Kemin LumiLinna

Kemin LumiLinna kuuluu osastoon “kerran elämässä”. Joka vuosi Kemin keskustaan rakennettava lumilinna tarjoaa itse linnan lisäksi LumiHotellin ja LumiRavintolan, jotka molemmat on ilman muuta kokemisen arvoisia. Tänä vuonna linna rakennettiin 21. kerran teemalla “Linna Linnassa” eli LumiLinna on enemmän linnan näköinen kuin viime vuosina.

Itselle avautui viime vuonna mahdollisuus työreissulla nukkua lumiHotellissa, joka oli vain kympin kalliimpi kuin paikallinen Cumulus. Rehellisesti sanottuna kyllä perushuone tuntui varsin ahtaan oloiselta, ja päivitinkin muutamalla kympillä itseni omasta mielestä hotellin hienoimpaan huoneeseen. Siinä sitten yö tuli vietettyä Helsingin rautatieaseman lamppupatsaiden kanssa, mikä oli kyllä kokemuksena vertaansa vailla.

Huoneeni Kemin LumiLinnassa.

Huoneeni Kemin LumiLinnassa.

Toki kävin syömässä täydessä talvisessa ulkoiluvarustuksessa LumiRavintolassa kolmen ruokalajin illallisen, mikä oli myös omanlainen elämys. Suurin osa hotellissa majoittuvista oli aasialaista syntyperää, mutta oli joukossa kotimaisiakin seikkailijoita. Jotta LumiHotellissa pysyy lämpöisenä, on vastaanoton yhteydessä pienimuotoinen lämmin kahvilarakennus, jonne voi myös arvotavarat jättää lokerikkoon säilöön. Juttuseuranani oli Minnesotasta kotoisin oleva pariskunta, jotka olivat tehneet useita reissuja Suomeen. Suoraan sanoen yllätyin, koska itse en ole koskaan kenenkään suomalaisen olleen esimerkiksi tutustumassa Itä-Suomen viinitiloihin. Huikeaa tavata tällaisia maailmanmatkailijoita ja samalla oppia uutta myös kotoisasta Suomesta.

LumiRavintola valmiina ottamaan illallisvieraat vastaan.

LumiRavintola valmiina ottamaan illallisvieraat vastaan.

LumiHotellin huoneet on nähtävillä LumiLinnan aukioloajan.

LumiHotellin huoneet on nähtävillä LumiLinnan aukioloajan.

LumiLinnan kappeli.

LumiLinnan kappeli.

Näissäkin voi kaksi henkeä yöpyä. Revontulien aikaan varsin upea kokemus varmasti.

Näissäkin voi kaksi henkeä yöpyä. Revontulien aikaan varsin upea kokemus varmasti.

Lapsille liukumäki päivän kohokohtia...

Lapsille liukumäki päivän kohokohtia…

... ja Kohteena maailma bloggaajalle illan pimeinä tunteina.

… ja Kohteena maailma bloggaajalle illan pimeinä tunteina.

Viisi vinkkiä majoittumiseen:

  1. lämpötila on n. 5 astetta plussalla. Vaikka huonehintaan kuuluvat talvikelin makuupussit, niin suosittelen alle reipasta kerrospukeutumista. Ainakin itselle kosteus tuli kaikesta vaatemäärästä huolimatta kohti selkää, ja näin ollen unien laatu jäi kyllä aamuyöstä koko lailla heikoksi. Tämä olikin ainoa miinus koko vierailulla, sillä sängyt keräävät kosteutta ja välissä oleva porontalja ei sitä kunnolla vaimenna. Itse toivoisinkin enemmän jotain laveria, jonka päälle voisi laittaa paksumman retkipatjan. Ainakin itsestä tämä tuntuisi paljon paremmalta vaihtoehdolta.
  2. Vaatetuksena kannattaa olla täydellinen talvivarustus. Mitä enemmän vaatetta mukana sen parempi. Ulkovaatteet laitetaan yön ajaksi porontaljan ja makuupussin väliin, joten ne pysyvät jollakin tavalla lämpimänä aamua varten. Kännykkä kannattaa laittaa ihon lähelle vaatteiden sisään, että se ei kerää kosteutta eikä akku pimene yön aikana.
  3. Herätyksen voi tilata vastaanotosta, joten pommiin ei voi nukkua.
  4. Aamulla voi käydä suihkussa ja saunassa lähellä olevassa Kemin uimahallissa. Vessoja lukuun ottamatta muita saniteettitiloja ei LumiHotellissa ole.
  5. Huomio, että hotellihuoneet LumiHotellista saa itselleen vasta LumiLinnan mentyä kiinni. Siihen saakka kaikki huoneet ovat avoinna vierailijoille, jotta he näkevät minkälaisia huoneet ovat lumiveistoksineen. Vastaanoton yhteydessä olevassa kahviotilassa voi viettää aikaansa siihen saakka.

-Kohteena maailma / Rami

P.S. Lue lisää, mitä muutakin tekemistä on Kemissä kuin pelkästään LumiLinna.
Tätä et tiennyt Kemistä by Kohteena maailma