Matkamessut 2016

Pohjoismaiden suurimmat matkamessut on taas käsillä 22-24.1.2016 ja tämän vuoden teemana on “Kohtaa koko maailma”. Se jos mikä sopii Kohteena maailma -blogille, ja itse olenkin messuhumussa mukana NBE:n Half Board Blogger -ohjelmassa. Messuilla on mukana yli 80 maata eli voit kiertää maailman ympäri yhdessä päivässä. Seuraavassa katsaus Matkamessut 2016 messujen ohjelmaan ja siihen mikä itseäni erityisesti tänä vuonna messuilla kiinnostaa.

Postauksen lopusta löytyy ohjeet kilpailuun, missä arvon yhteistyökumppanini We Love Cruisesin lahjoittamat kolme (3) kappaletta kahden (2) hengen pääsylippupakettia messuille valitsemanasi ajankohtana. Lisäksi blogini Facebook-sivuilla arvon kolme (3) lippua lisää messuille, joten osallistu ihmeessä molempiin arvontoihin!

Mitä mielenkiintoista messuohjelmassa

Tänä vuonna uutena asiana on #Tempaudu toiseen maailmaan kilpailut, jossa jo ennen messuja arvotaan matkoja ympäri maailmaa. Itse asiassa ensimmäiset palkinnot arvotaan heti tänään 12.1.2016 Kampin kauppakeskuksessa. Miltä kuulostaisi kahden hengen risteily Royal Caribbeanin uusimmalla Harmony of the Seas -laivalla Välimerellä tai esimerkiksi Miamin lennot business -luokassa kahdelle? Ainakin itsestä melkoisen makealta! Kaikki kilpailun matkapalkinnot ja ohjeet löydät täältä.

Oletko vailla puolisoa ja samalla matkaseuraa? Voi olla, että sellainen löytyy, kun lähdet katsomaan “Matkatreffit sokkona” -kilpailun osallistujia. He tapaavat toisensa ensimmäisen kerran messuilla ja kolme paria lähetetään Finnmatkojen toimesta yhteiselle reissulle.

Messuohjelmassa on tuttuun tyyliin myös useita lavoja, joilla esitetään erilaista ohjelmaa. Mielenkiintoisin nimenä on Chernobyl 1986 perfomance, minkä sisällöstä ei ole itsellä mitään hajua. Itse Tshernobyl on sitä vastoin tuttu valokuvausreissulta muutaman vuoden takaa. Myös Ulkoministeriön lavalle tuoma Madventures-kaksikko Riku ja Tunna on mielenkiintoista kuunneltavaa teemalla “Maailma yllättää matkailijan?” Täytyy käydä ottamassa selvää, onko yllättynyt tätä kaksikoa.

Karibia ja kotimaa kiinnostaa

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoisen ohjelman lisäksi oma lukunsa on näytteilleasettajat, joissa on monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia tulevien reissujen kohteeksi. Itseä kiinnostaa erityisesti Karibia ja Karibian risteilyt.

Jostain syystä juuri Karibia on viime vuosina kiehtonut itseäni matkailualueena eniten ja sinne ovatkin useimmat pidemmät reissut suuntautuneet. Karibian alueella on lukuisia pieniä saarivaltioita muutaman suuremman maan lisäksi. Sieltä löytyy myös useita EU-alueita, joten aina ei tarvitse edes euroja vaihtaa muihin valuuttoihin.

Itse innoistuin Karibian risteilystä toden teolla, kun pari vuotta takaperin tuli risteilyjen rantautumista seurattua useammassakin kohteessa. Itsellä risteily on edessä maaliskuussa, mutta sitä ennen aion käydä kuuntelemassa Sun&Sea -alueella Royal Caribbean -lavalla eri merialueisiin liittyvien risteilyjen luentoja.

Maaliskuun risteilylaivamme Royal Caribbeanin Adventure of the Seas Curacaolla hotellin infinity poolilla kuvattuna.

Maaliskuun risteilylaivamme Royal Caribbeanin Adventure of the Seas Curacaolla hotellin infinity poolilla kuvattuna.

Eikä sovi unohtaa myös kotimaata. Suomi tarjoaa matkailuun erinomaisia vaihtoehtoja saaristosta lappiin, pienistä puukaupungeista kansallispuistoihin. Itseä kiehtoo myös pitkään ajatuksissa ollut matkailuauton vuokraaminen ja sillä kotimaahan tutustuminen. Saa nähdä nouseeko matkakuume sen suhteen, kun matkailumessujen yhteydessä on myös Caravan-messut. Eikä huonolta kuullosta sekään, että messuilla on uusi Makuja maailmalta (Taste of Travel) alue, jossa voi käydä tankkaamassa vaikka useampaan kertaan messutarjontaan tutustumisen välissä.

Parhaiten pysyt kärryillä matkamessujen ohjelmasta seuraamalla messujen Facebook -sivuja. #Tempaudu mukaan messujen tunnelmaan ja siellä nähdään!

Pääsylippuja arvonnassa

Heräsikö kiinnostus messuille? Yhteistyökumppanini We Love Cruises lahjoitti arvottavaksi kolme (3) kahden (2) hengen lippupakettia messuille (yhden lippupaketin arvo 36 €).

Quantum of the Seas - ensimmäinen saapuminen New Yorkiin 10.11.2014. Copyright Royal Caribbean International

Quantum of the Seas – ensimmäinen saapuminen New Yorkiin 10.11.2014. Copyright Royal Caribbean International

We Love Cruises on suomalainen risteilytoimisto, joka palvelee rautaisella ammattitaidolla ja vankalla risteilykokemuksella. Risteilyvalikoima kattaa koko maapallon aina Karibialta Skandinaviaan ja Aasiasta Alaskaan. We Love Cruisesin kautta voitte varata tasokkaat, suomalaiseen makuun sopivat risteilyt, joita tarjoaa Royal Caribbean International, Celebrity Cruises ja Azamara Club Cruises -varustamot.

We Love Cruisesin henkilökunta on risteillyt vuodesta 1990 lähtien yhteensä yli 1200 päivää, 11 varustamolla ja 47 eri laivalla. We Love Cruises panostaa henkilökohtaiseen palveluun tarjoamalla asiantuntijan käyttöönsä täyttämään vaativaankin risteilylomaan liittyvät toiveet. Paljon risteilevällä henkilökunnalla on ensikäden tietoa ja kokemuksia niin maapäivien retkistä, show’sta kuin illallisista.

Käy tutustumassa risteilyjen kiehtovaan maailmaan We Love Cruisesin osastolla 7E11.

Osallistu lippuarvontaan alla olevien ohjeiden mukaan niin voit voittaa itsellesi ja matkakaverillesi liput messuille!

  • Kilpailuun voit osallistua kirjoittamalla kommentin tämän postauksen kommenttikenttään.
  • Kerro kommentissa, mikä sinua kiehtoisi kaikista eniten Karibianristeilyssä, ja olet mukana arvonnassa.
  • Muista laittaa mukaan sähköpostiosoitteesi, niin osaan tavoittaa voittajat kilpailun ratkettua. Sähköpostia ei käytetä kaupallisiin tarkoituksiin, ainoastaan voittajien yhteydenottoon. Kilpailuaikaa on sunnuntaihin 17.1.2016 klo 18.00 asti. Onnea kilpailuun, ja kerro kilpailusta myös kaverille!

*Arvonta on toteutettu yhteistyössä We Love Cruisesin kanssa.

Mikä on kotimaan suosikkikohteesi – voita lippu messuille

Jotta sinulla on paremmat mahdollisuudet voittaa pääsylippu messuille, niin arvon lisäksi vielä kolme yksittäistä lippua Kohteena maailman Facebook -sivulla. Käy tykkäämässä sivusta ja osallistu ohjeiden mukaan arvontaan.

Matkamessukuumeessa,
Kohteena maailma / Rami