan Aronan kaupungin kautta. Keskustan läpi ajellessa luulisi kyseessä olevan vain pieni kylä, mutta yllättävän paljon ihmisiä on Aronan alueelle asuttautunut. Toki täytyy väkimääristä muistaa aina se, että Teneriffalla kaupunkien ja kylien asukasmäärät ovat levittäytyneet usein pinta-alaltaan laajan kunnan alueelle. Joka tapauksessa Teneriffan kolmanneksi suurin kaupunki on oiva arkkitehtuurillinen näyte espanjalaisesta arkkitehtuurista.

Aronan pääkadulta löytyi upea seinämaalaus.

Aronan pääkadulta löytyi upea seinämaalaus.

#7

Los Gigantes

Los Gigantes on ollut alkujaan pieni kalastajakylä, jonka reunamille on muodostunut Etelä-Teneriffan viimeisin lomakyläkeskittymä Teneriffan lounaiskulmaukseen. Los Gigantesin reunalla alkavat komeat jyrkät kalliot toimivat luonnollisena reunustana siihen, mihin turismi loppuu ja aito vuoristoinen Teneriffa alkaa.

Itse en oikein ole tykästynyt Los Gigantesiin, mutta sen ravintolatarjonta saa kyllä nostamaan veden kielelle. Aivan Los Gigantesin keskustassa sijaitseva El Rincón de Juan Carlos on alueen paras ravintola yhdellä Michelin-tähdellään. Toisaalta sitten Los Gigantesin satama-alue on malliesimerkki siitä, että turisteille myydään turistihinnoilla saaren heikkotasoisinta ruokaa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Eli ravintoloita valitsessa kannattaa tehdä hieman taustatutkimusta, mistä kannattaa hakea Teneriffan makuelämyksiä.

Los Gigantesin maamerkki on merenrannasta pystysuoraan nousevat korkeat kalliot.

Los Gigantesin maamerkki on merenrannasta pystysuoraan nousevat korkeat kalliot.

Los Gigantesin keskusta on syntynyt Parroquia del Espìritu Santon ympärille.

Los Gigantesin keskusta on syntynyt Parroquia del Espìritu Santon ympärille.

Puerto de Santiago ja La Arena

Los Gigantes, Puerto de Santiago ja La Arena muodostavat kolmen kylän turistikeskittymän, joka on varsin suosittua aluetta Teneriffalla. Puerto de Santiagossa on hieman vanhempaa arkkitehtuuria, kun taas La Arena on tyypillinen turisteille suunnattu lomakeskus heille suunnatuille palveluineen. Koko kolmikko on vieri vieressä ja varsinkin rajanveto Puerto de Santiagon ja La Arenan välillä on haastavaa.

Puerto de Santiagon värikkäitä taloja.

Puerto de Santiagon värikkäitä taloja.

La Arenan rantakadun varrelta löytyy kaikki turisteille suunnatut palvelut.

La Arenan rantakadun varrelta löytyy kaikki turisteille suunnatut palvelut.

#8

Alcala

Siinä missä Los Gigantes on malliesimerkki turismille pyhitetystä alueesta, niin läheinen Alcala on paikallisten asuttama pieni kylä. Alcala onkin yksi Teneriffan piilotetuista helmistä, mitä voi suosia lämmöllä tukikohdaksi Teneriffalla. Majoitusvaihtoehtoina tosin ei ole kuin muutama huoneisto kylän keskustassa sekä sen vieressä oleva iso Melian viiden tähden hotelli. Alcalan valttikortti on paikallisuus ja loistava ravintolatarjonta kylän kokoon nähden.

Alcala – piilotettu helmi Teneriffalla

Alcalan pienen kalastajakylän ympärillä on laajat banaaniviljelmät.

Alcalan pienen kalastajakylän ympärillä on laajat banaaniviljelmät.

Alcalan uimarannat ovat rantakallioiden väliin syntyneitä uima-altaita...

Alcalan uimarannat ovat rantakallioiden väliin syntyneitä uima-altaita.

Rantabulevardin loppuessa Alcalan kylään jatkuu vielä upea rantaraitti.

Rantabulevardin loppuessa Alcalan kylään jatkuu vielä upea rantaraitti.

Playa de San Juan

Muutama kilometrin päässä Alcalasta sijaitseva Playa de San Juan on hieman enemmän turismiin suuntautunut. Sekin on oiva lomakohde rauhallista menoa rakastavalle lomailijalle. Peruspalvelut muutamine ravintoloineen Playa de San Juanista löytyy turistien tarpeeseen.

Playa San Juan on yksi Guia de Isora -kunnan pienistä kylistä.

Playa San Juan on yksi Guia de Isora -kunnan pienistä kylistä.

Abama

Abama on oikeastaan yhtä kuin iso viiden tähden Ritz-Charlton hotellikompleksi. Sen valttikortti on kylän kokoon nähden saaren paras ravintolatarjonta, mistä osoituksena kaksi huippuravintolaa. Ritz-Carltonin M.B ravintola on saanut jopa kaksi Michelin-tähteä ainoana Kanariansaarilta. Samaisen hotellin japanilaisravintola Abama Kabuki on lisäksi yhden Michelin-tähden saavuttanut ravintola.

#9

Playa de las Americas

Teneriffan suurin lomakeskus on Playa de las Americas, joka on käytännössä kokonaan rakennettu turismia varten. Välttämättä sekään ei ole huono asia, sillä itse pidän Playa de las Americasia varsin viihtyisänä lomapaikkana esimerkiksi yllämainittuun Los Gigantesiin ja Playa de las Americasin naapuriin Costa Adejeen nähden. Playa de las Americas on isolla tasaisella alueella, joten siellä on tilaa myös hengittää upealla rantabulevardilla eikä keskustan liikehuoneistot ja hotellitkaan ole aivan tosissaan kiinni. Niille, jotka kaipaavat helppoa lomaa keskellä palveluita, on Playa de las Americas mielestäni paljon parempi vaihtoehto kuin yleisesti luullaan.

Playa de las Americasista kulkee upea rantabulevardi viereiseen kalastajakylä Los Christianokseen, jossa on jäljellä vielä mukavasti ripaus paikallisuuttakin. Se onkin varsin helppo kävelykohde myös lapsiperheille.

Playa de las Americasin lähistöltä löytyy monet lapsiperheitä kiinnostavat retkikohteet kuten yksi Euroopan hienoimmista vesipuistoista. Kyseinen Siam Park Tenerife sopii myös niiden aikuisten makuun erinomaisesti, jotka tykkäävät laskea vauhdikkaita vesirännejä erilaisilla kumiveneillä. Kaiken kaikkiaan varsin upea kohde vauhdikkaasta menosta pitäville.

Playa de las Americas on Teneriffan suosituin lomakaupunki.

Playa de las Americas on Teneriffan suosituin lomakaupunki.

Playa de las Americasista löytyy kaikki mahdolliset palvelut turisteille kuten maailmalla suosittu Hard Rock Cafe.

Playa de las Americasista löytyy kaikki mahdolliset palvelut turisteille kuten maailmalla suosittu Hard Rock Cafe.

Playa de las Americasista lähtee mukava rantabulevardi kohti Los Christianosia, jonka ranta Playa de las Vistas on yksi saaren suosituimmista hiekkarannoista.

Playa de las Americasista lähtee mukava rantabulevardi kohti Los Christianosia, jonka ranta Playa de las Vistas on yksi saaren suosituimmista hiekkarannoista.

Siam Park - Power of Tower - laske jos uskallat!

Siam Park – Power of Tower – laske jos uskallat!

Costa Adeje

Costa Adeje on Playa de las Americasin naapurissa suuren loma-alueen jatkeena. Se on myöskin Teneriffan suosituimpia lomakohteita, joka on tunnettu suurista hotelleista ja turisteille suunnitelluista ravintoloista. Rentoa lomanviettoa kaipaaville varma valinta, jotka hakevat Teneriffan aurinkoisimpia kohteita rantaloman viettoon.

Playa Paraiso

Playa Paraiso on pieni hotellikeskittymä Playa las Galgasin rannan tuntumassa 20 minuutin ajomatkan päässä Playa de las Americasista. Playa Paraiso on tunnettu suurista hotelleista, joista mainittakoon viiden tähden Hard Rock Hotel ja monelle suomalaiselle pakettimatkoiltaan tutun Riu-ketjun Buenavista Hotel. Playa Paraiso on erinomainen kohde niille, joilla tärkein kriteeri on lomalla riittävän tasokas hotelli ja sen tarjoamat palvelut.

#10

Los Christianos

Siinä missä naapurikaupunki Playa de las Americas on syntynyt turismista, niin Los Christianos on ollut aikoinaan hiljainen kalastajakylä. Nykyään Los Christanoksen satamasta lähtee useita kertoja päivässä isoja matkustajalauttoja kohti naapurisaarta La Gomeraa, joka onkin myös varteenotettava retkikohde. Vilkkaasta satamasta ja kasvavasta turismista huolimatta Los Christianos on onnistunut vanhan keskustan osalta pitämään oman charminsa.

Parhaimmillaan Los Christianos on iltaisin laadukkaissa ja tunnelmallisissa tapas-ravintoloissa, joissa kannattaakin istua iltaa pitkän kaavan mukaan. Mitään varsinaista iltaelämää täältäkään on turha etsiä, muutamia pubeja ja baareja kyllä kylästä löytyy. Los Christianos onkin hyvä yhdistelmä turismin ja paikallisen kylän parhaita puolia.

Playa de Los Cristianos rannalla viihtyvät niin auringonottajat kuin Beach Volleyn pelaajat. Takana olevasta satamasta lähtee puolestaan laivat kohti La Gomeran saarta.

Playa de Los Cristianos rannalla viihtyvät niin auringonottajat kuin Beach Volleyn pelaajat. Takana olevasta satamasta lähtee puolestaan laivat kohti La Gomeran saarta.

Los Christianoksen rantabulevardi on iltaisin varsin suosittu kävelykohde.

Los Christianoksen rantabulevardi on iltaisin varsin suosittu kävelykohde.

Los Christanos ja sen vanha keskusta on varsin tunnelmallinen.

Los Christanos ja sen vanha keskusta on varsin tunnelmallinen.

Las Gallettas

Mikäli kaipaa vielä Los Christianosta huomattavasti pienempää kalastajakylää Etelä-Teneriffalta, niin Las Galletas on hyvä vaihtoehto lähistöltä. Siellä elämä on huomattavasti rauhallisempaa kuin Los Christianoksessa, kun 70-luvun suosittu viereinen turistikylä Ten Bel on nähnyt parhaat päivänsä.

Summa summarum: Teneriffan vehreä saari kätkee syleilyynsä niin upeita sisämaakaupunkeja kuin idyllisiä kalastajakyliä. Majapaikaksi löytyy paikallisten asuttamia pikkukyliä yhtä lailla kuin turismille rakennettuja alueita. Teneriffan paras puoli onkin se, että sieltä löytyy niin loma- kuin retkikohteita jokaiseen makuun.

Kaupunkilomalle Teneriffalle,
-Kohteena maailma / Rami

Top 10 tekemistä Teneriffalla

Top 10 tekemistä Gran Canarialla