Karibian risteily lasten kanssa on varteenotettava vaihtoehto, kun haluaa samalla nähdä useampia kohteita maailmalla. Risteily on varsin helppo ja turvallinen tapa liikkua lasten kanssa eikä tekeminenkään loppu kesken. Eri ikäisille lapsille on suunnattu erilaista ohjelmaa ja laivalta löytyy lastenkerhot, minne lapsia voi jättää leikkimään halutessaan. Tässä postauksessa tietoa siitä, miten lasten kanssa homma toimi Royal Caribbeanin Adventure of the Seas -aluksella.

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Royal Caribbeanin ja We Love Cruisesin kanssa.

Karibian risteily lasten kanssa – Royal Caribbean

Karibian risteily lasten kanssa harkitessa täytyy tiedostaa heti se, että kaikenikäiset lapset maksavat risteilystä suurimmalla osalla varustamoista. Pienten lasten kanssa matkustaessa täytyy huomioida vielä se, että 6 kk on minimi-ikä risteilylle osallistumiseen. Jo aikuisikään ehtineiden lasten kanssa on hyvä vielä tiedostaa se, että 21 ikävuotta vaaditaan alkoholin nauttimiseen USA:ssa ja Karibiassa. Euroopassa alkoholi-ikä on kahdeksantoista vuotta.

Hytti

Risteilyä varatessa We love Cruises -risteilytoimiston kautta, samalla pystyi varaamaan matkasängyn hyttiin. Meillä oli peruskokoinen ikkunallinen hytti, jossa oli parisängyn lisäksi kapea vuodesohva. Emme kuitenkaan käyttäneet vuodesohvaa, eikä se oikein olisi mahdollista ollutkaan matkasängyn ja matkarattaiden ollessa hytissä. Hytti oli kaikesta huolimatta yllättävänkin tilava ja pärjäsimme viikon siinä varsin hyvin.

Matkalaukut meillä oli parisängyn toisella sivustolla emmekä niitä juurikaan availleet viikon aikana. Kaikki vaatteet olivat purettuna varsin tilavaan vaatekomeroon, joka kuuluu jokaisen hytin vakiovarusteisiin. Parisängyn päässä oli eteen vedettävät verhot, mikä olikin hyvä, jos halusi valojen kanssa touhuta hytin oleskelutilassa sänkyjen jäädessä verhon taakse. Ikkunan edessä oli pimennysverhot, joten hytin sai aivan pimeäksi.

Hytti-isäntämme kävi virittämässä joka ilta hytin nukkumaanmenokuntoon ja Emma tyttären riemuksi oli taiteillut pyyhkeistä erinäköisiä elämiä tai muita otuksia. Hytti-isäntämme oli kaiken kaikkiaan palveluasenteeltaan aivan huippu tyyppi ja kiusoitteli Emmaa joka kerta hänet nähdessään. Usean kerran päivässä Emma yritti päästä karkuun, mutta niin vain tyttö napattiin syliin joka kerta.

Hyttimme oli yllättävän tilava. Katossa roikkuu taas yksi taideteoksista.

Hyttimme oli yllättävän tilava. Katossa roikkuu taas yksi taideteoksista.

Satamaan tullessa ja lähtiessä oli mukava katsella maisemia leikkien lomassa. Kuvassa näkyvät lelut oli laivan lainaleluja.

Satamaan tullessa ja lähtiessä oli mukava katsella maisemia leikkien lomassa. Kuvassa näkyvät lelut olivat laivan lainaleluja.

Kannattaa ottaa matkaan tarpeeksi kapeat rattaat, että mahtuu oviaukosta hyttiin. Muutenkin matkarattaat helpottavat liikkumista niin laivalla kuin satamakohteissa.

Kannattaa ottaa matkaan tarpeeksi kapeat rattaat, että mahtuu oviaukosta hyttiin. Muutenkin matkarattaat helpottavat liikkumista niin laivalla kuin satamakohteissa.

Henkilökunta otti kaikenikäiset matkustajat erinomaisesti huomioon.

Pikku merirosvo on napattu taas kerran kiinni hytti-isännän syliin.

Tekemistä lasten kanssa

Luonnollisesti uiminen oli ykkösjuttu laivalla Emmalla. Pienille lapsille oli oma allas-alue laivalla liukumäkineen, mutta kävimme Emman kanssa uimassa aurinkokannella aikuisten uima-altaassa. Emma oppi risteilyllä uimaan kellukkeiden kanssa, joten uiminen oli varsin kivaa puuhaa iltapäivisin maissakäynnin jälkeen. Huomioitavaa uimisesta on se, että Yhdysvaltojen terveysviranomaisten sääntöjen mukaan vaippaikäiset eivät saa käyttää uima-altaita.

Hieman vanhemmille lapsille laivalla olisi tarjolla todellinen viihdekeskus erilaisine peleineen. Jopa itse olisin siellä voinut viihtyä jokusen tunnin. Myös erilaiset urheilukannen aktiviteetit ovat isommille lapsille mieleisiä minigolfista kiipeilyseinään. Rullaluistelua kokeilimme Emman kanssa, mutta ei siitä vielä mitään tullut. Sen verran vaikeampaa se on kuin itse luisteleminen, mitä voi harrastaa laivan luistinradalla.

Heti laivalle päästyä uima-allasalue houkutteli Emmaa.

Heti laivalle päästyä uima-allasalue houkutteli Emmaa.

Ilta-auringossa uintia kellukkeilla ensimmäistä kertaa ilman apuja.

Ilta-auringossa uintia kellukkeilla ensimmäistä kertaa ilman apuja.

Lasten kerhot laivalla

Laivalla oli eri ikäisille lapsille omat kerhot ja kerhotilat. Laivan lapsille suunnatun päiväohjelman ja kerhojen aukioloajat näki päivittäin ilmestyvästä Kids Daily Planner -ohjelmalehtisestä. Tämä olikin varsin hyvä asia, sillä aukioloajat olivat joka päivä hieman eri johtuen eripituisista satamapysähdysajoista.

Lasten omiin kerhoihin osallistuminen kuului risteilyn hintaan ja lasta voi viedä aukioloaikoina kerhoon sellaisiksi ajoiksi kuin halusi. Risteilyn alussa piti käydä lapsi ilmoittamassa kerhoon, jolloin täytettiin lapsesta tietyt perustiedot. Aikuiset eivät saaneet osallistua kerhon toimintoihin vaan lapsista piti huolta lastenohjaajat. Emma olikin omassa Aquanauts (3-5 vuotiaat) ryhmässä ainoa joka ei puhunut lapsista englantia, mutta se ei haitannut menoa yhtään. Tyttö olikin varsin tyytyväinen kerhon toimintaa ja halusi sinne itse joka päivä. Emma oli kerhossa kerrallaan 1-1,5 tuntia, joten aika ei hänellä ehtinyt käymään pitkäksi kerhossa.

Erilaisia teemoja oli kerhopäivinä ja yhtenä päivänä kaikki nappulat oli maalattu ja puettu merirosvoiksi. Merirosvoilla oli illasta oma paraatikin keskuskadulla.

Kerhossa oli lapsille oma minikokoinen vessa, missä piti pystyä asioimaan itse. Sääntöjen mukaan lastenhoitajat eivät saa astua wc-tilojen sisäpuolelle lapsen ollessa siellä. Lapsia hakiessa tarvitsi aina näyttää oman SeaPASS-kortin, sillä lapsi annettiin kerhosta pois vain etukäteen rekisteröidyille ihmisille eli käytännössä omille vanhemmille meidän tapauksessa. Vaikka ohjaajat tuli varsin tutuksi, niin joka kerta kortti kysyttiin. Tämä on tietysti erittäin hyvä asia, mikä tuo vanhemmille tarvittavaa turvallisuuden tunnetta.

Kerhosta oli mahdollista lainata erilaisia lelupaketteja leikkikaluiksi hyttiin. Lainasimmekin yhden paketin, joka toimi mukavana viihdykkeenä muksuille hytissä.

Kids Daily Planner.

Kids Daily Planner.

Risteilyn aluksi käytiin rekisteröimässä Emma lasten kerhon jäseneksi ja lainattiin hyttiin lelukassi.

Risteilyn aluksi käytiin rekisteröimässä Emma lasten kerhon jäseneksi ja lainattiin hyttiin lelukassi.

Aquanautsien kerhotila oli varsin viihtyisä.

Aquanautsien kerhotila oli varsin viihtyisä.

Minivessa kerhotiloissa.

Minivessa kerhotiloissa.

Ruokailut laivalla lasten kanssa

Vauvaikäiselle Elmerille meillä oli vielä omat puurojauheet matkassa mukana ja joitain lastenruokapurkkejakin. Lastenruuat ja äidinmaidon korvikkeita laivalle saa viedä, mutta ne on vietävä käsimatkatavaroissa. Varsinaisia lastenruuan lämmityspisteitä ei ollut, mutta laivan henkilökunta kyllä lämmitti lastenruuat mielellään ravintoloissa.

Buffet-ravintola Windjammer Cafessa oli aina lapsille suunnattu ruokapöytä, josta löytyi perinteisiä lasten herkkuruokia. Vaihtoehtoja buffetissa on kaiken kaikkiaan niin paljon, että varmasti jokaiselle muksulle löytyy jotakin. Perinteisestihän lapset elävät tarvittaessa viikon pelkillä ranskanperunoilla ja jäätelöillä.

A la carte -ravintolassa oli erillinen lastenlista, mistä sai tilattua muksuille sopivampia ruokia. Käytännössä joinain iltoina Emma soi meidän kanssa a la cartessa, mutta yleensä syötettiin lapset buffetissa ennen omaa ruokailua. Eli tavoitteena oli nukuttaa lapset matkarattaisiin ennen kuin menimme itse syömään. Käytännössä tämä takaisi meille ruokarauhan ja saimme päivän päätteeksi sitten hieman omaakin aikaa.

Elmerin kanssa aamupuurolla.

Elmerin kanssa aamupuurolla.

Emma tutkii a la cartessa lasten menua, joka toimi samalla värityskirjana. Elmeri nukkuu taustalla jo rattaissa yöuniaan.

Emma tutkii a la cartessa lasten menua, joka toimi samalla värityskirjana. Elmeri nukkuu taustalla jo rattaissa yöuniaan.

Lapset laivalla

Henkilökunta huomioi lapset erinomaisesti laivalla ja olo tuntui siten varsin kodikkaalta. Suotta ei ole Royal Caribbeania kehuttu erinomaiseksi vaihtoehdoksi lasten kanssa risteillessä. Omien kokemusten mukaan Karibian risteily lasten kanssa oli varsin mielenkiintoinen ja antoisa lomavaihtoehto. Ainoa miinus käytännössä oli se, että kahden pienen lapsen kanssa risteillessä aikuisille suunnattujen palvelujen testaaminen jäi turhan vähäiseksi. Toki tämä oli tiedossa jo ennen risteilyä, että monet aktiviteeteistä ja illan ohjelmista jää itseltä kokematta.

Yhteenvetona todettakoon, että aivan varmasti lähtisin lasten kanssa uudelleen risteilylle. Näimme monia mielenkiintoisia saaria ja Karibian risteily oli siihen todella vaivaton vaihtoehto.

Lapset huomioitiin erinomaisesti henkilökunnan toimesta.

Lapset huomioitiin erinomaisesti henkilökunnan toimesta.

Karibia on lapsiystävällistä aluetta.

Karibia on lapsiystävällistä aluetta.

-Kohteena maailma / Rami

P.S. Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Royal Caribbeanin ja We Love Cruisesin kanssa.