St. Patrick’s Day Karibialla

Päivä vihreänä Barbadoksella ja risteilyllä

Happy St. Patrik's Day - laivahenkilökunta heti aamusta päivässä mukana.

Happy St. Patrik’s Day – laivahenkilökunta heti aamusta päivässä mukana.

Itsellä St. Patrick’s Day osui tänä vuonna Karibian risteilylle ja vierailusatamana Pyhän Patrikin päivänä oli Barbados. St. Patrick’s Day Karibialla ei ollut ollenkaan hullumpi juttu ja juhliminen onnistui risteilylläkin. Irlantiviikon hengessä puin päälleeni lempijoukkueeni Boston Celticsin vihreän paidan isolla apila-logolla varustettuna ja asun viimeisteli musta Guinness-silinteri. Aamiaiselle oli jo monet muutkin kaivaneet esiin vihreää väriä ja rekvisiittaa päivän juhlaa varten. Laivalta satamaan lähdettäessä tervehdittiin irlantilaishenkisesti ja tyttärelleni annettiin vihreät apilatarrat poskiin laitettavaksi.

Puolen päivän saarikierroksella tuli nähtyä parhaita paloja tästä valkohiekkaisista rannoista tutusta lomakohteesta. Puolesta päivästä alkaen olisi ollut tarjolla yhdellä rannalla isot St. Patrick’s Day -juhlat. Jätimme ne kuitenkin väliin, sillä halusimme tutustua päivävierailulla Unescon suojelemaan Barbadoksen pääkaupunki Bridgetowniin ja sen Garrisoniin. Saarikierroksella kuitenkin tuli valokuviin sopivasti vihreää väriä.

Barbadoksen valkohiekkaisilla puuterirannoilla.

Barbadoksen valkohiekkaisilla puuterirannoilla.

Barbadoksen korkeimmalla paikalla.

Barbadoksen korkeimmalla paikalla.

Kiertoajelua Barbadoksen tyyliin - kaikki Rihannan kotitalon portaille...

Kiertoajelua Barbadoksen tyyliin – kaikki Rihannan kotitalon portaille…

St. Patrick’s Day – Adventures of the Seas

Royal Caribbeanin Puerto Ricon San Juanista viikon risteilyjä tekevä Adventures of the Sea aluksella oli St. Patrick’s Day huomioitu laivan keskuksen eli promenaden koristelussa. Samoin eri ravintoloissa oli keskitytty Irlannin väreihin päivän teeman mukaisesti. Pääjuhlat tapahtuivat illalla The Duck & Dog –pubissa, jossa innokkaimmat irkkufanit jaksoivat heilua pitkälle yli puolen yön.

Adventures of the Seas - Promenade eli laivan keskus.

Adventures of the Seas – Promenade eli laivan keskus.

Emma Pyhän Patrikin juhlatunnelmassa.

Emma Pyhän Patrikin juhlatunnelmassa.

Itse osallistuin alkuillasta The Duck & Dog –pubissa oluenmaisteluseminaariin, missä käytiin eri oluttyyppien historiaa, valmistusprosessia ja ominaispiirteitä. Lopuksi maisteltiin kuutta eri oluttyyppiä ja nautittiin muiden osallistujien seurasta tunnin mittaisessa ohjelmassa.

Illalla lasten nukahdettua pääsimme puolison kanssa osallistuman vielä hetkeksi juhlahumuun. Erikoisin osuus oli Irish Car Bomb –drinkki, mistä en ollut ennen kuullutkaan. Eikä olisi haitannut, vaikka en olisi kuullut nytkään. Pakkohan se oli maistaa Bailey’sin, Jamesonin ja Guinnessin yhdistelmädrinkki… Bailey’s ja Jameson oli shottilasissa oluttuopissa, mihin Guinnessia kaadettiin reunoille juuri siihen saakka, että oli samalla korkeudella shottilasin yläreunan kanssa. Ja makuelämys – sitä ei ollut 😀

St. Patrick's Day - olutmaistelu, jos mikä sopii ohjelmaan.

St. Patrick’s Day – olutmaistelu, jos mikä sopii ohjelmaan.

Olutseminaarin pitäjä vauhdissa.

Olutseminaarin pitäjä vauhdissa.

Olutmaistelu saatu asiantuntijoiden kanssa päätökseen ja Emma tuli hakeen illalliselle.

Olutmaistelu saatu asiantuntijoiden kanssa päätökseen ja Emma tuli hakeen illalliselle.

Baarimikko, Bailey's ja Irish Car Bomb.

Baarimikko, Bailey’s ja Irish Car Bomb.

Erittäin mukavasti St. Patrick’s Dayn sujui näin Karibiallakin, joten ei muuta kuin ensi vuoden juhlia odotellessa! Missä päin maailmaa sitä ikinä silloin ollaankaan, pukeudutaan vihreään ja laitetaan Guinness-hattu päähän.

-Kohteena maailma / Rami

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 13.20.3.2016 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä myös kampanjan muista kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley'sbooky.fi
inSpiral Dance CompanySuomi-Irlanti -seuraSalo Irish FestivaaliKelttikorut