Turku – kesäkaupunkien ykkönen

Turku on kesän ykköskohde Suomessa. Se on paljon sanottu tamperelaiselta, mutta näin se vain on. Tekemistä Turussa ja sen lähiympäristössä on vaikka kuinka paljon ja ässänä hihassa Suomen upein luontokohde eli Turun saaristo. Mitä sitten kannattaa Turussa tehdä, mitkä ovat parhaat nähtävyydet ja mitkä ravintolat kannattaa käydä testaamassa? Tässä vinkit kesäiseen Turkuun.

* Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä VisitTurun kanssa. Alkuperäinen postaus on julkaistu 31.7.2016.

Aurajoen ranta on Turun kesän kohokohta.

Aurajoen ranta on Turun kesän kohokohta.

Top 10 – tekemistä Turussa

b1

Låna båt

Låna on koko kesän hauskin juttu Suomessa! Anteeksi siis mikä? Låna – vuokraa piknikvene ja näe Turku – on aivan huippuidea viettää tunti tai pari kaveriporukalla nauttien maisemista Aurajoelta käsin. Venevuokraamo toimii Tuomiokirkon sillan kupeessa ja vuokrattaviin veneisiin mahtuu kymmenkunta henkilöä. Sähkömoottoreilla toimivat baatit eivät kovin kovaa kulje (mikä on hyvä juttu), mutta niillä ehtii tunnissakin käymään kääntymässä Suomen Joutsenella saakka ja kahdessa tunnissa Turun satamassa. Piknikeväät voi hommata mukaan etukäteen ja ei muuta kuin Aurajoelle veneilemään.

Kävin ensimmäisen kerran kuuden hengen porukalla testaamassa veneilyn, kun Jakke Jokilautta oli toisessa päässä Aurajokea. Tämä olikin silloisen kesän pikaisista päätöksistä paras, sillä parempaa tekemistä ei voisi kaveriporukalla keksiä. Piknikeväät löytyivät nopeasti lähimmästä kioskista ja vesille pääsimme lähtemään saman tien. Mikäli haluat varmistaa itsellesi veneen tiettyyn ajankohtaan, se kannattaa varata netistä etukäteen. Låna båt toimii myös lasten kanssa, aivan huippujuttu – suosittelen!

  • Låna – lisätietoa ja hinnat (viralliset sivut)
Låna - parasta huvia Turussa kaveriporukalla!

Låna – parasta huvia Turussa kaveriporukalla!

Veneillessä näkee isommatkin ravintolalaivat uudesta perspektiivistä.a

Veneillessä näkee isommatkin ravintolalaivat uudesta perspektiivistä.

Jakke Jokilautta on saanut Lånasta hyvän vaihtoehdon katsella Aurajoen maisemia - molempi parempi sanois tamperelainen.

Jakke Jokilautta on saanut Lånasta hyvän vaihtoehdon katsella Aurajoen maisemia – molempi parempi sanois tamperelainen.

Lapsista on mukava "ohjata" venettä Aurajoella.

Lapsista on mukava “ohjata” venettä Aurajoella.

b2

Aurajoen ranta

Aurajoki ja sen ranta ovat monelle yhtä kuin Turku. Suurin osa matkailijoista ei edes käy 500 metriä kauempana Aurajoen rannasta, mikä on tavallaan jopa sääli. Eipä silti, tulee itsekin pääasiassa aina suurin osa ajasta oltua Turussa Aurajoen rannan läheisyydessä. Parasta Aurajoessa ovat maiseman lisäksi jokilaivaravintolat, Föri ja Jakke Jokilautta edellä mainitun Lånan lisäksi. Jokirannan penkoille ja jokilaivoille kokoontuvat kesäisin kaikki turkulaiset istumaan iltaa ja tapaamaan tuttujaan. Förillä pääsee tois puol jokke ja sillä on mukava myöskin turistin ajella. Jakke Jokilautta puolestaan tarjoaa liikkuvan terassin, joka risteilee Aurajokea edestakaisin.

Aurajoen molemmin puolin kulkee upeat kävelytiet, joilta voi ihailla kaupunkia useamman kilometrin kävelylenkillä. Tasaisin väliajoin on tarjolla laadukkaita ravintoloita, joissa pääsee tutustumaan Turun erinomaiseen ravintolatarjontaan. Varsinkin Tuomikirkon päässä Aurajoen rannassa on huippuravintoloita oikein kasapäin: Smör, Mami, Tintå, Pinella, Tårget, Hügge ja Gustavo ovat varmoja valintoja makumatkalle Turkuun. Myös monet museot ja kulttuuririentokohteet löytyvät Aurajoen rannasta, joten ei ihme, että Turussa elämä keskittyy Aurajoen rannalle.

Turku on yhtä kuin Aurajoki, aika monelle.

Turku on yhtä kuin Aurajoki, aika monelle.

Turkua parhaimmillaan.

Aurajoki – Turkua parhaimmillaan.

Föri - ei Turussa ilman laivamatkaa.

Föri – ei Turussa ilman laivamatkaa.

b3

Turku Food Walk

Turku Food Walk on paras tapa tutustua Turun erinomaiseen ravintolatarjontaan. Turun parhaat ravintolat sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä Aurajoen rannasta, suurin osa jopa itse rannassa. Turku Food Walk on ruokakortti, jossa 44 € hintaan pääsee valitsemaan kymmenestä eri ravintolasta viisi mieleistään. Jokaisessa kymmenessä ravintolassa on joku annos, minkä Food Walk -kortilla voi nauttia. Aikaa kortin käyttöön on kolme vuorokautta, joten yhden päivän aikana kaikkia annoksia ei tarvitse nauttia kuten Meriharakka -blogin Pirkko. Sanotaan näin, että parempaa ideaa ei ole Suomessa tullut vastaan tutustua laadukkaisiin ravintoihin – siitä täydet pisteet Turku Food Walkille!

Svarte Rudolf ja herkullinen aurajuustolla kuorrutettu kanaleipä toimi kesän 2019 Turku Food Walk avauskohteena.

Svarte Rudolf ja herkullinen aurajuustolla kuorrutettu kanaleipä toimi kesän 2019 Turku Food Walk avauskohteena.

Café Art tarjoaa kahvin ja kahvileivän kanssa kaupungin parhaat jokimaisemat.

Café Art tarjoaa kahvin ja kahvileivän kanssa kaupungin parhaat jokimaisemat.

Pinella on ollut vuosittain mukana jälkiruualla Turku Food Walkissa.

Pinella on ollut vuosittain mukana jälkiruualla Turku Food Walkissa.

Tårget on uusimpia tuttavuuksia tapas-lankkuineen Turku Food Walkilla.

Tårget on uusimpia tuttavuuksia tapas-lankkuineen Turku Food Walkilla.

b4

Gamla Åbo | vanha Turku

“Gamla Äbo” eli Turku on vanha. Onhan Turku ollut jopa Suomen pääkaupunki, mitä on aina välillä vaikea muistaa (paitsi turkulaisten). Turun linna, Turun Tuomiokirkko ja Luostarinmäen käsityöläismuseo antavat oivan näytteen kaupungin historiasta. Näitäkin vanhempaa Turkua löytyy vielä Aboa Vetus -museosta, missä on Kadonnut kaupunki -näyttely. Turun vanhoja raunioita kaivettiin esiin vuonna 1995 ja ne kannattaa ilman muuta käydä katsastamassa.

Turun Tuomiokirkko hallitsee Aurajoen “toisen päädyn” jokimaisemaa ja onhan rakennus upea. Kirkkohan on meille jokaiselle tutuksi tullut Joulurauhan julistuksesta, mutta valitettavasti vain ulkoapäin. Parhaimmillaan rakennuksen kauneus tulee astuessa sisään tähän mahtipontiseen tuomiokirkkoon. Turun linna puolestaan kannattaa kiertää opastetulla kierroksella, jopa lapsille on Turussa sellainen osana Koiramäen lasten kaupunkikierrosta.

Turussa on kuvattu poikkeuksellisen paljon elokuvia ja yllättävän monessa niistä on pappiteema mukana. Näin ollen Turun eri kirkot esiintyvät useissa elokuvissa, samoin kuin Turun linna ja Luostarimäen käsityöläismuseon korttelit. Turussa kuvatuista elokuvista saa hyvän katsauksen Movie Walk -kaupunkikierroksella.

Turun linna

Turun linna

Löydetty kaupunki - Aboa Vetus.

Löydetty kaupunki – Aboa Vetus.

b5

Forum Marinum

Forum Marinum eli merimuseo on Turun yksittäisistä museoista ykkönen! Suomalaiset ovat risteilykansaa ja Turussa on tehty vuosia upeimmat matkustajalaivat maailmalle. Turun Wärtsilän telakka on parhaat päivänsä nähnyt, mutta merimuseossa voimme rinta rottingilla muistella parempia aikoja. Todella mielenkiintoinen näyttely on jaettu kahteen eri halliin, jonka lisäksi kohokohtana on jokirannassa olevat alukset. Niistä upein, kaunein ja mahtavin on Suomen Joutsen, jonka kannella ihminen tuntee itsensä pieneksi kuvitellessa missä kaikkialla maailman merillä tämä kaunotar on seilannut.

Turun laivanrakennuksen uutta nousua tekevälle Meyerin telakalle pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Kuulet samalla Turun laivanrakennusteollisuuden historiasta ja pääset näkemään miltä telakka-alueella näyttää.

Suomen Joutsen.

Suomen Joutsen ja Wärtsilän telakan vanhat nosturit taustalla.

Vaarini oli merimies ja kait sieltäpäin on matkailijan vereni peräisin.

Vaarini oli merimies ja kait sieltäpäin on oma matkailijan vereni peräisin.

Silja Line ja Viking Line - suurta suomalaista merenkulun historiaa ja nykypäivää.

Silja Line ja Viking Line – suurta suomalaista merenkulun historiaa ja nykypäivää.

Meyer Turku telakkakierroksella. Oliko kyseessä uusien Kummelijaksojen kuvaukset?

Meyer Turku telakkakierroksella. Oliko kyseessä uusien Kummelijaksojen kuvaukset?

b6

Turun olutravintolat

Anniskeluravintoloissa Turussa on tapana olla jotain vanhaa. On vanha pankki (The Old Bank) ja vanha koulu (Panimoravintola Koulu), joissa molemmissa on erinomainen olutvalikoima. “Vanha pankki” tarjoilee kaikkea mahdollista niin kuin pankit yleensä tuppaavat tehdä, asiakkaan vastuulle jää valita itselle sopiva tuote lukuisista oluista. “Vanhassa koulussa” on tiskillä kuin opon puheilla eli siellä kyllä kerrotaan, mitä kunkin janoisen kamelin kannattaa itselleen ottaa tulevaisuutta varten. “Vanha koulu” tarjoileekin oman panimon oluita, jotka ovatkin varsin laadukkaita ja sen ruokapuoleen voi tutustua myös Turku Food Walk -kortilla.

Jos on pariskuntaretkellä matkalla, niin puolisot voivat tehdä kierroksen Vanhan Apteekin museonäyttelyssä. Mielenkiintoinen paikka sekin, mutta itse mieluummin suuntaan aina varmuuden vuoksi Uuteen Apteekkiin talttumaan “alkavaa flunssaani”. Kertaakaan ei ole tullut vielä Jussi Vares vastaan siellä, mutta jatkan etsintääni hamaan loppuun saakka Turussa vieraillessani. Puoliso sentään on löytänyt minut Uudesta Apteekista joka kerta ja ilta on siltä osin jäänyt siellä turhan lyhyeen.

Uusi Apteekki pääsi muuten vieraskynäilijänäni olleen olutasiantuntija Vesa Välitalon Suomen parhaiden olutravintoloiden listalle. Löytyi Turusta myös toinen hänen suosikkipaikoistaan eli Pikku Havanna, mutta se oli mainittuna rommien ja portviinien johdosta parhaana Suomessa.

Omien kokemukseni mukaan myös jokilaivat ovat varsin mukavia paikkoja illanviettoon, vaikkakin siis oluenystävät laadukkaampia kokemuksia etsiessään suuntaavat muualle. Hauskanpitoon ja hyvään seuraan sitä vastoin jokilaivat ovat enemmän Turkua kuin ulkopuoliset voisi kuvitellakaan.

Missä sitten kaljahipsterien kannattaa nauttia oluita yllämainittujen olutravintoloiden lisäksi? Cosmic Comic Cafe, Mallaskukko ja Ravintola Alvar ovat omat suosikkini. Mikäli haluaa syödä samalla, niin silloin gastropub Aune ja Woolshed Turku ovat erinomaisia vaihtoehtoja.

Uudessa Apteekissa ei näkynyt tälläkään kertaa Jussi Varesta, mutta "alustava flunssa" lähti...

Uudessa Apteekissa ei näkynyt tälläkään kertaa Jussi Varesta, mutta “alustava flunssa” lähti…

Old Bank on osa Turun olutravintolahistoriaa.

Old Bank on osa Turun olutravintolahistoriaa.

Gastropub Aune on oiva kohde oluenystävän illalliselle.

Gastropub Aune on oiva kohde oluenystävän illalliselle.

b7

Kaskis, Smör ja Kakolanruusu

Kaskis kruunaa tällä hetkellä Turun ravintolatarjonnan. Ravintola on aina täynnä, joten sinne kannattaa tehdä varaus viikkoja, jopa kuukausia etukäteen. Nyt sitten tulee paras vinkki: kesäaikaan parasta on se, että terassilla on 14 lisäpaikkaa. Näin ollen hyvien kelien sattuessa kohdalle saattaa saada pöydän parinkin päivän varoitusajalla. Näin kävi meilläkin, sain varattua kahta päivää ennen pöydän kuudelle. Terassi on itse asiassa erittäin viehättävä, sillä siellä on enemmän tilaa omalle seurueelle jutustella erinomaisen ruuan keran. Aivan huippupaikka, ehdottomasti parhaita ravintoloita Suomessa!

Kaskiksen omistajat avasivat toisen ravintolan Turun Kakolanmäelle. Kakolanruusu on lyhyessä ajassa saanut arvostusta ruoka-ammattilaisten keskuudessa ja siitä on tullut myös monen kulinaristin suosikki. Kakolanruusuun voi helposti yhdistää Turun vuoden 2019 kohotuimman uutuuden Funikulaarin, jolla pääsee ilmaiseksi ihailemaan Kakolanmäen maisemia.

Mikäli miettii Kaskiksen kaksikolle vaihtoehtoa, niin osa Turun ravintola-ammattilaisista liputtaa Smörin puolesta. Se on nostanut tasoaan viime aikoina entisestään ja loistava valinta hyvälle illalliselle. Mikäli haluaa käydä tutustumassa Smöriin, niin se onnistuu myös Turku Food Walk -kortilla.

On suorastaan ihme, että sekä Kaskis Turusta että ravintola C Tampereelta ovat ilman Michelin-tähteä. Kuvastaa hyvin sitä, että tarpeeksi montaa arvioijaa eivät ole käyneet niissä.

Kaskis - muista varata ajoissa pöytä!

Kaskis – muista varata pöytä ajoissa!

Kaskis tarjoilee takuuvarman makuelämyksen.

Kaskis tarjoilee takuuvarman makuelämyksen.

Siinä missä Föri loistaa kirkkaudellaan, niin Kakolanmäelle mennään Funikulaarilla perinteitä kunnioittaen harmaat päällä.

Siinä missä Föri loistaa kirkkaudellaan, niin Kakolanmäelle mennään Funikulaarilla perinteitä kunnioittaen harmaat päällä.

b8

Taide Turussa – museot ja galleriat

Taide on vahvasti esillä Turussa. Turku on täynnä pieniä patsaista, joita voi etsiä Piiloleikki -kartan avulla. Isompia taideteoksia on myös vaikka muille jakaa ja kirsikkana kakun päällä toimii Ars Nova eli nykytaiteen museo. Siellä on ympäri vuoden mielenkiintoisia näyttelyitä vakinäyttelyiden lisäksi.

Ars Novan lisäksi Turussa on kaksi pakollista vierailukohdetta taiteen ystäville – Wäinö Aaltosen museo ja Turun taidemuseo omaavat erinomaiset kokoelmat. Logomossa myös on aina välillä varsin mielenkiintoisia näyttelyitä, joten senkin ajankohtainen tarjonta kannattaa katsastaa Turkuun matkatessa. Turun taiteilijaseuran ylläpitämältä TurkuArt -sivustolta näkee hyvin taidegallerioiden ja museoiden sekä parhaillaan olevat että tulevat näyttelyt.

Mikäli olet kiinnostunut sekä taiteesta että ruuasta, niin Food & Art Festival Turku kannattaa merkitä kalenteriin. Suomen kansainvälisin ruokataidetapahtuma muutti Mäntästä Turkuun ja Ruissalon tapahtumatelakasta tuli tämän huipputapahtuman uusi koti.

#kissmyhylje on huippuhauska taideteos.

#kissmyhylje on huippuhauska taideteos.

Tämä pieni patsas löytyy Föriltä.

Tämä pieni patsas löytyy Föriltä.

15 huonetta -näyttely Ars Novassa.

15 huonetta -näyttely Ars Novassa.

Food & Art festival Turku ja Chef's Table -illallisen alkupalojen aikaan "sulava jää" -taideinstallaatio ja taustalla upeaa sellomusiikkia.

Food & Art festival Turku ja Chef’s Table -illallisen alkupalojen aikaan “sulava jää” -taideinstallaatio ja taustalla upeaa sellomusiikkia.

b9

Tapahtumat Turussa

Tapahtumat ovat Turun vahvuus, ideanikkareita on sieltä löytynyt toimivien konseptien tekemiseen jo vuosia. DBTL ja Ruisrock kuuluu monen kesään eikä ihme. Muutenkin Turussa on tasaisesti erittäin mielenkiintoisia tapahtumia, jonain superviikonloppuina jopa useampia. Siinä on valinnanvaikeutta mihin mukavaan tapahtumaan haluaa osallistua tai sitten yrittää ehtiä jokaiseen. Suosituimpien tapahtumien majoituskapasiteetti varataan kuukausia etukäteen, joten kannattaa olla ajoissa kesän tapahtumia suunnitellessa.

Musiikkiin painottuvien tapahtumien lisäksi Turussa on useita erinomaisia ruokakulttuuriin liittyviä tapahtumia. Monet tapahtumapaikoista sijaitsee Aurajoen rannassa, joten samalla pääsee tekemään mukavia iltakävelyitä maisemia nauttien. Mikäs onkaan parempaa kuin yhdistää Aurajoen maisemat maukkaaseen ruokaan!

Kaunis ilma ja PapaJoen kansi on aika tyhjillään. Voit olla varma, että mikään festari ei ole silloin Turussa menossa. Kun festarit on, PapaJoe on täynnä porukkaa aamusta iltaan.

Kaunis ilma ja PapaJoen kansi on aika tyhjillään. Voit olla varma, että mikään festari ei ole silloin Turussa menossa. Kun festarit on, PapaJoe on täynnä porukkaa aamusta iltaan.

Kansainväliset ruokamarkkinat värittivät katukuvaa.

Kansainväliset ruokamarkkinat värittivät katukuvaa.

Turku Food & Wine pidetään Forum Marinumin viehättävässä ympäristössä.

Turku Food & Wine pidetään Forum Marinumin viehättävässä ympäristössä.

DBTL:n tapahtumapaikkana on Tuomiokirkon puisto.

DBTL:n tapahtumapaikkana on Tuomiokirkon puisto.

b10

Turun saaristo

Turun saaristo on kappale kauneinta Suomea. Helpoin tapa tutustua siihen Turusta käsin on oma auto, jolla voi kiertää halutessaan päivässä Saariston Rengastien. Parhaimmillaan Saariston Rengastie on luonnollisesti siten, että tekee sen rauhassa yhden tai useamman yön taktiikalla.

Mikäli on aikaa ja energiaa, niin Saariston Rengastien tai Pienen Rengastien voi kiertää myös polkupyörällä. Pyöräilijien osuus kasvoi 20% vuoden 2019 aikana Saariston rengasreiteillä ja varsinkin Pientä Rengasreittiä ollaan kehittämässä entistä paremmin kevyelle liikenteelle sopivaksi.

Mikäli ei ole aikaa lähteä kiertämään Saariston rannikkotietä, niin kannattaa käydä vähintään kääntymässä Ruissalossa. Eikä lähistöllä oleva Naantalikaan ole hullumpi vaihtoehto!

Upeinta saaristoon tutustuminen on varmasti veneellä, mutta valitettavasti itse en ole sitä päässyt vielä kokemaan – eli vink vink, mielelläni lähtisin veneilemään muutamaksi päiväksi sinne 😀 Toki saaristoa näkee helposti vaikka piknikristeilyllä käymällä Ahvenanmaalla ja takaisin, mikä ei ole huono idea ollenkaan upealla kelillä.

Onneksi Turusta pääsee erilaisiin saariin veneilemään, vaikka ei venettä omistaisikaan. Lyhyemmän risteilyn voi tehdä höyrylaiva Ukkopekalla illallisristeilyn muodossa Loistokarille tai päiväsaikaan Naantaliin. Örön saari on tällä hetkellä kuuminta hottia, ainakin kaikki siellä olleet ovat kehuneet sitä. Seilin saari myös kiinnostaisi, kun sinne en ole myöskään aikaisempina kesinä ehtinyt. Sitä vastoin hieman pidemmällä oleva Bengtskär on jo kaveriporukalla koettu siten, että varattiin koko majakka itsellemme kesäyöksi – aivan huippujuttu sekin!

Yksi mielenkiintoinen tapa tutustua Turun saaristoon on melontaretki kajakilla. Ruissalosta on helppo osallistua ohjattuihin retkiin, jossa näkee upeaa saaristoa hieman erilaisesta kuvakulmasta. Samalla saa mukavan liikuntatuokion ja jos hyvin käy, niin saattaa päästä näkemään joutsenen nousua lentoon lähietäisyydeltä – sen muistaa lopun ikäänsä!

Saariston rengastie - kappale kauneinta Suomea!

Saariston rengastie – kappale kauneinta Suomea!

Bengtskär kannattaa varata kaveriporukalle yöksi, niin parempaa kohdetta ei Suomesta majoitukselle silloin löydy.

Bengtskär kannattaa varata kaveriporukalle yöksi, niin parempaa kohdetta ei Suomesta majoitukselle silloin löydy.

Melontaretki Ruissalosta sopii aktiivilomailijoille. copyright Korkkarit rinkassa

Melontaretki Ruissalosta sopii aktiivilomailijoille. copyright Korkkarit rinkassa

Mihin mennä yöksi Turussa?

Itse olen Turussa yöpynyt vuosien saatossa yli kymmenessä hotellissa, joista muutamat on tullut vuosien varrella työmatkoilla suosikeiksi. Vapaa-ajan reissut on käytännössä viimeiset vuodet mennyt aina siten, että puoliso on varannut meille “Börssistä” huoneen. Sijainti on ollut paras mahdollinen ja onhan aikoinaan Börssin yökerho ollut Turun yökerho nro 1. Ainoa ongelma on nyt se, että Börssi sulkeutui – oli siis uuden suosikkihotellin etsinnän aika.

Orginal Sokos Hotel Wiklund

Nykyään muksujen kanssa reissatessa sijainti painaa enemmän kuin yökerho. Keväällä 2019 avattu Sokos Hotel Wiklund on perinyt entisen Börssin vahvuuden eli hinta/laatu -suhteen erinomaisella sijainnilla. Sokos Hotel Wiklundin osakkeita on vielä nostanut merkittävästi se, että viime aikoina meillä on Finnairin pistelahjakorteilla hinta jäänyt varsin halvaksi. Sijainti on huippuluokkaa ja erityisen tärkeää on vielä se, että auton saa ajettua helposti Wiklundin tavaratalon alle samaan rakennukseen.

Sokos Hotel Wiklundin bonuksena on varsin hyvät palvelut eli käytännössä sijainti Wiklundin tavaratalossa takaa sen, että kaikki kaupat Alkosta ruokakauppaan löytyy saman katon alta. Lisäksi rakennuksessa on useita ravintoloita sekä kirsikkana kakun päällä, tai pitäisikö sanoa katon päällä, Walo Rooftop Bar. Se on tällä hetkellä Turun upeimmilla maisemilla varustettu baari, jossa sisätilojen lisäksi löytyy aurinkoisella säällä ulkoilmaterassi Turun huipulla.

Tällä hetkellä Sokos Hotel Wiklundin ympäristöä hallitsee visuaalisesti Turun torin rakennustyömaa, mutta muutaman askeleen sivummalla on kaikki Turun parhaat palvelut Aurajoen rannan huippuravintoloita myöten. Uuden hotellin huoneet ovat varsin viihtyisiä ja erikoisuutena se, että osasta huoneista on näkymät suoraan Wiklundin tavaratalon osastoille.

Orginal Sokos Hotel Wiklund ja sen toimiva perhehuone.

Orginal Sokos Hotel Wiklund ja sen toimiva perhehuone.

Wiklundin yhteydessä toimiva Rapido on rento ja laadukas hampurilaisravintola.

Wiklundin yhteydessä toimiva Rapido on rento ja laadukas hampurilaisravintola.

Walo Rooftop Bar on kesän 2019 uutuuskohokohta Turussa.

Walo Rooftop Bar on kesän 2019 uutuuskohokohta Turussa.

Walo Rooftop Bar ja sen kattoterassi tarjoilee kaupungin parhaimmat maisemat aurinkoisena kesäpäivänä.

Walo Rooftop Bar ja sen kattoterassi tarjoilee kaupungin parhaimmat maisemat aurinkoisena kesäpäivänä.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Sokos Hotel Turun Seurahuone uudistettiin niin ikään vuoden 2019 aikana ja se on Sokos hotelliketjun lippulaiva Turussa. Sokoshotellien Solo -luokkaan kuuluvassa hotellissa kaikki on astetta parempaa kuin perinteisissä Orginal -hotelleissa, joten se tietysti näkyy myös huoneiden hinnassa. Hinta/laatu -suhde on kyllä laatutietoiselle matkaajalle hyvä, sillä huoneet ovat erityisen viihtyisiä ja niissä on pieniä mukavia yksityiskohtia tunnelman lisäämiseksi.

Sokos Hotel Turun Seurahuoneen rakennus on rakennettu 1920 -luvulla, joten hotellissa on aistittavissa 100 vuotta vanhan arkkitehtuurin tunnelmaan. Uudisremontin yhteydessä on hienosti osattu hieman sokkeloisen rakennuksen tilat ottaa käyttöön sopivalla tavalla ja kokonaisuus tekee hotellista visuaalisesti silmää miellyttävän. Sokosten Solo -hotellien tapaan aamiainen on varsin monipuolinen ja siellä on tarjolla erikoisempiakin herkkuja maailmalta. Kaiken kaikkiaan parisuhdelomalle haettaessa hieman arjen luksusta, on hyvällä sijainnilla varustettu Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone erinomainen valinta majoituskohteeksi Turun keskustassa. Lasten kanssa reissatessa kallistun kuitenkin Orginal Sokos Hotel Wiklundiin, jossa on tarjolla sopivampia huoneita lapsiperheille.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone tarjoaa arjen luksusta keskellä kaupunkia.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone tarjoaa arjen luksusta keskellä kaupunkia.

Solo Sokos Hotellien aamupalat ovat omaan makuun erittäin maittavia.

Solo Sokos Hotellien aamupalat ovat omaan makuun erittäin maittavia.

Viihtyisä hotelli on hyvä tukikohta Turun tapahtumaviikonloppuina.

Viihtyisä hotelli on hyvä tukikohta Turun tapahtumaviikonloppuina.

Summa summarum: Kesäinen Turku on suosikkikohteeni Suomen kaupungeista. Aurajoen rannassa kävellessä ja huippuravintoloissa iltaa nauttiessa on kesä kaupunkilomalla parhaimmillaan. Tapahtumia Turussa riittää joka lähtöön ja lasten kanssa on mielekästä tekemistä niin sisällä kuin ulkona. Ei siis ihme, että vuosittain sinne tulee tehtyä useampi reissu niin perheen kuin kavereiden kanssa.

Tois puol jokke,
-Kohteena maailma / Rami

* Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä VisitTurun kanssa. Alkuperäinen postaus on julkaistu 31.7.2016.

Lisää vinkkejä Turkuun:

Lasten leikkiteline nro 1 Turussa. Tämä ja monet muut lasten lempipaikat tulee tutuksi lapsiperheille suunnatussa postauksessa.

Lasten leikkiteline nro 1 Turussa. Tämä ja monet muut lasten lempipaikat tulee tutuksi lapsiperheille suunnatussa postauksessa.