Golf Tampereella – lähistöllä kuusi täysimittaista golfkenttää

Tampere on erinomainen golflomakohde, sillä siellä golflomaan on helppo yhdistää suurkaupungin kaikki muutkin aktiviteetit ja palvelut. Parhaimmillaan golfloma Tampereen seudulla on toteutettuna siten, että kiertää eri päivinä Pirkanmaan eri golfkenttiä. Tässä postauksessa esittelen alueen kaikki golfkentät, joilla jokaisella olen pelannut kolmenkymmenen vuoden aikana kymmeniä kertoja.

* Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa

Postaus on osa sarjaa, jonka toteutan Holiday Clubin golflähettiläänä. Aikaisemmat osat ovat julkaistu Saimaan alueen ja Katinkullan golfkentistä.

Tampereen seudun golfkentistä Lakeside Golf tarjoilee upeita järvimaisemia.

Tampereen seudun golfkentistä Lakeside Golf tarjoilee upeita järvimaisemia.

Pirkanmaan golfkentät ja golfklubit

Pirkanmaalla on kaiken kaikkiaan kuusi kahdeksantoista reikäistä kenttää, jonka lisäksi löytyy kaksi yhdeksän reikäistä kenttää (Messukylä ja Lempäälän Hiisi-Golf). Alueen erikoisuus on Ikaalisissa sijaitseva Poltinkoski Golf, josta löytyy 14 väylän kenttä. Sielläkin saa 18 reiän kierroksen aikaiseksi, kun neljä väylää pelataan kahteen kertaan. Keskityn kuitenkin tässä postauksessa esittelemään vain alueen täysimittaiset kentät syvällisemmin. Eli seuraavassa Tammer Golfin, Golf Pirkkalan, Nokia River Golfin ja Lakeside Golf & Countryclubin 18 reikäisten kenttien esittelyt.

Golfia Tampereella – Tammer Golf

Tampereen seudun vanhin golfklubi ja samalla vanhin golfkenttä sijaitsee Tampereen Ruotulan kaupunginosassa. Vuonna 1965 perustettu Tammer-Golf Ry on samalla Suomen vanhimpia ja samalla harvoja yhdistyspohjaisia golfseuroja. Tammer Golf on vuosien varrella elänyt suuria muutoksia ja golfkenttää on rakennettu monissa eri osissa. Nykyinen vuokrasopimus on loppumassa vuonna 2029, ja kenttä jyrätään uusien suunnitteilla olevien kerrostalojen alta. Valitettavasti, sillä hyvien julkisten yhteyksien päässä oleva kenttä on helpottanut lukuisten tamperelaisten junioreiden ensiaskelia tähän hienoon lajiin. Uusi Tammer Golfin 18 väyläinen kenttä tullaan rakentamaan kymmenen kilometriä kauemmaksi Sorilaan, ja kentän suunnittelijaksi on valittu Mikko Ilonen. Aika näyttää, saadaanko Suomeen yksi uusi huipputason kenttä lisää, jolloin rakkaan Ruotulan kentän tuhoamisen hyväksyisi edes hieman paremmin.

Itse olen ollut vuodesta 1990 saakka Tammer Golfin jäsen. Nuorempana olin pelaamisen lisäksi aktiivinen jäsen niin johtokunnassa, juniorivalmennuksessa kuin kenttätoimikunnassa. Omana mestariteoksena pidänkin golfurallani Tammer Golfin 10-väylän uudelleensuunnittelua sekä postimerkin kokoisen takateen osalta että samaiselta väylältä löytyvän kentän syvimmän greenibunkkerin arkkitehtinä parinkymmenen vuoden takaa.

Tammer Golf – leppoisa puistokenttä lomagolfiin

Ruotulan golfkenttä on mukava puistokenttä, jossa varsinkin bogey-pelaajien on kohtalaisen helppo pelata omaan tasoitukseensa. Sitä vastoin leveät väylät antavat singel-pelaajille helposti väärän mielikuvan kentän helppoudesta, sillä jokaisella väylällä on oleellista löydä avaukset väylällä tietyille alueille, jotta pienille greeneille on helppo lähestyä. Moni parempi pelaaja onkin turhautunut omaan tulokseensa, sillä kenttä ei ole missään nimessä helppo pelatessa kierrosta lähemmäksi parin pintaa. Varsinkin par kolmoset ovat kentällä harvinaisen hankalia lukuun ottamatta lyhyttä väylää nro 9.

Omasta mielestäni kentän etuysi on helpompi, mutta siinä on silti useampi väylä millä voi onnistua tekemään isommankin tuloksen. Keskimäärin suurin osa pelaajista pitää kuitenkin takaysiä helpompana, koska siellä on vesi vähemmän pelissä väylillä. Ruotulassa onkin kentällä harvinaisen monta poikittaista ojaa ja lammikkoa, jotka ovat hankalilla etäisyyksillä epäonnistuneiden avausten jälkeen.

Kentän kohokohta: väylä 13 | Par 4 | Klubiteeltä 301 metriä
Avauslyöntiin kiivetään pienen nyppylän päälle, josta löydään draivi hieman vasemmalla kaartuvalle väylälle. Hyvän avauksen jälkeen on edessä vielä haastava lyönti bunkkereiden ja lammen ympäröimälle greenille, joka kuitenkin paremmille pelaajille antaa hyvän birdie-mahdollisuuden.
Kentän erikoisuus: väylä 15 | Par 4 | Klubiteeltä 330 metriä
Haastava väylä, joka kieltämättä on varsin hankala vieraspelaajille. Kirjaimellisesti 90 asteen dogleg, jossa avaus on lyötävä n. 220 metrin päähän mahdollisimman lähellä oikealla olevaa koivikkoa. Mikäli avaus on riittävän pitkä, mutta ei kuitenkaan liian pitkä, jäljelle jää 100–130 metrin lähestyminen kapealle pitkälle kuhmuraiselle greenille. Par on kova tulos tälle väylälle.

Tammer Golf eli Ruotula on kotikenttäni, mikä on leppoisa puistokenttä.

Tammer Golf eli Ruotula on kotikenttäni, mikä on leppoisa puistokenttä.

Väylä nro 9, on Tammer Golfin helpoin ja mukavin par kolmonen.

Väylä nro 9, on Tammer Golfin helpoin ja mukavin par kolmonen.

Väylä 17, keskipitkä par 3, syksyn väriloistossa.

Väylä 17, keskipitkä par 3, syksyn väriloistossa.

Messukylän golfkeskus – 9 reikäinen kenttä keskellä kaupunkia

Tammer Golfin lisäksi Tampereella on toinenkin golfklubi, jolla on oma golfkenttä. Messukylän kaupunginosassa sijaitseva yhdeksänreikäinen kaupunkikenttä on jokamiehen golfkenttä, joka ei kunnoltaan ole muiden Tampereen seudun golfkenttien veroinen. Moni paikallinen golffaaja karttaakin Messukylän kenttää, mikä sinällään on harmi. Kentällä on todella mielenkiintoisia väyliä, mitkä vaativat tarkkoja lyöntejä. Messukylän greenit ovat todella pieniä ja pinnaltaan pehmeitä, mutta näille viheriöille pallot pysähtyvät hyvin. Messukylässä puttaaminen on todella erilaista kuin muilla kentillä, mutta silti mielenkiintoinen kohde golfkenttäbongareille.

Kentän kohokohta: väylä 7 | Par 3 | Klubiteeltä 96 metriä
Pikkunätti par kolmonen, joka ei ole pituudella pilattu. Kaunis väylä, joka vaatii greeniosumaan tarkan lähestymisen pienelle greenille edessä olevien bunkkereiden ja takana vaanivan vesiesteen väliin.
Kentän erikoisuus: väylä 4 | Par 5 | Klubiteeltä 515 metriä
Todella kapea par vitonen, joka jo avauslyönnillä saa bogeypelaajien sukat pyörimään jaloissa. Sanalla sanoen haastava, Pirkanmaan tiukin par vitonen.

Messukylän greenit pitää, mutta greenien nopeus on muita Pirkanmaan kenttiä selvästi hitaammat.

Messukylän greenit pitää, mutta greenien nopeus on muita Pirkanmaan kenttiä selvästi hitaammat.

Golfin pelaamista ei Suomessa pysty harrastamaan monessakaan paikkaa näin keskellä kaupunkia.

Golfin pelaamista ei Suomessa pysty harrastamaan monessakaan paikkaa näin keskellä kaupunkia.

Golfia Pirkkalassa – Golf Pirkkala

Golf Pirkkala – 18 reiän seikkailu metsässä

Tampere-Pirkkalan lentokentän läheisyydessä ohitustien varrella oleva Golf Pirkkala on Tampereen alueen golfkentistä nuorin, mutta sekin jo parikymmentä vuotias. Kenttä koostuu kahdesta täysin poikkeavasta ysireikäisestä kentästä, jotka molemmat lähtevät klubitalon vierestä. Etuysi on aika lyhyt, mutta vaatii kyllä tarkkuuta tuloksen tekemiseen. Kapeat väylät ja vesiesteet tuovat oman vaikeutensa peliin. Takaysillä puolestaan on muutama pidempi väylä, joista varsinkin viimeiset kaksi voivat tuhota päivän tuloksen.

Golf Pirkkalan klubitalo ravintoloineen ja harjoitusalueet ovat varsin viihtyisät. Golfkierrosta ennen tai jälkeen kannattaakin nauttia lounas tai virkistävä janojuoma klubin isolla terassilla.

Vaikka Pirkkalan golfkenttää on vuosien varrella parannettu merkittävästi mm. leventämällä takaysin väylien reuna-alueita, niin mistään leppoisasta golfkierroksesta ei Pirkkalassa ole kysymys. Voin vain kuvitella vieraspelaajien ensikosketuksia väyliin nro 3, nro 9, nro 13, nro 14, nro 17 ja nro 18, kun ei ole oikein mitään käsitystä, miten väylät pitäisi pelata. Jokaisella näistä väylistä on joku sokkokohta, joko teeboxissa tai viheriölle lähestyessä. Kenttä on Kosti Kurosen käsialaa, joten siinä mielessä se ei ole kenellekään golfkenttien suunnitellusta kiinnostuneelle yllätys.

Kentän kohokohta: väylä 4 | Par 4 | Klubiteeltä 297 metriä
Lyhyt par nelonen, jossa n. parinsadan metrin pituinen avauslyönti kannattaa lyödä väylän vasempaan reunaan. Toinen lyönti lyödään pienestä alamäestä veden yli greenille, joka ei ole kovin vastaanottava. Periaatteessa hyvä birdie-mahdollisuus, mutta toisaalta on kaikki katastrofin ainekset ilmassa.
Kentän erikoisuus: väylät 17 ja 18
Harvalla kentällä on niin hyvät mahdollisuudet pilata hyvä lyöntitulos kahdella viimeisellä väylällä kuin Pirkkalassa. Seitsemäntoista on todella tiukka par nelonen, jossa avaus lyödään korkeuksista kapealle väylälle. Väyläosumankin jälkeen edessä on vielä tiukka pitkä lähestyminen hankalalle greenille alamäkeen. Kentän lopetusväylä sitten on todella haastava par 5, jossa ensiksi pitää lyödä suora avaus mahdollisimman pitkälle kapealle väylälle. Lähestyminen puolestaan lyödään sokkona greenille yleensä välilyönnin jälkeen huonoista asemista, joten harvoin näkee hyvienkään pelaajien lopettavan kierrosta kahteen peräkkäiseen pariin. Bogeypelaajista puhumattakaan onnelliset lopetukset ovat harvassa.

Golf Pirkkalassa on erinomaiset harjoitusalueet rangesta lähipelialueisiin.

Golf Pirkkalassa on erinomaiset harjoitusalueet rangesta lähipelialueisiin.

Tällä kerralla Pirkkalan klubitalon edustalla on skinien uusintajatkoreikä menossa.

Tällä kerralla Pirkkalan klubitalon edustalla on skinien uusintajatkoreikä menossa.

Golfia Nokialla – Nokia River Golf

Nokian Taivalkunnassa sijaitseva Nokia River golf on rauhallinen keidas maalaismaisemassa. Nykyään River Golfissa on kaksi kahdeksantoista reikäistä kenttää, joista Rock Course on Pirkanmaan paras golfkenttä. Golfkenttien lisäksi River Golfissa on hyvät harjoittelualueet ja jopa padel-kenttä aivan klubin yhteydessä. Bonuksena on varsin viihtyisä klubimiljöö vanhan Alastalon kartanorakennuksen ympärillä.

Rock Course – Pirkanmaan paras golfkenttä

Rock Course on Nokian River Golfin kahdesta kentästä uudempi ja tehty enemmän kilpagolfia silmällä pitäen. Osa väylistä on peräisin alkuperäisestä 18 reiän kentästä, jonka lisäksi 11 uutta väylää on Lassi-Pekka Tilanderin käsialaa. Vaikka hieman vanhat väylät ja uudet väylät ovat ristiriidassa ulkonäöllisesti toisistaan, niin silti kentän kokonaisuus on erinomainen. Niin pelillisesti, layoutin kuin kunnon puolesta Rock Course on ylivoimaisesti Pirkanmaan paras golfkenttä.

Rock Course ei ole missään nimessä helppo kenttä, sillä väylät ovat kohtalaisen pitkiä. Lyhyemmillä väylillä on sitten omat haasteensa, joten hyvin saa pelata omaan tasoitukseensa. Kentän par vitoset osaavat olla yllättävänkin hankalia, eikä niitä edes pitkälyöntiset pääse kahdella päälle väylää 9 lukuun ottamatta.

Kentän kohokohta: väylä 7 | Par 5 | Klubiteeltä 360 metriä
Klassinen par nelonen, joita linkskentät ovat täynnä Brittein saarilla. Upea väylä, joka erottaa golffarit golfia pelaavista.
Kentän erikoisuus: väylä 5 | Par 5 | Klubiteeltä 485 metriä
Todella tiukka dogleg par 5, jossa avaus lyödään niin lähelle vettä kuin uskaltaa. Toinen lyönti lyödään niin pitkälle kuin päästää väylän oikeaan reunaan, jonka jälkeen vielä todella hankala lähestyminen ylämäkeen kolmoistasogreenille. Par on harvinaista singelpelaajilla, birdejä tällä väylällä ei näe juuri koskaan.

Rock Course on Pirkanmaan paras kenttä Sorsapuiston Skeet-kerhon jäsenien mielestä.

Rock Course on Pirkanmaan paras kenttä Sorsapuiston Skeet-kerhon jäsenien mielestä.

Rock course väylä 4, vaatii hyvän avauksen lisäksi erittäin hyvän lähestymisen greenille.

Rock course väylä 4, vaatii hyvän avauksen lisäksi erittäin hyvän lähestymisen greenille.

Rock course väylä 5, todella tiukka dogleg par 5 kohti ylämäessä olevaa kolmitasogreeniä.

Rock course väylä 5, todella tiukka dogleg par 5 kohti ylämäessä olevaa kolmitasogreeniä.

Rock course - väylä 11. Upea ja haastava par 3 alamäkeen.

Rock course – väylä 11. Upea ja haastava par 3 alamäkeen.

River Course – teknisesti haastava kenttä leveistä väylistä huolimatta

River Course on pitkälti sama kuin Nokia River golfin alkuperäinen kenttä, mutta siinäkin on uusia väyliä muutama mukana. Näistä luonnollisesti vaikuttavin on päätösväylänä toimiva näyttävä par kolmonen, joka pelataan ison vesialueen yli kimurantille greenille. Kaiken kaikkiaan River Course on teknisesti haastava kenttä, jossa on useita todella mielenkiintoisa väyliä. Golfloma Tampereen seudulla kannattaakin rakentaa siten, että pelaa molemmat Nokian kentät mahdollisesti jopa samana päivänä.

Olin useamman vuoden myös River Golfin jäsenenä, ja pelasin siellä myös muutamana vuonna seuran mestaruuskisoja. Reikäpelissä vuosien varrella menestyin lyöntipelimestaruuskilpailuja paremmin, ja voitinkin yhtenä vuonna seuran mestaruuden. Golfissa kilpailut ovat olleet itselle nuorempana varsin tärkeitä, joten varsinkin jälkeenpäin 1300 jäsenen seuran mestaruuden voittaminen on ollut golfuran paras pelillinen saavutus.

Kentän kohokohta: väylä 4 | Par 4 | Klubiteeltä 230 metriä
Todella lyhyt par 4, jonka kapea poikittainen greeni on saavutettavissa pitkälyöntisillä avauslyönnillä. Greenin edessä on lukuisia bunkkereita ja takana kohoaa kallionkieleke. Oman pelisuunnitelman mukaan avaus aina suoraan kohti lippua, sillä syvistä greenibunkkereistakin par on helppo tehdä. Tällä väylällä olen tehnyt eniten birdejä Tampereen seudun kentistä, mutta kyllä sitten on joutunut kirjaamaan korttiin myös todella isojakin tuloksia.
Kentän erikoisuus: väylä 5 | Par 3 | Klubiteeltä 200 metriä
Vanhan Nokian River Golfin nimikkoväylä, joka on edelleen nykyisen River coursen tunnusmerkki takana virtaavan Nokianvirran toimiessa katseenvangitsijana. Korkealta kalliolta alas monta kymmentä metriä alapuolella greenille lyötävä avaus on haastava tähtäämisen osalta, sillä teealue ei ole koolla pilattu. Tuuli tuo väylälle omat vaikeutensa, ja harvat osuvat avauksessa isolle greenille. Par on kova tulos tällä väylällä.

River course väylä 5 - liekö Suomen suurin korkeusero par kolmosella?

River course väylä 5 – liekö Suomen suurin korkeusero par kolmosella?

Golfia Vammalassa – Lakeside Golf

Lakeside Golf & Country Club sijaitsee rauhallisessa järvi- ja metsämaisemassa Vammalassa noin kolmen vartin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Lakeside golfissa on kaksi erilaista täysimittaista golfkenttää sekä viehättävä klubirakennus ravintoloineen. Golflomalla Tampereen seudulla molemmat kentät voi pelata myös saman päivän aikana, mutta se vaatii jo hieman parempaa kuntoa mäkisessä maastossa. Mikäli pitää valita vain toinen kentistä, niin valitsisin ilman muuta Järvenranta -kentän.

Järvenranta Course – järvimaisemia ja korkeuseroja

Lakeside Golfin kentistä vanhempi vuonna 1992 valmistunut Järvenranta on huomattavasti suositumpi, mikä johtuu sekä astetta paremmista maisemista että leveämmistä väylistä. Varsinkin etuysillä saa lyödä palloa monella väylällä avauksessa melkoisen vinoon, eikä silti välttämättä tilanne ole vielä parinkaan suhteen menetetty. Mutta jos sama meno jatkuu takaysillä, niin saa avauksissa lyödä uutta palloa peliin. Järvenranta Course on nimensä mukaisesti järven rannalla, jonka vastapuolella komeilee komea Karkun kirkko. Etuysillä vesi tuleekin usealla väylällä peliin, ja varsinkin väylä nro 6 on todella hankala par 5 veden ollessa pelissä joka lyönnillä. Takaysi sitten kulkee mäkisessä metsämaisemassa, jossa on tarjolla harvinaisen paljon lyöntejä johonkin suuntaan vinolta alustalta.

Järvenranta kenttä vaatii tarkkoja lyöntejä ja hyvää puttipelejä isoilla greeneillä. Kauniilla ilmalla kenttä on varsin miellyttävä pelata, varsinkin jos lyönti on vähänkään kunnossa. Kaunis kenttä kaikin puolin.

Kentän kohokohta: väylä 7 | Par 4 | Klubiteeltä 307 metriä
Lyhyt par nelonen, jossa pitkälyöntisillä on mahdollista jopa avata suoraan greenille. Jos kuitenkin lyö avausta liikaa vasemmalla ja jää jyrkkään rinteeseen, niin omat haasteet on tiedossa. Väylän voi pelata monella strategialla, mutta yksi asia on varma, maisemat ovat upeat.
Kentän erikoisuus: väylä 13 | Par 5 | Klubiteeltä 468 metriä
Erikoinen väylä kaikin puolin teeboxista greenille. Voimakkaasti vasemmalle kallistuva väylä on kaiken lisäksi dogleg oikealle, jonka oikeaa reunaa koristaa out-paalut koko matkan. Kun toisen lyönnin saa jonkinmoisiin asemiin, niin kolmannen lyönnin pystyy pelaamaan korkean mäen päällä olevalle greenille. Se kuinka kaukana ollaan vielä itse reiästä on täysi arvoitus, mutta on ainakin mahdollisuus saada par aikaiseksi. Bogey-pelaajalle on valitettavan usein tuloksena iso luku korttiin kirjattavaksi.

Järvenranta väylä 5, tiukka keskipitkä par 3 veden yli greenille.

Järvenranta väylä 5, tiukka keskipitkä par 3 veden yli greenille.

Järvenranta väylä 17, par 3 alamäkeen. Sorsapuiston Skeet-kerhon kierroksilla pimeys on yleensä isompi ongelma kuin kimurantti viheriö.

Järvenranta väylä 17, par 3 alamäkeen. Sorsapuiston Skeet-kerhon kierroksilla pimeys on yleensä isompi ongelma kuin kimurantti viheriö.

Pirunpelto Course – hyväkuntoinen haastava metsäkenttä

Pirunpelto on vähiten pelattu 18 väyläinen kenttä Pirkanmaalla. Kenttä on usein erittäin hyvässä kunnossa, mutta klubipelaajalle kenttä on haastava ja singelin pelaajalle suhteessa vieläkin haastavampi. Pirunpeltoa on todella hankala pelata omaan tasoitukseen, sillä kenttä ei anna yhtään anteeksi. Kenttä vaatii tarkkuutta joka lyönnillä, joten mistään leppoisasta lomagolfista ei ole kysymys. Mutta itsensä haastamisessa Pirunpelto on oiva valinta myös silloin, kun viettää golfloman Tampereen seudulla.

Viime vuosina olen pelannut normaalia enemmän Pirunpeltoa, kun sinne saa helpoiten Tampereen seudun golfkentistä teeaikoja. Omasta mielestäni kenttä on kuitenkin hieman liian rankaiseva, sillä pari metriä väylältä sivuun mennyt avaus saattaa pompata kaksikymmentä metriä sivuttain metsään. Kun keskimäärin Sorsapuiston Skeet-kerhon golfkierroksia katselee, niin ainakin pallonvalmistajilla on bisnes taattu. Harva golffaaja meinaan kiertää Pirunpeltoa hukkaamatta yhtään palloa!

Kentän kohokohta: väylä 12 | Par 3 | Klubiteeltä 160 metriä
Veden yli lyötävä keskipitkä par kolmonen on ehdottomasti Pirunpellon upein reikä. Mikäli lippu on oikeassa reunassa, kannattaa lyödä pallo vain greenin keskustaan. Väylä pitenee kummasti, mitä enemmän oikealla lippu on.
Kentän erikoisuus: väylä 13 | Par 4 | Klubiteeltä 317 metriä
Kuten on jo pariin kertaan tullut mainittua, Pirunpelto ei ole leppoisa kenttä pelata. Siksi takaysin kummajainen on väylä nro 13, jossa ei ole mitään erikoista. Se onkin takaysin ainoita väyliä, missä perustekeminen riittää hyvään tulokseen.

Väylä 12 on Pirunpellon upein par 3. Ilta-auringossa näkyvyys ei ole parasta, mutta maisemat ovat!

Väylä 12 on Pirunpellon upein par 3. Ilta-auringossa näkyvyys ei ole parasta, mutta maisemat ovat!

Pirunpelto on Pirkanmaan kentistä paras saada aikoja saman päivän iltalähtöihin.

Pirunpelto on Pirkanmaan kentistä paras saada aikoja saman päivän iltalähtöihin.

Itse en yleensä pelaa auton kanssa golfia, mutta silloin tällöin Hakun kanssa kiertää Pirunpellon iltakierroksilla kahteen ja puoleen tuntiin auton kanssa.

Itse en yleensä pelaa auton kanssa golfia, mutta sen avulla silloin tällöin Hakun kanssa kiertää Pirunpellon iltakierroksilla kahteen ja puoleen tuntiin.

Holiday Club Tampereen Kylpylä tukikohtana golflomalle

Miettiessä Tampereen seudun golflomalle majoitusta, niin Holiday Club Tampereen Kylpylä on toimiva tukikohta viihtyisien huoneiden ja helppojen liikenneyhteyksien osalta. Lapinniemestä sijaitsevasta Holiday Club Tampereen Kylpylästä ajaa Ruotulaan Tammer Golfin kentälle 10 minuuttia, Pirkkalan golfkentälle 20-30 minuuttia ja Nokia River Golfiin puoli tuntia. Lakesiden kentät odottavat puolestaan kolmen vartin päässä, joten Tampereen Kylpylän sijainti on varsin hyvä golflomaa ajattelen.

Silloin kuin golfin pelaaminen on ykkösjuttu Tampereella lomaillessa, niin Holiday Club Tampereen Kylpylästä ei iltaisin tarvitse halutessaan poistua ollenkaan. Golfkierroksen jälkeen voi ennen illallista käydä kylpylässä tekemässä palauttavaa lihashuoltoa uudistetuissa saunatiloissa ja hierovissa suihkuissa. Illallispaikkoina vastaavasti toimii Lapinniemen pari mukavaa ravintolaa erinomaisesti. Classic Pizza on nimensä mukaisesti keskittynyt italialaiseen ruokaan ja ravintola Cottonista saa niin burgerit, ribsit siinä missä pippuripihvit kuin Näsijärven kuhatkin.

Lapinniemi on erinomainen kohde myös ulkoiluun, sillä Näsijärven rantaviivaa pitkin pääsee kävelemään tamperelaisten suosimalle Kaupin ulkoilualueelle. Mikäli haluaa tutustua maailman saunapääkaupungin kahteen varsin suosittuun saunaan, niin sekä Rauhaniemen kansankylpylä että Kaupinojan sauna ovat kävelylenkin päässä majapaikasta. Samoin viereinen Käpylän puutaloalue on varsin kiva kohde pienelle iltakävelylle.

Kesäksi 2022 Tampereen Kylpylään valmistui vanhaan Lapinniemen Kehräämörakennukseen uusia hotellihuoneita, jotka henkivät vanhan tehdasmiljöön tunnelmaan. Todella korkeat huoneet isoine leveine ikkunalautoineen ovat sellaisia, joita harvemmin vastaan tulee. Itsestä Tampereella onkin parasta arkkitehtuurissa se, että vanhat tehdasrakennukset ovat saaneet uuden elämän niin toimistojen, asuntojen, ravintoloiden kuin hotellien toimesta. Vanha punaisten tiilirakennusten henki Tampereella elää ja voi hyvin, mikä onkin kaupungin yksi tunnusmerkeistä vielä tänäkin päivänä. Holiday Club Tampereen Kylpylästä on helppo tehdä päiväretkiä niin Tampereen keskustaan kuin muihinkin kaupunginosiin golfin pelailun ohessa. Itse valitsinkin hotellin Tampereelta siten, että se toimii kokonaisvaltaisesti parhaiten oman peliporukan golflomalle.

ALENNUSKOODI: RAMI15
Alennuskoodi RAMI15 käy sellaisenaan Holiday Clubin verkkokauppaan ja sillä saa 15 % alennuksen kaikista Holiday Clubin kohteista Suomessa. Lisää alennuskoodi kohtaan “Onko sinulla kampanjakoodi” ja varaa itsellesi sopiva loma! Voimassaoloaika koodille 31.12.2023 saakka.

Lapinniemessä sijaitseva Holiday Club Tampereen Kylpylä on kaupungin arkkitehtuurisia helmiä.

Lapinniemessä sijaitseva Holiday Club Tampereen Kylpylä on kaupungin arkkitehtuurisia helmiä.

Kesäksi 2022 valmistui uusia huoneita historiallisen Lapinniemen Kehräämörakennukseen, missä oma mummuni teki työuransa.

Kesäksi 2022 valmistui uusia huoneita historiallisen Lapinniemen Kehräämörakennukseen, missä oma mummuni teki työuransa.

Vanhaan puuvillatehtaaseen rakennetuissa huoneissa on korkeutta vaikka muille jakaa. Lisävuoteesta saa tarvittaessa varavuoteen, jos matkassa on myös jälkipolvia.

Vanhaan puuvillatehtaaseen rakennetuissa huoneissa on korkeutta vaikka muille jakaa. Lisävuoteesta saa tarvittaessa varavuoteen, jos matkassa on myös jälkipolvia.

Ravintola Cottonin burger.

Ravintola Cottonin burger.

Summa summarum: Tampere on erinomainen golfkohde, sillä lähistöltä löytyy monta erilaista golfkenttää pelattavaksi. Kierrosten ulkopuolella näkemistä ja tekemistä Tampereella löytyy pidemmällekin lomalle, ja Tampereen ravintolatarjonta on tunnetusti varsin korkeatasoinen. Mikäli golfkierrosten jälkeen haluat rentoutua upean luonnon ympäröimänä lähellä Tampereen keskustaa, on Lapinniemessä sijaitseva Holiday Club Tampereen Kylpylä hyvä vaihtoehto. Uudistetut huoneet, viihtyisä tehdasmiljöö ja monipuoliset saunamahdollisuudet pitävät niin mielen kuin lihakset virkeänä golfkierrosten välissä.

Kotikaupungin golfterveisin,
-Kohteena maailma / Rami

* Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa

Golfloma Kuusamossa – golfia ja aktiivilomailua

Golfloma Katinkullassa – golfia ja aktiivilomailua

Golfloma Saimaalla – golfia Lappeenrannassa ja Imatralla

Holiday Club brändilähettiläs – golfia ja aktiivilomailua