Reissuideoita matkamessuilta

Helsingin messukeskuksessa järjestettävät matkamessut 2018 on matkailualan ihmisten kohokohta ja monen jatkuvaa matkakuumetta potevan inspiraation lähde. Perinteiseen tapaan itsekin vietän messuilla kaksi päivää uusia reissuideoita hakien ja tuttuja tapaillen. Lisäksi perjantaina 19.2.2018 klo 14 olen We Love Cruises -lavalla puhumassa  Karibian risteilystä lasten kanssa. Tervetuloa moikkaamaan!

* Postauksessa yhteistyökumppanini We Love Cruisesin sisäänpääsylippujen (5 x 2 kpl) arvonta.

Karibian risteily pienten lasten kanssa - tule kuuntelemaan vinkit Matkamessuille!

Karibian risteily pienten lasten kanssa – tule kuuntelemaan vinkit Matkamessuille!

Matkamessut 2018: Messulavojen ohjelmatärpit

Matkamessuilla 19-21.1.2018 on lukuisia mielenkiintoisia esityksiä. Tässä muutama lavaesitys, mitä ei kannata jättää väliin.

Perjantai klo 14 – Koko perhe risteilyllä
We Love Cruises -stage

Millaista on risteillä pienten lasten kanssa Karibialla? Lauteilla Kohteena maailma -blogia pitävä Rami. Hetkinen – sehän olen minä! Tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään siitä, millaista on Karibian risteilyllä pienten lasten kanssa.

Vanhaa kollegaa lainatakseni “olen suurten tapahtuminen mies” eli toivottavasti on tupa täynnä 😉

Lavaosuuden jälkeen olen vielä puolisen tuntia We Love Cruisesin osastolla tavattavissa ja annan omat vinkkini lasten kanssa risteilylle. Ylipäätään We Love Cruisesin tarjoamana on muitakin todella mielenkiintoisia luentoja messuilla:

  • laulaja HANNA PAKARINEN (Alaska) lauantaina 20.1. klo 14 sekä sunnuntaina 21.1. klo 12
  • juontaja-toimittaja ELLEN JOKIKUNNAS (Karibia) lauantaina 20.1. klo 11
  • julkkiskokki RISTO MIKKOLA (ruoka & ravintolat) lauantaina 20.1. klo 16
  • We Love Cruisesin toimitusjohtaja TONY POKKINEN (eksoottiset kohteet) perjantai 19.1. klo 16

 Urheilutermein on hieno olla ykkösketjussa mukana!

Perjantai klo 17:30 – Saimaan alueen momentti on nyt
European -stage

Kesäinen Saimaa, puulämmitteinen sauna ja kylmä keskiolut – ei sitä edes oluthipsteri muuta tarvitse Suomen suvesta nauttiakseen. Flanellipaita päälle ja makumatkalle Saimaalle. Sitä on Suomi parhaimmillaan!

Itsellä ei ole aavistustakaan mistä Saimi Hoyer esitykseen puhuu, mutta on taatusti mielenkiintoinen ja näyttävä esitys “Punkaharjun emännältä”!

Hotelli Punkaharjun omistaja Saimi Hoyer Hotelli Punkaharjun muotibrunssilla.

Hotelli Punkaharjun omistaja Saimi Hoyer Hotelli Punkaharjun muotibrunssilla.

Lauantai klo 12:30 – Naiset ja yksin matkustaminen
Rantapallo -stage

Monesta matkailuun liittyvästä aiheesta itsellä on omakohtaisia kokemuksia, mutta naisena yksinmatkustamisesta ei. Aika hurjia plikkoja nuo Adalmina’s Adventures -blogin Anna-Katri ja Travellover -blogin Annika. Molemmat reissanneet reilussa sadassa maassa ja aika pitkälti monet reissuista yksinään. Anna-Katri tuli vähän aika sitten maailmanympärimatkaltaan, joka kustansi 46000 euroa. Toisten mielestä vähän, toisten mielestä paljon. Mitäs mieltä sinä olet?

Rantapallo -stagella on koko messujen ajan bloggaajakollegojani kertomassa omia reissuvinkkejään suosikkikohteisiin. Kaikki näistä ovat kuulemisen arvoisia, mutta jos pitää valita vain yksi “naisten yksinmatkustamisen lisäksi”, niin se on sunnuntain klo 12.30 “Lapset tulivat – Reissuelämä vain jatkuu. Olisin halunnut olla hyvän ystäväni Mika Väistön (Lähtöportti -blogi) kanssa lavalla, mutta valitettavasti jouduin siviilielämän kiireitten vuoksi jäämään väliin tästä esiintymisestä. Itselle rakkaasta aiheesta kannattaa käydä kuuntelemassa Mikan esitys – lasten kanssa kannattaa reissata pienestä pitäen!

Annika ja Anna-Katri copyright Adalmina's Adventure -blogi

Annika ja Anna-Katri copyright Adalmina’s Adventure -blogi

Sunnuntai klo 13- Reissaa fiksusti ja muista 4M!
Inspiration -stage

Ihan sama mihin mennään, kunhan mennään. Mutta reissataan fiksusti! Riku Rantala ja Tunna Milanoff ovat omia inspiraation lähteitäni matkailuun. Kaverit, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Madventures oli uranuurtaja monellakin tapaa suomalaiselle matkabloggaamiselle ja tubettamiselle. Näille herroille täytyy nostaa hattua, sillä heidän kauttaan meille tavallisille rajakalliolle on tullut tongat lähemmäksi. Käykää kuuntelemassa herrojen vinkit fiksuun matkustamiseen! #respect

Livenä en ole nähnyt Rikun ja Tunnan kuin kerran. Silloin söin heidän kanssaan härän penistä…

Riku Rantala ja Tuomas Milanoff

Sunnuntai klo 16:30 – Monipuolinen Kuuba
We Love Cruises -stage

Jos on Riku Rantala ja Tunna Milanoff nostattanut itselle reissukuumetta, niin on sitä tehnyt ensimmäisenä myös kaikkien suomalaisten seikkailijoiden isä, äiti ja Gary Grandi eli the one only Folke West!

Karibian lempeät aallot soivat jo korvissani sierainten täyttäessä täydellisesti pyöritetyn havannalaisen tuoksu. Cuba libreä huulilleni nostaessani mietin, voiko Folkea pehmeämpää ääntä olla edes pilke silmäkulmassa olevalla kuubattarella Karibian kuumassa ja kosteassa yössä…

Folke West copyright folkewest.fi | kuva Jussi Lempiäinen

Folke West copyright folkewest.fi | kuva Jussi Lempiäinen

Oi Karibia, tuo lempialueeni maailmassa, heti tietysti kotimaan kansallispuistojen jälkeen. Pidemmittä puheitta, minne sinä haluaisit lähteä matkalle?

Lippuarvonta (arvonta suoritettu)

Yhteistyökumppanini We Love Cruises lahjoitti lukijoilleni 10 vapaalippua matkamessuille. Arvon kommentin jättäjien kesken viisi kahden lipun pakettia. Lippupaketit (5×2 lippua) arvotaan ma 16.1.2017 klo 17 ja voittajien nimet julkaistaan tässä postauksessa. Jotta saan toimitettua liput voittajille, niin jätä kommenttia antaessasi toimiva sähköpostiosoite.

Osallistut arvontaan kommentoimalla, minne sinä haluaisit matkustaa tänä vuonna ja miksi?

Lisätty 17.1.2017: Aina lahjomaton Excelin randbetween -funktio arpoi voittajat ja he olivat tällä kerralla Indy, Kippari, Mari H, Leo Helin ja NannaS. Onnittelut voittajille!

We Love Cruises

Miten tästä eteenpäin

Ai niin, yhteistyökumppanini We Love Cruisesin sivuilla olisi arvonta, jossa palkintona kahden hengen Royal Caribbeanin Karibian risteily & 1000 € SAS-lentoihin. Arvonta suoritetaan 1.2.2018. Olisi aika rouheeta voittaa se, vai mitä? Käy kokeilemaan arpaonneasi…

#Tempaudu mukaan Matkamessut 2018 tunnelmaan!
-Kohteena maailma / Rami

P. S. Tykkää Kohteena maailma -Facebook sivusta ja tule mukaan seuraamaan oluenmakuisia unelmareissujani. Lähiviikkojen aikana kerätään avaruusmiehistö kasaan ja lähdetään valloittamaan maailmaa yhdessä. Oletko mukana…?