Viisi vinkkiä Turkuun lapsiperheille

Turku on erittäin mukava kesäkaupunki, jossa on paljon tekemistä myös lapsille. Itse käyn joka kesä muksujen kanssa Turussa ja lähes poikkeuksetta Naantali on ollut yhdistettynä Turun reissuun. Seuraavassa omat vinkkini Turkuun lasten kanssa reissatessa.

* Postaus on toteutettu yhteistyössä VisitTurun kanssa

b1Koiramäen lasten kaupunkikierros perustuu luonnollisesti kirjailija Mauri Kunnaksen Koiramäki -kirjoihin. Kyseinen kaupunkikierros on parhaimmillaan 4-12 vuotiaiden lasten kanssa, sillä kierroksen kesto 3 h yhdistettynä historiatietoon vaatii lapsilta jo tiettyä keskittymiskykyä. Kierros on myös erittäin mukava vanhemmille ja itsekin sain mukavasti uutta tietoa sekä Turun että Suomen historiasta. Bussilla toteutettavan kierroksen oppaina ovat asiantuntevat ja upeasti eläytyvät roolihahmot.

Kierroksen aikana vieraillaan Turun linnassa, Sigyn-laivalla sekä Käsityöläismuseossa. Samoin heti alkuun käydään risteilemässä Förillä Turusta Åboon ja takaisin.

Koiramäen lasten kaupunkikierros oli roolitettu oppaiden osalta hienosti ja mukava tarina johdatti läpi Turun niin lapset kuin vanhemmatkin.

Koiramäen lasten kaupunkikierros oli roolitettu oppaiden osalta hienosti ja mukava tarina johdatti läpi Turun niin lapset kuin vanhemmatkin.

b2

Seikkailupuisto eli Seikkis Kupittaalla on kiva paikka muksujen touhuta. Osa aktiviteeteistä on ilmaisia, mutta joistakin perintään pieni maksu. Seikkailupuistosta on perinteisten leikkipaikkojen lisäksi mm. taidetyöpaja ja muskari sekä Liikennekaupunki, jossa pääsee polkuautolla huristelemaan minikaupungissa. Vaihtoehtoisesti voi vuokrata myös safariauton, jolla pääsee polkemaan ympäri Kupittaanpuistoa. Lisäksi ohjelmassa on myös erinäköisiä tapahtumia ympäri vuoden. Seikkailupuisto onkin lasten mielestä varmasti Turun paras seikkailukokonaisuus.

Kun Seikkailupuistossa käyntiin yhdistää Suomen vanhimman ja laajimman kaupunkipuiston eli Kupittaanpuiston, niin tekemistä riittää useammaksi tunniksi. Kupittaanpuistossa on lapsiperheille sopivat aidattu leikkipuisto, lintupuisto ja maauimala.

Seikkkailupuisto Kupittaalla.

Seikkkailupuisto Kupittaalla.

Pomppulinna on aina yhtä suosittu muksujen keskuudessa.

Pomppulinna on aina yhtä suosittu muksujen keskuudessa.

Seikkailupuiston viereen oli rakennettu täksi kesäksi uusi leikkipaikka.

Kupittaanpuistoon täksi kesäksi rakennettu uusi leikkipaikka.

b3Barkerinpuiston leikkipaikka Aurajoen rannassa on vanhempien kannalta Turun paras leikkipuisto. Samalla kun keinuttaa jälkikasvua, niin voi itse ihailla Aurajoen maisemaa ja Föriä. Itse reissuilla menen mielelläni lasten kanssa puistoihin, joissa itselläkin on tekemistä eli nähtävää. Sillä verukkeella Barkerinpuisto on paras leikkipuisto Turussa matkailijalle.

Barkerinpuistossa muksut voi kiipeillä....

Barkerinpuistossa muksut voi kiipeillä….

... samalla kun aikuiset voivat ihastella maisemia.

… samalla kun aikuiset voivat ihastella maisemia.

b4Föri itsessään on pakollinen must-kohde lasten kanssa reissatessa, mutta miniföri Forum Marinumin edessä on yksittäistä leikkitelineistä Suomen parhaimpia. Muksut viihtyvät siinä ja viereisessä laivassa varsin hyvin ja aikuiset voivat rentoutua vieressä olevalla terassilla kylmän janojuoman keran. Jokavuotinen suosikkikohde Turussa ilman muuta!

Miniföri - Turun paras yksittäinen leikkipaikka.

Miniföri – Turun paras yksittäinen leikkipaikka.

b5Naantalin muumimaailma on monen alle kouluikäisen lapsen suosikkikohde Suomessa. Tai välttämättä ei ole, mutta ainakin aikuiset niin kuvittelevat, koska viihtyvät itsekin siellä. Itse alan neljän lapsen isänä olemaan jo melkoinen konkari Muumimaailman käyntien määrässä, mutta yhtä mukava siellä on joka kerta vierailla. Muumimaailmassa käynti on parhaimmillaan siten, että päivällinen tai illallinen nautitaan Naantalin viehättävässä keskustassa. Itse Muumimaailman meno ja tulo kävellen Naantalin keskustassa on jo elämys.

Hieman vanhemmat lapset viihtyvät Muumimaailmaa paremmin Väskin seikkailusaaressa. Molemmat kohteet voi luonnollisesti yhdistää myös saman päivän aikana tai sitten peräkkäisinä päivinä. Väskin saaressa on lapsille parasta se, että voi kokeilla monia erilaisia asioita jousiammunnasta kiipeilyyn päivän aikana.

Itse suosittelenkin, että teki lasten kanssa Naantalissa mitä tahansa, kannattaa siellä myös yöpyä ja nauttia upeasta puutalokaupungista! Naantalin kylpyhotellista pääsee helposti Muumimaailmaan tunnin välein menevällä minijunalla.

Kenellä on Muumimaailmassa kivaa - käsi ylös nyt!

Kenellä on Muumimaailmassa kivaa. – käsi ylös nyt!

Yhteenveto: 5+1 vinkit

Tässä omat vinkkini Turkuun pienten ja vähän isompien lasten kanssa. Yli kymmenen vuotiaitten kanssa menisin Skanssissa sijaitsevaan FlowParkiin, jossa saa itsekin aktiviteettiä kiipeillessä. Turun Flow Park sijaitsee Skanssin ostoskeskuksen vieressä, niin ei kiipeilevät perheenjäsenet voivat käydä samalla ainakin näyteikkunaostoksilla.

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia Turusta lasten kanssa? Mitä vinkkejä sinulla olisi Turkuun lapsiperheille?

-Kohteena maailma / Rami

* Postaus on toteutettu yhteistyössä VisitTurun kanssa

Lisää luettavaa: