Miten katsella Yle Areenaa ja Netflixiä reissussa?

Minulta usein kysytään, miten Yle Areenan, Katsomon ja Ruudun lähetyksiä voi katsoa reissussa? Entäpä suomalaisille suunnattuja Netflixin, Viaplayn ja HBO:n sarjoja? Kaikkiin näihin pätee yhtenäinen sääntö – suomalaisten ohjelmien katsominen ulkomailla vaatii VPN-yhteyden.

* Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä VPNvertailu.fi kanssa.

Onko suomalaisten ohjelmien katsominen ulkomailla sinulle tärkeää?

Onko suomalaisten ohjelmien katsominen ulkomailla sinulle tärkeää?

Miksi ulkomailla ollessa ei pysty katsomaan suomalaisia lähetyksiä?

Suurin osa suoratoistopalveluista – kuten suomalaiset Yle Areena, Katsomo ja Ruutu – toimivat siten, että tiettyä sisältöä tuotetaan vain suomalaisille asiakkaille. Tämä johtuu yleensä siitä, että tiettyihin ohjelmiin niillä ei ole kansainvälisiä jakeluoikeuksia, ja tästä syystä osa sisällöstä näkyy vain Suomessa. Tällaisia ohjelmia ovat usein kansainväliset urheiluturnaukset kuten MM-jääkiekko sekä monet kansainväliset televisiosarjat.

Sama ongelma esiintyy myös Netflixin kaltaisissa suoratoistopalveluissa, sillä ohjelmaoikeudet on ostettu aina tietylle maa-alueelle. Esimerkiksi Viaplayn kautta nähtävillä jalkapallo-otteluilla on eri maihin neuvoteltu hyvinkin erisuuruisia sopimuksia, joita suoratoistopalvelut rahoittavat niin asiakkaiden kuukausimaksuilla kuin ohjelmien yhteyksissä näytettävillä mainoksilla. Siksi Suomessa tiettyä ohjelmaa näytettäessä on eri mainokset, tekstitykset ja selostukset kuin esimerkiksi Espanjassa.

Ratkaisu: Kuinka saan Espanjassa tietokoneen, tabletin tai matkapuhelimen luulemaan, että olen Suomessa?

Tuttu näky ilman VPN-palvelua ulkomailla.

Tuttu näky ilman VPN-palvelua ulkomailla.

Mikä VPN-palvelu on ja mihin sitä tarvitaan

VPN-palvelu eli VPN-yhteys tarkoittaa käytännössä sitä, että VPN -ohjelman avulla tietokonetta, tablettia tai puhelinta “muutetaan” olemaan jossakin muualla, missä se todellisuudessa on. Näin ollen esimerkiksi Espanjassa ollessa laite VPN-palvelun avulla yhdistetään Suomeen, jolloin käyttäjä pystyy käyttämään niitä palveluja, joita Suomessa ollessaan hän pystyy käyttämään. Tällä tavalla ulkomailla reissatessa tai siellä asuessa pystyy katselemaan Yle Areenaa, Katsomoa, Ruutua, Netflixiä ja esimerkiksi Viaplayta samalla tavalla kuin Suomessa ollessa.

Hyvä tietää: Yrityselämässä VPN-yhteyksiä tarvitaan siihen, että työntekijä pääsee yrityksen verkkoon ja sen tiedostoihin & palveluihin yrityksen ulkopuolelta.

Esimerkiksi F-Securen Freedomella tietokoneen sijainnin siirtäminen Suomeen näyttää tältä.

Esimerkiksi F-Securen Freedomella tietokoneen sijainnin siirtäminen Suomeen näyttää tältä.

Mitä suomalaisia ohjelmia katson ulkomailla

Itsellä Yle Areena on merkittävässä roolissa reissatessa. Nimittäin sen avulla pystyn katsomaan mahdolliset urheilutapahtumat myös ulkomailla, joiden oikeudet ovat Yleisradiolla. Suurinta roolia ohjelmista näyttelee kuitenkin Pikku kakkonen, jonka avulla saadaan perheen pienimmät nappulat rauhoitettua pidemmille illallisille. Itse saan syödä puolison kanssa pitkän kaavan mukaan, kun pienemmät saavat oman ateriansa jälkeen katsella päivän Pikku kakkosen Yle Areenasta.

Samaisesta syystä myös Netflixin ja Viaplay on mukavia matkakumppaneita, kun VPN palvelun avulla voi lapsille näyttää heidän suosikkisarjojaan myös reissussa. Toki osan sarjoista voi tallentaa etukäteen offline-käyttöä varten, mutta pienten reissaajien mieli muuttuu päivittäin. Toki itsekin tykkään katsella välillä jotain sarjoja reissussa, jos haluaa rentoutua illalla hyvän ohjelman parissa. Tai sitten joskus palmun alla on vaihtelun vuoksi mukava katsella sarjoja lukemisen sijaan.

Iltaisin on reissussa mukava mennä illalliselle tai istumaan rauhassa iltaa, kun muksut viihtyy hetken kotimaisten ohjelmien parissa.

Iltaisin on reissussa mukava mennä illalliselle tai istumaan rauhassa iltaa, kun muksut viihtyy hetken kotimaisten ohjelmien parissa.

Master Chef on rentouttavaa laatuviihdettä myös ulkomailla, kun on VPN-yhteys millä siirtää itsensä Suomeen.

Master Chef on rentouttavaa laatuviihdettä myös ulkomailla, kun on VPN-yhteys millä siirtää itsensä Suomeen.

Mikä VPN-palvelu käyttöön?

Itse käytän VPN-palveluna suomalaista F-Securen Freedomea (tästä linkki osoitteeseen: ). Se on erinomainen tuote, mutta sillä ei pysty tällä hetkellä katsomaan Yle Areenaa ulkomailla. VPN-vertailun kautta voit vertailla eri VPN-palveluita ja niiden mahdollisuuksia, mikä sopisi sinulle parhaiten haluamasi ohjelmien ja suoratoistapalveluiden katseluun. Kuukausimaksut eri VPN-palveluilla vaihtelee muutamista euroista ylöspäin kuukaudessa. Esimerkiksi Freedomen avulla saat samalla parannettua huomattavasti laitteesi tietoturvaa, mikä on itselle ollut merkittävä lisä reissuilla. VPN-palvelu ei automaattisesti takaa tietoturvaan parannusta, joten eri vaihtoehtojen vertaileminen auttaa tässäkin asiassa.

Maailmalla Suomessa,
-Kohteena maailma / Rami

VPN-palvelu päälle ja sijainti Suomeen palmun alta.

VPN-palvelu päälle ja sijainti Suomeen palmun alta.