Helmikuussa lumilomat ovat parhaimmillaan

Helmikuussa talvi on usein parhaimmillaan niin kotimaassa kuin Keski-Euroopassa. Hiihtolomien aikaan hiihto ei välttämättä kyllä Etelä-Suomessa onnistu, mutta onneksi vaihtoehtoisia kohteita on tarjolla. Toisaalta hiihtämisen sijasta voi keskittyä myös pelkkään after-ski -osuuteen, kun on valinnut oikean kohteen lomanviettoon. Pitkä viikonloppukin talvisissa askareissa piristää kummasti arjen sankareita. Tässä postauksessa on viisi vinkkiä niille, jotka haluavat nauttia talvesta parhaimmillaan.

Minne mennä helmikuussa – viisi erilaista vaihtoehtoa lumilomalle

Laskettelureissu Alpeille

Onko oikeastaan mikään mukavampaa kuin laskettelu Alpeilla auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Lumihuippuiset vuoret horisontissa ja eri rinteitä lasketeltavana satoja kilometrejä. Alpeilla erinomaisia kohteita on monia, joten valinnanvaraa riittää. Morzine Ranskassa on mielenkiintoinen kohde sijaintinsa vuoksi, sillä sieltä on helppo siirtyä vajaassa tunnissa laskettelemaan myös Sveitsin puolelle. Vastaavasti Italiassa sijaitseva Madonna di Campiglio on Dolomiittien suojissa eikä siellä meno hyydy myöskään illalla. Oletko sinä ollut laskettelemassa Alpeilla ja mikä on suosikkikohteesi?

#2

Päiväpatikoinnille kansallispuistoon

Kansallispuistot ovat omanlaisiaan nähtävyyksiä myös talviaikaan. Etelä-Suomessa talviset kansallispuistot ovat oivia kohteita hiljentymiseen, vastaavasti Pohjois-Suomen tykkylumia ihmetellessä saattaa aika kulua valokuvausta harrastaessa. Päiväpatikoinnit eivät vaadi suuria valmisteluja ja päivän ulkoilmassa reippailtuaan uni tulee varmasti nopeasti. Enää tarvitsisi päättää se, minnekä kansallispuistoon lähtisi seuraavaksi patikoimaan?

#3

Talvipäivän viettoon Tampereelle

Tampere on harvoja Etelä-Suomen kaupunkeja, jota kannattaa harkita vakavasti pitkän viikonloppuloman viettoon talviaikaan. Tampereen keskustasta lähtee mukavia ulkoilmareittejä ja palautusjuomille löytyy riittävästi laadukkaita paikkoja ympäri kaupunkia. Pyynikinharjun maisemista nautittuaan voi jatkaa matkaa Hirvikadun portaille, jotka noustuaan ylös voi lasketella Rajaportin saunalle. Lauantailöylyt Suomen vanhimmassa toiminnassa olevassa yleisessä saunassa on elämys ja päivän pääteeksi pääsee nauttimaan kaupungin upeasta ravintolatarjonnasta. Mikäli haluaa tutustua maailman saunapääkaupungin muihin yleisiin saunoihin, niin ainakin Kaupinojan ja Rauhaniemen sauna on paikallisten avantouimareiden suosiossa.

#4

Aktiivilomalle Kuusamoon

Rukatunturi on Suomen monipuolisimpia laskettelukeskuksia ympäri vuoden. Talviaikaan laskettelun lisäksi voi harrastaa perinteistä murtomaahiihtoa, moottorikelkkailua, lumikenkäilyä, karvapohjasuksihiihtoa, jääkiipeilyä, patikointia ja kaikkea muuta kivaa. Rukalla viihtyy kaikki vauvasta vaariin ja etuna Lapin keskuksiin on se, että sinne on lyhyempi matka Etelä-Suomesta. Kaikista Pohjois-Suomen kohteista Ruka on itselle ykkönen ja olenkin siellä ollut talvilomaa viettämässä kymmenkunta kertaa.

#5

Karvalakki päähän ja pihalle

Mikäli helmikuussa ei ole mahdollista lähteä lomailemaan kotia pidemmälle, niin ei hätää. Sopiva ulkoiluvarustus päälle ja eikun pihalle! Kun hieman mielikuvitusta käyttää, löytää varmasti uusiakin kävelyreittejä lähimaastosta. Mikäli perheessä on lapsia, niin pulkkamäki ja luistelu toimii aina. Lähistöltä löytyy jokaiselta sellainen luontokohde, minne voi tehdä pienen patikointiretken. Raittiissa ulkoilmassa vietetyn päivän jälkeen on varmasti rentoutuneempi olotila kuin neljän seinän sisäpuolella päivän vietettyään.

Antoisan talviloman voi viettää oma pihapiirissä eli aina ei tarvitse lähteä mihinkään.

Miten on, kiinnostaako lumilomat vai kaipaatko kolaa ainoastaan drinkkilasissa palmun alla?

Puuterilunta ja lapiohommia,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Muista seurata Kohteena maailman Twitter-tililtä matkailuaiheiset ajankohtaiset uutiset ja reissuvinkit!

Instagram Travel ThursdayTämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Travellover ja Vagabonda.
Lue ohjeet täältä.

Minut löydät siis Instagramista:
https://www.instagram/kohteenamaailma
Blogini on myös Facebookissa:
https://www.facebook.com/kohteenamaailma
Matkailuaiheiset tviitit:
https://www.twitter.com/kohteenamaailma