IGTT: Oulu – puolen Suomen pääkaupunki

Välillä on kiva käydä viettämässä viikonloppuloma jossain mukavassa Euroopan kaupungissa. Liian moni katsoo karttakirjastaan kohteita vain Suomen rajojen ulkopuolelta, vaikka kotimaassa olisi hyviä kohteita viikonloppulomaan jopa ympäri vuoden. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla Oulu, jonne Helsingistä saa menopaluu-lennot helposti alle sadalla viidelläkympillä. Monesti jopa vieläkin halvemmalla.

Pikisaari – kauneinta Oulua matkailijalle

Perämeren pohjukassa Oulujoen suistossa sijaitseva kaupunki omaa Suomen mittapuun mukaan verraten pitkän historian, sillä Oulu on perustettu jo vuonna 1605. Meri ja joki onkin ollut merkittävä osa kaupungin historiaa, joka heijastuu hienosti kävelyllä kaupungin ydinkeskustan vieressä olevassa Pikisaaressa. Täällä vanhat tehdasrakennukset sekä puutalot sulautuvat saumattomasti yhteen tarjoten erinomaiset puitteet saaressa ateljeeta pitäville taiteilijoille. Lomailija pääseekin parhaiten tunnelmaan kävelykierroksen jälkeen pysähtymällä Ravintola Sokeri-Jussin Kievarissa. Sisustus on varsin viehättävä eikä tarjoilussakaan mitään vikaa ole. Sokeri-Jussin Kievarissa tuntee olevansa lomalla historiallisessa paikassa.

Päivä vaihtuu illaksi. #Oulujoki #Oulu

A post shared by Kohteena maailma (@kohteenamaailma) on

Ei niin sulaa ettei olisi pilkkijöitä. #Oulujoki #Oulu

A post shared by Kohteena maailma (@kohteenamaailma) on

Arkkitehtuurisia helmiä – Oulun kaupunginteatteri

Pikisaaresta matkalla keskustaan voi vielä ihailla Oulun kaupunginteatteria. Rakennus on yksi upeimmista suomalaista arkkitehtuurin helmistä, joskin tästä joku muu saattaa olla eri mieltä. Parhaimmillaan Oulun kaupunginteatteri on auringon laskiessa juuri pimeyden tullessa, jolloin rakennuksen etupuolen lasiseinä pääsee oikeuksiinsa. Rakennus on niin upea ulkoapäin, että tekisi mieli käydä sisällä katsastamassa joku esityskin.

Yksi hienoimmista rakennuksista Suomessa. @oulunteatteri @cityofoulu #arkkitehtuuri #oulu

A post shared by Kohteena maailma (@kohteenamaailma) on

Arkkitehtuurin helmiä. #Oulunkaupunginteatteri #Oulu @cityofoulu @oulunteatteri

A post shared by Kohteena maailma (@kohteenamaailma) on

Makasiinirakennukset torin laidalla

Kauppatorin laidalla sijaitsee upeat vanhat makasiinirakennukset. Nykyään niissä on pieniä puoteja, kahviloita ja ravintoloita kuten yksi Oulun parhaista ravintoloista Ravintola Uleåborg 1881. Nämä valokuvaukselliset rakennukset tuovat itselle hieman mieleen Porvoon vanhan kaupungin makasiinirakennukset, joten kerrassaan upeista rakennuksista on kysymys. Vedenpuoleisella reunustalla kun on vielä vastassa Oulun kaupunginteatteri, niin kauneinta Oulua on molemmilla puolilla rantakatua.

Torin tapahtumia muuten vartioi Toripoliisi-patsas, joka on kajaanilaisen Kaarlo Mikkosen ainoa julkinen teos, mutta sitäkin kuuluisampi. Tästä pääseekin sitten Rotuaarille ja kohti keskustan palveluita.

Ilta on saapunut Ouluun. #Kauppatori #Oulu #Suomi #Finland #buildings #oldhouses #travelpics #travelphotography

A post shared by Kohteena maailma (@kohteenamaailma) on

St Michael – Pohjoisen baaritaivaan tähti

Itsellä Oulun työreissut alkavat yleensä sillä, että lentokentältä matkaan taksilla suoraan St Michaeliin. Ystävälliset oululaiset taksikuskit kirjaavat kulloisenkin hotellin osoitteen matkalaskua varten kuittiin, niin ei tarvitse talousosaston kanssa turhaan käydä kirjeenvaihtoa taksimatkan kohteesta. St. Michaelin ovesta astuessa suuntaan suoraan baaritiskille ja tilaan jonkun paikan vaihtuvista hanaoluista.

St Michaelin “se juttu” ei ole kuitenkaan oluet, vaikkakin laadukas tarjonta niihinkin löytyy. St Michael on nimittäin tunnettu viskeistään, joita on tarjolla useita satoja. Viskin ystävät saapuvat kauempaankin viskejä maistelemaan St Michaeliin. Vuonna 2009 arvostettu Whisky Magazine nosti baarin Great Whisky Bars of the World -listalle ja siellä se komeilee edelleenkin. Suomesta on tälle listalle päässyt yhteensä kymmenkunta baaria, joista suurin osa sijaitsee Helsingissä. Mukana listalla on myös Pikkulintu, jonka vieraskynänä toiminut Vesa Välitalo nosti suosikikseen suomalaisista viskiravintoloista. Pohjoisen olutravintoloista St Michaelin haastaja löytyy Kemistä Kukon muodossa.

Mitkä on omat suosikkipaikkasi ja ravintolasi Oulussa? Entä mitä muuta turistin pitäisi Oulussa tehdä? Tästä löytyy vielä baarimestareiden paikallisvinkit Ouluun:

Kotimaan matkailu kunniaan,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Postauksessa käytetyt kuvat ovat vuoden 2015 kevään Oulun reissulta. Nämä kuvat ovat käytännössä ensimmäisiä, mitä julkaisin Instagramista ymmärtämättä siitä juuri mitään. Ymmärränkö vieläkään, niin en tiedä. Mutta nykyään jokaisella uudella kuvalla on sentään tykkääjiä enemmän kuin näillä viidellä kuvalla yhteensä.

Instagram Travel ThursdayTämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Travellover, Rimmalaura ja Muru Mou.
Lue ohjeet täältä.

P.S. Minut löydät siis Instagramista: https://www.instagram/kohteenamaailma
Blogini on myös Facebookissa: https://www.facebook.com/kohteenamaailma
Matkailuaiheiset tviitit: https://www.twitter.com/kohteenamaailma