Kuvahaasteet ovat kivoja ja tällä kerralla sellaisen heitti Maailmanäärellä blogin Heidi Instagrammin ihanimmat 2015 -kuvahaasteen muodossa. Varsinaisesti minua ei Heidi nimennyt, mutta haasteeseen saa ottaa osaa kuka vaan. Itse tartuin tähän haasteeseen, koska itselläni oli blogikirjoitusten suhteen Luomisen tuskaa -vaihe päälle. Ei sillä, etteikö aiheita olisi, mutta en oikein keksinyt mikä pitäisi kirjoittaa ensimmäisenä loppuun. Näin ollen tässä oli tällainen rentouttava kirjoitus perustuen vuoden 2015 Instagram kuviini.

Itse olen Instagram-kuvia laittanut vuoden verran kaiken kansan ihailtavaksi ja seuraavassa katsaus kymmenen kuvan voimin millainen Instavuosi itsellä on takana. Jotta vuoden päästä kuvakoosteen kuvissa on enemmän tykkäyksiä, niin klikkaa, tykkää, seuraa ja palaa uudelleen matkakuvien maailmaan!

Instagrammin ihanimmat 2015

Kaikista ihanin eli vuoden 2015 tykätyin kuva

Vuoden tykätyin kuva ei itsestä luonnollisesti ollut lähellekään paras, mutta iloiseksi yllätyksekseni Tampereen vetovoima oli suuri. Itselle rakas Tammerkosken kansallismaisema oli vuoden tykätyin kuva, ja onhan tosiaan maisema sen arvoinen!

Auringonlasku / auringonnousu

Kylmänä joulukuun alun päivänä jäin hetkeksi työpäivän jälkeen kuvailemaan Helsingin keskustaa. Kauppatorin ympäristö tarjoaa aina upeat kuvauspuitteet eivätkä ne tälläkään kertaa pettäneet. Omasta mielestäni kuvan sommittelu onnistui hyvin ja samaa mieltä tykkäysten perusteella oli myös katsojatkin. Hetki kuvan ottamisen jälkeen akku oli loppu kännykästä, mutta ehdin sentään lataa tämän eetteriin ennen virran loppumista.

Matkalaisen ihana aamu

Iltaihmisenä aamukuvat näyttävät olevan vähissä ainakin Instagramissa tai sitten olen ollut niin intoa täynnä aamuisin, että ei ole ollut aikaa pysähtyä kuvia verkkoon lataamaan. Morzinen laskettelureissulla kaveria kuvatessa syntyi hauska kuva aamun maisemia ihaillessa.

Kaupunkilomalla

New York New York. Empire State Building iltavalaistuksessa on sellainen, että huonollakin kännykkäkameralla siitä saa kohtalaisen hienon kuvan. Kaikesta pikselimössöstä huolimatta varsin kiva kuva omasta mielestäni.

Luontomatkailua

Syystä tai toisesta tuli ladattua vanhempi kuva reissusta. The Otter Trail Etelä-Afrikassa on mielestäni paras vaellusreitti mikä maailmalta löytyy. Toki joku muu voi olla teoriassa parempi, mutta ennen kuin omin silmin näen, pysyn kanssani.

Matkalla kotikaupungissa

Milloin ollaan matkalla kotikaupungissa, on melko mahdoton määritelmä. Kun varta vasten lähdin Tampereen joulutoriin tutustumaan, niin ehkäpä se sitten täyttää matkailun määritelmän 😀 Joka tapauksessa Wäinö Aaltosen Eränkävijä -patsas Hämeenkadulla Tammerkosken ylittävällä sillalla on mestariteos vailla vertaa. Eränkävijästä saakin kivoja kuvia Tampereen Teatterin arkkitehtuurisen helmen toimiessa taustana.

Rantalomalla

Todella harvinainen vuosi siinä mielessä, että takana ei yhtään rantalomareissua. Rantalomakuvana toimii siten uimiseen hyvin liittyvä mökin laituri, jossa kauniina kesäpäivänä kyllä kelpaa viettää aikaa. Toisin sanoen tänä kesänä laituri oli ilmojen puolesta parhaimmillaan saunaoluita nauttiessa.

Minun harrastukseni

Itse ole Instagramiin harrastuksistani kuvia laittanut, kun olen halunnut pitää sen muutamaan kuvaa lukuun ottamatta matkailuun liittyvänä. Lähimmäksi pääsee olutharrastukseeni liittyvä kuva, kun kävin tutustumassa yhteen Brysselin parhaista vanhoista oluthuoneista sarjakuvakaupunkikierroksen jälkeen.

Arkkitehtuurin helmiä

Tampereen Tornihotellia on tullut kuvattua useampaan otteeseen vuoden aikana. Työpaikkani on siinä vieressä, joten se helpottaa asiaa huomattavasti. Kyseinen rakennus herättää ristiriitaisia tunteita, ja moni pitää sitä rumana. Itse rakastan kuitenkin kyseistä rakennusta ja se on mielestäni todellinen arkkitehtuurillinen helmi.

Kuva joka olisi ansainnut enemmän tykkäämisiä

Omasta mielestäni luonnollisesti kaikki 😉 Mutta jos yksi pitää valita, niin sellainen on yksi ensimmäistä kuvistani. Itsellä meni pieni hetki siinä, että en ymmärtänyt mikä #hashtag’ien voima on. En sitä vieläkään tarpeeksi hyvin hyödynnä ja toistan itseäni hashtagien suhteen. Oli miten oli, kuva Morzinen katoavista hisseistä olisi ollut useampien tykkäämisten arvoinen. Todella mahtava hetki nähdä hissien katoavan sumuun.

Fog over #Morzine

A post shared by Kohteena maailma (@kohteenamaailma) on

Haaste:

Haastan mukaan matkaavista miesbloggaajista Panun (Panun matkat), Teron (Laamanaama), Oton (Ottoizakaya), Mikan (Lähtöportti) ja Jerryn (Pako arjesta). Toki kuka tahansa saa haasteeseen tarttua alla olevien ohjeiden mukaisesti!

Ohjeet haasteeseen:

  1. Haasteeseen saa tarttua kuka tahansa, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Maailmanäärellä -matkablogin (linkki tähän postaukseen).
  2. Haastepostausta kirjoittaessa luovuus ja mielikuvitus ovat sallittuja: jos sinulla ei ole jonkin kategorian kuvaa vuoden 2015-Instagram-kuvissa, ota avuksesi luovuus :).
  3. Linkitä vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään.
  4. Halutessasi voit haastaa useamman bloggaajan.
  5. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti eli sinun ei tarvitse jäädä odottelemaan haastetta!
  6. Liitä postauksesi loppuun nämä ohjeet.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Travellover, Rimmalaura ja Muru Mou.
Lue ohjeet täältä.

-Kohteena maailma / Rami

P.S. Minut löydät siis Instagramista: https://www.instagram/kohteenamaailma
Blogini on myös Facebookissa: https://www.facebook.com/kohteenamaailma
Matkailuaiheiset tviitit: https://www.twitter.com/kohteenamaailma