#pinghelsinki – sisältömarkkinoinnin kokoontumisajot

PING Helsinki 2017 Business Festival on markkinointialan tärkein tapahtuma Suomessa. Paikalla on sekä Suomen parhaat sisällöntuottajat eli Content Gurut että Suomen parasta ja tuloksellisinta vaikuttajamarkkinointia tekevien yritysten Business Hipit. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on suurempi kuin koskaan ennen ja mukana on myös ensimmäistä kertaa ulkomaalaisia sisällöntuottajia. No niin, unohdetaan korulauseet ja siirrytään itse asiaan… Miksi siis on tärkeää olla mukana sisällöntuotannon edelläkävien joukossa?

K: Miksi sinun Business Hippie kannattaa osallistua minun ja 249 muun gurun kanssa tapahtumaan?
V: Ole siellä missä on sisällöntuotannon innovaation edelläkävijät.

PINGHelsinki 2016 festaritunnelmissa copyright Ilman sinua olen lyijyä -blogi.

PINGHelsinki 2016 festaritunnelmissa copyright Ilman sinua olen lyijyä -blogi.

PING Helsinki 2017 tosi lyhyesti

  • PING Helsinki 2017 pidetään Clarion Hotel Helsingissä 28.4.2017
  • Tarjolla kaikki mitä sinun pitää tietää sisältömarkkinoinnista.
  • Paikalla 250 sisällöntuottajaa eli Content Gurua.
  • Sisällöntuottajia kansainvälisestä muodista ralliautoiluun ja taiteesta kotimaan retkeilyyn.
  • Seuraajia guruilla on yhteensä lähes 30 miljoonaa silmäparia
    eli yleisöä riittää myös kehä kolmosen ulkopuolelle.
  • Workshoppeja, tapaamisista, verkostoitumista ja ideoiden vaihtoa.
  • PING Helsinki Business Festival – syvällisempää faktaa, ohjelma jne (viralliset sivut)
  • Osta lippu Ping Helsinkiin

Ping Helsinki 2017

Otetaanpa esimerkiksi Tampere

Kun katsoo Content Gurujen osallistujalistaa, niin melkoisia jonglöörejä löytyy luonnollisesti myös kotikaupunkini Tampereen sisällöntuottajista. Mikäli haluaa miljoonalukuja tuotteen katselulle, niin kannattaa vakavasti harkiten hajottaa se atomeiksi. Siihen löytyy valmis konsepti nimeltä Hydraulic Press Channel, joka takana Lauri ja Anni Vuohensilta murskaa tavaroita hydraulipuristimella Youtubessa esitettävillä videoilla. Paperin taitteluvideolla on yli 12 miljoonaa katselukertaa ja timantin murskaamisellakin yli 10 miljoonaa – ja kaupan päälle Laurin selostus rallienglannilla. Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta voiko miljoona tilaajaa olla väärässä?

Itsehän edustan perinteisempää tapaa sisällöntuotannossa eli kirjoittamista & valokuvaamista. Kyllähän sitä videoita tekisi, mutta sepäs vastaa aikaa vievää puuhaa onkin. Oma tuotantoni on jäänyt toistaiseksi yhteen ja se kannattaakin katsoa, sillä uskoisin sen olevan tulevaisuudessa opetusvideona useammallakin mediatuotannon linjalla: älkää nyt vaan tällaista ****** tuottako…

Sitä vastoin Lanttimatkojen videokanavassa onkin järkeä ja siinä on erinomainen liikkuvan kuvan kanava matkailumarkkinointiin. Lanttimatkojen Antin ja Lotan viisautta kuvastaa hyvin se, että toisen tuotantokauden avausjaksoon he kutsuivat minut vierailevaksi tähdeksi. “Yllättäen” löysin itseni Tampereen pub-asiantuntijan roolista, mikä luonnollisesti olikin itselle kunnia-asia. Pienpanimo-oluita ja urheilua sopivassa suhteessa onkin kantava perusta omilla reissuillani. Ihan kotikaupungissanikin.

Siinä missä Kohteena maailma ja Lanttimatkat keskittyvät pääfokukseltaan matkailuaiheisiin sisällöntuotantoihin, niin löytyy meiltä Tampereelta paljon muutakin bloggaajarintamalla. Itselle rakkaasta ruuasta ja juomasta tarinoivat omaan säkenöivään tyyliinsä sekä Janica Brander että Emmi Nuorgam. Savusuolaa Blogin Janica pysyy useimmiten aiheessa, mutta Emmillä puolestaan on omien(kin) sanojensa mukaan Tampereen rönsyilevin ruokablogi. Molemmat bloggaajat ovat virtuoosimaisia kirjoittajia ja heidän teksteihin jää kyllä helposti koukkuun. Mahtavia markkinointikanavia molempien blogit!

Sanna Saarikankaan Inkerin vikaa -blogi tunnelmoi rakkaudesta ja suhteesta, vanhemmuudesta, uutisista ja yhteiskunnasta eli kaikesta siitä, mitä esimerkiksi minun blogistani ei löydy. Omanlaisen blogi on myös Maiju Asikaisen -blogi, jossa hippielämän lifestylea kirjoitellaan ja tubetetaan varsin värikkäästi.

Miehistä iskuvoimaa tarjoaa tyylillä Mika Niemi, jonka Ohituskaistalla -blogi onkin ilo silmälle. Sieltä löytyy viimeisen päälle sliipattu mies mielenkiintoisten juttujen takaa. Tässä tuleekin hyvin esiin sisällöntuottajien rikkaus – erilaiset blogit erilaiselle yleisölle!

Löytyy sentään Tampereelta kovan luokan instagrammaajakin. Konsta Linkolan valokuvat on päräyttävän upeita ja niitä on ilo katsella. Käy tsekkaamassa itse Konstan portfolio, jos et usko. Ja suomalainenhan ei usko ennen kuin näkee.

Ja jos laadukasta sisältöä tuottava mies on Tampereelta, niin sillä on parta.

Tässä oli osakatsaus tamperelaisiin Content Guruihin, jotka ovat kanssani PING Helsinki 2017 Business Festival -tapahtumassa. Näistäkin virtuooseista monet ovat varsinaisia moniosaajia, jotka vaikuttavat monessa mukana.

Mitä PING Helsinki on itselle

Itselle PING Helsinki on ennen kaikkea verkostoitumista ja uusien ideoiden syntymistä. Pelkästään erilaisten sisällöntuottajien ja yritysten edustajien kanssa käymät keskustelut poikivat ideoita tukuttain ja inspiraatio on huipussaan PING Festivaalien jälkeen. Viime vuonna PING Helsingistä lähti liikkeelle omalla kohdalla yhteistyö Tallink Siljan kanssa, joka on ollut molempien osapuolien kannalta varsin antoisaa.

Uusia ideoita syntyy ja workshopeista saa eväitä niiden toteuttamiseen. Blogin pitäminen on jatkuvaa kehittymistä ja päivä päivältä tavoitteet sisällöntuotannon saralla on sen suhteen korkeammalla. Lukijat äänestävät jaloillaan, mikäli sisältö ei ole riittävän laadukasta, mielenkiintoista ja uudistuvaa. Bloggaaminen onkin jatkuvaa kilpailua itsensä kanssa ja heittäytymistä mukavuusalueen ulkopuolelle. Siinä PING Helsinki 2017 on taas omiaan tuomaan uusia ideoita kehiin blogin kehittämiseen ja sen ulkopuoliseen sisällöntuotannon maailmaan. Aina taskun pohjalle on jäänyt myös digitaalisaation kuumimpia ideoita asiakkaiden kanssa jalostettavaksi.

Mitä seuraavaksi Business Hippie

PING Helsinki tarjoaa sinulle erinomaiset eväät (enkä nyt tarkoita pelkästään illan tarjoiluja) löytää uusia tuulia sisältömarkkinoinnin kehittämiseen. Tapaat Pingissä Suomen parhaat sisällöntuottajat ja verkostoidut samalla muiden Business Hippien kanssa. Bonuksena tulee päälle vielä kaikki ohjelma alkaen keynote puhuja Casey Neistatista.

Viisi ohjetta eteenpäin:
Osta Business Hippie lippu välittömästi – saat maaliskuun loppuun saakka sen edullisemmin.

Lue ensikertalaisen opas PING Helsinki -tapahtumaan “Mua lemmitkö vielä, Kustaa?” -blogista Tiia Rantasen kirjoittamana.

Varmista, että edustamasi yritys on ottanut käyttöön Ping Ethics -koodiston sisältöyhteistyön tekemiseen. Niin olen minäkin.

Mikäli sinulla yhteistyöideoita matkailun, urheilun ja oluen muodossa tai mieluiten jopa kaikkien kerralla – niin saatan olla etsimäsi henkilö.

Jätä auto kotiin, illalla on melkoiset bileet!

Eiköhän tässä ollut tärkeimmät tällä erää – pysy kanavalla!

PINGistä Hellsingissä,
-Kohteena maailma / Rami

Ping Helsinki 2017