Kymmenen vinkkiä Phuketin suosituimpaan rantalomakohteeseen

Patong Beachista jokaisella Thaimaan matkailijalla on joku mielipide, vaikka siellä ei olisi käynytkään. Myös monet Phuketissa pienemmissä rantalomakohteissa lomailleet ovat ehtineet muodostaa Patong Beachista oman mielipiteensä parin yksittäisen vierailun perusteella, eikä se yleensä ole välttämättä kovin positiivinen. Mikä tekee Patong Beachista siis niin suosituin, että se vetää kaikesta negatiivisesta kaiusta huolimatta lukuisia matkailijoita puoleensa?

* Kaupallinen yhteistyö TUI:n kanssa.

Olin TUI:n yhdistelmälomalla kaksi viikkoa Thaimaassa siten, että ensimmäisen viikon vietimme Patong Beachilla Phuketissa ja toisen Klong Muang Beachilla Krabilla. Itse suosinkin monipuolisessa Thaimaassa juuri yhdistelmälomia, missä pääsee tutustumaan useampaan kohteeseen samalla reissulla.

Patong Beachin rantabulevardi on Phuketin turismin keskus.

Patong Beachin rantabulevardi on Phuketin turismin keskus.

Kymmenen vinkkiä Patong Beachille

Mitä Patong Beachilla kannattaa nähdä ja tehdä? Mistä Patong Beachilta kannattaa valita hotelli, ja mitkä ovat Patong Beachin parhaat ravintolat? Millaisia kokemuksia Patong Beachilta on lasten kanssa? Entä uskaltaako Bangla Roadille mennä illalla? Näihin ja moneen kysymykseen saat vastauksen alta.

Patong Beachilla voi surfata myös rantakadulla.

Patong Beachilla voi surfata myös rantakadulla.

#1Vietä iltaa Patong Beachin rantabulevardilla

Mikäli lomakohteeksi Thaimaan suurimmalla saarella Phuketissa valitsee Patong Beachin, niin yleensä silloin yksi merkittävä kriteeri on lukuisat ravintola-, baari- ja shoppailumahdollisuudet. Patong Beachilla nämä on aivan eri planeetalta kuin esimerkiksi pienellä ja hiljaisella Kata Beacilla, jossa vetää puolestaan matkailijoita rauha ja upeat rannat. Karon Beach on puolestaan Kataa jo selvästi isompi, mutta silti pikkuriikkinen Patong Beachiin verrattuna.

Jos Patong Beachin pitkä ranta on vilkas päivällä, niin silti rantabulevardi on illalla vielä huomattavasti vilkkaampi. Sen palvelutarjonta on loistava aina kansainvälisistä ketjuravintoloista paikallisiin viehättäviin pikkuravintoloihin. Sekä tietysti Patong Beachin rantabulevardilta löytää lukuisia katukeittiöitä, joissa pääsee herkuttelemaan paikallisia herkkuja – koska porukkaa on paljon, on katukeittiöissä ruuan vaihtuvuus huippuluokkaa, mikä on aina etu sellaisesta evästä ostaessa. Myöskään janosta ei tarvitse kärsiä rantabulevardin baari- ja ravintolaviidakossa.

Mikäli ei jaksa kävellä rantabulevardia päästä päähän, niin liikenteen ruuhkassa tuktukin lavalta katuvilinän katselu on mukavaa puuhaa.

Patong Beachin rantakadulla ei jano pääse yllättämään.

Patong Beachin rantakadulla ei jano pääse yllättämään.

Kylmä Chang toimii aina Thaimaassa.

Kylmä Chang toimii aina Thaimaassa.

Patong Beachin rantakadulta löytyy niin kalaravintolat kuin rahanvaihtopisteetkin.

Patong Beachin rantakadulta löytyy niin kalaravintolat kuin rahanvaihtopisteetkin.

Yksi tapa tutustua Patong Beachin rantabulevardiin on ajella sitä tuktukilla.

Yksi tapa tutustua Patong Beachin rantabulevardiin on ajella sitä tuktukilla.

#2Illallista “kakkoskadun” ravintoloissa ja ruokatoreilla

Siinä missä rantabulevardin liikenne on ohjattu yksisuuntaisena etelä-pohjoinen suuntaan, niin rannalta seuraava pääkatu sisämaahan päin liikkuu puolestaan pohjoisesta etelään. Tämä vilkas Rat Uthit Song Roi Pi Road on täynnä erilaisia kauppoja, hierontapaikkoja, ravintoloita, baareja ja ruokatoreja. Se onkin illalla lähes yhtä vilkas kuin Patong Beachin rantabulevardi.

Monet tekevätkin iltaisin kävelylenkin Patong Beachilla siten, että toiseen suuntaan menee rantakatua ja toiseen suuntaan sisämaan pääväylää Rat Uthit Song Roi Pi Road -katua. Meno molemmissa on varsin vilkasta ja sopivia illallispaikkoja löytää useita.

Mikäli haluaa etsiä hyvää lounaspaikkaa päiväaikaan, niin Rat Uthit Song Roi Pi on myös siihen oiva valinta. Street Food Patong Beachilla esimerkiksi on erinomaisia ruokakojuja, joissa nauttia herkullista katuruokaa.

Mikäli kaipaa lomalla amerikkalaisia ketjuravintoloita kuten Burger Kingiä, Hootersia tai Hard Rock Cafeta, niin ne ja monet muut ovat edustettuina Rat Uthit Sonf Roi Pi:llä eli ns. Patong Beachin kakkoskadulla.

Rat Uthit Sonf Roi Pi on Patong Beachn ns. "kakkoskatu".

Rat Uthit Sonf Roi Pi on Patong Beachn ns. “kakkoskatu”.

"Kakkoskadulla" on lukuisia hierontaliikkeitä, mitkä ovat varsin yleisiä Patong Beachilla muutenkin.

“Kakkoskadulla” on lukuisia hierontaliikkeitä, mitkä ovat varsin yleisiä Patong Beachilla muutenkin.

Restaurant No. 6 on varsin suosittu ja sinne saa käytännössä aina jonottaa.

Restaurant No. 6 on varsin suosittu ja sinne saa käytännössä aina jonottaa.

Street Food Patong Beach on hyvä valinta katukeittiöiden ruuista nauttivlle.

Street Food Patong Beach -ruokatori on hyvä valinta katukeittiöiden tarjonnasta nauttiville.

Green Curry valmistumassa Street Food Patong Beachilla.

Green Curry valmistumassa Street Food Patong Beachilla.

Hard Rock Cafe ja sen tuttu kitaralogo.

Hard Rock Cafe ja sen tuttu kitaralogo.

#3

Vietä rantapäivä Patong Beachilla

Kaksi kilometriä pitkä Patong Beach on täynnä toimintaa. Vuoron perään ranta on varattu niin uimista kuin erilaisia vesiaktiviteettejä varten. Vesiskootterit ja varjolennätys on suosittua puuhaa, mutta löytyy rannalta myös pieniä purjeveneitä ja suplautoja vuokrattavaksi.

Patong Beachilta voi vuokrata myös rantatuoleja ja varjoja. Hinnat eivät päätä huimaa, mikä tarkoittaakin sitä, että haluttuun eturiviin on melko mahdotonta päästä. Ne, jotka sieltä saavat rantatuolin varatuksi, varaavat usein koko viikoksi saman tuolin käytti sitä tai ei. 100 bathin maksu eli tarkoittaa käytännössä kolmea euroa, joten parhaat paikat saa verraten halvalla vuokratuksi. Nimittäin neljännestä rivistä maksetaan sama hinta kuin ensimmäisestä rivistä, mitä on liiketalouden kannalta vaikea ymmärtää.

Patong Beachilla on lukuisia numeroituja tarjoilijoita, jotka myyvät niin kylmiä juomia, hedelmiä kuin ruoka-annoksia halukkaille. Rannalta on helppo poistua myös rantabulevardin ravintoloihin tai rannan ja rantabulevardin välissä olevan kävelytien varrella oleville katukeittiökojuille lounaalle.

Vaikka Patong Beach on monen makuun aivan liian vilkas ja täynnä turisteja, niin omanlaisensa mielenkiinto siinä on. Sitä tasapainottaa hyvin se, jos on käytettävissä rauhallinen hotellin uima-allas vaihtoehtoiseen rentoutumiseen. Vaihtoehtoisesti vuokraa pitkähäntävene ja siirrä itsesi läheiselle huomattavasti rauhallisemmalle Tri Trang Beachille.

Patong Beachin eteläpäässä on vesijettejä vuokrattavana.

Patong Beachin eteläpäässä on vesijettejä vuokrattavana.

Pitkähäntäveneet odottavat puolestaan vuokralaisia erilaisiin veneretkiin.

Pitkähäntäveneet odottavat puolestaan vuokralaisia erilaisiin veneretkiin.

Veneen perässä vedettävät varjot ovat varsin suosittuja myöskin Patong Beachilla.

Veneen perässä vedettävät varjot ovat varsin suosittuja Patong Beachilla.

Patong Beach on Phuketin rannoista ylivoimaisesti vilkkain.

Patong Beach on Phuketin rannoista ylivoimaisesti vilkkain.

Vaikka Patong Beachilla on porukkaa reilusti, niin kyllä sieltäkin omaa tilaa löytää.

Vaikka Patong Beachilla on porukkaa runsaasti, niin kyllä sieltäkin omaa tilaa löytää.

Kolmannesta rivistä on kyllä vielä melkoinen vuori kiivettävänä ensimmäisen rivin aurinkotuoleihin,

Kolmannesta rivistä on kyllä vielä melkoinen vuori kiivettävänä ensimmäisen rivin aurinkotuoleihin.

#4

Suuntaa herkuttelemaan Food Marketin -ruokatorille

Mikäli olet thaimaalaisen keittiön ystävä, niin paras paikka Phuketissa on viettää iltaa Sawatdirak Roadin Food Marketissa. Siellä on tarjolla useita eri ravintoloita ja katukeittiöitä, joiden annoksia nautitaan lukuisissa muovituolipöytäryhmissä. Iltaisin tämä ruokatori on aina täynnä porukkaa, mutta niin sieltä vain jostain aina pöytä sinulle kaivetaan esiin.

Voit ostaa eri ravintoloista ja katukeittiöistä ruokia, ja nauttia niitä omassa pöydässäsi. Lisäksi smoothie-kauppiaat pyörivät pöydissä eli varaudu maksamaan eri henkilöille ostoksesi. Tunnelma on rento, keskittyen hyvään ruokaan ja kylmään olueisiin.

Vaikka Patong Beachilla on useita eri ruokatoreja, niin Sawatdirak Roadin Food Market jäi itselle parhaiten mieleen. Sen takia siellä tuli käytyä parina iltana, sillä se on erinomainen paikka hinta/laatu -suhteelta maittavaan iltaan.

Food Market tarjoilee upeita ruokaelämyksiä suoraan katukeittiöistä.

Food Market tarjoilee upeita ruokaelämyksiä suoraan katukeittiöistä.

Sawatdirak Roadin Food Market on aina täynnä porukkaa.

Sawatdirak Roadin Food Market on aina täynnä porukkaa.

Perinteinen Pad Thai ravuilla on kerrassaan loistava ruoka Thaimaassa.

Perinteinen Pad Thai ravuilla on kerrassaan loistava ruoka Thaimaassa.

#5Mainettaan parempi Bangla Road

Bangla Road on 25 vuodessa siistiytynyt melkoisesti eli toisin sanoen siellä voi iltaisin liikkua jopa lastenkin kanssa. Meteli on toki korvia huumaava, ja tiukoissa minimaalissa vaatteissa olevia tanssityttöjä löytyy houkuttimena ravintoloiden baaritiskeillä. Enemmän XXX-touhuja kaipaaville turisteille löytyy tapahtumapisteitä Bangla Roadin sivukaduilta, mutta itse pääkadun yöelämä on kuin mistä tahansa suurkaupungin viihdekujasta – tosiaan sillä erotuksella, että Bangla Road on varsin turvallinen myös illalla.

Lasten kanssa liikkuessa Bangla Roadilla sai kulkea rauhassa. Heti kun jäin valokuvailemaan muusta perheestä kauemmaksi, tiesivät baarien sisäänheittäjät olleeni hyvä nuoruudessani pingiksessä – sen verran moni lähestyi iloisesti silmää vinkkaamalla huudellen ping pong…

Bangla Roadilla on erilaisia kauppojakin, mutta pääosassa on isot baari- ja ravintolakompleksit. Meno on tosiaan todella vauhdikasta ja meteli korvia huumaava. Pitkän kaavan mukaan iltaa viettävien kannattaa olla kuitenkin järki mukana, niin kuin missä tahansa maailmalla muutenkin liikkuessa.

80-luvun Rock-musiikista tykkäävien kannattaa suunnistaa New York – Live Music baariin. Mikäli taasen on penkkiurheilun ystävä, niin Aussie Bar on varma valinta.

Bangla Road ei jää Patong Beachilla kenelläkään huomaamatta.

Bangla Road ei jää Patong Beachilla kenelläkään huomaamatta.

Pink Paradise Bangla Roadilla.

Pink Paradise Bangla Roadilla.

Tiger Night Club on Bangla Roadin suurimpia yökerhoja.

Tiger Night Club on Bangla Roadin suurimpia yökerhoja.

Aussie Bar on penkkiurheilijoiden suosiossa.

Aussie Bar on penkkiurheilijoiden suosiossa.

#6Ravintolavinkkejä Patong Beachille

Patong Beachilla on erinomainen ravintolatarjonta, mutta suureen joukkoon mahtuu paljon hutejakin. Tässä on omien kokemusten mukaan sellaisia ravintoloita, mitä Patong Beachilla voi suositella.

Blue Bistro & Bar

Aivan Patong Beachin eteläpäässä oleva Blue Bistro & Bar on jo selvästi sivussa Patongin vilskeestä. Sinne ei vahingossa eksy eli sinne pitää tietää mennä ja mieluiten vielä pöytävarauksen kanssa. Ruoka on loistavaa ja koti-ikävää potevat voivat nauttia swedish meatballs -annoksen eli ruotsalaiset lihapullat perunamuusilla ja puolukkahillolla – oli muksun mielestä kyllä aivan erinomainen annos.

Blue Bistro & Bar oli reissun parhaita ravintoloita Patong Beachilla.

Blue Bistro & Bar oli reissun parhaita ravintoloita Patong Beachilla.

Patong Seafood

Rantakadulla oleva Patong Seafood ei päiväaikaan kaikista tyylikkäimmältä ravintolalta näytä, mutta se oli hinta/laatu -suhteessa varsin hyvä lounasravintolana. Kävimme siellä syömässä jopa kahdesti, kun se oli koko perheen mieleen. Iltaisin Patong Seafood keskittyi nimensä mukaisesti mereneläviin, ja pöydillekin oli silloin laitettu oikein valkoiset liinat päälle.

Patong Seafood toimi ainakin lounaalla erinomaisesti.

Patong Seafood toimi ainakin lounaalla erinomaisesti.

San Sabai 2

San Sabai sijaitsee Patong Beachin “kakkoskatu” Rat Uthit Song Roi Pi Roadin sivukadulla. Se on kuin muovituoliravintola parhaasta päästä, joskin ravintolassa istutaan silti puisilla tuoleilla. Ruoka on erinomaista ja hinta edullista – mitä muuta sitä voisi ravintolalta toivoa?

San Sabai 2 on suosittu ravintola sivukadulla.

San Sabai 2 on suosittu ravintola sivukadulla.

Kanaa ja cashew-pähkinöitä on perinteinen annos Thaimaassa.

Kanaa ja cashew-pähkinöitä on perinteinen annos Thaimaassa.

Paras jäätelökioski: Samero’s Artisanal Gelato

Samero’s Artisanal Gelato tarjoilee italialaisia jäätelöitä Patong Beachin rantakadulla. Makuja on moneen lähtöön, ja valinnan vaikeus o taattu. Siksi Samero’s Artisanal Gelato tarjoilee pieniä jäätelötötterömaistiaisia valintaan helpottamaan.

Itselle riitti Samero's Artisanal Gelaton maistiaiset, muksut söivät sitten hieman enemmän italialaista jäätelöä viikon aikana.

Itselle riitti Samero’s Artisanal Gelaton maistiaiset, muksut söivät sitten hieman enemmän italialaista jäätelöä viikon aikana.

Paras olutbaari päiväoluelle: Beer Bar

Phuketin rantakadulla oleva Beer Bar on mukava paikka istuskella ja katsella maailman menoa. Siinä missä rannalla uimiseen yhdistetyllä päiväkävelyllä muksut nauttivat Samero’sin italialaiset jäätelöt, niin itseä houkutteli enemmän viereisen Beer Barin thaimaalainen vehnäolut.

Snowy Weizen on hyvä muistutus siitä, että talvella ei tarvitse lumia kolailla toisin kuin kotimaassa.

Snowy Weizen on hyvä muistutus siitä, että talvikaudella Thaimaassa ei tarvitse lumia kolailla toisin kuin kotimaassa.

#7Näyteikkuna shoppailua ostoskeskuksissa ja Night Marketilla

Patong Beachilla on erinomaiset ostosmahdollisuudet niille, jotka haluavat kierrellä erilaisissa kaupoissa ja ostoskeskuksissa. Jungceylon Shopping Mall on ostoskeskuksista suurin. Mielenkiintoinen on myös Patong Beachin Night Market, joka on katettu tori. Sieltä löytää perinteiset thaimaalaiset tuliaismahdollisuudet erilaisista puuesineistä ja kaikista maailman väärennetyistä merkkituotteista lähtien. Kestävän kehityksen hengessä Kohteena maailma suosittelee kuitenkin shoppailurahojen sijoittamista sekä paikallisten tarjoamiin palveluihin elämysten muodossa että ravintoloihin thaimaalaisesta ruokakulttuurista nauttien.

Centra on Patong Beachin suurimpia ostoskeskuksia.

Central on Patong Beachin oma tavaratalo.

Yksi Patong Beachin Night Marketeista.

Yksi Patong Beachin Night Marketeista.

#8

Patong Beachin juhlapäivät

Mikäli loman ajallesi osuu joko meidän uusi vuosi tai kiinalainen uusi vuosi tai joku muu juhlapäivä, niin kannattaa suunnata Patong Beachin rannalle. Meno on taatusti juhlavaa niin paikallisten kuin turistien kesken, joten näitä partyja ei kannata jättää väliin. Ranta-alueen lisäksi tällöin rannan ja rantakadun välinen kävelutiealue on täynnä ruokakojuja ja kylmien juojien myyjiä. Oli juhla sitten mikä tahansa, niin taatusti meno on mukaansa tempaavaa.

Patong Beach on kuin tehty juhlimiseen.

Patong Beach on kuin tehty juhlimiseen.

Patong Beach ja rantakadun välinen aukio kerää juhlien aikaan lukuisia ruokakojuja.

Patong Beach ja rantakadun välinen aukio kerää juhlien aikaan lukuisia ruokakojuja.

Paikallisten suosikkisnackseja olisi saanut ostaa rannan ja rantatien välisistä kojuista.

Paikallisten suosikkisnackseja olisi saanut ostaa rannan ja rantatien välisistä kojuista.

Joulun aikaan rannalle on tuotu myös erilaisia jouluvaloja.

Joulun aikaan rannalle on tuotu myös erilaisia jouluvaloja.

Patong Beach toimii myös lapsiperheille kaikin puolin.

Patong Beach toimii myös lapsiperheille kaikin puolin.

#9

Patong Beachin monipuoliset retkikohteet

Phuketissa on monia kohteita, joihin on helppo Patong Beachilta tehdä päiväretkiä. Big Buddha, Phuket Town ja tietenkin erilaiset saariretket ovat varsin suosittuja. Eikä sovi unohtaa Phang Nga -lahtea ja “Bondin saarea”, joissa pääsee vierailemaan ainutlaatuisten kvatsikalliosaarten kauneudessa.

Upeita retkivaihtoehtoja on tarjolla monia niin valmiiksi järjestettyinä kuin omatoimisille retkeilijöille. Patong Beachilta on helppo vuokrata myös itselleen oma pitkähäntävene ja taksit & tuktukit neuvottelevat mielellään päiväretkien hinnasta. Valitsi sitten valmiiksi järjestetyn tai omatoimiretken, niin joka tapauksessa kannattaa tutkia Phuketia myös Patong Beachia kauempaa.

Phuket townin sunnuntaimarkkinat ovat varsin suositut värikkäiden talojen suojissa.

Phuket townin sunnuntaimarkkinat ovat varsin suositut värikkäiden talojen suojissa.

Big Buddha patsaan luona oli joukko kultaisia buddhan patsaita.

Big Buddha patsaan luona oli joukko kultaisia buddhan patsaita.

Hong Island 360 asteen näkymät olivat kerrassaan upeat.

Hong Island 360 asteen näkymät olivat kerrassaan upeat.

#10Onnistunut hotellivalinta Patong Beachilla avainasemassa

Itsestä Patong Beachilla hotellin sijainnilla on merkittävä osa onnistuneeseen lomanviettoon. Mitä lähempänä Patong Beachin rantabulevardia hotelli on, niin aina sen parempi. Viimeisimmällä Phuketin vierailulla majoituin Patong Merlin hotellissa, jonka sijainti oli kyllä täysi 10. Se sijaitsee aivan Patong Beachin rannan eteläpäädyssä jo hieman vilkkaimmalta alueelta sivussa, joten se oli myös iltaisin rauhallinen ainakin altaan puoleisissa huoneissa. Niihin ei kuulunut edes Patong Beachin kakkoskadun meteli, joka avautui hotellin edustalla. Käytännössä siis Patong Merlin hotelli oli näiden kahden pääkadun välisellä alueella, jonne mahtui neljä isoa uima-allasta. Kun sijainti ja uima-altaat olivat erinomaisia, niin se oli meidän seurueellemme tärkein kriteeri Paton Beachilla majapaikkaa valitessa.

Edellisen kerran majoituin hieman kauempana rantabulevardista, niin varsinkin lasten kanssa lomaillessa se tuo turhia metrejä lomanviettoon. Aikuisten kesken lomaillessa se ei ole samanlainen ongelma, mutta kyllä itsestä huippua on päivisinkin se, että rannalle pääsee hotellista ylittämällä vain kuuluisan rantabulevardin.

Patong Merlin hotel **** – loistava sijainti Patong Beachilla

Patong Merlin hotelli löytyy TUI:n hotellivalikoimasta, jota voi kyllä suositella niin Patong Beachilla lomailuun kuin mahdollisille TUI:n Phuketin yhdistelmälomille toiseksi majapaikaksi. Koska meillä oli hotellin puolesta upgreidattu sviitti, niin se tietysti nosti lomaviikon mukavuutta merkittävästi. Toisaalta sitten myös normaali kahden hengen huone parvekkeella allasalueen puolelle oli varsin tilava, joten hotellissa vietetyn ajan olisi silläkin hyvin pärjännyt.

Patong Merlinin aamiainen oli varsin monipuolinen niin kylmien kuin lämpöisten ruokien osalta. Itselle kun vielä tärkeä munakkaanpaistaja löytyi, niin kaikin puolin olin tyytyväinen aamupalan tasoon.

Uima-allasalue eri altaineen oli varsin viihtyisä, joskin “rantatuolien varaaminen” oli kiellosta huolimatta voimissaan. No jokaisena päivänä jostain tilaa kyllä löytyi, mutta onhan se turhauttavaa katsella, kun osa tuoleista on käytännössä koko päivän tyhjänä varattuina.

Allas-alueen lounastarjonta oli ihan ok niin tason kuin hintojen puolesta, mutta drinkit olivat kyllä hinta/laatu -suhteessa heikkoja. Smoothiet ja kylmä Chang sitä vastoin sai puhtaat paperit tältä osin.

Itse näkisin Patong Merlin hotellin niin, että se on erinomainen valinta sellaisille, jotka haluavat panostaa lomallaan ennen kaikkea allasalueisiin ja hotellin sijaintiin. Mikäli hotellin mukavuudet ja ravintolatarjonta on merkittävässä roolissa, niin silloin Patong Beachilta löytyy huomattavasti parempia hotelleja vaihtoehdoksi. Itselle kuitenkin tärkeintä on syödä suurin osa lounaista ja illallisista hotellin lähistöllä mutta ei itse hotellissa, niin siihen Patong Merlin oli kokonaisuudessaan meille loistava valinta.

Patong Merlinin vehreä uima-allasalue.

Patong Merlin hotel sijoittuu kahden pääkadun väliselle alueelle.

Vehreä uima-allasalue on rauhallinen keidas vilkkaalla Patong Beachilla.

Vehreä uima-allasalue on rauhallinen keidas vilkkaalla Patong Beachilla.

Tilastavasta makuuhuoneesta oli yhteys parvekkeelle.

Tilastavasta makuuhuoneesta oli yhteys parvekkeelle.

Isoimmissa huoneistoissa on oma ruokailu- ja oleskelutila makuuhuoneen lisäksi.

Isoimmissa huoneistoissa on oma ruokailu- ja oleskelutila makuuhuoneen lisäksi.

Aamupalalla munakkaat tehtiin omien toiveiden mukaisesti.

Patong Merlin hotellin aamupalalla munakkaat tehtiin omien toiveiden mukaisesti.

Monipuolisella aamupalalla jaksaa lomailla auringossa.

Monipuolisella aamupalalla jaksaa lomailla auringossa.

Patong Merlin rantatuoleista ei tarvinnut halutessaan liikahtaa metriäkään päivän aikana.

Patong Merlin hotellin rantatuoleista ei tarvinnut halutessaan liikahtaa metriäkään päivän aikana.

Ennen illallista oli mukava viettää aikaa parvekkeella.

Ennen illallista oli mukava viettää aikaa Patong Merlin hotellin sviitin parvekkeella.

Summa summarum: Itsestä Patong Beach on loistava lomakohde Thaimaassa. Kahden eri loman perusteella olen tykästynyt Phuketissa Patong Beachilla juuri sen monipuolisen tarjontaan, sillä onhan kyseessä vilkas pikkukaupunki. Kun Patong Beachilla valitsee matkaseurueelleen hyvillä uima-altailla varustetun hotellin läheltä rantabulevardia, niin rentojen päivien lisäksi tarjolla on lukuisat eri ravintolamahdollisuudet illallisille. Myös lapset viihtyvät Patong Beachilla, kun on koko ajan jotain nähtävää kävellessä kaupungilla.

Patong Beachistä nauttien,
-Kohteena maailma / Rami

* Kaupallinen yhteistyö TUI:n kanssa.

Lue lisää Thaimaasta:

Top10 Tekemistä Phuketissa

Top10 tekemistä Krabilla

Top10 Tekemistä Bangkokissa