Matkakuvia läheltä ja kaukaa

Itse olen vuosien varrella ottanut tuhansia ja tuhansia kuvia matkoilta. Tässä postauksessa osallistun Lentopelko -matkablogin kuvahaasteeseen, jossa pitää kymmenelle ennalta määritetylle aiheelle valita kuvat ja kertoa tarinat niiden takaa. Tähänkin haasteeseen voi osallistua kuka tahansa, joten miten olisi matkakuvahaaste syksyn harmaiden päivien iloksi? Linkitin kuvien yhteyteen aiheeseen liittyviä postauksia matkakuumetta nostattamaan.

Kuva lentokoneen siivestä

Yleensä lentokoneen siivestä tulee otettua kuvia ilmassa, mutta St. Maartenin legendaarisella Maho Beachillä niitä oli helppo ottaa ihan lentokentän ulkopuoleltakin. Saa nähdä koska itsellä seuraavan kerran matka St. Maartenille | St. Martinille vie, sillä koko saari tuhoutui katastrofaalisesti Irma-hurrikaanin moukaroimana pari kuukautta takaperin. Toivottavasti jälleenrakennus onnistuu, sillä saari oli mitä mainioin lomakohde Karibialla.

Silloin vielä, kun kaikki oli hyvin. KLM:n 747 laskeutuu Maho Beachille.

Silloin vielä, kun kaikki oli hyvin. KLM:n 747 laskeutuu Maho Beachille.

Paras vahingossa onnistunut otos

Kesälomareissulla Savonlinnassa ajattelin ikuistaa vierasvenesataman maisemakuvaksi. Samalla kun rajasin kuva-aluetta ja painaisin laukaisinta, niin joku kaksikko päätti hypätä vaatteet päällä Saimaaseen. Voihan sitä tuollakin tavalla iltaansa viettää, ei siinä mitään. Hauska kuva jäi tapahtumasta muistoksi minullekin.

Maisemakuvaa häiriköi vaatteet päällä veteen hyppäävä kaksikko.

Maisemakuvaa häiriköi vaatteet päällä veteen hyppäävä kaksikko.

Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Kuvittele itsesi Etelä-Afrikkaan Krugerin kansallispuistoon ja auringonlaskun aikaan safarille. Rentouttavan safariajojen välisen tauon aikana on nautittu ehkäpä pullollinen olutta tai kaksi, jonka jälkeen lähdetään liikenteeseen vielä yhdelle eläinten bongausreissulle. Ei ole arjen huolia ja stressiä, vaan nautitaan hieman punaviiniä, ennen kuin aloitetaan eläinten bongaus tosissaan. Oma suosikkini on leopardi, mikä on sinun?

Tämä sama kuva muuten oli mukana edellisessä kuvahaasteessani, jolloin kuva esitti täydellistä hetkeä matkailussa.

Leopardin "metsästäjä" työssään.

Leopardin “metsästäjä” työssään.

Luontokuva

Onko mikään parempaa kuin lähteä kotimaassa päiväretkelle kansallispuistoon? Itse olen tänä vuonna käynyt seitsemässä eri kansallispuistossa ja niistä mieleenpainuvin on ollut Patvinsuon kansallispuisto. Suomi on karu maa, ja Patvinsuo on karuimmista karuimpia paikkoja kotimaassamme. Niin kaunis kaiken kaikkiaan!

Todella upeassa suomaisemassa on erämaan tuntua.

Todella upeassa suomaisemassa on erämaan tuntua.

Kuva yläilmoista

Vuonna 1994 Sears Tower oli menettänyt maailman korkeimman rakennuksen tittelin Toronton CN Towerille. Jätimme kaverini Sponen kanssa Sears Towerin Chicagossa tämän perusteella väliin, sillä olimmehan juuri käynyt CN Towerissa. Nyt 23 vuotta myöhemmin kävin pari viikkoa sitten Sears Towerissa, nykyiseltään nimeltään Willis Towerissa. Enpähän olisi uskonut, että reilun 400 metrin korkeudessa astuisin lasikoppiin rakennuksen ulkopuolelle…

Elämyksenä Willis Towerin the Ledge on ikimuistoinen.

Elämyksenä Willis Towerin the Ledge on ikimuistoinen.

Postikorttimaisema

Tämän haasteen vaikeus oli valita kuva, joka esittäisi parhaiten postikorttimaisemaa. Ehkäpä parempia postikortteja saisi omista kuvistani silloin, kun niissä ei maisemaa ole. Toscana on kuitenkin alueena sellainen, että sieltä saisi kuvattua enemmänkin postikorttimaisemia. Valitaan siksi haasteeseen Toscanasta otettu kuva, joka ei ole kuitenkaan maisema. Kuvailin siellä enemmän yksityiskohtia, kuin maisemia.

Jos ei ole varaa punaiseen Ferrariin, niin ei punainen Vespakaan huono vaihtoehto ole.

Jos ei ole varaa punaiseen Ferrariin, niin ei punainen Vespakaan huono vaihtoehto ole.

 

Kuva matkaseurasta

Parasta on reissata maailmalla kavereiden kanssa (heti tietysti perheen jälkeen – Uuno Turhapuroa hieman lainatakseni). Basson kanssa ollaan reissattu neljässä maanosassa ja ne reissut on ollut elämyksiä aina lähdöstä maaliin. Bahrainissa viihdyimme varikolla enemmän formulakuskien parempien puoliskojen kanssa kuin seuraamassa rataa kiertäviä ruohonleikkureita.

Formulakisoissa parasta on varikolla hengaillu.

Formulakisoissa parasta on varikolla hengailu.

Fiilistelykuva palmun alta

Jos minulta kysytään, niin maailman paras ranta on Playacarin ranta Playa del Carmenissa Meksikossa! Valkoista hiekkaa, turkoosi Karibianmeri, korkeita palmuja ja vauhdikasta rantaelämää. Siellä on mukava rentoutua Pina Colada tai Mansikka Daquiry kädessä, usein tosin itsellä molemmat. Hieman rantalenttistä, mahdollisesti jopa pientä kanootilla reippailua. Maistuvat drinkit eteen ja siihen muutama tunti dekkarin lukemista palmun alla. Aina välillä sitä tulee miettineeksi, että mitä jos kookospähkinä putoaa ottalohkoon – no kuolisipa sitten ainakin onnellisena!

Täydellinen maisema rantalomalle.

Täydellinen maisema rantalomalle.

Hyvää huomenta kuva

Mikään ei ole mukavampaa, kuin herätä uuteen päivään kauniissa maisemissa. Tänä vuonna olen pari kertaa saanut työreissulla kotimaassa herätä aamuun mahtavissa maisemissa – kansallismaisemamme Kolilla on henkeä salpaava. Voitte olla varmoja, että mieluummin olisi lähtenyt laskemaan muutaman laskun juuri lumikissan tasaamille rinteille kuin lähtenyt konsultoimaan heti asiakasta. Molempi parempi, ainakin niin voi itselle uskotella 😉

Hyvää huomenta Suomi!

Hyvää huomenta Suomi!

Lempikaupunkini

Kotimaassa lempikaupunkini on Tampere. Mutta jos kotikaupunki rajataan valinnan ulkopuolelle, niin vastaus on ilman muuta New York. Sinne voisi mennä kuinka usein tahansa ja mihin vuodenaikaan tahansa. Itsestä New York on kuitenkin parhaimmillaan loppusyksystä, sillä silloin parhaat mahdollisuudet samalla reissulla katsoa useamman ammattilaissarjan otteluita.

Valitsemani kuva löytyy tauluna olohuoneen seinältä muistuttamassa päivittäin lempikaupungistani.

New York , New York...

New York, New York…

Tällainen kuvahaaste tällä kertaa ja tarinat kuvien takaa. Mikä oli oma suosikkisi kuvista ja tarinoista?

Matkailuterveisin,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Edellisen kuvahaasteen 10 kuvaa ja tarinaa by Kohteena maailma