Legoland – Billund, Tanska

Legolandin huvipuisto Tanskan Billundissa tarjoaa Lego minimaan (Miniland) lisäksi kahdeksan muuta eri teemaan perustuvaa aluetta huvipuistossa. Nämä kahdeksan eri teemalle perustuvaa aluetta pitää jokainen sisällään huvipuistolaitteiden lisäksi teeman mukaisesti legopalikoista rakennetun rekvisiitan legohahmoineen ja rakennuksineen. Tässä postauksessa esittelen näiden kahdeksan eri teema-alueen ja Minimaan sisältä 10 parasta huvipuistolaitetta, jotka kannattaa ainakin kokea vieraillessaan Legolandissa. Laskutavasta riippuen Legolandissa on yhteensä n. 40 laitetta.

* Postaus on toteutettu yhteistyössä Legolandin kanssa.

Legoland Top 10 laitteet

Miniland

b1SEAT Traffic School
Legolandin tunnetuin “laite” on liikennekoulu (SEAT Traffic School), missä 7-13 vuotiaat voivat ajaa itselleen oman Legolandin ajokortin. Pienimuotoisen teoriaosuuden jälkeen alkaa ajo liikennepuistossa, missä voi käydä välillä tankkaamassa tai pesettämässä autonsa. Näissä legoautoissa näkee vain hymyileviä kuskeja ajelemassa liikennepuistoa ympäriinsä. Aivan must-kohde ala-aste ikäisille huvipuistokävijöille.

Minimi-ikäraja: 7-13
Omakohtaiset kokemukset: Itse olen iän puolesta aina joutunut olemaan katselijana, mutta nuoret autoilijat ovat tykänneet valtavasti ajokokemuksesta. Liikennepuisto ja autot on itsessään jo niin hienosti toteutettu, että pelkästään katseleminen on elämys. Ainoa ongelma pienille autoilijoille on suomen kieli, joten teoriaosuudelle tarvitaan vanhemmat tulkkaamaan englanninkieliset ohjeet muksuille.

Traffic School on ollut Legolandin tunnuslaite jo vuosikymmenien ajan.

Traffic School on ollut Legolandin tunnuslaite jo vuosikymmenien ajan.

b2LEGO® Safari
Koko huvipuiston leppoisin ajelu halki Afrikan safarin villieläimiä turvallisesti omasta autosta katsellessa. Eläinhahmot ovat todella upeasti toteutettuja ja niitä on mukava katsella vaikka useammankin kerran ajan salliessa.

Minimipituus: Alle 90 cm aikuisen kanssa.
Omakohtaiset kokemukset: Niin itselle kuin kaikenikäisillä lapsille on ollut nämä seeprakuvioiset jeepit aina suosikkilaitteita.

Safari on Legolandin leppoisin ajelu.

Safari on Legolandin leppoisin ajelu.

DUPLO® LAND

b3DUPLO® Planes
Perheen pienimmät viihtyvät parhaiten DUPLO® LANDissa. Tämän vuonna 1968 avatun huvipuiston suosituimpia laitteita aina on ollut Duplon lentokoneet, jossa pienet pilotit pääsevät ohjaamaan itse lentokoneita. Meno on sopivan hurjaa ja aikuisen voi ottaa halutessaan kaveriksi mukaan.

Minimipituus: Ei varsinaisesti ole, mutta iän puolesta turvallisuussyistä sopii yksin n. 4-5 vuodesta ylöspäin.
Omakohtaiset kokemukset: Erittäin mukava laite myös aikuiselle perheen pienempien kanssa. Vaatii kyllä pituutta vähintään 110 cm, että ylettyy kunnolla ohjaimiin ja pystyy itse nostamaan koneen ilmaan.

Duplo Planes - pienten lasten suosikkilaitteita.

Duplo Planes – pienten lasten suosikkilaitteita.

KNIGHTS’ KINGDOM™

b4The Dragon
Dragon ei ole varsinainen vuoristorata, mutta omalla tavallaan upea kokemus. Ensiksi katsellaan hieman lohikäärmelinnan sisustuksia ja sitten loppu mennään vauhdikkaasti kohti maalia. Sopii jo verraten nuorille huimapäille.

Minimipituus: Yli 120 cm yksin, 100-120 cm aikuisen seurassa.
Omakohtaiset kokemukset: Oli aikoinaan 6 ja 8-vuotiaan suosikkilaiteitta Legolandissa. Nyt viime reissulla 3-vuotias juuri 100 cm ollut tytär tykkäsi laitteesta, vaikka loppuvauhti aika hurja olikin. Toisaalta seurueessa esimerkiksi viisivuotias halusi jättää laitteen väliin.

The Dragon - koko perheen "vuoristorata".

The Dragon – koko perheen “vuoristorata”.

LEGOREDO® TOWN

b5Ghost – The Haunted House
Legoredo lännenkaupunki tarjoaa muutaman mielenkiintoisen laitteen. Mikä näistä on paras, riippuu pitkälti kävijän iästä. LEGO® Canoe on kiva koko perheen laite (poissulkien alle kolme vuotiaat) lämpimällä ilmalla, mutta hieman vanhemmille huvipuiston uusimpia laitteita oleva Ghost – The Haunted House on käymisen arvoinen. Sinänsä tämä laite ei nyt villin lännen teemaan sovi mitenkään, mutta ei anneta sen haitata. Kannattaa poiketa mielenkiintoiseen peilikäytävään matkalla “varsinaiseen laitteeseen”.

Minimipituus: Yli 130 cm yksin, 110-130 cm aikuisen seurassa.
Omakohtaiset kokemukset: Vaikka lopussa oleva itse “laite” ei omia suosikkeja olekaan, niin kokonaisuus on hienosti toteutettu. Monet laitteista on sellaisia, että niitä haluaa mennä monta kertaa, mutta hullun professorin kummitustalo riitti hyvin kertaalleen yhdellä reissulla. Vaikka aikuisen kanssa pääsee 110 cm, niin kannattaa miettiä onko lapsi liian herkkä laitteeseen.

Ghost – The Haunted House

Ghost – The Haunted House

LEGO® NINJAGO® WORLD

b6NINJAGO The Ride
Ninjago maailma on kesän 2016 uutuuskohde ja NINJAGO ride erittäin mielenkiintoinen “taisteluajelu”. Kädet heiluvat, kun jokainen yrittää saalistaa mahdollisimman monta pistettä ninjojen maailmassa. Upea kokemus, missä on hienosti hyödynnetty uusia tekniikoita.

Minimipituus: Alle kuusivuotiaat tai alle 115 cm aikuisen seurassa.
Omakohtaiset kokemukset: Upeasti toteutettu 3D tekniikkaa hyväksikäyttäen. Yhteen vaunuun mahtuu kerralla neljä henkilöä, jotka omilla käsillään ampuvat omalta kohdalta oman värisiä “tulipallojaan”. Kannattaa olla tarkkana, että ei ammu kaverin alueelta käsillään, sillä pisteet menevät silloin kaverille.

Ninjago - Legolandin uusin laite vuodelta 2016.

Ninjago – Legolandin uusin laite vuodelta 2016.

ADVENTURE LAND

b7The TEMPLE
Indiana Jonesin jalanjäljissä lähdetään ammuskelemaan vihollisia ja kerätään pisteitä mahdollisimman paljon. Kaiken kaikkiaan erittäin upeasti toteutettu ja hieno “taistelu”, missä voi kilpailla pisteissä pelikaveriaan vastaan.

Minimipituus: Alle 130 cm pitää mennä aikuisen kanssa. Ei suositella alle kolmivuotiaille.
Omakohtaiset kokemukset: Oma kolmevuotias tytär tykkäsi laitteesta jo tosi paljon.

The Temple - seikkailua Indiana Jones -hengessä.

The Temple – seikkailua Indiana Jones -hengessä.

b8Falck Fire Brigade
Idealtaan huvipuiston toiseksi paras laite. Kahdeksan paloautokuntaa kilpailee siitä, kuka sammuttaa palon ensimmäisenä. Ensiksi pumpataan auto palopaikalle, jonka jälkeen pumpataan vettä tykkeihin, jolla sammutetaan palo. Tulee varmasti kuuma osallistujille ja sopivasti kilpailuviettiä tarjolla. Huippukokemus!

Minimipituus: Ei ole, mutta sopii n. kolmivuotiaasta ylöspäin.
Omakohtaiset kokemukset: Ollut kahdella eri kesäreissulla yksi perheen suosikeista ja samaa on sanonut tuttavaperheet.

Falck Fire Brigade - tulipalo sammutetaan porukalla.

Falck Fire Brigade – tulipalo sammutetaan porukalla.

PIRATE LAND

b9Pirate Splash Battle
Useammassa huvipuistossa Euroopassa ja Amerikassa käyneenä ehdottomasti paras kokemani laite maailmassa on Pirate Splash Battle. Tässä upeassa merirosvojen vesisodassa voi ottaa osaa taisteluun vaikka ei itse laitteessa olisikaan. Katselijat voivat ampua merirosvolaivoja reunamilla olevilla vesitykeillä, mutta kannattaa pitää varansa ettei itse kastu. Parasta huvia, kun ilma on edes kohtalaisen lämmin. Aivan mahtava laite huvipuistolaitteiden ystäville!

Minimipituus: Minimi-ikäraja 2 vuotta. Alle 120 cm vanhempien seurassa.
Omakohtaiset kokemukset: Kaikkien huvipuistolaitteiden isä ja äiti! Merirosvolaivojen tykit on aika raskaat pyörittää ja ampua alle kouluikäisille.

Pirate Splash Battle - vesisota, jos mikä, on aina hauskaa!

Pirate Splash Battle – vesisota, jos mikä, on aina hauskaa!

POLAR LAND

b10Polar X-plorer
Legolandin uusin vuoristorata Polar X-plorer peittoaa vanhemman X-treme Racersin. Todella vauhdikkaan Polar X-plorer vuoristoradan kohokohta on aivan lopussa. Käy itse tsekkaamassa mikä se on, enkä tarkoita lopun pingviinejä. Eipä ole ennen vuoristoradassa tällaista pudotusta vastaan tullut.

Minimipituus: yli 130 cm. 120-130 cm pitkät voivat mennä laitteeseen aikuisen kanssa.
Omakohtaiset kokemukset: Vuoristorata on varsin vauhdikas ja erittäin mukava sellainen vauhdista pitäville. Lopussa tulee “yllätyspudotus”, jonka jälkeen pääsee nauttimaan vielä oikeiden pingviinien näkemisestä lasiseinämän läpi.

Polar X-plorer - Legolandin paras vuoristorata.

Polar X-plorer – Legolandin paras vuoristorata.

IMAGINATION ZONE

Imagination Zonella ei ole varsinaisia huvipuistolaitteita, mutta sekä Skandinavian isoin 4D teatteri että akvaario sijaitsevat alueella.

Lego Studio
Lego Studiolla on ohjelmistossa kaksi eri 15 minuuttia kestävää elokuvaa ja nämä 4D elokuvat ovat mukavaa katsovaa. Kannattaa kuitenkin katsoa lähetysajoista millä kielellä elokuva esitetään. Päivän mittaan elokuvia esitetään tanskan lisäksi englannin ja saksan kielillä.

Minimi suositusikä: The LEGO® Movie 4D A New Adventure (3 vuotta) ja LEGO NEXO KNIGHTS™ 4D Movie: The Book of Creativity (7 vuotta)
Omakohtaiset kokemukset: Elokuvat ovat hienosti toteutettu. Elokuvien suositusiästä kannattaa pitää kiinni, sillä niissä olevat kohtaukset saattavat tuntua pelottavilta suositusikää pienemmille. Lisäksi vesiefektit saattavat aiheuttaa oman jännityksen.

Atlantis by SEA LIFE™
Atlantis keskittyy merielämään, jossa pienen sukellusveneretken jälkeen ollaan isossa akvaariossa ihailemassa mm. haita sekä rauskuja.

Minimi suositusikä: Ei ole.
Omakohtaiset kokemukset: Akvaario on hienosti toteutettu ja alussa on “pieni matka” sukellusveneellä.

Atlantis - hienosti toteutettu akvaario.

Atlantis – hienosti toteutettu akvaario.

Summa summarum: Paljon kivoja laitteita jäi listan ulkopuolelle, joten Legoland tarjoaa kyllä paljon muitakin mukavia kokemuksia huvipuistolaitteiden merkeissä. Tietysti itse minimaa on ainakin aikuisille varmasti suurin suosikki ja siellä saa uppoamaan aikaa useamman tunnin. Oletko itse käynyt Legolandissa ja mitkä ovat omat suosikkilaitteesi siellä?

Legofanin terveisin,
-Kohteena maailma / Rami

* Postaus on toteutettu yhteistyössä Legolandin kanssa.

Lisää luettavaa Legolandista:

Legolandin talvi oli omanlainen elämys.

Legolandin talvi oli omanlainen elämys.