The Spotted Pig – New York

The Spotted Pig

The Spotted Pig – Michelin tähdellä varustettu

Kun rakastaa hyvää seuraa, ruokaa, olutta ja matkailua, niin tuskin parempaa yhdistelmää on olemassa kuin The Spotted Pig New Yorkissa. Kyseinen gastropub sijaitsee tarkemmin Greenwich Villagen alueella, joka on ainakin itselle ehdoton ykkösalue mitä tulee Manhattaniin. Alueella löytyy useampiakin vierailemisen arvoisia ravintoloita, kuppiloita ja klubeja, joissa kannattaa piipahtaa kaupunginosakävelyn yhteydessä. Mutta jos ruokapaikaksi pitää yksi valita, niin silloin astutaan sisään kyseiseen kulmabaariin.

Ensinnäkin jo ulkoa päin The Spotted Pig on paikka, jossa silmä lepää. Kauniisti asetetut koristeet ovien ulkopuolella suorastaan kutsuvat asiakkaita sisään. Tosin harppaus sisään saattaa jäädä melko lyhyeksi, sillä halukkaita tähän paikkaan on paljon ja pöytävarauksia ei oteta vastaan etukäteen. Joten jos sinulla ei käy niin hyvä tuuri kuin meidän seurueella, että saimme suoraan pöydän, niin jää odottamaan pöydän vapautumista alakerran baariin. Tai voit antaa puhelinnumerosi hovimestarille, joka soittaa sinulle tunnin parin päästä, kun pöytäsi on valmis. Näin ollen ehdit tutustumaan myös lähialueen muuhun tarjontaa, niin aika ei käy pitkäksi ja ruokahalu kasvaa entisestään.

Myöhäinen lounas

Myöhäinen lounas

No mikä sitten paikasta tekee erityisen? Ensinnäkin The Spotted Pig on maailman ensimmäinen Michelin-tähden saanut ravintola, joka tarjoaa ruokalistallaan hampurilaisia. Ehdottomasti maistamisen arvoinen onkin paikan burgeri, jossa täytteenä ei ole oikeastaan muuta kuin Roquefort-juustoa. Kaverina on mielenkiintoisesti rosmariinin keran paistetut ohuet ranskalaiset, jotka makuelämyksenä hakevat vertaistaan! Kun tähän lisätään kyytipojaksi paikan kattavasta paikallisesta olutvalikoimasta esimerkiksi The Bronx Breweryn Session IPA, niin parempaa yhdistelmää saa hakea.

Oli sitten kyseessä lounas tai illallinen, niin eväät erinomaiseen päivään ovat olemassa. Samoilla omistajilla on myös niin ikään Michelin-tähden saavuttanut The Breslin, mutta omasta mielestäni se ei ole lähellekään The Spotted Pigin veroinen. Toki sekin paikka on käymisen arvoinen gastropubien ystäville, mutta se onkin jo toinen tarina.

-Kohteena maailma / Rami

P.S. Mikäli olette reissulla ns. pariskuntien kesken, niin paremmat puoliskot saattavat ehdottaa “Sinkkuelämää hengessä” pistäytymistä samalla alueella olevaan Pastikseen ja kurvaamista Carrien portaille. Siitä hyvityksenä voitte piipahtaa esimerkiksi The Spotted Pigin lähistöllä olevassa 150-vuotiaassa White Horse Tavern -pubissa, joka on kyllä enemmän miesten mieleen.

P.S.2 Lisää luettavaa New Yorkista:

Chargrilled Burger with Roquefort Cheese & Shoestring Fries, $21

Chargrilled Burger with Roquefort Cheese & Shoestring Fries, $21

Lunch menu

Lounas Menu