Golf Saimaalla tarjoaa järvimaisemia vaihtelevilla kentillä

Pitkäaikaisten golfkavereiden kesken halusimme viettää pitkän viikonlopun golfin parissa Suomessa, ja paikaksi valikoitui golfin osalta peliporukalle entuudestaan tuntematon Etelä-Karjala. Halusimme kolmena pelipäivänä pelata kolmella eri kentällä, joten sen perusteella valittiin golfloma Saimaalla – suunnaksi otettiin Lappeenranta ja Imatra. Majapaikkana toimi Holiday Club Saimaa, jonka Villas-asunnot ovat sopivasti Etelä-Karjalan täysmittaisten golfkenttien keskipisteessä.

* Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa

Golfloma Saimaalla tarjosi upeita järvimaisemia.

Golfloma Saimaalla tarjosi upeita järvimaisemia.

Golfloma Saimaalla – kolme kenttää kolmessa päivässä

Neljän hengen peliporukkamme oli tarkoitus lähteä liikenteeseen yhdelle autokunnalla perjantaiaamuna Tampereelta, mutta pientä takapakkia ilmaantui ennen reissua. Yksi “Sorsapuiston Skeet-kerhon” jäsenistä joutui jättämään reissun välistä, koska negatiivista koronatestin tulosta ei kuulunut lähtöhetkeen mennessä. Tästä henkisesti isosta takaiskusta huolimatta päätimme kolmistaan viettää erinomaisen golfloman Saimaalla, ja siinä onnistuimmekin.

Etelä-Karjalan golfkentät

Etelä-Karjalasta löytyy kolme täysimittaista golfkenttää sekä yksi 9 reikäinen kenttä. Päätimme kiertää toukokuun lopussa kolmen päivän pelireissulla alueen kaikki 18 reikäiset kentät, joten saimme hyvän kokonaiskuvan alueen golftarjonnasta.

Etelä-Saimaa Golf – Viipurin Golf, Lappeenranta

Golf Lappeenrannassa omaa pitkät perinteet. Viipurin golf ry on perustettu vuonna 1938 ja on Suomen toiseksi vanhin golfseura. Seuralla on kaksi golfkenttää – 9 reikäinen puistokenttä Kahilanniemessä lähellä Lappeenrannan keskustaa ja seuran lippulaiva 18 reikäinen Etelä-Saimaa Golf nimensä mukaisesti Saimaan rannalla pienen matkan päässä keskustasta.

Oma golflomamme Saimaalla alkoi Etelä-Saimaa Golfista, jonka odotusarvo oli todella kova. Kenttä on Suomen golfkenttien rankingissa pärjännyt erinomaisesti ollen jopa viimeisimmässä rankingissa Suomen toiseksi paras kokonaisarvioissa! Vuonna 2017 Etelä-Saimaa Golf oli kokonaisarvioissa jopa paras, ja kolmena vuonna peräkkäin se on valittu Suomen kauneimmaksi golfkentäksi. Toki täytyy muistaa, että nämä ranking-sijoitukset muodostuvat pelaajien subjektiivisista arvioinneista niiltä kentiltä missä ovat pelanneet. Golf Lappeenrannassa on joka tapauksessa mahdollista yhdellä Suomen parhaista golfkentistä!

Jo Etelä-Saimaan golfkentän klubille tullessa huomaa puitteiden olevan kunnossa.

Jo Etelä-Saimaan golfkentän klubille tullessa huomaa puitteiden olevan kunnossa.

Etelä-Saimaa Golf – peliryhmän arvio kentästä ja kierroksesta:
Maisemiltaan Etelä-Saimaa Golf on huippuluokkaa, ehkäpä jopa Suomen kaunein. Saimaa on näkyvissä lähes jokaiselta reiällä ja väylät ovat mukavan vaihtelevia. Kentän kunto ja pelattavuus ei ole kuitenkaan ihan samalla viivalla Etelä-Suomen parhaiden kenttien kanssa, joten kauneudestaan huolimatta se ei nouse aivan Suomen harvojen huippukenttien joukkoon. Kaiken kaikkiaan kyseessä on kuitenkin erinomainen golfkenttä ja ilman kahta sanaa Etelä-Karjalan golfkenttien vierailukohde nro 1!

Omaa pelikierrostamme haittasi kentän märkyys, sillä parina edellisenä päivänä kentälle oli satanut kaatamalla 23 millimetriä vettä. Koko kentän siirtosääntö ei ollut yhtään liioiteltua eikä käytännössä väyliltä pystynyt pelaamaan läheltä pallon sijaintipaikkaa ollenkaan. Rullit loistivat poissaolollaan ja harvoin draivia saa lyötyä backspinnillä taaksepäin. Greenien kunto oli silti hyvä, vaikka kenttä muuten olikin oikeastaan sateiden jälkeen lähes pelikelvottomassa kunnossa. Harmittavasti kierroksen jälkimmäiselle puoliskolle osui kohdalle vielä sadekuuro, joten sääjumalat eivät olleet meille armollisia. Ehdottomasti on siis Etelä-Saimaa Golf pelattava uusiksi tulevaisuudessa normaalilla kelillä, sillä harvoin monta päivää kestäneet rankkasateet osuvat juuri ennen pelikierrosta kohdalle.

Golf Lappeenrannassa - järvimaisemat ovat läsnä koko kierroksen ajan.

Golf Lappeenrannassa – järvimaisemat ovat läsnä koko kierroksen ajan.

Hakku oli ensimmäisen osakilpailun paras eli Viipurin valtias.

Hakku oli ensimmäisen osakilpailun paras eli Viipurin valtias.

Omaa matalaa draivia ei märkä kenttä suosinut.

Omaa matalaa draivia ei märkä kenttä suosinut.

Viheriöiden kunnossa sen sijaan ei ollut moittimista.

Kentän kohokohta: väylä 10 | Par 5 | Klubiteeltä 465 metriä
Kentän vaikeimmaksi rankatulla väylällä jokaisella lyönnillä on vesi pelissä. Viheriö on harvinainen saarigriini kaikessa komeudessaan.
Kentän erikoisuus: väylä 13 | Par 5 | juoksuhautoja ja muita Salpalinjan rakenteita
Suomen puolustuksen 1200 kilometriä pitkä Salpalinjaa kulkee väylien vieressä, ja niillä alueilla on liikkuminen kielletty. Toisin sanoen pallon voi lyödä todistetusti todelliseen bunkkeriin.

Hakku löi pallon bunkkeriin, itse kävin ihailemassa Salpalinjaa pelin tiimellyksessä

Hakku löi pallon bunkkeriin, itse kävin ihailemassa Salpalinjaa pelin tiimellyksessä

Imatran golf, Imatra

Golfreissumme toisena pelipäivänä suuntasimme Imatralle, jossa kenttä sijaitsee maamme itärajalla Immalanjärven rannalla. Imatran kenttä on tuottanut useita Suomen golfin huippupelaajia, enkä sitä yhtään ihmettele pelatun kierroksen jälkeen. Useat väylät ovat melko pitkiä puurivistöjen välissä, ja väylältä ohi lyötyjen draivien jälkeen pelaaja on todennäköisesti vaikeuksissa parin suhteen. Klubipelaajalle bogey on helppo tulos väylällä kuin väylällä, mutta parien tekemiseen tarvitaan jo selvästi enemmän taitoa.

Imatralla avaukset pitää saada osumaan puurivien väliin väylälle.

Imatralla avaukset pitää saada osumaan puurivien väliin väylälle.

Imatran golf – peliryhmän arvio kentästä ja kierroksesta:
Imatran golfkentän etuysi pelataan pitkälti reikien mennessä vierekkäin edestakaisin isojen koivurivien välistössä, ja ennen klubille paluuta pelataan todella upea par 3 Innalanjärven rannalla. Takaysillä käydään vilkasliikenteisen kuutostien toisella puolella pelaamassa muutama maisemallisesti tylsempi väylä, mutta hyvää tulosta tekevien mielenkiinto säilyy myös näillä rei’illä. Kaiken kaikkiaan varsin mukava kokemus, kun golflomalla haluaa tutustua uusiin golfkenttiin.

Valitettavasti toisena päivänä peräkkäin omaa pelikierrostamme haittasi kentän märkyys. Jos Etelä-Saimaa Golfissa tuntui kuin olisi pelannut backteeltä, niin Imatralla kenttä oli märkänä todella todella todella pitkä. Tähän kun yhdistetään edellisen illan hieman pitkäksi venyneet jälkipelit, niin pelitaso ei päätä huimannut. Kuitenkin muutama väylä jäi layoutiltaan positiivisesti mieleen, ja mielellään tämänkin kentän pelaisi uudestaan kuivemmalla kelillä. Viheriöt olivat vuodenaikaan nähden tosi hyvät, mikä tietysti on golfkentillä tärkein juttu kentän kuntoa miettiessä.

Kenttä oli märkä sateiden jäljiltä.

Kenttä oli märkä sateiden jäljiltä.

Imatran Golfin viheriöt olivat erinomaisessa kunnossa.

Imatran Golfin viheriöt olivat erinomaisessa kunnossa.

Väsynyt mies laahustaa kohti viimeistä viheriötä.

Väsynyt mies laahustaa kohti viimeistä viheriötä.

Kentän kohokohta: väylä 8 | Par 3 | Klubiteeltä 113 metriä
Kaunis lyhyt par kolmonen Innalanjärven rannalla. Maisemat ovat huippuluokkaa, ja väylän lyhyys tekee kokemuksesta miellyttävän kaiken tasoisille pelaajille.
Kentän erikoisuus: väylä 10 | Par 4 | avauslyönti klubirakennusta viistäen
Itse ajattelin oikaista vasemmalle taittuvaa doglegiä niin paljon kuin mahdollista. Pelikavereiden mukaan paraatipaikalle päätynyt draivi meni 15 sentin päästä klubitalon räystäästä.

Väylä nro 8 on Suomen kauneimpia.

Väylä nro 8 on Suomen kauneimpia.

Vaikea sanoa, kuinka monta palloa osuu klubitaloon vuodessa, mutta varmasti kymmeniä.

Vaikea sanoa, kuinka monta palloa osuu klubitaloon vuodessa, mutta varmasti kymmeniä.

Holiday Club Golf Saimaa, Lappeenranta

Kolmipäiväisen golfloman Saimaalla päätti Holiday Clubin oma golfkenttä, joka sijaitsee muutaman minuutin päästä majoituskohteesta. Sijainti onkin mitä täydellisin golflomaa viettävälle, joka haluaa pelata ja harjoitella useana päivänä lomallaan. Holiday Club Golf Saimaan klubilla on 18 reikäisen kentän lisäksi jokamiehen kuusireikäinen par 3 -kenttä sekä hyvät harjoittelualueet niitä kaipaaville.

Holiday Club Golf Saimaan klubitalolta avautuu näkymät kentälle ja harjoitusalueille.

Holiday Club Golf Saimaan klubitalolta avautuu näkymät kentälle ja harjoitusalueille.

Holiday Club Golf Saimaa – peliryhmän arvio kentästä ja kierroksesta:
Holiday Club Golf Saimaa on varsin kiva lomakenttä, jossa hiekkapohja kuivaa kentän nopeasti antaen takuuvarmasti pitkät rullit pelaajille. Kentän kunto oli myöhäisestä keväästä huolimatta muuten hyvä, mutta viheriöt olivat huonot. Koska aikaisemmin emme ole pelanneet kentällä, niin emme osaa sanoa mikä on viheriöiden kunto yleensä kesällä.

Kun Saimaan golfloman kaksi ensimmäistä kierrosta oli pelattu litimärillä kentillä, niin päätöskierroksella oli onneksi näyttämönä kuiva kenttä. Alkureiät tuntuivat jopa lyhyiltä, kun sai avauslyönteihin normaalit rullit mukaan peliä helpottamaan.  Koville greenialueille kannatti pomputtaa palloa sopivaan mittaan korkeiden lyöntien sijaan, ellei sitten osannut pysäyttää palloa spinnillä viheriölle. Pelikokemus muistuttikin aika ajoin niin maisemien kuin kuivan hiekkapohjaisen kentän puolesta perinteistä links-golfia, mikä on pelkästään positiivista. Vaikka viheriöt eivät olleet kunnossa, niin kierros näytti silti parin päivän jälkeen golfin pelaamiselta. Kolmen päivän sisäinen kisamme ratkesi vasta viimeisellä väylällä, joten jännitys säilyi peliporukalla loppuun saakka.

Vaikka kenttä oli kuiva, niin se ei pelaamista haitannut.

Vaikka kenttä oli kuiva, niin se ei pelaamista haitannut.

Kolmasosa kentän väylistä pelataan vanhalla hiekkamontulla.

Kolmasosa kentän väylistä pelataan vanhalla hiekkamontulla.

Osa kentästä on selkeitä metsäväyliä.

Osa kentästä on selkeitä metsäväyliä.

Kentän kohokohta: väylä 3 | Par 5 | Klubiteeltä 431 metriä
Lyhyt par 5, jonka avaus lyödään väylää parikymmentä metriä korkeammalta olevalta kukkulalta. Maisemat ovat komeat ja väylä on tyypillisen links-kentän oloinen. Pitkälyöntisillä on mahdollisuus saavuttaa viheriö kahdella lyönnillä, mutta väylän viereiseen heinikkoon lyödessä voi alkaa kirjauttamaan bogia korttiin.
Kentän erikoisuus: väylä 8 | Par 4 | väyläbunkkeri keskellä väylää
Kosti Kuronen on suunnitellut Suomeen yli 50 golfkenttää, mutta valitettavasti määrä ei korvaa laatua. Lähes jokaiselta kentältä löytyy joku suunnittelun kukkanen, joka haittaa pelattavuutta merkittävästi – eikä Holiday Club Golf Saimaa tee tässä poikkeusta. Mainittakoon esimerkkinä reiän nro 8 keskelle väylää sijoitettu avauslyöntipaikalta näkymätön bunkkeri, jollaiset hyväksytään vain satoja vuosia vanhoilla links-kentillä.

Reikä nro 3 on selkeä par 5, joka lyödään väylää selvästi korkeammalta.

Reikä nro 3 on selkeä par 5, joka lyödään väylää selvästi korkeammalta.

Keskellä väylää olevat bunkkerit kuuluu links-kentille, ei puistokentille.

Keskellä väylää olevat bunkkerit kuuluu links-kentille, ei puistokentille.

Majoitus Holiday Club Saimaalla

Lappeenrannan Rauhassa, Imatran rajalla, sijaitseva Holiday Club Saimaa on monipuolinen majoituskohde erikokoisine hotellihuoneineen ja villas-asuntoineen. Saimaan golflomaa ajattelen sijainti on täydellinen, sillä kaikki kolme kenttää sijaitsevat lähellä majapaikkaa. Holiday Clubin omalle kentälle ei mene kuin muutama minuutti, Imatralle reilun vartin verran ja kauimpana oleva Etelä-Saimaa Golf on sekin alle puolen tunnin ajomatkan päässä. Toki erinomaisen sijainnin lisäksi Holiday Club Saimaa tarjoilee kaveriporukoille myös muuta aktiviteettiä padelista keilailuun, ja hyvät ravintolat paikan päällä mahdollistavat laadukkaat illalliset jälkipelijuomien kanssa ilman autoilua.

Viime syksynä majoituin perheen kanssa päärakennuksen yhteydessä olevassa kylpylähotellissa, jossa parivuoteen lisäksi oli lapsille sopiva vuodesohva. Pienten lasten kanssa reissatessa perinteinen hotellihuone toimii hyvin, ja sieltä oli helppo liikkua muksujen kanssa päivittäin polskimaan kylpylään.

Tällä golflomalla Saimaalla majoituimme kaveriporukan kanssa Villas 2 rakennuksen kahden makuuhuoneen saunalliseen huoneistoon, joka olikin tälle kokoonpanolle varsin toimiva ratkaisu. Täysin varustellusta keittiöstä meille riitti iso viilentävä jääkaappi, mutta olohuoneessa tuli istuskeltua jääkiekon MM-kisoja ja jalkapallon mestarienliigan finaalia katsellen. Koko porukan suosikki oli kuitenkin iso parveke, josta avautui upeat näkymät Saimaalle. Huoneisto oli kaiken kaikkiaan todella valoisa, ja kauniit maisemat kruunasivat kokonaisuuden.

ALENNUSKOODI: RAMI15
Alennuskoodi RAMI15 käy sellaisenaan Holiday Clubin verkkokauppaan ja sillä saa 15 % alennuksen kaikista Holiday Clubin kohteista Suomessa. Lisää alennuskoodi kohtaan “Onko sinulla kampanjakoodi” ja varaa itsellesi sopiva loma! Voimassaoloaika koodille 31.12.2023 saakka.

Villas2 huoneistoissa on isot lasitetut parvekkeet.

Villas2 huoneistoissa on isot lasitetut parvekkeet.

Parisängyt sai erilleen, mikä oli mukava bonus kavereiden kanssa reissatessa.

Parisängyt sai erilleen, mikä oli mukava bonus kavereiden kanssa reissatessa.

Hakku innostui jopa tekemään hetken töitäkin.

Hakku innostui jopa tekemään hetken töitäkin.

Kierrosten jälkeen oli palkintojen jaot majapaikassa.

Kierrosten jälkeen oli palkintojen jaot majapaikassa – kokonaiskilpailu “Idän Keisari” meni Ylkälle.

Eniten aikaa vietettiin upeat näkymät tarjonneella parvekkeella.

Eniten aikaa vietettiin upeat näkymät tarjonneella parvekkeella.

Holiday Club Saimaan ravintolat

O’Learys sporttibaari

Omalla lomavierailulla Holiday Club Saimaan ravintoloista tuli tutuksi urheilumiesten suosikki bostonilainen O’Learys urheilubaari, jonka monipuolinen ruokailulista sopii useanakin päivänä lounas- tai illallispaikaksi. Olutlista on O’Learysissa riittävä, joten palauttavien juomien laatukaan ei jää siitä kiinni.

O’Learys toimii myös illallispubina, mikäli haluaa nauttia muutaman janojuoman urheilua katsellessa. Jääkiekon MM-kisojen aikaan tupa oli luonnollisesti täynnä koronarajoitusten sallimissa paikkamäärissä.

O'Learysin ruokalista on varsin monipuolinen.

O’Learysin ruokalista on varsin monipuolinen.

Illallisen aloituksena etanat ja paintti Murphy'sia.

Illallisen aloituksena etanat ja paintti Murphy’sia.

Jääkiekon MM-kisojen aikaan illallinen oli hyvä ajoittaa sporttibaariin.

Jääkiekon MM-kisojen aikaan illallinen oli hyvä ajoittaa sporttibaariin.

Classic Pizza Saimaa

Italiaistyyppinen Classic pizza on niin ikään ketjuravintola, joka on tunnettu erittäin hyvistä pizzoistaan. Yleensähän pizzojen kanssa käy niin, että annoskateus yllättää pizzojen saapuessa pöytään nautittavaksi. Niin kävi tälläkin kerralla, joten toisella kerralla kaikki valitsivat ne pizzat, jotka näyttivät ensimmäisellä kerralla muiden lautasella paremmalta. Saatatte kuitenkin arvata, että ensimmäisellä kerralla jälkeenpäin ajateltuna kaikki oli valinnut itselleen paremmin sopivan pizzan 😀 Pastavaiheiseen ei ehditty ollenkaan, mutta nekin kieltämättä houkutteli.

Itselle ravintolan visuaaliset puitteet ovat aina yhtä tärkeitä kuin ruoka kokonaisvaltaisen elämyksen saamiseksi. Siksi itse olen tykästynyt Holiday Club Saimaan ravintoloihin, koska niissä on myös visuaalinen ilme viety ruokalistaa vastaavaksi. Pidemmällä lomalla kannattaa käydä ehdottomasti tutustumassa myös Lappeenrannan keskustan ravintoloihin, Imatralla vaihtoehdot ovat huomattavasti vähäisemmät. Nostalgiaa etsiville Imatran Rosso yllätti positiivisesti viime syksynä.

Villas-lomahuoneistoihin voi ostaa aamupalan hotellilta, tai sitten nauttia siitä rauhassa omassa huoneistossa. Golfryhmälle luonnollinen valinta oli hotelliaamupala, mikä on sopivan monipuolinen ja helppo ratkaisu ilman ylimääräisiä kauppareissuja. Mikäli itse ei jaksa kokata, mutta haluaa silti nauttia illallisen huoneistossaan, niin Classic Pizzasta voi hakea noutopizzat huoneistoihin.

Classic Pizza Saimaa sopi erinomaisesti ensimmäisen päivän illalliselle.

Classic Pizza Saimaa sopi erinomaisesti ensimmäisen päivän illalliselle.

Annoskateudet iskivät puolin ja toisin.

Annoskateudet iskivät puolin ja toisin.

Holiday Club Saimaan harrastusmahdollisuudet

Golfin pelaajilla tunnetusti puolet lomapäivästä kuluu golfkentällä ja siirtymämatkoilla, halusi tai ei. Onneksi aikaa jää muuhunkin mukavaan tekemiseen golflomalla.

eFatbiket houkuttelevat pyöräretkelle vastaanoton ovella.

eFatbiket houkuttelevat pyöräretkelle vastaanoton ovella.

Alueen parhaat matkailunähtävyydet

Kun pelireissulla ollaan, niin samalla on mukava käydä katsastamassa lähialueen tunnetuimmat nähtävyydet. Imatran golfkentälle mennessä tai tullessa Imatrankoski on pakollinen nähtävyys Suomen yhtenä vanhimmista matkailunähtävyyksistä. Imatrankosken viereinen Imatran Valtiohotelli on kosken partaalla myöskin upea näky. Mikäli haluaa nauttia palauttavan oluen kylän parhaassa baarissa, kannattaa suunnata hyvien olutvalikoimien äärelle Street Cafe baariin.

Lappeenrannassa Etelä-Saimaan golfkentälle ajellessa ylitetään vesistö Sorjosesta tuttua Luukkaansalmen siltaa pitkin. Samalla pelireissulla kannattaa tietysti käydä joko lounaalla tai illallisella Lappeenrannan keskustassa sekä tutustua upeaan linnoitusalueeseen. Pientä huikopalaa hakevat suuntaava Lappeenrannan satamassa olevaan Satama-Sanniin, ja syövät Vedyn savukinkulla. Urheilumiehet nauttivat jälkipelit Lappeenrannan parhaassa baarissa eli Birrassa. Puolisoiden kanssa liikenteessä ollessa vastapäätä oleva Teerenpeli saattaa olla sopivampi vaihtoehto, jos ladyt eivät niin urheilumimmejä ole.

Lappeenrannassa kannattaa vierailla satamassa ja syödä vety Satama-Sannissa.

Lappeenrannassa kannattaa vierailla satamassa ja syödä vety Satama-Sannissa.

Vapaana virtaava Imatrankoski on huikea näky.

Vapaana virtaava Imatrankoski on huikea näky.

Keilailu ja minigolf

Holiday Club Saimaalla pientä kisailua voi harrastaa hohtokeilailun ja minigolfin ympärillä. Jos putteri on ollut kylmänä kentällä, niin voihan se minigolfissa olla kuumempana – mene ja tiedä. Keilailu puolestaan toimii aina, on hyvä selvittää kuka on porukan rännimestari.

Padel ja tennis

Jos korona-aikana golfin pelaajat ovat lisääntyneet huimaa vauhtia, niin padelin osalta suosio on ollut suorastaan räjähdysmäinen. Omistakin pelikavereista joka toinen on alkanut pelaamaan padelia ja uusia halleja syntyy kuin sieniä sateella ympäri Suomea. Holiday Club Saimaalla on padelkenttä upealla paikalla kylpylän katolla. Aurinkoisena päivänä padelille on olemassa loistavat puitteet, joten mikäli aikaisempaa kokemusta lajista ei ole, niin sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla Saimaalla majoittautuessa.

Tenniksen ystäville löytyy Holiday Clubin alueelta myöskin tenniskenttä varattavaksi. Omalla reissulla tennikselle ei ollut aikaa, mutta pidemmällä golflomalla olisi tullut näytettyä kavereille, kuka on porukan tennismestari 😉

Padel on hyvää vastapainoa golfille.

Padel on hyvää vastapainoa golfille.

Padelia kylpylän katolla.

Padelia kylpylän katolla.

Tenniskenttä löytyy rannan puistoalueelta.

Tenniskenttä löytyy rannan puistoalueelta.

Summa summarum: Golfloma Saimaalla oli varsin onnistunut pelireissu kokonaisuudessaan, sillä tärkeintä oli päästä viettämään pelikavereiden kanssa pitkä viikonloppu kiireisen arjen rutiineja rikkoen. Totesimmekin paluumatkalla yhteen äänee, että varsin täydellinen reissu lukuun ottamatta itse golfia. Nimittäin poikkeuksellisen rajut sateet vaikuttivat oleellisesti siihen, että parin ensimmäisen pelipäivän kierrokset eivät nousseet ikimuistoisempien kierrosten joukkoon. Jälkiviisaana olisi pitänyt pelata takuuvarmasti kuivana kenttänä Holiday Club Golf Saimaa ensiksi ja Etelä-Saimaa Golf paluumatkalla viimeiseksi jo hieman kuivempana. Ehkäpä sitten seuraavalla kerralla teemme näin, oli keli sitten mikä tahansa.

Mukavaa oli, kun päästiin pitkästä aikaa pelireissulle.

Mukavaa oli, kun päästiin pitkästä aikaa pelireissulle.

Golfia ja aktiivilomailua,
-Kohteena maailma / Rami

* Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resorts Oy:n kanssa

Holiday Clubin brändilähettiläänä laitan peliin kaiken sen osaamisen ja kokemuksen, mitä olen kolmekymmentä vuotta kestäneellä aktiivisella golfurallani, ja niihin liittyvillä matkoilla oppinut.

Golfloma Kuusamossa – golfia ja aktiivilomailua

Golfloma Tampereen seudulla – esittelyssä Pirkanmaan golfkentät

Golfloma Katinkullassa – golfia ja aktiivilomailua

Holiday Club brändilähettiläs – golfia ja aktiivilomailua