Kohteena LanttiKuumeUnelma esittäytyy

Keräsimme matkabloggaajista päihittämättömän joukkueen 18.–19. toukokuuta järjestettävään Amazing Keski-Suomi -kilpailuun. Keski-Suomen maakunnan mystisellä maaseudulla järjestettävä Amazing Keski-Suomi -kilpailu on vauhdikas seikkailukisa, jossa 5 joukkuetta kilpailee keskenään 24 tunnin ajan erilaisten rastien ja tehtävien parissa. Itse olen mukana Kohteena LanttiKuumeUnelma -joukkueessa yhdessä kolmen muun matkabloggajakollegan kanssa.

* Kaupallinen yhteistyö Amazing Keski-Suomi -kilpailun kanssa.

amazing_keski_suomi

Jännä nähdä kuka tulee toiseksi?

Ennakkotietona meille on annettu vain lähtöpaikka. Vaatimuksena on, että yhden joukkueen jäsenen on osattava uida. Kukahan se meistä on?

Kohteena LanttiKuumeUnelma ylpeänä esittää:

Ensimmäisenä muttei vähäisimpänä
Rami: mieletön taktikko, mies.
Kohteena maailma: kohteenamaailma.fi

Keski-Suomeen ottaa mukaansa mäkihyppysukset ja Mäserin poolopaidan.

Mietteet kilpailusta: ”Jännä nähdä, kuka tulee toiseksi.”

Antti: joukkueen ”aivot”, mies.
Lanttimatkat: youtube.com/lanttimatkat

Keski-Suomeen lähtee matkaan japanilainen vihko ja kynä.

Mietteet kilpailusta: ”Tärkeintä ei ole voitto vaan vastustajan nöyryytys.”

Gia: vapaustaistelija, nainen
Miika & Gia – matkakuume.net: matkakuume.net

Keski-Suomeen pakataan mukaan Leatherman ja kypärä.

Mietteet kilpailusta: ”Mikä VOISI mennä vikaan?”

Saana: uhkarohkea yllätyshullu, nainen.
Live now – dream later: livenowdreamlater.net

Keski-Suomeen varustaudutaan skumpalla ja kuksalla. Muulla ei ole niin väliä.

Mietteet kilpailusta: ”Pitääkö sittenkin pakata kaksi skumppaa – yksi kisaa ja yksi voitonjuhlia varten?”

Kohteena lanttikuumeunelma

Kohteena lanttikuumeunelma

Mitä Keski-Suomesta tulee mieleen?

Itselle ensimmäisenä Keski-Suomesta tulee mieleen Matti Nykänen ja mäkihyppy. Ja hyvänä kakkosena Jyväskylän Suurajot, joita itsekin olen käynyt useana vuonna seuraamassa. Legendaarinen Harjun erikoiskoe Jyväskylän keskustassa on edelleen Neste Ralli Finlandin nimeä kantavassa urheilutapahtumassa.

Toki Keski-Suomesta tulee mieleen järvet ja upea luonto. Kun aloin hieman tutkimaan Keski-Suomea tarkemmin, niin jollakin tasolla itselle on tuttuja puolet maakunnan 23 kunnasta. Koska tässä Amazing Keski-Suomi -kilpailussa tullaan liikkumaan laajasti Keski-Suomen alueella, tulee itselle uusia alueita kilpailun aikana varmasti tutuksi. Uskon, että Keski-Suomi onnistuu yllättämään itseni “piilotetuilla helmillään”. Sieltä löytyy varmasti itselle aikaisemmin tuntemattomia paikkoja, jonne tekee mieli palata ilman kilpailun sekuntipeliä.

Ralli kuuluu vahvasti Keski-Suomeen.

Ralli kuuluu vahvasti Keski-Suomeen.

Millainen kilpailu odotettavissa?

Rehellisesti sanoen, ei aavistustakaan. Amazing Race on ollut aina suosikkiohjelmani televisiossa ja jokaisen tuotantokauden olen seurannut noin alusta loppuun. Itse olen kilpaillut Tampere Team Challenge -kilpailussa menestyksekkäästi kolmena vuonna, mutta uskon tämä Amazing Keski-Suomi -kilpailun olevan vähemmän urheilullinen – enemmän mielenkiintoisiin kohteisiin tutustumista mukavilla tehtävillä.

24 h tunnin kilpailu on silti varmasti raskas, kuitenkin enemmän henkisesti kuin fyysisesti. Tämä oletus perustuu puhtaasti siihen, että joukkueille on varattu omat autot kilpailussa liikkumista varten. Näin ollen jo pelkästään liikenneturvallisuuden kannalta olisi parempi, että ei mennä fyysisillä äärirajoilla. Eipä silti, kyllä sekin itselle kävisi luonnollisesti.

Ennakkotiedot ovat tosiaan varsin vähäiset. Vaatimuksena joukkueelle on se, että yhden joukkueen jäsenen on osattava uida. Lisäksi on tiedotettu se, että ainakin jonkun joukkueen jäsenen on yövyttävä taivasalla. Varustelista kilpailuun oli sitä luokkaa, että sillä suorittaisi kuukaudenkin vaelluksen. Katsotaan nyt, mitä varusteita lopulta löytyy, kun matka ensi viikon perjantaina kohti Keski-Suomea alkaa. Joka tapauksessa voiton kunniaksi nautitaan palautusjuomana jyväskyläläisen Hiisi-panimon Raivoava Rakki -IPAt. Jollei nyt joukkuekaverit onnistu tunaroimaan täydellisesti, sillä ihan mahdottomuksiin sitä ei tässä itsekään pysty.

Toivottavasti kuitenkin kilpailussa on jossain vaiheessa kypärä päässä.

Lue Gian ja Saanan mietteet kilpailusta:

8. Mainitse yksi asia, mikä tulee takuulla ajamaan sinut raivon partaalle 24-tuntisen kisan aikana. Olen aika satavarma että Kohteena maailman Rami ja sen jutut. 😀

Kotimaan matkailumessuilla treenasin simulaattorissa jo Harjun erikoiskoetta.

Kotimaan matkailumessuilla treenasin simulaattorissa jo Harjun erikoiskoetta.

Onneksi jäät ovat lähteneet Etelä-Konnenveden kansallispuistosta, jos itselle osuu uintinakki.

Onneksi jäät ovat lähteneet Etelä-Konnenveden kansallispuistosta, jos itselle osuu uintinakki.

Seuraa kilpailua somessa

Kohteena Lanttikuumeunelma kommelluksia ja koettelemuksia Amazing Keski-Suomi -kisassa seuraat helpoiten joukkueen omalla Facebook-sivulla. Ota sivu seurantaan jo nyt, seuraa tunnelmia ennen kisaa ja sen aikana ja mikä tärkeintä – kannusta veikeät matkabloggaajat voittoon!

Seuraa Amazing Keski-Suomi live -lähetystä järjestäjän sivuilta:

  • perjantaina 18.5. klo 15.00–16.00 ja 18.30–20.30
    sekä
  • lauantaina 19.5. klo 11.00–13.00 ja 15.30–18.00

Samoin Kohteena maailma -blogin somekanaville tulee livenä tietoa kilpailuista.

Odotan innolla, mitä tuleman pitää. Se on kuitenkin selvää, että Kohteena lanttikuumeunelma -joukkue on valmiina kisaan kilpailun voitosta!

Mitäs sinulle tulee mieleen Keski-Suomesta? Kenties Max Perttulan 44500 hajuvesi, Keupan Mestis-mestaruus vai Himoksen laskettelukeskus? Vai jotain ihan muuta?

Mäkihyppyä ja rallia,
-Kohteena maailma / Rami

* Kaupallinen yhteistyö Amazing Keski-Suomi -kilpailun kanssa.

P.S. Tykkäsitkö lukemastasi – tilaa uutiskirje!