Kotimaanmatkailun kesäkaupungit

Kesä on kotimaanmatkailun kulta-aikaa. Ympäri Suomea on mielenkiintoisia kaupunkeja, joita kannattaa tutkia loma-aikaan. Tässä on kymmeneen kotimaan kaupunkiin vinkit, mitä siellä kannattaa tehdä kesällä. Kotimaan matkailu kesällä on parasta!

#1Tampere

Kotikaupunki Tampere tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden, mutta onhan se parhaimmillaan luonnollisesti kesällä. Tampereen erinomainen gastropubkulttuuri toimii iltaisin, mutta sitä ennen kannattaa suunnata päiväaikaan erilaisten aktiviteettien pariin. Tampereen ympäristössä on lukuisia mielenkiintoisia pyöräreittejä, joista Pyhäjärven kierros on sopiva puolipäiväretki. Tampereella on paljon myös kesällä erilaisia festareita, joten majoitusten kanssa kannattaa olla ajoissa.

#2Turku

Turku on itselle takuuvarma kesäkohde, jossa tulee vierailtua joka vuosi. Aurajoen rannan ympäristön ravintolakeskittymä on vertaansa vailla, joten usein Turussa tulee keskitettyä vain rentoon oleiluun ilman suurempia ohjelmanumeroita. Tai onhan hyvässä ruuassa ja juomassa aina yhdelle päivälle ohjelmaa kerrakseen!

#3

Maarianhamina

Maarianhamina ja Ahvenanmaa on erinomainen yhdistelmä eksoottisempaan kotimaanmatkailuun. Nimittäin Maarianhaminassa tuntee olevansa ulkomailla, sillä sen verran enemmän se Ruotsia muistuttaa kuin kotimaataan. Maarianhamina on sopiva sekoitus nähtävyyksiä ja kulinaristisia nautintoja, joten siellä on mukava viettää aurinkoisia kesäpäiviä.

#4

Savonlinna

Savonlinna on Suomen kauneimpia kesäkaupunkeja. Mikään ei ole kesäisempi näky kuin höyrylaivan pillin vihellys sinisellä Saimaalla. Savonlinnassa luonnollisesti houkuttelee myös lähistön nähtävyydet kuten Punkaharjun maisemat. Takuuvarma kesäkaupunki, jossa oluen ystäväkään ei joudu olemaan kuivin suin.

#5Mänttä

Suhteessa kaupungin kokoon Mänttä on Suomen kulinaristinen ja taiteellinen mekka. Mäntän museotarjonta on vertaansa vailla ja elokuussa oleva Mänttä Food & Art on Suomen ykköstapahtuma ruokamatkailussa. Jos Suomesta haluaa nostaa yhden näyttelyn ylitse muiden, se on Gustaf-museon “Paperiperkele”.

#6Naantali

Naantali on Suomen tunnetuimpia kesäkaupunkeja. Lapsiperheet suuntaavat Muumimaailmaan ja varttuneemmat huvivenesataman rantaravintoloihin. Parhaimmillaan Naantali on yhdistettäessä molemmat. Sekä tietysti kaupungin puutalokorttelien maisemat.

#7Mikkeli

Mikkeliin on kehittynyt varsin laadukas ruokakulttuuri viime vuosina. Lähiruoka yhdistettynä Saimaan kauniisiin maisemiin on kesämatkailua parhaimmillaan. Raviurheilun ystäville St. Michel -ravit ovat kesän kohokohtia, siinä missä kartanot puutarhaihmisille.

#8Oulu

Oulu ei monelle Etelä-Suomen ihmiselle tule ensimmäisenä mieleen kesälomakohteita miettiessä. Se on sääli, sillä Oulu on erinomainen kesäkaupunki. Oulun ravintolatarjonta on vahvassa nousussa ja olutravintolat vetävät vertoja Etelä-Suomen kaupungeille.  Ouluun on helppo pysähtyä myös matkalla Lappiin, jolloin saa sopivan yötaukopaikan runsaalla tekemisellä varustettuna.

#9

Porvoo

Porvoon vanhakaupunki ja jokirannan aitat ovat Suomen kuvatuimpia kohteita. Porvoo onkin oiva minilomakohde nautiskelijalle, joka ei kaipaa lomapäivälleen pitkiä kävelyreissuja. Ohjelmaksi riittää erinomaiset ravintolat ja virkistävä juotava aurinkoisena kesäpäivänä.

#10

Helsinki

Helsingistä voisi tehdä oman kymmenen kohdan listan pelkästään sen eri kaupunginosista. Helsingissä kannattaakin ottaa teemaksi eri kaupunginosat ja niihin tutustuminen. Punavuoresta kannattaa ottaa ohjelmaan mukaan olutravintolat, Käpylästä puutalokorttelit ja Itä-Pasilasta urbaanit seinämaalaukset muutamia kohteita mainitakseni.

Kotimaan matkailu kesällä

Listalle olisi voinut helposti valita monta muutakin kaupunkia, niin isoja kuin pieniä. Tänä vuonna luonnollesi asuntomessukaupunki Kouvola on monen huulilla, Keski-Suomessa Jyväskylä ja Kuopio toimii aina. Toisaalta sitten jotkut vanhat puutalokaupungit kuten Rauma ja Loviisa on parhaimmillaan kesällä. Samoin kuin merikaupungit Hanko, Kokkola, Kotka ja Vaasa Kemistä puhumattakaan. Eikä sisämaan pikkukaupungeista Forssa ja Seinäjoki hassumpia ole. Kysymys kuuluukin, mikä on sinun suosikkikesäkaupunkisi Suomessa?

Kotimaan kesäterveisin,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Tykkäsitkö lukemastasi – tilaa uutiskirje!
Muista seurata myös Kohteena maailman Twitter-tililtä matkailuaiheiset ajankohtaiset uutiset ja reissuvinkit!

Instagram Travel ThursdayTämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Travellover ja Vagabonda.
Lue ohjeet täältä.

Minut löydät siis Instagramista:
https://www.instagram/kohteenamaailma
Blogini on myös Facebookissa:
https://www.facebook.com/kohteenamaailma
Matkailuaiheiset tviitit:
https://www.twitter.com/kohteenamaailma