Hotellihuoneen vaihtaminen kohteessa

Hotelliin saapuminen on yksi matkailun mielenkiintoisista tuntemuksista. Hotellin valitsemiseen on saatettu nähdä paljon vaivaa ja valintaperusteita on yhtä monia kuin yöpyjiä. Nykyään erilaisten web-sivustojen ja blogien avulla hotelleista on tarjolla ennakkotietoa jopa ylenpalttisen paljon, joten oleellisemman informaation suodattamiseen kuuluu myös oma aikansa. Vasta hotelliin ja uuteen huoneeseen saapuminen kertoo totuuden siitä, vastasiko mielikuvat odotuksia. Entäpä jos hotellihuone osoittautuukin pettymykseksi – kannattaako hotellihuoneen vaihtaminen vai ei?

Paluu alkuun

Jokaisella meillä on tosiaan omat valintaperusteet hotellin ja sen hotellihuoneen tason valintaan. Loppujen lopuksi valinnan määrittää raha, paitsi Pako arjesta -blogin Jerryn kaltaisilla luksusmatkailjoilla. Itse pyrin löytämään reissuille yleisesti ottaen hinta/laatu -suhteelta sopivan neljän tähden hotellin, jonka sijainti on erinomainen. Huoneelta tärkein kriteeri on silmää miellyttävä sisustus ja siisteys, tietyissä kohteissa myös näkymät huoneesta.

Näillä perusteilla istuimme 12h lennon jälkeen ylihintaisessa tilataksissa auringon laskiessa Banderasin lahden horisonttiin. Hotellin lähestyessä Puerto Vallarta näytti heti parhaita puoliaan ja hotellin saapuminen toi hymyn huulille. Pikaisen sisäänkirjautumisen jälkeen bellboy lähti viemään meitä laukkujen kanssa kohti merinäköalalla varustettua huonettamme.

Deluxe room with ocean view

Hotellihuoneen oven avaaminen on aina jännittävä kokemus, varsinkin kun huoneessa on tarkoitus viettää useampia öitä. Tällä kerralla mielikuvat ja todellisuus ei kohdannut alkuunsakaan, kun valoisan ja merinäköalalla varustettu huone oli ahdas, pimeä ja ilman merinäkymää. Toki jos parvekkeelta halusi kurkotella, niin meri aamulla näkyisi päivän valjetessa. Eli ei muuta kuin takaisin vastaanottoon…

Hotellihuone merinäköalalla?

Hotellihuone merinäköalalla?

Vastaanottovirkailija pyysi ystävällisesti paikalle hotellin johtajan asiasta keskusteltuani. Sovimme, että nukumme yön kyseisessä kolmannen kerroksen huoneessa ja mikäli emme ole aamulla tyytyväisiä, hänellä on meille tarjolla eri siivestä paremmalla merinäköalalla oleva huone, tosin ilman parveketta. Sen tiesimme tässä vaiheessa olevan jopa parempi, sillä kaiteet olivat olemattomat pienten muksujen kanssa reissatessa.

Huone merinäköalalla

Illalla katselimme jo tilannetta ja totesimme, että toisen siiven jokaisesta huoneesta on varmasti parempi näköala. Kävin katsomassa aamulla operatiivisen johtajan kanssa huoneen ja vastassa oli käynnissä olevasta siivouksesta huolimatta valoisa ja avarampi huone. Iso tamminen televisiokaappi oli poissa ja tilalla pelkästään ohut televisio. Täysin samanlainen huone oli kuin eri maailmasta, kun koko ikkuna-alalta valo pääsi vapaasti huoneeseen. Sattumoisin huone oli vielä lähimpänä rantaa, joten täydelliset merinäkymät ylittivät jopa mielikuvat huoneen näkymästä. Ikkuna oli vielä avattava eli saatiin täydellinen ranskalainen parveke käyttöön!

buenaventura grand hotel & great moments - huone merinäköalalla

buenaventura grand hotel & great moments – huone merinäköalalla

Näkymät kelpasivat erinomaisesti myös auringonlaskun aikaan.

Näkymät kelpasivat erinomaisesti myös auringonlaskun aikaan.

Kohti seuraavaa hotellia

Parin viikon lomalla tykkäämme vaihtaa majapaikkaa, vaikka olisimme samassakin kohteessa. Tällöin pääsee tutustumaan eri alueisiin paremmin ja saa sopivaa vaihtelua lomailuun. Toisaalta tulee myös jaettua mahdollisesti huonon hotellin ja sijainnin riski, sillä ennakko-odotukset saattaavat huolellisestakin valinnasta huolimatta osoittautua pettymykseksi.

Hotellinvaihtojen huonoin puoli on se, että huoneen joutuu luovuttamaan huomattavasti aikaisemmin kuin uuden saa. Tällä kerralla siitä ei muodostunut mitään ongelmaa vaan päinvastoin. Vaikka olimme all-inclusive hotellissa, niin saimme pitää huoneen klo 15 täydellä palvelulla. Säästimme siinä sievoisen summan rahaakin, sillä nautimme lounaan hotellin erinomaisessa rantaravintolassa.

Millainen merinäköala tällä kertaa

Saavuimme reissun toiseen hotelliin päivänvalossa. Olimme nähneet hotellin jo etukäteen, niin sijainti ympäristöineen ei tullut suurena yllätyksenä vastaan. Sijainti oli selvästi huonompi, mutta hieman keskustan ulkopuolella olevassa resortissa oli omat puolensa. Vuokra-autoilun kannalta ilmaiset parkkipaikat ja lapsille sopivammat isot uima-altaat teki tehtävänsä.

Huoneeseen saapuminen oli pettymys tälläkin kertaa. 14 kerroksinen hotellin kaikkia huoneita mainostetaan merinäköalalla. No toisen kerroksen huoneistosta kuuli kyllä meren suhinan, mitä edessä oleva viidakko ei kokonaan vaimentanut. Vaikka muuten huoneisto oli hyvä, oli aika marssia taas takaisin vastaanottoon.

2. kerroksen huone merinäköalalla?

2. kerroksen huone merinäköalalla?

Tällä kerralla vapaa huoneisto kunnon merinäköalalla löytyi kolme yötä myöhemmin, mutta kyllä vaihtaminen silti maisemien vuoksi kannatti. Vai mitä mieltä itse olet?

Club Regina Puerto Vallarta - 9. kerroksen huone merinäköalalla. Kannattiko sinusta vaihtaa? Minusta kyllä!

Club Regina Puerto Vallarta – 9. kerroksen huone merinäköalalla. Kannattiko sinusta vaihtaa? Minusta kyllä!

Summa summarum: Aika harvoin tulee hotellihuonetta vaihdettua, harvemmin kuin kerran kahdesta kymmenestä hotellivierailusta. Tällä lomareissulla kuitenkin vaihto oli ajankohtainen molemmissa hotelleissa enkä lopputulokseen tyytyväisempi voisi olla.

Miten sinä, oletko vaihtanut hotellihuonetta? Millaisia kokemuksia siitä sinulla on, onko vaihtaminen halutessasi aina onnistunut?

Merinäkymiä ja “merinäkymiä”,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Joko liityit avaruusmiehistöön ja tilasit Kohteena maailman kuukausittaisen uutiskirjeen? Uutiskirjeen tilaamalla olet mukana automaattisesti Suomen rokkaavimman hotellihuoneen arvonnassa!