El Yunque – Yhdysvaltojen ainoa trooppinen sademetsä

Yhdysvaltojen ainoa kansallispuistona oleva trooppinen sademetsä, El Yunque, sijaitsee Puerto Ricon itsehallintoalueella keskellä Karibiaa. Tämä reilunkokoinen sademetsä on Puerto Ricon saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä ja jokaisen saarella vierailevan pakollinen kohde.

Alueelta löytyy myös pienen pääsymaksun Visitor Center, jossa pääsee tutustumaan tarkemmin sademetsän ominaispiirteisiin. Kaikista mielekkäintä on kuitenkin alueen lukuisat merkatut patikointireitit, jotka on jaettu kolmen eri vaikeustason mukaan. Yksi reitti lähteekin vierailukeskuksen pihasta, joka on merkattu vaikeusasteeltaan helpoksi. Merkattuja polkuja on ympäri sademetsän aluetta, jossa pääsee liikkumaan autolla. Ilman autoa tai ohjattua retkeä El Yunquen sademetsään on käytännössä mahdollista tutustua, alue on niin laaja.

Seikkailua sademetsässä

El Yunque on kaiken kaikkiaan erityisen mielenkiintoinen kokemus tutkimusretkelle. Mikä olisikaan parempi tapa sateisena päivänä kuin tutustua sademetsään. Hyppää mukaan Kohteena maailma / Ramin matkaan syvälle viidakkoon…

Seikkailuterveisin,
– Kohteena maailma / Rami

Lisää luettavaa:

Sademetsän kasvillisuutta.

Sademetsän kasvillisuutta.