Omat reissu-unelmat ja #blogihaaste

Mitä enemmän tulee blogeja, matkailulehtiä ja matkailuaiheisia televisiokanavia seurattua, sen enemmän maapallolta löytyy toinen toistaan mielenkiintoisempaa nähtävää! Koska matkailunälkäni on rajaton, niin pelkästään tieto kivoista uusista paikoista mahdollisiksi käymiskohteiksi kiinnostaa itseä todella paljon. Kehitänkin tässä talvi-iltojen iloksi bloggaajille haasteen, jossa haastaan viisi bloggaajaa kertomaan omat unelmakohteensa juuri nyt. Tässä on omat kymmenen reissu-unelmaa tällä hetkellä.

Toivottavasti haastettavat bloggaajat saavat juttunsa aikaiseksi sekä haastavat viisi uutta bloggaajaa mukaan jakamaan omia unelmakohteitaan kaikille meille matkailunälkää poteville. Haasteen ohjeistus ja haastettavat blogin lopussa. Toki mielelläni kommenteissa kuulisin myös blogin lukijoiden unelmien reissukohteita.

New York by Night kiehtoo aina, mutta mitkä ovat kymmenen reissu-unelmaani juuri nyt?

New York by Night kiehtoo aina, mutta mitkä ovat kymmenen reissu-unelmaani juuri nyt?

Kymmenen reissu-unelmaa – mikä kiinnostaa eniten juuri nyt

#1Paikka – Tverrfjellhytta

Luin pari vuotta takaperin Partioaitan 365 -lehteä ja huomasin siellä aukeaman kokoisen jutun norjalaisesta arkkitehtuurista. Juttu oli itsessään tosi lyhyt, pieni tekstin pätkä aukeaman kokoisen kuvan päällä. Saman tien Google Maps esiin ja katsastamaan missä paikka on – aargh! En saanut mitenkään järkevästi yhdistettyä sitä kesän 2016 reissuun, sillä Tverrfjellhytta Hjerkinnissä Dovren tunturialueella oli liian pohjoisessa Bergenin ja Stavangerin väliseltä alueelta.

No, kyllä tuonne pääsee myöhemminkin ja sen voi yhdistää helposti Geirangerin ja Ålesundin reissuun, mikä osa Norjasta on edelleen itsellä käymättä. Näen jo itseni katselemassa villipeuroja panoraamaikkunoiden läpi takatulen lämmittäessä viilentynyttä vaeltajaa loppukesän koleassa ilmassa puolentoista kilometrin kevyen patikoinnin päätteeksi.

Tverrfjellhytta copyright VisitNorway

Tverrfjellhytta copyright VisitNorway

#2Tapahtuma – Palio

Pamplonan härkäjuoksussa olisi hyvä todeta, onko vielä yhtä hyvässä 800 metrin kunnossa kuin aikoinaan. Toisaalta, kun #reilumatkailu on tapetilla, niin ainakaan ääneen ei kannata ilmoittaa osallistuvansa tapahtumaan. Espanjassa riittäisi hyviä tapahtumia muitakin, kuten Tomaattisota. Urheilumiehenä sitten tietysti lähes kaikki urheilutapahtumat kiinnostavat, niistä perinteisenä tapahtumana olisi Sienassa järjestettävä Palio. Eli jos yksi kohde pitää valita, niin vedetään varman päälle Palio. Samalla voisi tehdä uusintareissun Toscanaan.

Palio, Siena

Palio, Siena

#3Kotimaan kohde – Turun saaristo

Itse olen reissannut kotimaassa noin 90% kaupungeista, mutta silti Suomi on vielä itselle melkoisen vieras monilta osin. Maamme on iso ja nähtävää on paljon. Jollakin tavalla kesällä olisi kiva viettää aikaa Turun saaristossa purjeveneestä käsin. Ongelmanahan kotimaan suhteen ei ole hyvät paikat vaan käytettävissä oleva aika. Saa nähdä kuka on ensimmäinen matkabloggaaja, joka ilmoittaa lähtevänsä 8 kk reppureissulle kiertämään Suomea?

Mikäli purjevenereissu ei Turun saaristoon onnistu, niin Saariston rengastie ja saaristolautoilla liikkuminen Ahvenanmaalle saakka toimii aina!

Kobba Klintar on upea näky myös ruotsinlaivan kannelta.

Kobba Klintar on upea näky myös ruotsinlaivan kannelta.

#4Kaupunki – Lontoo

Budapest ja Praha on ollut mietinnässä viimeiset kaksikymmentä vuotta, mutta niin vain on aina muut kohteet menneet edelle. Sekä Budapest että Praha olisivat varmasti hyviä valintoja viikonloppureissulle enkä usko kaupunkeihin pettyväni. Kuitenkin tällä hetkellä kiehtoo eniten Lontoon pubit, jonne haluaisin mennä tekemään perinpohjaisen tutustumisreissun yhdistettynä Valioliigan otteluihin.

Edellisestä Lontoon reissusta on jo vierähtänyt tovi.

Edellisestä Lontoon reissusta on jo vierähtänyt tovi.

#5Maa – Kroatia

Australia ja Uusi-Seelanti kiinnostaa todella paljon, samoin puolet Etelä-Amerikan valtioista. Sitten siihen on lisäksi tarjolla sata muutakin hyvää vaihtoehtoa, ja toiset sata ei ihan niin kiinnostavia juuri nyt. Mikäli pitää valita vain yksi (haasteen tekijältä järjetön idea), niin valinta kohdistuu sitten Kroatiaan. Kroatiassa olen ollut aikaisemmin, mutta sen valitsin siitä syystä, että sinne reissu olisi moneen muuhun unelmavaltioon nähden kohtalaisen helppo toteuttaa. Kämpän vuokraaminen sieltä ja viikon loma perheen kanssa olisi mukava piristys joko kevät- tai syyskauteen auringosta, uimisesta ja hyvästä ruuasta & juomasta nauttiessa.

Dubrovnik ja Kroatia vei sydämen.

Dubrovnik ja Kroatia vei sydämen.

#6Saari – Mauritius

Mauritius olisi sopiva sekoitus Afrikkaa ja rantalomaa. Parin viikon reissu talviaikaan takaisi sen, että akut tulisi ladattua kunnolla. Erittäin iso bonus olisi aikaero, jota ei juurikaan käytännössä ole. Varsinkin pienten lasten kanssa reissatessa aikaero kotiinpaluun jälkeen on sellainen asia, mikä on ainoa pitkien reissujen negatiivinen puoli niin länteen kuin itään reissatessa. Ja ennen kaikkea länteen, sillä jetlagista toipumiseen menee nappuloilla keskimäärin yksi päivä per aikaerotunti.

Unelmasaareni @copyright Tourism Mauritius

Unelmasaareni @copyright Tourism Mauritius

#7Extreme – Pietari

Olemme kavereiden kanssa suunnitelleet jo jonkin aikaa bussimatkaa Leningradiin (nykyiseen Pietariin). Tarkoitus olisi vuokrata kokonainen bussi ja kuljettaja omaan käyttöön siten, että keräämme sopivan n. parinkymmenen hengen porukan tutustumaan tähän idän Pariisiin. Menomatkalla lounas luonnollisesti Viipurin Pyöreässä tornissa ja paluumatkalla käytäisiin uimassa Terijoen rannoilla. Pari yötä olisimme paikalla Pietarissa ja tutustuisimme tähän mystiseen kaupunkiin ja sen upeaan metroverkostoon. Sukkahousuja ja kondomeja ei tarvita tällä reissulla maksuvälineinä, mutta matkalla luettaisiin bussin keskusradiossa kokeneiden konnien muistelmia 80-luvun Neuvostoliiton matkoista.

Pietari talvipalatseineen olisi erinomainen nostalgiaretkikohde isommalla porukalla bussilla.

Pietari talvipalatseineen olisi erinomainen nostalgiaretkikohde isommalla porukalla bussilla.

Mayakovskayan sisääntulo - miehet kuin veistokset.

Mayakovskayan sisääntulo – miehet kuin veistokset.

#8Majoitusmuoto – telttailu

Telttailu olisi sikäli kiinnostava vaihtoehto, että sillä olisi mahdollista päästä luonnon välittömään läheisyyteen. Yksi syy telttamajoituksen kiinnostavuuden lisäämiseen on ollut Ikilomalla -vlogi, jossa on telttailtu näyttävästi Kiinan muurilla ja Uudessa-Seelannissa. Toisaalta vaikka lempinimeni onkin Erä-Antsu, niin olen aikamoinen kermaperse luontoretkillä. Uskoisin sitten itselleni parhaiten sopivan luksustelttailun eli glampingin jossakin Namibian autiomaassa tai Etelä-Afrikan savannilla.

Glampingia voi harrastaa myös pohjoisessa Lapissa. Tässä Torassiepin luksusteltta Muoniossa copyright Live Now Dream Later

Glampingia voi harrastaa myös pohjoisessa Lapissa. Tässä Torassiepin luksusteltta Muoniossa copyright Live Now Dream Later

#9Luontokohde – Kilimanjaro

Kyllä tähän kaiketi pitäisi valita yhdistettynä Safari & Kilimanjaron valloitus. On ollut jo kerran sovittuna kaverin kanssa, mutta päädyttiin lopulta valloittamaan Empire State Building hissillä. Muutaman safarin käyneenä niitä ei vaan koskaan voi olla liikaa, mutta siihen tämä Kilimanjaron aktiiviosuus olisi erinomainen lisä reissuun. Kilimanjaron valloittamisessa olisi hyvä kokeilla myös omia henkisiä ja fyysisiä rajoja, joten eiköhän sinne tarvitse tässä vielä jossain vaiheessa suunnata.

Kilimanjaroa aikaisemmin ykkösunelmana oli Trolltungan valloitus, mutta unelmat on tehty toteutettaviksi ja Trolltunga on valloitettu.

Trolltunga tuli valloitettua poikien kanssa.

Trolltunga tuli valloitettua poikien kanssa.

Seuraavaksi Kilimanjarolle? copyright Matkatoimisto Aventure

Seuraavaksi Kilimanjarolle? copyright Matkatoimisto Aventure

#10Ruoka & juoma – Belgia

Belgian luostariolut paikkojen kiertomatka olutystävien kesken ja viimeinen ilta Brysselissä nauttien olisi olutharrastajan unelma. Mikäli tähän saisi yhdistettyä Westvleterin luostarista arvontaonnen oluen hakemisen suhteen, niin se lienee täydellinen reissu. Maisemallisesti joku viinitilareissu monessakin päin maailmaa olisi parempi vaihtoehto, mutta neljän päivän reissu oluen syntysijoille olisi hieno kokemus. Itselle tämäkään kohde ei varsinaisesti ole uusi, sillä olen tuolla autoilla sompaillut jo aikaisemminkin. Silloin oli kaverina omat pojat, joten juomakulttuurista nauttimiseen ei ollut optimiryhmä kasassa.

Jos pelkästään ruokakohdetta pohtisin, niin valinta kohdistuisi monista loistavista vaihtoehdoista Lyoniin. Parempaa fine dining -ravintolakulttuuria saa maailmalta hakea.

Kwak nautitaan oikeaoppisesti puutelineestä.

Kwak nautitaan oikeaoppisesti puutelineestä.

Westvleteren XII - maailman paras olut on parasta pääkallopaikalla.

Westvleteren XII – maailman paras olut on parasta pääkallopaikalla.

Yhteenveto

Kun tätä listaa katsoo taaksepäin, niin omat unelmakohteet ovat melko maltillisia tällä hetkellä. Takaraivossa on kuitenkin “isompi lista”, missä on hieman haasteellisempia projekteja niin aikataulullisesti kuin taloudellisesti. Eiköhän tässä vielä haasteissa näy muilta bloggaajilta tällaisia isoja suunnitelmia, joihin ainakaan itsellä ei ole oikein tässä elämäntilanteessa mahdollisuuksia. Hieman kaiholla välillä kuuntelen nuorempien lapsettomien matkabloggaajien suunnitelmia pidemmistä reissuista. Eli jos on mahdollisuus mennä, niin kannattaa mennä ja tutustua maailmaan 🙂

Mitkä ovat sinun unelmareissukohteesi arvoisa lukijani?

Reissu-unelmia pohtiessa,
-Kohteena maailma / Rami

Kymmenen reissu-unelmaa #blogihaaste

Haastan seuraavat viisi bloggajaa kertomaan omista reissu-unelmistaan tämän listan kohtiin:

Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.