Matkamessut ja Top10 matkablogit 2016

Matka - bloggaaja 2016

Matka – bloggaaja 2016

Matkamessut pyörähtivät tänään käyntiin koko kansan osalta ja samalla julkaistiin Cisionin Top10 matkablogit 2016 listaus. Porukkaa messuilla olikin heti kuin KooVeen maalilla, joten matkailun voidaan todeta kiinnostavan ihmisiä totuttuun tyyliin. Itse sain tutustuttua messualueeseen jo torstain ammattilaispäivänä, jolloin liikkuminen paikasta toiseen olikin paljon joutuisampaa. Eipä silti, mikäs on messuhumussa kierrellessä vähän rauhallisempaankin tahtiin ja tutustuessa matkailun laajaan tarjontaan. Toki itseäni lämmitti myös tieto siitä, että Kohteena maailma -blogi oli menestynyt vuoden parhaimpien listalla erinomaisesti sijoittuen seitsemänneksi.

Messujen viihtyisin alueelta löytyy mm. flamingoja.

Messujen viihtyisin alueelta löytyy mm. flamingoja.

Itselle messuilla oli luonnollisesti tärkeintä tavata bloggaajakollegoita sekä sopia tulevien reissujen mahdollisia yhteistyökuvioita. Tältä osalta messut täyttivätkin odotukset ja varsin tiiviin kahden ja puolen päivän ohjelman vuoksi oli suorastaan mukava lähteä kotia kohti sulattelemaan kokemaansa. Messureissun kruunasi sitten se, että Unagidon -blogia pitävän Lotan kanssa törmättiin aivan loistavaan herrasmiesseurueeseen, joka oli matkalla viikonlopun viettoon vanhaan kotikaupunkiinsa. Tässä taas kerran nähtiin se, että upeita reissukokemuksia voi löytää yllättävän läheltä kotoakin, kunhan vain pitää silmät auki ja mielen avoinna!

Japani kiinnostaisi Sakuran aikaan. Unagidon blogissa paljon juttuja Japanista.

Japani kiinnostaisi Sakuran aikaan. Vinkki: Unagidon blogissa (ei kuvassa) paljon juttuja Japanista.

Pinkkiä menoa

Messujen yksi makeimpia osastoja oli PINK Helsinki, jossa yhtenä osana on Helsinki Pride viikon yhteydessä olevat EuroGames Helsinki kisat. Helsinki Pride on kansainvälisesti tunnettu tapahtuma ja kyseisenä viikkona väri ei kyllä lopu kaupungissa. Jos heteromieskin haluaa keskellä karnevaalihumua, niin lähin kohde siihen löytyy pääkaupungistamme 27.6.-3.7.2016.

EuroGames Helsinki 2016

EuroGames Helsinki 2016

Messujen yhteydessä olevassa kansainvälisessä NBE -bloggaajaohjelmassa hostina ollut Otto Izakaya tutustutti meitä bloggaajia torstai-iltana DTM-baariin. Jos torstaina siellä oli rauhallisempaa, niin Helsinki Pride viikolla väittäisin, että ei.

Miehet kuin veistokset DTM-baarissa.

Miehet kuin veistokset DTM-baarissa.

Varaa aikaa luentoihin

Matkamessuilla on tarjolla mieletön määrä erilaisia luentoja, joista jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Royal Caribbeanin lavalla kerrotaan molempina päivinä mm. Karibian risteilyistä, jonka jälkeen itse kukin on valmis risteilyn ostoon. Itse suosittelen lauantaina kuuntelemaan Adalmina’s Adventures -bloggaaja Anna-Katria, jonka näkemisen jälkeen mielikuva eläkeläisristeilyistä murenee lopullisesti.

Sunnuntaina lauteilla on perjantaina alueen täyteen vetänyt We Love Cruisesin toimitusjohtaja Tony Pokkinen, joka kertoo Karibian risteilyjen lisäksi myös Välimerelle suuntautuvista risteilyistä.

  • lauantai klo 13:00 Risteillen Karibian kahdeksalla saarella
  • sunnuntai klo 12:00 Karibian- ja Välimeren-risteilyt

Risteilyistä voit lukea lisää Globe Called Home blogista, jossa sitä pitävä Jenni lähti juuri nyt 10 päivän häämatkalleen Fort Lauderladesta Floridasta.

We Love Cruisesin Tony Pokkien luennoi Karibianristeilyistä.

We Love Cruisesin Tony Pokkien luennoi Karibianristeilyistä.

Mikäli risteileminen ei kuitenkaan olisi sinun juttusi, niin messuilla on luentoja hyvin erilaisista aiheista pitkin päivää. Perjantaina avajaispäivänä Instagram-kuvaaja Konsta Punkka kertoi, miten otetaan kuva Karhusta ja paljon muuta mielenkiintoista itsensä elättämisestä Instagramin avulla. Sen verran onnistuneita Konstan otokset ovat, että 633000 seuraajaa ei voi olla väärässä! Siinä missä kannattaa alkaa seurata Konstaa Instagramissa, niin seuraa myös Kohteena maailman kuvia myös. Vaikka minun Instagram-tilillä ei löydy edes jääkylmää Karhun pulloa, niin reilun puolentoista kuukauden päästä siellä ainakin tulee olemaan Karibian risteilystä lämpimiä kuvia kotimaisten otosten seurana.

Konsta Punkka ja muita some-asiantuntijoita paneelissa.

Konsta Punkka ja muita some-asiantuntijoita paneelissa.

Top 10 matkablogit 2016

Cisionin kerran vuodessa julkaisemaa Suomen TOP 10 matkailublogien listaa on varmasti odotettu monen matkabloggarin toimesta. Itse olin autuaan tietämätön koko listauksesta, kunnes bloggarikollegat alkoivat onnittella seitsemännestä sijasta. Sen verran asia puskista tuli, että voin sanoa se olleen itselle aikamoinen yllätys. Niin kuin totesinkin, ihmettelen vain sitä, miksi en ollut heti ykkösenä 😉

TOP 10 matkablogit 2016
sija 7: Kohteena maailma

Kiitos teille lukijoille tästä hienosta sijoituksesta upeiden matkablogien seurassa! Käykää lukemassa myös muiden blogeja listalta, jokaista voi kyllä lämpimästi suositella. Lukekaa kuitenkin Kohteena maailma blogia vähän enemmän 😉

Nyt kun sain jaettua paluumatkan junassa tapaamilleni herrasmiehille neljä käyntikorttia, niin ensi viikolla odotetaan sitten jo vähintään neljää lukukokemusta lisää sivustolle. Tarkoituksena on tuottaa tulevaisuudessa sellaista sisältöä, että tekään ette malta olla kertomatta sitä kaverillenne. Sitä ennen, menkää messuille, kiertäkää maapallo siellä päivässä ja käykää tutustumassa myös muihin bloggareihin oikein livenä! Miten se onnistuu, siitä kertoo lisää Siveltimellä blogin Sanna omassa messukatsauksessaan.

Pool Barissa janonsammuttujana toimii hyvin jamaikalainen Red Stripe.

Pool Barissa janonsammuttujana toimii hyvin jamaikalainen Red Stripe.

Messuhuumassa mukana,
– Kohteena maailma / Rami

P.S. Suomalaiset eivät yllätä. Avauspäivän yleisöosuuden isoimmat jonot keräsivät Vesa Keskinen ja Tuurin kyläkauppa. Ihmiset hamstraavat kaikkea, mitä ilmaiseksi voi saada. Käy hakemassa oma muovikassisi Tuurin kyläkaupan osastolta, itse en paljasta mitä kassista löytyy. Vastuun tästä jätän täysin lukijalle…

Veljekset Keskisen Tuurin kyläkauppa - Suomen suosituimpia nähtävyyksiä.

Veljekset Keskisen Tuurin kyläkauppa – Suomen suosituimpia nähtävyyksiä.