Yhdysvallat majoitukset – Bed & Breakfast majoitus Jenkeissä

Oleellinen osa onnistunutta reissua on mieleinen majapaikka. Bed & Breakfast majoitus Jenkeissä matkaillessa ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen, sillä ensimmäiseksi tarkastellaan hotelleja, sitten AirBnB  ja vasta sitten jotain muuta? Mikäli sohvasurffaus ja AirBnB ei ole juttusi, niin hotelliin majoittumisen sijaan kannattaa harkita erityisesti  Bed & Breakfast majoitusta. Bed & Breakfasteja löytyy laidasta laitaan ja niiden joukosta löytyy todellisia helmiä. Upeita taloja, joita on pidetty kuin kukkaa kämmenellä. Hienoja isäntiä, joiden paikallistuntemus ja vinkit on vertaansa vailla, mukavia tarinoita talon muihin huoneisiin majoittuneiden kesken ja persoonallisen usein tilavan huoneen. Mitä sitä muuta voisi matkamies kaivata?

Villa D'Citta Chicagon keskustassa.

Villa D’Citta Chicagon keskustassa.

Ili goes to America

Kohteena maailma -blogin vakivieraskynäkirjailija Ilkka Varmavuo hakee Jenkeistä samoja asioita kuin itsekin: urheilua, pienpanimokulttuuria, suuria kaupunkeja ja luontonähtävyyksiä muutamia mainitakseni. Finger Lakesin viinitilat ja pienpanimokulttuuri alkoivat kiinnostamaan matkailua rakastavaa Iliä siinä määrin, että siltä road tripiltä syntyi kokonainen sarja erinomaisia postauksia Finger Lakesin alueesta. Kun ylipäätään Amerikassa road trip -matkailusta tuli puhetta, niin tästä johdantona syntyi postaus Bed & Breakfast majoituksista Jenkeissä.

Me olemme lukuisilla jenkkireissuilla tykästytty paikallisiin Bed & Breakfast majataloihin. Osa näistä majataloista lyö prameimmatkin hotellit mennen tullen. Trust me! Erityisesti pienemmillä paikkakunnilla kannattaa tutkia aina tarjolla olevat majatalot, ja liikkeellä kannatta olla ajoissa, sillä B&B:t ovat todella suosittuja ja parhaat varataan kuukausia ennen lomaa. B&B:t voittavat joka tapauksessa aina poikkeuksetta tienvarsien kulahtaneet ketjuhotellit, joihin en enää majoitu kirveelläkään jenkeissä matkaillessani. -Ili

Vieraskynä: Vieraskynä -sarjassa matkailuun tavalla tai toisella liittyviä vinkkejä ja tarinoita kirjoittavat vierailevat tähdet. Postaus on kokonaan vieraskynäilijän käsialaa ja juttujen tarkoituksena on tarjota Kohteena maailma -blogin lukijoille elämyksiä mielenkiintoista asioista aiheen todellisen asiantuntijan voimin.

Rouva kyytiin, katto alas ja Mustangilla Finger Lakesin rantateille.

Rouva kyytiin, katto alas ja Mustangilla Finger Lakesin rantateille.

Majoitukset Jenkeissä

”Ei sillä majoituksella ole niin väliä. Siellähän vaan nukutaan”, kuulee sanottavan. Ei sovi meille. Käytän paljon aikaa mieleisen majapaikan löytämiseen. Laatu, sijainti ja kipukynnyksen alittava hinta siinä omat kriteerimme. Suosituksia unohtamatta. Hyviä B&B-paikkoja haarukoin eri matkailusivustoilta. Etsin niitä karttanäkymien perusteella. Paikallisten turistitoimistojen esitteiden kautta unohtamatta Tripadvisorin ”muut majoitusvaihtoehdot”- hakukriteeriä. Ristiin rastiin googlaamalla ja hakemalla ne helmet löytyvät. Toisinaan saa toki kääntää kiven ja kannon, mutta useimmiten se on ollut vaivan arvoista. Alkuun pääsee helposti vaikka tutkiskelemalla Bed&Breakfast.com– sivuja. Erityisesti Diamond Collection talot ovat huikeita. Seuraavassa muutamia erinomaiseksi havaittuja kohteita niin Finger Lakes alueelta kuin myös muualta Jenkeistä roadtrippajan matkan varrelta.

Burdett House B&B ja sen huoneen viihtyisä parveke.

Burdett House B&B ja sen huoneen viihtyisä parveke.

Majoitusvinkkejä Finger Lakes alueelle

Finger Lakes järvialueelta ei juuri perinteisiä hotelliketjuja löydy. Syy on myös ilmiselvä. Paikkakunnat ovat liian pieniä ketjuhotelleille. Se on pelkkää plussaa. Hotellitarjontaa toki löytyy ja muutamaa niistä itsekin punnitsin, mutta päädyin valinnoissani jälleen kerran asumaan majataloissa. Toki katselin Watkins Glen Harbour hotellin sivut, samoin kuin loin katseeni Genevan laitamilta löytyville Belhurst Castlelle ja Geneva on the Lake hotellille. Pidempään punnitsin Skaneatelesissa sijaitsevaa Skaneateles Suites and Boutiquen makean näköistä hotellia, kuten myös järven rannalla sijaitsevaa Lady On the Lakes– majataloa. Inn at Glenara Winery vaikutti myös ohi ajaessakin viehättävältä paikalta samoin kuin Grist Iron Breweryn pihapiirissä oleva Grist Iron Inn. Viimeksi mainituista olisin voinut valkata minkä tahansa.

Snug Harbor B&B Keukan rannalla pääsi listoille samoin kuin Steamboat Castle B&B. 1795 Acorn Inn roikkui myös pitkään listalla mukana. Päätöksen tekovaiheessa valinta päätyi kuitenkin järvialueella kahteen majataloon – lisäksi mennen ja tullen yövyttiin matkan varrella, niin no majataloissa.

Belhurst Castlen pramea linna tuntuu pudotetulta väärään paikkaan muuten matalarakennuksissa miljöössä.

Belhurst Castlen pramea linna korostuu muuten matalarakennuksissa miljöössä.

Snug Harbor sijaitsee Keuka-järven rantatörmällä.

Snug Harbor sijaitsee Keuka-järven rantatörmällä.

Burdett House B&B, Watkins Glen

Watkins Glenistä reilun vartin ajomatkan päässä sijaitseva Burdett House B&B valikoitui ensimmäiseksi tukikohdaksemme. Banana Beltin viinitiloille oli autolla vaivainen vartin matka ja aivan talon vieressä sijaitsi Smoke ‘n Bones –ravintola, jonka vieressä Berthas Cafe ja Barry’s Wineryn maisteluhuone sekä paikallinen watering hole sadan metrin päässä näistä. Kävellen syömään on reissussa aina plussaa.

Burdett House B&B

Burdett House B&B

Burdett House Inn - viihtyisä huone perusmukavuuksilla.

Burdett House Inn – huone perusmukavuuksilla.

Smoke'n Bone tarjoilee rehellistä amerikkalaista lähiruokaa, jonka palanpainikkeeksi saa paikallisia viinejä ja pienpanimo-oluita.

Smoke’n Bone tarjoilee rehellistä amerikkalaista lähiruokaa, jonka palanpainikkeeksi saa paikallisia viinejä ja pienpanimo-oluita.

Inn on the Main, Canandaiqua

Toiseksi majapaikaksi valikoitui järvialueen toiselta laidalta Canandaiquan kaupungin pääkadulta runsaan majoitustarjonnan joukosta löytynyt Inn on the Main. Myös Canandaiquan majoitus täytti odotukset. Molemmissa paikoissa aamiaiset olivat runsaat ja herkulliset. Lisäksi Inn on the Mainissa jääkaappi antimineen, kahvinkeittimet yms. oli asiakkaiden käytössä 24/7. Kaiken lisäksi yläaulan jääkaapista löytyi cokikset sun muut vieraita varten.

Myös Canandaiquassa majatalolta pääsi kävellen kaupungin keskustaan. Ilman emännän vinkkejä ei sivukaduilla olevia taloja olisi edes ravintoloiksi tunnistanut. Vinkkien avulla löytyi paikallisten suosikki Greenfront, jota vastapäätä sijaitsi Beehive Brewery. Meksilolainen Rio Tomatlan tarjosi puolestaan reissun tulisimmat tequilat ja vielä tulisemmat sapuskat. Canandaiquan ravintolatarjonta on laaja. Kaupungin satamassa sijaitsee kuuluisa Boathouse asuntoalue, mutta myös New York Culinary Institute. Maisteluillallinen täällä viineineen saattaisi olla monen haave kuten myös workshop eli kokkauskurssi. Kun pääkadun varrelta löytyy vielä niin italialaista, ranskalaista kuin myös saksalaista keittiötä, niin voidaan todeta ettei Canandaiquassa pääse nälkä yllättämään. Kaupungin päänähtävyys on korskea Sonnenberg Garden & Mansion State Historic Park kartano upeine puistoineen.

Inn On The Main

Inn on the Main

Inn on the Main ja tummanpuhuva huone porealtaineen.

Inn on the Main ja tummanpuhuva huone porealtaineen.

Canandaiquan kuuluisa Boathouse -asuinalue.

Canandaiquan kuuluisa Boathouse -asuinalue.

The Croff House, Hudson Valley, Hudson

Paluumatkalla Bostoniin teimme varikkopysäyksen Hudson Valleyssä Hudson- joen rannalla Hudsonin -kaupungissa. New Yorkilaiset tulevat näihin Hudson Valleyn pikkukaupunkeihin viikonlopun viettoon. Majoitustarjonta on sen mukaista. Hudson suorastaan pursuaa tasokkaita majataloja. Päädyimme Croff Housen hellään huomaan. Eipä sitä matkailija voisi paljoa enempää toivoa. Kiva pikkukaupunki ja sen eläväinen keskusta kymmenine ravintoloineen ja kivijalkaliikkeineen lähes ulko-oven kynnyksellä parin korttelin päässä. Lähin panimoravintola nimeltään Ör sijaitsi vanhassa paloasemassa viereisessä korttelissa ja itse majatalo oli kuin matkamiehen unelma. Hudson on todellinen sisustajan unelma. Hudsonin kaduilta saattoi bongata useita upeita sisustusliikkeitä, joiden nimet kuulostivat kovin tutuilta: Minna, Paula jne. Kun vielä kylän kivikovin live-musiikkipaikka on nimeltään Helsinki, niin kovin oli kotoisa olo. Hauskin löytämämme paikka oli kuitenkin kirjakauppa  ja panimo samassa paketissa eli Spotty Dog Books & Ale. Toimivan kirjakaupan toiselle seinustalla oli pitkä baaritiski ja parikymmentä hanaa , joissa kuohui paikalliset tuotteet. Pelin henki oli selvä: hanasta juoma mukaan, hyllystä kirja käteen ja nautiskelemaan sekä kirjasta että juomasta. Melkoinen kirjakauppa.

Croft Housen vehreä terassi.

Croff Housen vehreä terassi.

Croff Housen huone perusmukavuuksilla.

Croff Housen huone perusmukavuuksilla.

Croff Housen oleskelutilat olivat varsin viihtyisiä.

Croff Housen oleskelutilat olivat varsin viihtyisiä.

Kohteena maailma / Rami suosittelee: oluen ja kirjan ostaminen ei voi mennä pieleen.

Kohteena maailma / Rami suosittelee: oluen ja kirjan ostaminen ei voi mennä pieleen.

Ristiin rastiin Amerikkaa

Liberty Hill Inn, Huone Waterford, Yarmouth Cape Cod

Cape Cod on fantastinen pala Uutta Englantia ja sen romanttisin tie on King’s Highway, jonka varrella majatalo sijaitsee. Waterford on todella hieno ja iso huone upeassa talossa. Itse asiassa se on tyylipuhtaan talon koko yläkerta. Perhehuone parhaimmillaan tai sopiva vaikka neljälle kaverille. Tässä paikassa on kaikki kohdallaan aamiaisesta isäntäväkeen. Majoituimme viikon ja saimme kiertää hiljaisina päivinä kaikki huoneet. Valitse mikä tahansa huoneista niin et pety. Myös viereinen Carriage House on makea.

Liberty Hill Inn

Liberty Hill Inn

Liberty Hill Inn ja tunnelmallista oleskelutilaa.

Liberty Hill Inn ja tunnelmallista oleskelutilaa.

Liberty Hill Inn ja viihtyisä huone.

Liberty Hill Inn ja viihtyisä huone.

Koko Cape Cod on täynnä valloittavia majataloja. Provincetownissa Inn at Cook Street on sopivasti poissa pahimmasta hulinasta samoin kuin Carriage House Inn Chathamissa. Provincetownia kutsutaan Amerikan vapaamielisimmäksi kaupungiksi. Lisäksi se tunnetaan huikeista valasretkistään ja sykkivästä menosta läpi koko kesäkauden. Chatham on puolestaan tyylikäs ja elegantti pikkukaupunki rauhallisemmasta menosta pitävälle.

Artist House, Sun Room, Key West

Yksi Key Westin vanhimmista ja kauneimmista taloista. Huikea talo. Nykytyylin mukaisesti iltapäivällä pari kolme tuntinen Happy Hour. Tarjolla pikkupurtavaa, olutta, puna- ja valkoviiniä rajatta. Kirja käteen ja viinilasi toiseen, siitä etukuistille seuraamaan ohi lipuvaa maailmaa. Paremmin et  voisi Key Westissa valita. Mallory Square ja Duval Street ovat käden ulottuvilla.

Artist House - Finger Lakesin alueen taattua laatua.

Artist House – Finger Lakesin alueen taattua laatua.

Artist Housen huoneesta löytyi kaikki tarpeellinen.

Artist Housen huoneesta löytyi kaikki tarpeellinen.

Artist Housen pitäjien vinkeillä 30-luvun kaksitasolla Key Westin yllä - ilman tätä majoitusta olisi jäänyt tekemättä!

Artist Housen pitäjien vinkeillä 30-luvun kaksitasolla Key Westin ja atollien yllä. Lentäjä istui takana ja matkustajat eturivissä – ilman tätä majapaikkaa olisi jäänyt tekemättä!

Villa D’Citta, huone Euroroom, Chicago

De Paul yliopiston alueella sijaitseva hienostunut talo tavallisessa lähiössä/asuinalueella. Metrolla keskustaan vartissa. Talo, josta löytyy kaikki. Kokin tekemät aamupalat, jääkaappi täynnä ruokaa ja juomaa (käytössä 24/7), ilmaiset viinit talon puolesta. Poreamme takapihalla, sundeck, grilli ja hulppeat yhteiset alueet. Nuorekas naapurusto yliopiston takia eli lähistöllä paljon ravintoloita ja baareja. Tasokas, fiini talo, joka täyttää vaativimmankin matkailijan toiveet. Loistava emäntä, joka muistaa vieläkin e-postikortilla synttäreitä ja hääpäivänä.

Villa D'Cittan viihtyisä huone.

Villa D’Cittan viihtyisä huone.

Chicagon reissun muistot perinteisessä valokuva-albumissa.

Chicagon reissun muistot perinteisessä valokuva-albumissa.

Old World Inn, Cabernet House, La Biblioteca-huone, Napa, Napa Valley

Viininystävien paratiisi. Upea talo, jonka naapurissa saman omistajan Merlot House ja pieni loistelias hotelli. Pikanttina lisänä niin kuin usein näissä jenkkien B&B-paikoissa yhteinen aamiainen. Kaikki kokoontuivat pitkän pöydän ympärille nauttimaan kokin paistoksista. Samalla turistaan small talkkia ja parannetaan maailmaa. Suomalaisturistina olet kaikkien keskipisteenä. Opittiin Napa Valleyn salaisuuksia ja saatiin vinkit parhaista paikoista.

Tämän B&B :n nettisivujen vaihtuvista pääkuvista voit bongata pellavapäisen suomalaispariskunnan iltanuotion äärestä viinilasit kädessä.

Old World Inn

Old World Inn

Old World Inn ja sen La Biblioteca -huone.

Old World Inn ja sen La Biblioteca -huone.

Sheridan House Inn, Williams, Route 66, Grand Cayon South Rim

Otapa tästä viimeisin Route 66 kaupunki majapaikaksi. Kaksi yötä ja iltaa riittää. Iltalenkkiä Williamsissa ja Route 66 tunnelmaa haistelemassa. Tietenkin kokopäiväretki Grand Canyonille. Pikku kaupunki on todellinen retroilun ystävän taivas ja Sheridan House Inn on puolestaan raikas henkäys kaupungin laidalla, josta pääsee helposti kävellen pääkadulle. Huippu henkilökunta ja viimeisen päälle huoneet. Plussana loistovinkit kanjonin valloittamiseen. Ilman isännän ohjeita olisi yksi kanjonin parhaista ”salaisista” maisemapaikoista eli Shoshone Point jäänyt valloittamatta.

Sheridan House Inn - tukikohta Grand Canyonin tutustumiseen.

Sheridan House Inn – tukikohta Grand Canyonin tutustumiseen.

Sheridan House, hyvä paikka tutustua South Rim:lle.

Sheridan House, hyvä paikka tutustua South Rim:lle.

Shoshone Point, Grand Canyon

Shoshone Point, Grand Canyon

Gosby House Inn, Pacific Grove, Monterey

Aika ajoin bongaan blogeista meille sopivia majapaikkoja. Gosby House Inn majatalo Pacific Grovesta Montereysta löytyi vinkin perusteella. Majoituimme siellä talon pienimpään huoneeseen, jossa pesuallaskin oli huoneen puolella. Muutaman mailin päässä on 17-mile drive ja ns. Amerikan kuvatuin puu eli Lone Cypress, joka on länsirannikon alueen symboli. Kahdenkymmenen mailin päästä löytyy  Bixby Bridge. Carmel sekä Carmel By The Sea ovat naapuripitäjiä. Kiva pikkukaupunki, jossa viihtyy päivän kaksi tutustuen alueen upeaan luontoon. Kävelymatkan päässä keskustan Cannery Rowlta ja akvaariosta.

Gosby House Inn

Gosby House Inn

Gosby House Inn - majapaikan pienin huone kelpasi mainiosti.

Gosby House Inn – majapaikan pienin huone kelpasi mainiosti.

Summa summarum: Innoittajana tälle postaukselle toimi Paula Gastonin reissupostaus Seitsemän vaimon majatalo.  Kaikissa bongaamissani majataloissa en ole vielä päässyt käymään, mutta haaveissa siintää visiitti Urban Cowboy- majataloon. Entisen NHL-pelaajan pyörittämät majatalot New Yorkin Williamsburgissa ja Nashvillessa ovat korkealla omalla Bucket-listallani.

Urban Cowboy, Nashville copyright urbancowboy.com

Urban Cowboy, Nashville copyright urbancowboy.com

Finger Lakes alueen majatalovinkkien lisäksi tuli vinkattua koko joukko bongaamiamme ja hyviksi koettuja majataloja ympäri Jenkkejä. Toivottavasti löydät vinkkien joukosta mieleisesi.

-Ili alias Ilkka Varmavuo

Lue lisää:

Mistä on hyvä elämä tehty - pienpanimoluita hyvässä seurassa ilta-auringossa.

Mistä on hyvä elämä tehty – pienpanimoluita hyvässä seurassa ilta-auringossa.