Matkabloggaajien Irlantiviikko

irlantiviikko2016Matkabloggaajien Irlantiviikko vietettiin St. Patrick’s Day:n ympärillä 13.-20.3.2016. Viikon aikana kuusi matkabloggaajaa julkaisi yhteensä reilut kaksikymmentä matkajuttua Irlannista rakkaudesta vihreää saarta kohtaan. Tässä Irlantiviikko 2016:n koostepostauksessa löytyy linkit kaikkiin viikon aikana julkaistuihin postauksiin.

Mistä Irlantiviikossa oli sitten kysymys? Se selviää parhaiten Irlantiviikon aloituspostaksesta:

Miksi matkustaa Irlantiin?

Irlantiin voi matkustaa monesta syystä. Toinen toistaan upeammat luontokohteet, perinteinen irlantilainen musiikki ja tunnelmalliset pubit ovat useampien mielikuvina vihreästä saaresta. Eikä tällainen mielikuva hullumpi olekaan. Irlanti tarjoaa näiden lisäksi myös monenlaisia muita elämyksiä:

Fleadh Cheoil na hEireann copyright Tourism Ireland

Fleadh Cheoil na hEireann copyright Tourism Ireland

Kaupunkilomia ja luontokohteita ympäri saarta

Irlannissa, jos missä, auton vuokraaminen on paras tapa tutustua saareen. Mikäli itse ei ole halukas autoilemaan vasemmanpuoleisessa liikenteessä, niin julkisenkin liikenteen avulla on helppo tutustua Irlantiin. Monelle Dublin on ensikosketus Irlantiin, mutta matkabloggaajat suosittelevat tutustumiskohteita ympäri saarta.

Luontokohteet

Irlannin luontokohteet ovat maailmankuuluja ja niitä löytyy ympäri saarta. Maisemallisesti kauneimmat kohteet löytyvät saaren länsipuolelta.

Connemara copyright Tourism Ireland

Connemara copyright Tourism Ireland

Dublin

Pääkaupunki Dublin on monelle ensikosketus Irlantiin. Dublinista löytyy tekemistä niin yksinmatkustavalle kuin kaveriporukoille. Lisäksi Dublinista on helppo järjestää päiväretkiä lähialueen kohteisiin.

Päiväretkiä Dublinista:

Dublin Trinity Collage copyright Tourism Ireland

Dublin Trinity Collage copyright Tourism Ireland

Muita paikkoja ja tekemistä Irlannista

Irlannissa on tekemistä ympäri saarta. Löytyy maailmanluokan golfkenttiä, historiallisesti merkittäviä rakennuksia ja upeita paikkoja mielenkiintoisten tarinoiden takaa.

Royal County Down - The Championship Course copyright Royal County Down.

Royal County Down – The Championship Course copyright Royal County Down.

St. Patrick’s Day 17.3

Koko matkabloggaajien Irlantiviikko2016 rakennettiin St. Patrick’s Day:n ympärille. Pyhän Patrikin päivä on Irlannin tunnetuin juhlapäivä ja taitaa itse asiassa olla maailman laajimmalle levinnyt yksittäinen juhla. St. Patrick’s Dayta juhlitaan ympäri maailmaa Dublinista Helsinkiin, Barbadokselta Saloon. Suomessa parhaat “pyhän patrikin bileet” vietetään vuosittain Helsingin O’Malley’s ravintolassa.

St. Patrick's Day copyright Tourism Ireland

St. Patrick’s Day copyright Tourism Ireland

Salossa tänä vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa heti varsin suosituksi noussut Salo Irish Festival. Näin ollen, jollet ole ensi vuonna Irlannissa viettämässä St. Patrick’sin päivää, niin etsi sijaintipaikkaasi lähinnä oleva juhlatapahtuma!

St. Patrick’s päivänä ympäri maailmaa rakennuksia valaistaan vihreäksi. Tänä vuonna mm. Lahden radiomastot oli päivässä mukana.

Golfia ja Guinnessia,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Mitä tykkäsit matkabloggaajien Irlantiviikosta? Jäikö sinulle joku juttu erityisesti mieleen, mikä saa sinut menemään Irlantiin lähiaikoina?

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka oli suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. 13.20.3.2016 välisenä aikana julkaistiin blogipostauksia, joissa esiteltiin monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta löydät myös tulevaisuudessa Irlantiin liittyviä kirjoituksia.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley'sbooky.fi
inSpiral Dance CompanySuomi-Irlanti -seuraSalo Irish FestivaaliKelttikorut