Voiko 30000 lukijaa olla väärässä? – Turku on kesäkaupunkien ykkönen

Mikäli blogin tilastoihin on vähääkään uskominen, niin Turku kiinnostaa suomalaisia lukijoita ylivoimaisesti eniten. 30000 lukijaa ei voi olla väärässä, sillä sivuilla vietetty aika on sitä luokkaa, että Turusta kirjoitettu informaatio kiinnostaa lukijoita tosissaan. Top10 tekemistä Turussa -juttu on lukijoiden suosikki ja onhan siinä melkoisesti menovinkkejä Turun lomalle. Tapahtumia Turussa riittää kesän jokaiselle päivälle, joten tässä tärpit kesäiseen Turkuun.

* Postaus on toteutettu yhteistyössä VisitTurun kanssa, jonka kesän lehdistöpäivään osallistuin.

Turussa on tekemistä ympäri vuorokauden.

Suomen Joutsenen viisi elämää -näyttely on uusittu tälle kesälle.

Tapahtumia Turussa kesällä 2017

Turku on kesäkaupunkien ykkönen Suomessa. Kesäkuusta syyskuuhun porukka kävelee iltaisin pitkin Aurajoen rantaa, viettää aikaa ystävien kanssa ja istuu lasillisen kaksi jokilaivoilla. Päivällä on ehditty osallistumaan Turun monipuolisiin tapahtumiin tai otetaan osaa kesän kovimpiin iltarientoihin. Tall Ship Race, DBTL ja Ruisrock yhdistetään takuuvarmasti kesään ja Turkuun. Tapahtumia Turussa on toki paljon muitakin ja pari mielenkiintoista uutuutta loistaa tämän kesän ohjelmistossa.

Europeade on Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma, missä kansantanssijat ja -soittajat ympäri Eurooppaa valloittaa Turun heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tänä Turun superviikonloppuna on myös uusi Turku Food & Wine -tapahtuma, joten DBTL:n vakivieraille löytyy myös erittäin mielekästä ja monipuolista päiväohjelmaa.

Tapahtumien kesätärpit

  • Ruisrock 7.-9.7.2017
  • Turun linnan turnajaiset 14.-16.7.2017
  • The Tall Ship Race 20.-23.7.2017
  • Europeade 26.-30.7.2017
  • Turku Food & Wine 27.-29.7.2017
  • DBTL 27.-29.7.2017
  • Suuret Oluet – Pienet Panimot 17.-19.8.2017

Ja kyllä tähän on pakko vielä lisätä Naantalin Emma-teatterin Fingerpori -näytelmä.

Emma-teatteri, Fingerporii maanviljelijöitä töissään ja heistä Laaksonen ammensi useita ideoita töihinsä. Nahkaan syntynyt fetissi syntyi jo varhain Aurajoen rannalla ja Touko Laaksonen istui bussireissut aivan kuljettajan lähietäisyydellä. Väkisin tulee mieleen, että mikäli alla olevan kuvan komeat tamperelaiset kaljahipsterit olisi istuneet Tom of Finlandin koulun pihassa aikoinaan, niin maanviljelijöiden ja bussikuskin ihannoinnin sijaan Laaksosen piirroksissa olisi todennäköisesti esiintyneet nämä parrakkaat veijarit?

Tamperelaiset oluthipsterit olisi ollut kuumaa kamaa Tom of Finlandin piirroksissa.

Tamperelaiset oluthipsterit olisi ollut kuumaa kamaa Tom of Finlandin piirroksissa.

Tom of Finlandin jalanjäljille pääsee katsomalla Tom of Finlandista kertovan elokuvan ja käymällä tutustumassa Behind the Scenes: Tom of Finland Movie -näyttelyyn. Logomossa on nähtävillä elokuvan rekvisiittaa, puvustusta, lavastusta, valokuvia ja tekijöiden videohaastatteluja. Näyttely sopii koko perheelle ja sinne uskaltaa heteromieskin mennä ilman leimaantumista. Mikäli menet sinne puolison kanssa, niin hän saattaa ehdottaa sinulle nahkahousujen ja -liivien ostamista.

Behind the Scenes: Tom of Finland movie -näyttely Logomossa.

Behind the Scenes: Tom of Finland movie -näyttely Logomossa.

Tom of Finlandin näyttely on avoinna 5.6.-13.8.2017 ma-su klo 11-19

Touko ja Tom -kierros

VisitTurun kautta on varattavissa opastettu Tom of Finland -kierros, jonka aikana kuullaan tarinoita Toukon lapsuudesta ja sen aikaisesta Turusta. Kierroksella nähdään hänen elämäänsä kiinteästi liittyneitä paikkoja ja kierros päättyy Behind the Scenes: Tom of Finland Movie -näyttelyyn. Touko Laaksonen onnistui pitämään sukulaisistaan salassa piirtämisen lisäksi myös suhteensa pitkäaikaiseen elämänkumppaniinsa. Melkoinen yllätys Touko Laaksosen elämänkerta olikin monelle lähiomaiselle niin Tom of Finlandin kuin elämänkumppanin puolelta. Omakohtaisten kokemusten mukaan Touko ja Tom -kierros on varsin suositeltava ja antoi erinomaisen kuvan yhteen Suomen kuuluisimmista taiteilijoista.

Toukolaakso eli Tom Laaksosen lapsuuden koulurakennus.

Toukolaakso eli Tom Laaksosen lapsuuden koulurakennus.

Laivanrakentajien Turku

Turussa on rakennettu laivoja iät ja ajat, ja siellä on huhkinut hommissa myös edesmennyt presidentti Mauno Koivisto. Monet maailman upeimmista laivoista on rakennettu Turussa ja niin rakennetaan edelleen. Suomalainen telakkateollisuus ja sen erikoisosaaminen ovat maailmalla arvossaan. Erinomaisen kuvan laivanrakentajien Turkuun saa osallistumalla Meyer Turku -telakkakierrokselle. Kierroksella esitellään laivanrakennuksen menneisyyttä ja nykypäivää Forum Marinumilla, jonka jälkeen on kiertoajelu Mayer Turun telakalla. Ja hei, mikä parasta, kierroksen ajaksi saa telakkakypärät päähänsä ja selfiekuvat saa kaverit kateelliseksi.

Mikäli haluaa tutustua laivanrakentamiseen ilman telakkakäyntiä, niin Forum Marinum on omasta mielestäni kaupungin paras museo. Se kuuluu myös tämän kesän uutuuteen, Turku Museum Walk -korttiin, jossa on mukana 12 turkulaista museota. Kortin hintaan sisältyy sisäänpääsy kaikkiin mukana oleviin museoihin.

Telakkakierros alkaa Forum Mariniumista, joka on itsessään mielestäni Turun paras museo.

Telakkakierros alkaa Forum Mariniumista, joka on itsessään mielestäni Turun paras museo.

Mayerin telakka on valtava kokonaisuus.

Mayerin telakka on valtava kokonaisuus.

Oliko kyseessä uusien Kummelijaksojen kuvaukset?

Oliko kyseessä uusien Kummelijaksojen kuvaukset Lanttimatkojen kanssa?

Kesäristeilylle Turun saaristoon

Turun kesään kuuluu risteilyt Suomen kauneimpaan saaristoon. Kesäiltaisin höyrylaiva S/s Ukkopekka risteilee kauniille Loistokarin saarelle illallisristeilyn muodossa. Päivisin Ukkopekan kyydillä pääsee Naantaliin. Kaupunkiliikenne puolestaan kuljettaa päivittäin vesibussilla Ruissaloon ja pidempi saaristoristeilyjä on saatavilla Utön ja Örön saariin. Riippumatta siitä minkä saaristoristeilyn valitsee, niin pääsee nauttimaan ainutlaatuisista merimaisemista saaristossa.

Lisätietoja saaristoristeilyistä:

Lasten kanssa Turussa

Lapsiperheille Koiramäen lasten kaupunkikierros on erinomainen tapa tutustua Turun ja Suomen historiaan koko perheelle mielenkiintoisen retken kautta. Kupittaanpuisto monipuolisuudellaan on oiva paikka ottaa piknikeväät mukaan ja seikkailla Suomen vanhimmassa ja laajimmassa kaupunkipuistossa. Aurajoen rantakävelyllä voi puolestaan pysähtyä lasten kanssa Barkerinpuiston leikkipaikalle, jossa vanhemmat voivat lapsia valvoessaan nauttia Aurajoen rantamaisemasta.

Lue lapsiperheen vinkit Turku lasten kanssa -postauksesta.

Lue lapsiperheen vinkit Turku lasten kanssa -postauksesta.

Ruokapääkaupungin ravintolauutuudet

Turku on julistautunut Suomen ruokapääkaupungiksi ja katetta sille antaa Suomen paras ravintolakeskittymä Aurajoen rannassa. Siihen on helppo tutustua itsenäisesti Turku Food Walk -kortin avulla, millä pääsee tutustumaan viiteen kortin kymmenestä ravintolasta. Jokaisessa ravintolassa on tarjolla oma nimikkoannos, joka antaa näytteen kyseisen paikan tarjonnasta kaupunkikävelyn lomassa.

Tänä kesänä on tullut lisää vielä muutama mielenkiintoinen uusi tulokas Turun ravintolakartalle. Esimerkiksi alusta lähtien kehuja saanut gastropub Aune kannattaa ilman muuta ottaa seuraavalle reissulle ohjelmaan mukaan. Samaten kaupungin upeimman terassin omaava ravintola Nooa on oiva paikka lounaalle tai muutamalle virkistävälle janojuomalle vierasvenesataman yhteydessä.

Ruokaan ja juomaan liittyviä tapahtumia Turussa on myös pitkin kesään. Turku Food & Wine, Kuninkaantien panimon olutfestivaali ja Suuret oluet – Pienet Panimot ovat ainakin itsellä merkattu kalenteriin siinä missä Food & Fun myöhemmin syksymmällä.

Ravintola Nooa omaa kaupungin parhaan terassin.

Ravintola Nooa omaa kaupungin parhaan terassin.

Live like a local -vinkkisivusto

VisitTurku avasi täksi kesäksi uuden sivuston – Live like a local. Tämän erinomaisen idean omaava sivusto kertoo Turun päivittäisistä tapahtumista. Mukana on niin aikataulutetut tapahtumat kuin sellaiset, joita voi toteuttaa oman aikataulunsa mukaan. Jokaiselle päivälle on koottu omat vinkit, jotka on helppo poimia matkaan. Suorastaan erinomainen idea, saisi tulla käyttöön muuallakin päin Suomea. Ainakin itselle tällaiselle sivustolle olisi kysyntää lukuisten työmatkojen johdosta ympäri vuoden.

Turussa riittää erilaisia tapahtumia pitkin kesää.

Turussa riittää erilaisia tapahtumia pitkin kesää.

Miten on, onko Turku suunnitelmissa tulevalle kesälle?

Miten on, onko Turku suunnitelmissa tulevalle kesälle?

Nahkahaalarit päälle ja telakalle töihin,
-Kohteena maailma / Rami

* Postaus on toteutettu yhteistyössä VisitTurun kanssa, jonka kesän lehdistöpäivään osallistuin.

Lisää luettavaa: