Belge – Helsinki

Juuri Meksikosta kotiin palattua, mikä olisi parempi aihe kuin jatkaa gastropubeista… Meksikossa niitä ei montaakaan ole, mutta Suomesta löytyy muutamia hyviä sellaisia. Otetaanpa pikaesittelyyn Suomen toiseksi paras gastropub eli ravintola Belge.

Pissaava poika

Tämän lähemmäksi Brysseliä ei pääse Helsingissä

Belge – nimensä mukaisesti belgialainen ravintola sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa samalla kadulla kuin Hotelli Helsinki. Kyseinen ravintola kuuluu S-ryhmän ketjuun, mitä voidaan pitää kyseisen ryhmittymän lippulaivaravintolana Suomessa. Harvemmin ketjuravintolat saavuttavat tällaisen tason mitä Belge edustaa, mutta olkoon se esimerkki siitä että mitään ei kannata tuomita ennakkoasetelmien perusteella.

Tarinaa..

Belge menu

Mikä sitten tekee Belgestä vierailun arvoisen ja miksi se ansaitsee niinkin korkean arvosanan kuin Suomen toiseksi paras? Ensinnäkin, sijainnilla ei pitäisi olla mitään vaikutusta arviointiin, mutta ei se ainakaan kyseisellä paikalla paljon huonompi voisi olla. Astuessasi kauniisti valaistun etusivun jälkeen reippaasti ovesta sisään, voit etsiä itsellesi vapaan sohvaryhmän jos sellainen sattuu olemaan. Kun sellaista ei ole, niin voit istuuntua kovalle baarijakkaralle joita yleensä vapaana on. Mutta älä istu, vaan suuntaa suoraan yläkertaan. Yleensä jos on sellainen päivä että porukkaa on liikkeellä, niin toinen kerros on jo tupaten täynnä. Tässä todella viehättävässä baaritilassa on erinäköisiä istuinryhmiä erilaisilla kokoonpanoilla, joissa voit juoda jotain paikan belgialaisista laatuoluista tai sitten jotain muuta mitä mielesi tekee sillä hetkellä. Kuitenkin jos halutaan ottaa paikan kulinaristinen nautinto haltuun, niin ponkaise pari rappua ylemmäksi ja pyydä pöytä seurueellesi todella viihtyisästä ruokailutilasta.

Paikkahan elää perunoista

Belgian perunat

Tilaat sitten Tintin kirjojen väliin asetellusta ruokalistasta etanoita, simpukoita, vuohenjuustosalaatin tai klubivoileivän, niin saat suussa sulavan annoksen itsellesi. Monta muutakin hyvää vaihtoehtoa on tarjolla unohtamatta kuitenkaan belgen perunoita. Ruokalistalla on kivasti kerrottu joka ruoka-annoksen kohdalle viini- ja olutvaihtoehto suositukseksi niille, jotka vielä etsivät omia makuyhdistelmiä erinomaiseen kulinaristiseen kokemukseen. Jos kuitenkin tykkäät oluesta, niin tällä hetkellä tarjottavista hanaoluista ehdoton ykkönen on Steenbrugge Blond. Hard core oluenystäville tiedoksi se, että poikkeuksellisesti vastaava dubbel on huomattavasti heikkolaatuisempi.

Lähes poikkeuksetta Belgessä vietetyn illallisen jälkeen mieli on tehnyt jäädä baarin puolelle “ottaan yhdet vielä”. Mikäli kuitenkin haluat viettää iltaa vieläkin pidempään belgialaisten oluiden parissa, ehdotan kuitenkin siirtymistä lähistöllä olevaan ravintola Kaislaan. Kaisla nouseekin omissa arvioissa Suomen pubeista lähelle kärkeä, mutta keskitytään siihen listaan vähän myöhemmin.

Ai niin, mikä on sitten Suomen paras gastropub? Jos Belge on vasta kakkonen, niin ykkösen tarvitsee olla todella hyvä! Laita kommenttia, jos sinulla on joku mielipide asiaan… Mielipiteestäsi riippumatta kerron sen sinulle lähiaikoina mikä on todellinen ykkönen, mutta sitä ennen saatan kertoa kuinka kohtasin merikilpikonnan ja kiipesin Maya-temppelin katolle ihailemaan silmänkantamattoman kauas näkyvää viidakkoa.

Hyvä ruoka ja juoma, parempi mieli.
-Rami

P.S. Jotkut tilaavat gastropubeissa Dry Martinin. Oma maailmaa nähnyt vinkkini on se, että älä tilaa! Saat sekä baarimikon että itsesi kiusalliseen asemaan, etkä sitä halua teille kummallekaan.

P.S.2. Kuvat on laadultaan todella heikkoja, pahoittelut siitä. Muuta selitystä ei ole, kuin kohtalaisen hyvä kännykkäkamerakin alkaa kärsiä jatkuvista putoamista sen verran että odottelemme uuden puhelimen saapumista vuosikymmenellä minä hyvänsä.