Riian risteilyn kokemukset omalla autolla

Tallink Silja vastasi korona-ajan matkustusrajoituksiin lanseeraamalla monen suomalaisen pitkään toivoman Riian risteilyn kesän 2020 risteilyvalikoimaan. Riian risteily onkin noussut varsin suosituksi ja sen voi halutessaan yhdistää hotellilomaan Riiassa. Itse pakkasin perheen autoon ja risteilin Riikaan kahden yön hotellilomalle. Tässä omakohtaiset kokemukset ja vinkit Riian risteilylle.

* Kaupallinen yhteistyö Tallink Silja Oy:n kanssa.

Riika on risteilykesän mielenkiintoisin kohde.

Riika on risteilykesän mielenkiintoisin kohde.

Silja Serenade risteilee sinivalkoisin värein joka toinen päivä Riikaan kesällä 2020.

Silja Serenade risteilee sinivalkoisin värein joka toinen päivä Riikaan kesällä 2020.

Silja Serenadella Helsingistä Riian keskustaan

Silja Serenade liikennöi normaalisti Helsinki-Tukholma -väliä, mutta elokuun loppuun saakka se risteilee joka toinen päivän Latvian pääkaupunki Riikaan. Tämä onkin varmasti monelle risteilystä nauttiville mieluisa vaihtoehto ja kieltämättä uudet risteilykohteet kiinnostavat aina itseäkin normaalia enemmän. Esimerkiksi Visbyyn tehty erikoisristeily Helsingistä Silja Europalla oli varsin mukava kokemus, niin odotusarvot Riian risteilyäkin kohtaan oli normaalia suuremmat. Itselle Riika itsessään on parin reissun pohjalta jo aika tuttu, mutta oman auton mukaan ottaminen laivaan ja pari yötä Riian keskustassa kuulosti sellaiselta, että uutta tutkittavaa löytyy reissulta varmasti. Ja niinhän sitä taas löytyikin!

Riian vanhankaupungin nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä risteilysatamasta.

Riian vanhankaupungin nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä risteilysatamasta.

Menomatka leppoisasti syöden ja leikkien

Silja Serenade lähtee Olympiaterminaalista klo 16 Riikaan ja automatkailijoiden tulee olla tuntia ennen lähtöselvityksessä. Ajattelimme olla kerrankin ajoissa satamassa puolitoista tuntia ennen lähtöä, mutta siitä ei mitään iloa ollut. Päinvastoin, ruuhkat lähtöselvitykseen olivat melkoisest ja olimmekin tunnin lähtöselvitysjonossa. Syykin kyllä selvisi matkaliput saatuamme, sillä ne autot jotka ajettiin ulos laivasta Riikasta, niin käännettiin laivan kannella takaisin menosuuntaan. Näin ollen perillä Riikassa autot pääsi ajamaan etuperin pois laivasta, mikä tietysti oli varsin mukavaa peruuttamisen sijasta.

Suurin osa autoista oli päiväristeileijöiden, sillä heillä on mahdollisuus ottaa auto laivaan mukaan ja tilata ostokset suoraan auton viereen laivan taxfree-tarjonnasta. Tämä onkin mieletön etu Riikan päiväristeilijöillä.

Illallinen buffetissa

Heti laivaan päästyämme kävimme vain pikaisesti viemässä tavarat Promenade-hyttiin, sillä meillä oli varattuna buffet klo 15.45. Korona-ajan jälkimainingeissa pöytiin istutettiin seurueet siten, että joka toinen pöytä oli tyhjänä. Se tiesi myös sitä, että “normaalin buffetryysiksen” sijaan ihmiset osasivat jopa käyttäytyä normaalisti ja mitään isompia ruuhkia buffetissa ei ollut. Itse keskityin perinteisesti pelkästään alkuruokiin, muksuja kiinnosti perinteitä kunnioittaen eniten jälkiruuat. Omaksi suosikiksi nousi sushit sekä yleisesti kylmät kalaruuat.

Alkuruuat ovat parasta buffettia.

Alkuruuat ovat parasta buffettia.

Lapsille ja lapsenmielisille useita leikkipaikkoja

Kesäajalla Silja Linen laivoilla on lapsille useita leikkipaikkoja. Menomatkalla ollut varsin kova tuuli otti pois laskusta Silja Serenaden 12. kannella olevan ulkoleikkipaikan, sillä siellä ei pienimmät nappulat olisi tuulessa edes pysyneet paikallaan. Normaalin 5. kerroksen Siljalandin lisäksi sisätiloissa oli 6. kannelle Conference-tiloihin tehty isompi leikkialue. Muksut tykkäsivät temppualueesta, me puolison kanssa ratkottiin perheen ilmakiekkomestaruutta sekä Speden peleistä tuttua nopeuspelin ennätystä.

Yleisesti ottaen teinien mieleen laivalla on eniten Playstation-alue sekä kolikkopelit. Itse ikuisena 17-vuotiaana pelasin luonnollisesti kaikki kolikkopelit testimielessä läpi ja mukavaa oli niin kuin aina.

Harri Hylje kävi tanssiravintolassa tanssittamassa muksuja, ennen kuin aikuisten vuoro oli estradille. Koska suomalainen mies ei selvin päin tanssi, niin suuntasimme nukkumaan koko perheen voimin. Myönnettäköön, että muiden nukahdettua kävin itse parilla Guinnessilla Sea Pubissa.

Harri Hylkeen tanssitunti.

Harri Hylkeen tanssitunti.

Kesäisin Tallink Siljan laivoilla on muksuille enemmän leikkipaikkoja.

Kesäisin Tallink Siljan laivoilla on muksuille enemmän leikkipaikkoja.

Väinäjokea pitkin suoraan Riian keskustaan

Aamulla oli hyvää aikaa vielä touhuta laivalla ennen saapumista Riian satamaan. Kävimme buffet-aamupalalla, jonka jälkeen lapset halusivat leikkipaikalle jatkamaan omia touhujaan. Kävimme vielä uudestaan tutustumassa laivan myymälöihin ennen kuin suuntasimme 12. kannen leikkipaikalle – muksuja kiinnosti merirosvolaiva ja aikuisia Väinäjoen maisemat. Viimeinen tunti mennäänkin Väinäjokea pitkin kohti Riian keskustaa erilaisia teollisuuslaitoksia ihmetellen. Silja Serenade saapuu aikataulun mukaan Riian matkustajasatamaan klo 11 aamupäivällä, joskin pääsimme ensimmäisten autojen joukossa jo klo 10.45 ulos laivasta putoamatta satama-altaaseen. Oli aika suunnata kohti Jurmalaa.

Mikäli lähtee päiväristeilylle Riikaan, niin perillä on 5 tuntia aikaa tutustua kaupunkiin. Siinä ajassa ehtii kävellen hyvin katsastamaan Riian vanhankaupungin ja sen päänähtävyydet – sekä on aikaa nauttia lounas Riian monipuolisessa ravintolakulttuurissa. Riian satama on n. kilometrin päässä vanhastakaupungista. Mikäli haluaa käydä hieman pidemmällä, niin taksit ovat halpoja.

Tuoreet croissantit toimivat aina aamupalalla.

Tuoreet croissantit toimivat aina aamupalalla.

Lelut olivat -30% alennuksessa ja sehän tietysti kelpasi erinomaisesti!

Lelut olivat -30% alennuksessa ja sehän tietysti kelpasi erinomaisesti!

Itse innostuin ostamaan seitsemällä eurolla T-Paidan :-D

Itse innostuin ostamaan seitsemällä eurolla T-Paidan 😀

Viimeisen tunnin verran sai ihmetellä Väinäjoen eri teollisuuslaitoksia.

Viimeisen tunnin verran sai ihmetellä Väinäjoen eri teollisuuslaitoksia.

Silja Serenade saapuu satamaan aivan Riian keskustaan.

Silja Serenade saapuu satamaan aivan Riian keskustaan.

Tutustuminen Jurmalan rantakaupunkiin

Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli tutustuminen paljon kehuttuun Latvian kuuluisimpaan rantakaupunkiin eli Jurmalaan. Kolmenkymmenen kilometrin päähän Jurmalaan voi mennä hyvin myös paikallisjunalla Riian keskustasta, mutta koska meillä oli auto matkassa, niin suuntasimme sinne omalla autolla. Hieman ennen Jurmalaa joutuu maksamaan automaatissa 2 euron ajoneuvomaksun, joka on voimassa vuorokauden loppuun. Maksun yhteydessä syötetään auton rekisterinumero, niin kuin kaikkialla Riian keskustan parkkiautomaateissa.

Jätimme auton Jurmalan infopisteen parkkipaikalle, joka sijaitsee Majori -nimistä rautatieasemaa vastapäätä. Tämä onkin suosituin kohde lähteä tutustumaan Jurmalaan, sillä siitä pääsee suoraan kaupungin pääkävelykadulle eli Jomas iela:lle. Ensimetreistä lähtien huomasi tuleensa varsin viihtyisään paikkaa, jonne voisi jäädä lomailemaan hieman pidemmäksikin aikaa.

Varsinaisesti Jurmalan keskustassa ei ole mitään “must-nähtävyyksiä”, mutta kaupungin yleinen ilme on varsin kiehtova. Jomas ielan päässä sijaitseva ortodoksikirkko (Jūrmalas Kazaņas Dievmātes pareizticīgo baznīca) on omanlaisensa katseenvangitsija ja se kannattaa käydä katsomassa sisältäkin päin.

Jurmalan pääkatu Jomas iela on kaupungin sydän.

Jurmalan pääkatu Jomas iela on kaupungin sydän.

Jūrmalas Kazaņas Dievmātes pareizticīgo baznīca

Jūrmalas Kazaņas Dievmātes pareizticīgo baznīca

Jurmalan pääkadulla on useita hyviä ravintoloita.

Jurmalan pääkadulla on useita hyviä ravintoloita.

Dzintaru mežaparks – lapsiperheiden kohokohta!

Ortodoksikirkon takana oleva Dzintaru mežaparks on iso puistoalue, jossa on erilaisia lasten leikki- kuin kiipeilypaikkojakin rullaluistelu ja skeittiratojen lisäksi. Tämä maksuton puistoalue on varsin upea ja yhtään vastaavanlaista ei ole Suomessa vastaan tullut! Muksut viihtyivät puistossa erinomaisesti ja siellä olisi voinut olla huomattavasti pidempääkin.

Puiston alueella oli erillinen 2 euroa / 5 minuuttia maksava pienten lasten autorata. Reissun parhaimmat naurut tuli katsellessa liikennekaaosta ja muksujen ajelua autoilla. Suomessa olisi jo joku viranomainen kieltänyt vastaavanlaisen hauskanpidon vaarallisena, sillä sen verran paljon törmäilyjä näkyi. Poitsu ajeli kahdella eurolla vartin verran, ja lopulta itse kävin liputtamassa hänet pois radalta – ratahenkilökunta ei ollut aikarajoista niin minuutin päälle 😀

Dzintaru mežaparks on yksi hienoimmista lasten leikkipaikoista mitä eläessäni olen nähnyt!

Dzintaru mežaparks on yksi hienoimmista lasten leikkipaikoista mitä eläessäni olen nähnyt!

Autoilua oli hauska seurata ja ajajat olivat innoissaan.

Autoilua oli hauska seurata ja ajajat olivat innoissaan.

Jurmalan kuuluisa hiekkaranta

Ortodoksikirkon kohdalta on hyvä kaartaa vasemmalle kohti rantaa, jonne vie viihtyisä katu ravintoloineen. Kadun päässä avautuva pitkä valkohiekkainen Jurmalan ranta on todella upea, eikä nyt paikalla ollut juuri ketään. Jurmalassa viettäisi mielellään rantalomaa, sillä sen verran upea hiekkaranta ja viihtyisä kaupunki on kyseessä!

Jurmalan upea hiekkaranta oli maineensa veroinen.

Jurmalan upea hiekkaranta oli maineensa veroinen.

Kemerun kansallispuisto

Jurmalassa nautitun maittavan lounaan jälkeen muu seurue alkoi olemaan sen verran väsynyttä, että he päättivät nauttia päiväunet autossa. Itse käytin tilanteen hyväkseni ja kävin reippailemassa läheisessä Kemerun kansallispuistossa. Tällä kertaa oma retki puistossa jäi varsin vaatimattomaksi, mutta ajattelin palata ajan kanssa Kemerun upeisiin suomaisemiin tulevaisuudessa yhdistämällä sen Jurmalan rantalomaan. Sen verran kovan vaikutuksen Jurmala teki omille verkkokalvoille.

Kemerun kansallispuistossa iltapäiväkävelyllä.

Kemerun kansallispuistossa iltapäiväkävelyllä.

Kaksi päivää Riiassa

Illaksi ajoimme Riikaan ja katsoimme Väinäjokea ylittäessä Silja Serenaden lähteneen takaisin kohti Helsinkiä. Meillä oli kaksi päivää aikaa tutustua Riikaan, ennen kuin Silja Serenade tulee hakemaan autokuntamme takaisin kotimaahan. Toinen houkutteleva vaihtoehto olisi ollut ajella Latvian ja Viron läpi Tallinnaan, mutta se olisi vaatinut pidemmän lomareissun eikä siihen ollut nyt muiden sovittujen juttujen takia mahdollisuuksia.

Riika on erinomainen kaupunkikohde.

Riika on erinomainen kaupunkikohde.

Tallink Hotel Riga

Majoituimme Riiassa kymmenen minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista olevassa Tallink Hotel Rigassa. Olimme varanneet hotellissa etukäteen parkkipaikan, mikä oli loistava veto, sillä muuten olisi ollut omat haasteet parkkipaikan metsästyksestä lähialueelta. Yllätys oli hotelliin saapuessa melkoinen, kun auto ajettiin hissiin, millä laskeuduttiin hotellin alla olevaan parkkihalliin.

Tallink Hotel Rigassa on lapsiperheille näppäriä perhehuoneita, jossa kaksi huonetta on yhdessä eroteltuna väliovilla. Huoneet olivat lähes identtiset: merkittävin ero oli se, että toisessa oli erilliset vuoteet, kun taas toisessa parivuode.

Riian keskustassa on helppo autoilla.

Riian keskustassa on helppo autoilla.

Tallink Hotel Rigan paikoitukseen mennään autohissillä.

Tallink Hotel Rigan paikoitukseen mennään autohissillä.

Tallink Hotel Rigan huoneet oli sisustettu pelkistetyn tyylikkäästi.

Tallink Hotel Rigan huoneet oli sisustettu pelkistetyn tyylikkäästi.

Restorāns “Elements”

Tallink Hotel Rigan yhteydessä toimii viihtyisä ravintola Restorāns “Elements”. Söimme siellä Riikan ravintolaviikolle (Summer Riga Restaurant Week) osallistuneen kolmen ruokalajin menuun hintaan 20 euroa, joka oli varsin korkeatasoinen. Menuun kuului lisäksi kaksi erillistä keittiön tervehdystä ja menun yhteyteen on mahdollista valita myös 12 euron viinipaketti. Aivan loistava kokonaisuus hinta / laatu -suhteessa!

Riikan ravintolaviikon kolmen ruokalajin menu oli erinomainen.

Riikan ravintolaviikon kolmen ruokalajin menu oli erinomainen.

Restorāns “Elements” tarjosi todellisen makunautinnon illallisella.

Restorāns “Elements” tarjosi todellisen makunautinnon illallisella.

Riian vanhakaupunki

Kävimme parin päivän aikana useaan otteeseen tutustumassa Riian vanhankaupungin päänähtävyyksiin sekä nautimme kaupungin erinomaisesta ravintolatarjonnasta. Kolmen veljeksen talot, Mustapäiden talo sekä tietysti Pietarinkirkon näköalatasanne kuului niin meidän kuin kaikkien muidenkin turistien suosikkikohteisiin. Tämän lisäksi vanhastakaupungista löytää paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria tutkittavaksi ja ihmeteltäväksi.

Kolmen veljeksen talot ovat kaikki eri vuosisadoilta.

Kolmen veljeksen talot ovat kaikki eri vuosisadoilta.

Pietarinkirkon torniin kannattaa nousta hissillä ihailemaan maisemia.

Pietarinkirkon torniin kannattaa nousta hissillä ihailemaan maisemia.

Pietarinkirkon tornista näkee hyvin myös vanhankaupungin vieressä olevaan satamaan.

Pietarinkirkon tornista näkee hyvin myös vanhankaupungin vieressä olevaan satamaan.

Riian kauppahalli

Riikan keskustorialue kauppahalleineen on yksi Euroopan suurimmista ja se koostuu mm. neljästä isosta Zeppelinhallista. Eri halleissa on erilaisia ruokaosastoja lihalle ja kalalle, pihalta löytyy isot kasvis- ja hedelmänmyyntialueet. Lisäksi on perinteistä katukauppiasta kaikennäköisistä rihkamista mielenkiintoisiin esineisiin. Sieltä löytyy erinäköisiä ravitsemusliikkeitä, missä voi viettää virkistävän lounas- tai juomatauon. Ehdottomasti Riian mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä, vaikka mitään ei ostaisikaan!

Riian kauppahallit ovat yksi Euroopan laajimmista.

Riian kauppahallit ovat yksi Euroopan laajimmista.

Suomalainen lihamestari uneksii vain tällaisista vanhan ajan lihakaupoista.

Suomalainen lihamestari uneksii vain tällaisista vanhan ajan lihakaupoista.

Miera iela oluenystävien mekka

Jälkimmäisenä iltana Riiassa kävin tutustumassa oluenystävien suosikkialueeseen eli Riikan olutkortteliin. Miera ielan alueella on useampi olutpanimo ja pienpanimo-oluihin keskittyvä ravintola. Alueella on vahva hipsterimeininki ja se onkin varsin loistava kohde iltaelämästä nauttiville. Miera iealan alueen olutkaupoista oluthipsterit voivat ostaa myös Latvian parhaat tuliaisostokset kotiin, mikäli haluaa kotiinviemisiksi latvialaisia pienpanimo-oluita.

Alkimikis on yksi Latvian parhaista panimoista ja heidän panimoravintola varsin mukava Miera ielan alueella.

Alkimikis on yksi Latvian parhaista panimoista ja heidän panimoravintola varsin mukava Miera ielan alueella.

Kanapes KC oli hyvään olueeseen keskittyvä undergroundbaari.

Kanapes KC oli hyvään olueeseen keskittyvä undergroundbaari.

Paluumatka Riiasta Helsingiin

Paluumatka Riiasta Helsinkiin noudatti meidän perheellämme aika samaa kaavaa kuin menomatkakin. Tosin ensiksi heti laivaan ajettua käytiin varaamassa illallinen italialaiseen Tavolàta -ravintolaan, jonne käy osamaksuksi etukäteen varatut buffetlipukkeet. Koska vaihtoehtoisia kattausaikoja oli kaksi (klo 16.30 tai 20.15), niin päädyimme jälkimmäiseen syötyämme loistavan kolmen ruokalajin lounaan kaupungilla ennen laivaan tuloa. Näin ollen meillä oli neljä ja puoli tuntia touhuta laivalla ennen illallista.

Riian päässä sai ajella suoraan laivaan hieman reilu tunti ennen lähtöä.

Riian päässä sai ajella suoraan laivaan hieman reilu tunti ennen lähtöä.

Harri Hylkeen bingossa ja leikkipaikoissa

Lapsille mieluisa ohjelmanumero on Harri Hylkeen bingo alkumatkasta laivan tanssiravintolassa. Siinä kotiin tuliaiseksi tuli bingovoitosta tyttären polkupyörään uudet valot ja hymy oli luonnollisesti sen mukainen. Poitsun suosikkipaikat olivat edelleen sisäleikkitilat, joissa hän viihtyi hyvin.

Sydän 44 - Harri Hylkeen bingo meneillään...

Sydän 44 – Harri Hylkeen bingo meneillään…

Tavolàta lasten kanssa suosikkiravintola

Kun lapset ovat matkassa mukana, niin silloin suosikkiravintolani Silja Serenadella on italialaisravintola Tavolàta. Siellä on lapsille hinnoittelulta ikään perustuva seisovapöytä, josta löytyy mielekästä syötävää nappuloille. Tyttären mielestä reissun paras ruoka, jo ennen jälkiruokaan koskemista.

Itse nautin puolison kanssa Tavolàtan leikkelelautaset alkupalaksi ja pääruuaksi pastat. Varsin maistuvia oli molempien annokset ja buffetiin verrattuna itsestä huomattavasti laadukkaammat raaka-aineet. Toki oma suosikkini laivalla on Bon Vivant, mutta en sinne halunnut nyt pienten lasten kanssa mennä, vaikkakin he yleensä varsin rauhassa ruokailevat. Itse Riiassa tuli sen verran nautittua paremmissa ravintoloissa ruokailuja, että halusimme astetta rennomman, mutta laadukkaan illallisen laivalla. Siihen Tavolàta on varsin loistava vaihtoehto.

Tavolàtassa tarjoilijana toiminut Minna oli kyllä lomansa jäljiltä todella huipputuulella ja palvelu oli 10+. Todella harvoin Suomessa kokee vastaavanlaista, viimeksi oululaisessa ravintola 1881 Uleåborgissa viime syksynä. 110% palveluasenne ilman minkäänlaista teeskentelyä ja yliyrittämistä – jopa lapset hyvin huomioiden.

Tavolatassa on tuulahdus Toscanaa Itämerellä.

Tavolàtassa on tuulahdus Toscanaa Itämerellä.

Tavolatan leikkelelautanen on tullut tutuksi jo usealla reissulla.

Tavolàtan leikkelelautanen on tullut tutuksi jo usealla reissulla.

Itse otin pääruuaksi merellistä pastaa.

Itse otin pääruuaksi merellistä pastaa.

Promenade-hytti erinomainen lapsiperheille

Promenade-hytissä lapset tykkäävät reissata, kun sieltä näkee Silja Serenaden kävelykadulle. Yläsänkyihin on kiva kiipeillä tikapuilla ja hytissäkin täten viihdytään halutessaan pidempiä aikoja. Kymppikerroksen perähytin ikkunalaudalla innostuin itsekin istuskelemaan tovin, kun sieltä näki jopa merelle laivan isosta peräikkunasta!

Vinkki: Promenade-hytin alasängyt voi yhdistää parisängyksi, niin muksutkin voi laittaa turvallisin mielin yläsänkyihin. Mahdollinen putoaminen tapahtuu lattian sijasta sängylle, joskin varmuuden vuoksi laukuista laitettiin vielä kummallekin nappulalle esteet putoamista vastaan. Laitojakin on saatavilla, mutta laukut ajoi hyvin saman asian.

Promenade-hytit ovat olleet enemmän meidän muksujen mieleen kuin ulkohytit.

Promenade-hytit ovat olleet enemmän meidän muksujen mieleen kuin ulkohytit.

Ei tosin ollut huono merimaisemakaan meidän Promenade-hytistä!

Ei tosin ollut huono merimaisemakaan meidän Promenade-hytistä!

Maittavan illallisen jälkeen oli mukava mennä nukkumaan kerrankin kunnon yöunet laivalla - yleensä ei malta.

Maittavan illallisen jälkeen oli mukava mennä nukkumaan kerrankin kunnon yöunet laivalla – yleensä ei malta.

Aamiainen Tavolàtassa

Buffet-aamiaista muutaman euron kalliimpi aamiainen Tavolàtassa on jokaisen euron arvoinen, sillä rauhallisempi ja viihtyisämpi ympäristö on omiaan kunnon aamupalalle. Tavolàtan aamupalan leikkeleet ovat pari pykälää parempia kuin buffet-aamiaisella, niin pelkästään siitä ilosta tykkään myöskin Tavolàtasta enemmän. Osalle matkustajista kuohuviinilasillinen on iso bonus, itselle se, että tarjoilija tuo lämpimät kahvit ja kaakaot suoraan pöytään.

Tavolatassa on rauhallinen tunnelma aamupalalla.

Tavolàtassa on rauhallinen tunnelma aamupalalla.

Ikkunapöytiä oli useita vapaana mikä aina iso plussa.

Ikkunapöytiä oli useita vapaana mikä aina iso plussa.

Loppumatkalla kannella maisemista nauttien

Leikkipaikoissa hetken aikaa oltua vietimme vajaat pari tuntia 12. kannen leikkipaikalla. Aikuiset saivat ihailla Espoon ja Helsingin edustan saaristoa aurinkoisessa kesäsäässä. Varsinkin Kustaanmiekan ja Suomenlinnan lähestyessä laivan etuosaan oli kasaantunut melkoinen joukko maisemien ihailijoita. Eikä ihme, sillä onhan Helsinkiin saapuminen aina upea kokemus laivan kannelta katsellessa.

Lämpimällä säällä ulkokannen leikkipaikka on laivan paras ainakin aikuisten mielestä!

Lämpimällä säällä ulkokannen leikkipaikka on laivan paras ainakin aikuisten mielestä!

Riikan risteily täytti odotukset

Summa summarum: Riian risteily oli todella kiva ensimmäinen ulkomaanmatka sitten koronakevään 2020. Laivalla ja Latviassa on panostettu siihen, että etäisyydet ovat toisiin matkustajiin ja palveluita käyttäviin riittävän suuria. Käsidesiä on tarjolla joka paikassa ja esimerkiksi hisseihin suositellaan menemään vaan perheenjäsenten kesken. Niin laivalla kuin Riiassa ohjeita noudatettiin kiitettävästi, mikä tekee matkanteon turvalliseksi.

Omalla autolla toteutettu kahden yön hotellireissu Riian keskustaan oli erinomainen startti kesälomalle. Mieli Latviaan tekee pian uudestaan ja tällaiset erikoisristeilyt antavat kivan vaihtoehdon yhdistää laivamatka uuteen kohteeseen. Sitä ennen Baltian nälkää tyynnytellään pikareissulla Viron pohjoisosiin, kuin innostuin kotiin tultuani varaamaan heti seuraavalle viikolle uuden Tallinnan hotelliyömatkan. Onneksi korona on taltutettu ja taas on turvallisia kohteita reissata niin kotimaassa kuin Baltiassa!

Samalla laivalla ollut Veera Pirita vietti miehensä kanssa varsin erilaisen risteilyn kuin me. Se risteilyissä onkin mukavaa, että jokainen voi tehdä oman näköisensä reissun laivalla.

Seuraa reissu kuvien ja videoiden muodossa Insta-Storiesin kautta

Risteilen Latvian pääkaupunkiin,
-Kohteena maailma / Rami

* Kaupallinen yhteistyö Tallink Silja Oy:n kanssa.

Kaikkien aikojen risteilykesä Tallink Siljalla

Niin Kohteena maailma / Rami kuin Harri Hylje suosittelee Riian risteilyä lapsiperheille!

Niin Kohteena maailma / Rami kuin Harri Hylje suosittelee Riian risteilyä lapsiperheille!