Valitse kymmenestä ravintolasta viisi mieleistä

Turussa lomaillessa kannattaa tutustua kaupungin ravintolatarjontaan Turku Food Walk -kortin avulla. Mukana menossa on monet Turun parhaista ravintoloista joten, se onkin Suomen paras ravintolapassi. Kolmen vuorokauden aikana on valittavana kymmenestä huippukohteesta viisi mieleisintä, jossa saa pienen makuelämyksen kohteen tarjonnasta. Tätä parempaa ruokakierrosta ei ole Suomessa vastaan tullut, eikä maailmallakaan vastaavia tahdo löytyä.

* Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä VisitTurun kanssa.

Turku Food Walk -kortilla oleva Pinella on yksi Aurajoen rannan huippuravintoloista.

Turku Food Walk -kortilla oleva Pinella on yksi Aurajoen rannan huippuravintoloista.

Turku Food Walk – mistä on oikein kyse?

Turku Food Walk -kortti tarjoaa kävelykierroksen Aurajoen rannassa yhdistettynä Turun ravintolakulttuuriin. Turku Food Walk -kortti maksaa 48 € / henkilö ja se on voimassa kolme vuorokautta. Tarjolla on kymmenen eri ravintolaa & kahvilaa, joista viidessä voi kortilla käydä syömässä ravintolan nimikkoannoksen. Alkuperäinen idea oli käyttää kortti samana päivänä, mutta parhaimmillaan se on omasta mielestäni jaettuna kahdelle päivälle. Näin mukana olevissa ravintoloissa voi viettää enemmän aikaa ja syödä samalla listalta muutakin. Kaiken kaikkiaan aivan loistava konsepti, minkä toivoisi yleistyvän muissakin Suomen kaupungeissa!

Valitse itsellesi sopivimmat ravintolat ja tee niiden pohjalta unelmiesi kävelyreitti Aurajoen rannassa. Saat samalla parhaat palat niin Turun maisemista kuin makumatkan Turun upeaan ruokakulttuuriin.

Turku Food Walk -kortti on Suomen paras ravintolapassi.

Turku Food Walk -kortti on Suomen paras ravintolapassi.

Aurajoen rannassa Suomen paras ravintolakeskittymä Turku on tällä hetkellä Suomen ruokaravintolapääkaupunki ja Aurajoen rannasta löytyy Suomen paras ravintolakeskittymä. Lähes kaikki Turun huippuravintolat ovat kilometrin sisällä toisistaan, joten varsin tiiviistä keskittymästä on kysymys. Monet Turun parhaat ravintolat ovat mukana Turku Food Walk -kortissa, joka onkin Suomen paras ravintolapassi. * Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä VisitTurun kanssa. 

Di Trevi sai kunnian olla aloituskohteena tapaslajitelmallaan vuoden 2016 Turku Food Walkilla.

Turku Food Walk 2020

Vuoden 2020 Turku Food Walk -kortit ovat taas myynnissä ja tälle vuodelle muutokset ovatkin olleet totuttua isompia. Vaikka Turku Food Walk -kortissa mukana onkin suurin osa viime vuosina mukana olleista ravintoloista, niin tälle vuodelle on haettu ravintoloiden annoksiin muutoksia. Se onkin erinomainen lisä myös niille, jotka ovat useana vuonna nauttineet Turku Food Walk -kortin tarjonnasta.

Seuraavan kerran, kun Turku tulee itselle ajankohtaiseksi lomaan kesällä, niin omat kohteet on jo melko selvillä. Ajattelin testata ne kohteet, jotka ovat vaihtaneet viime vuodesta annoksia. Ja sitten seuraavalla kerralla voi varmuuden vuoksi nauttia kaikki loputkin 😉

Brahen Kellari

Brahen Kellari on Turun vanhin kellariravintola toimittuaan vuodesta 1967 samalla paikalla. Itse olen vuosien saatossa syönyt Brahen Kellarissa useammankin kerran maittavaa lounasta, sillä käyttihän vanhan työpaikkani Turun toimipiste sitä asiakkaiden lounasravintolana. Tunnelma Brahen Kellarissa on arkkitehtuurin puolesta sellainen, että siinä on historian havinaa mukana. Turku Food Walk -kortilla pääset maistamaan sopivasti mitä Turun ruokamatkailu on alkupalojen osalta parhaimmillaan.

Brahen kellarin tilat ovat varsin viihtyisät ja tunnelmalliset kellariholveineen.
Food Walk -annos: Taste of Turku appetizer

Café Art

Mikäli haluaa etsiä maisemallisesti Turun viihtyisintä kahvilaa, niin katseet kohdistuvat Café Artin suuntaan. Hieman pidempään blogiani seuranneet tietävät minun aamukahvin sijasta nauttiva lounaan yhteydessä maisematerassilla virkistävän oluen, mutta Café Artin kohdalla on tehnyt pariin otteeseen poikkeuksen. Kaakao kermavaahdolla ja tuore korvapuusti tai kakunpala on itselle mieluisa kaupungin parhaalla näköalapaikalla. Mikäli Aurajoen väri olisi vielä sinisempi, sitä hetken luulisi olevan jo paratiisissa.

Miellyttävä miljöö, parhaimmillaan kahvin vaihtaessa maittavaan kaakaoon kermavaahdolla. Kaupungin paras terassi kahvilaihmisille.
Food Walk -annos: Turun Kahvipaahtimon suodatin- tai erikoiskahvi sekä kakkupala oman valinnan mukaan.

Kesällä hotelliaamiaisen sijasta aamiaisen voi nauttia jokirannassa Café Artin terassilla tai jokilaivoilla Aurajoen maisemaa ihaillen.

Kesällä hotelliaamiaisen sijasta aamiaisen voi nauttia jokirannassa Café Artin terassilla tai jokilaivoilla Aurajoen maisemaa ihaillen.

Turku Food Walk - Cafe Art

Turku Food Walk – Café Art

Cafe Brahe

Cafe Brahe on erinomainen vaihtoehto niille, jotka eivät ole ottaneet hotellia aamupalalla. Mikäs onkaan parempi tapa startata uuteen päivään Turussa kuin aamupalaksi nautittu patonki tuorepuristetulla mehulla. Ja mikäli ilta on venähtänyt pitkäksi, niin missatun aamiaisen sijasta Cafe Brahen ateria käy myös edellisen illan juhlijan brunssista.

Perinteinen turkulainen kellariravintola, joka sopii lounaasta tunnelmalliseen illalliseen.
Food Walk -annos: ½patonki ja tuorepuristettu mehu 3dl.

di Trevi

Di Trevi ja sen koko rakennus on ollut isossa remontissa palaten Food Walk -korttiin entistäkin ehompana. Varsin viihtyisässä ja rennossa miljöössä on tarjoiltu erinomaista tapaslankkua, joka on noussut suosikkiannokseksi omilla Turku Food Walk -kierroksilla. Tapaslankun kanssa nautittuaan virkistävän janojuoman, on mukava jatkaa kävelykierrosta Turun keskustassa. Tai sitten vain jäädä paikoilleen nauttimaan elämästä, mikä sekään ei ole hullumpi vaihtoehto!

Välimerellisiä makuja tunnelmallisessa miljöössä tarjoava ravintola, joka on varsin mukava seurusteluravintola pitkän kaavan mukaan liikkuville.
Food Walk -annos: di Trevin tapaslankku.

Turku Food Walk - Di Trevi

Turku Food Walk – Di Trevi

Grill it! Marina

Grill it! Marina sijaitsee kaupungin parhaan hotellin Radisson Blu Marina Palacen alakerrassa. Sisätilojen lisäksi kesäisin supersuosittu terassi onkin Aurajoen rannan keskeisimmällä paikalla, mikä onkin loistava paikka nauttia Grill it! Marinan tarjonnasta. Vuosien 2017-2019 supersuosittu Pulled pork -burger on vaihtunut Talon lämpimään suklaakakkuun, mikä houkuttelee enemmän makeita jälkiruokia suosivia herkkusuita. Itselle tämä muutos aiheuttaa harmituksen, sillä reilu hampurilaisannos rentona iltaruokana Marinan terassilla on kuulunut jo useita kesiä iltaohjelmaani Turku Food Walk -kortilla.

Ensiluokkaiset raaka-aineet ja perinteinen grillaus innostavalla tavalla yhdistettynä. Kaupungin parhaita terasseja katsella Aurajoen rannan ihmisvilinää.
Food Walk -annos: Talon lämmin suklaakakku.

Gustavo

Gustavo aloittaa Aurajoen rannan huippuravintoloiden ilotulituksen lähtiessä liikkeelle Tuomiokirkolta. Varsin viihtyisä ja tyylikäs Gustavo omaa sisätilojen lisäksi supersuositun terassin. Turku Food Walk annoksen kaksi viikon pintxoa on helppo yhdistää lisäpintxoihin, joten Gustavo toimii myös erinomaisesti hieman pidemmän kaavan mukaan ruokailuun. Hyvän olutlistan omaava Gustavo onkin yksi suosikeistani Turku Food Walk -kortin ravintoloista.

Välimeren keittiöön erikoistunut ravintola, jossa on erinomainen lista niin oluen kuin viinin ystäville. Parhaimmillaan pitkän kaavan mukaan nautittuna.
Food Walk -annos: Kaksi viikon Pintxoa.

Gustavon pintxot on parhaimmillaan kavereiden kanssa jaettuna.

Gustavon pintxot on parhaimmillaan kavereiden kanssa jaettuna.

Gustavo aloittaa Linnankadun ravintolataivaan Tuomiokirkolta päin tois puol jokkee.

Gustavo aloittaa Linnankadun ravintolataivaan Tuomiokirkolta päin tois puol jokkee.

Panimoravintola Koulu

Panimoravintola Koulu on kaupungin parhaita olutravintoloita ja samalla myös laadukas pienpanimo. Vanha koulurakennus on rakennettu vuonna 1889, jolloin Svenska Fruntimmerskolan muutti uuteen rakennukseen. Keskeisellä paikalla Kristiinankadun ja Eerikinkadun kulmassa nykyään rakennuksessa toimiva Panimoravintola Koulu on varsin suosittu ympäri vuoden, mutta kesäisin saksalaistyyppisen olutpuutarhan eli biergartenin ansiosta se on parhaimmillaan. Turku Food Walk -korttiin kuuluva Panimon makkaralautanen lisukkeineen sopiikin ravintolan annokseksi varsin mallikkaasti saksalaiseen tyyliin.

Lasten kanssa liikkuessa Panimoravintola Koulun olutpuutarhassa voi keinuttaa jälkikasvua samalla, kun itse nauttii tuopillisen tai kaksi panimon maistuvia oluita. Siksi Panimoravintola Koulu sopii erinomaisesti myös perhelomailijoiden makumatkakohteeksi.
Food Walk -annos: Panimon makkaralautanen lisukkeineen.

Tähän kouluun menee mielellään kesälomallakin.

Tähän kouluun menee mielellään kesälomallakin.

Panimoravintola Koululla on Suomen paras olutpuutarha eli biergarten.

Panimoravintola Koululla on Suomen paras olutpuutarha eli biergarten.

Pinella

Aurajoen rannassa Tuomiokirkon läheisyydessä sijaitseva Pinella on ollut vuosia Turun parhaita ravintoloita, mikä on näkynyt myös Food Walk -kortin annoksissa. Viime vuosina Pinella on tarjonnut päivän jälkiruoka-annoksen, mutta vuoden 2020 annoksena onkin totutusta poikkeavasti Pinellan herkullinen alkukeitto. Tämä sopiikin itselle erinomaisesti, koska itse olen aina kiinnostuneempi suolaisesta ruuasta makeiden herkkujen sijaan. Toki täytyy myöntää, että Pinellan terassilla kesäisin jälkiruuat ovat maistuneet ohikulkevaa ihmisvilinää seuratessa.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas ja sesonkien mukaista ruokaa tarjoileva ravintola. Yksi kaupungin parhaimmista terasseista Aurajoen rannassa.
Food Walk -annos: Pinellan herkullinen alkukeitto.

Turku Food Walk - Pinella

Turku Food Walk – Pinella 2017

Turku Food Walk - Pinella 2019.

Turku Food Walk – Pinella 2019.

Smör

Ravintola Smör on yksi Aurajoen rannan huippuravintoloista ja monen mielestä jopa Turun paras ravintola. Upeassa vanhassa rakennuksessa sijaitseva Smör onkin oiva ruokamatkailijoiden pyhiinvaelluskohde, joka tarjoilee Food Walk kortilla päivän alkuruuan lähialueiden raaka-aineista. Omia suosikkiravintoloitani Turussa, jossa toki Turku Food Walk -kortilla käy myös aina mielellään.

Kellariholvien kätköissä sijaitseva skandinaavinen fine dining -ravintola, joka on kaupungin parhaimmistoa. Monen suosikkiravintola illalliselle pitkän kaavan mukaan Turussa.
Food Walk -annos: Päivän alkuruoka lähellä tuotetuista kauden raaka-aineista.

Svarte Rudolf

Svarte Rudolf edustaa yhtä Turun tärkeimmistä perinteistä eli jokilaivakulttuuria. Jokaiselle turkulaisella on oma suosikkijokilaivansa, joka seuraa koko elämän mukana. Itselle Svarte Rudolfin Aurajuustolla kuorrutetusta kanaleivästä on tullut puolestaan kesäinen suosikki, vaikka aurajuustosta en muuten välitäkkään. Vuodelle 2020 perinne menee kuitenkin uusiksi, sillä Food Walk -korttiin vaihtuu annokseksi silakat. Täytyy siis käydä ne testaamassa, mutta pahoin pelkään, että Turun viihde-elämässä vietettyjen iltojen seuraavan päivän lounaana toiminutta lämmintä kanaleipää aurajuustokastikkeella tulee ikävä.

Entisajan laivaromantiikkaa henkivä ja herkullisesta ruoastaan kiitelty ravintola. Parhaimmillaan, kun lämpötila yli 15 astetta eikä sada.
Food Walk -annos: Svarten kuuluisat silakat.

Svarte Rudolfin aurajuustokanaleipää tulee ikävä.

Svarte Rudolfin aurajuustokanaleipää tulee ikävä.

Mutta eiköhän Svarte Rudolfin kuuluisat silakatkin maistu näissä maisemissa.

Mutta eiköhän Svarte Rudolfin kuuluisat silakatkin maistu näissä maisemissa.

Summa summarum: Itse olen käynyt vuosittain testaamassa Turku Food Walk -kortin vaihdellen eri ravintoloita vuosittain. Samalla tulee kierreltyä ympäri Turkua ja nautittua Suomen ykköskesäkaupungista. Food Walk -kortin kautta satunnainen Turun kävijä saa hyvän kuvan kaupungin erinomaisesta ravintolatarjonnasta, joka on Aurajoen rannan keskittymässä onkin vertaansa vailla kotimaassa!

Kohteena maailman Facebook -sivulla on menossa kesän kuvakisa, jossa arvotaan 2 * 2 kpl Turku Food Walk 2020 -kortteja. Kannattaa osallistua kisaan mukaan!

Ravintolaelämyksiä metsästäessä,
-Kohteena maailma / Rami

* Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä VisitTurun kanssa.

Turku Food Walk 2020 - Facebookissa arvotaan 4 kpl näitä!

Turku Food Walk 2020 – Facebookissa arvotaan 4 kpl näitä!

Lue lisää:

Tekemistä Turussa

Suosittelen lukemaan myös muut Turku-aiheiset postaukseni. Top 10 tekemistä Turussa on kaikkien aikojen luetuin postaukseni ja siitä kannattaa ottaa vinkit talteen tähän Varsinais-Suomen helmeen. Lasten kanssa reissaaville on tarjolla omat vinkit vielä erillisessä postauksessa. Sekä tietysti makumatkailijoille suunnattu katsaus Turun ravintolatarjontaan, joka sopii kaikille Turussa lomailijoille ravintolavaihtoehtoja kartoittaessa.

Turku Food Walk - oivallinen tapa tutustua Turkuun!

Turku Food Walk – oivallinen tapa tutustua Turkuun!