Parhaat lomakohteet 2020

Miksi mennä ruokamatkalle Toscanaan, kun voi mennä makumatkalle Pohjois-Savoon? Vai miksi ei mene molempiin? Matkailussa parasta on se, että samantyyppisiä kohteita löytyy ympäri maailmaa, joten on vaikeus valita. Mutta ei hätää, tein tässä sinulle alkukartoituksen tämän vuoden lomareissuillesi puolestasi. Kun reissujen matkakohteita on tarjolla paljon, niin tässä jokaiselle kuukaudella toimiva täsmävinkki. Tässä siis kohteet, minne matkustaa vuonna 2020 – ole hyvä!

Tammikuu: Inspiraatioita matkamessuilta

Tammikuu alkaa olemaan monelle matkojen osalta taputeltu, mutta Matkamessuilta voi käydä hakemassa inspiraatiota loppuvuodelle. Toisaalta, kun tein sinulle tässä jo valmiin listan, niin miksi et käyttäisi sitä aikaa tutustumalla Helsingin olutravintoloihin?

Helsingin parhaat olutravintolat sijaitsevat ympäri kaupunkia

Sahtia nauttiva Urho Kaleva Kekkonen on saanut kunnian toimia St. Urho's Pubin logona.

Sahtia nauttiva Urho Kaleva Kekkonen on saanut kunnian toimia St. Urho’s Pubin logona.

Helmikuu: Laskettelemaan Alpeille

Mikäli laskettelu kiinnostaa sinua, niin ei ole aurinkoisten Alppien voittanutta. Jos on kerran käynyt laskettelemassa Alpeilla, niin voi olla varma, että sinne haluaa uudestaan. Erilaiset kohteet takaavat erilaiset reissut, mikä onkin yksi talvisten Alppien hienous. Jokainen Alpeilla vietetty reissu on ollut erittäin mieleenpainuva reissu ulkoilun parissa.

Laskettelureissu Alpeille – minne mennä ja mitä mukaan?

Zermattin rinteiltä avautuu todellinen tobleronemaisema.

Zermattin rinteiltä avautuu todellinen tobleronemaisema.

Maaliskuu: Karibian risteilylle talvilomalle

Karibian risteily on monelle unelmien reissu, joka tuntuu hinnalta mahdottomalta. Itse asiassa Karibialle pääsee risteilemään varsin kohtuulliseen hintaan, kun huomioidaan kaikkien ruokien sisältyvän laivalla risteilyn hintaan. Mikä parasta, Karibian risteilyllä pääsee tutustumaan toinen toistaan upeampiin kohteisiin. Eikä huono idea ole yhdistää aurinkolomaa lähtösataman kaupungissa itse risteilyyn.

Karibian risteilyn satamat – 10 suosikkikohdetta

San Juanin vanha kaupunki on yksi Karibian upeimmista ellei jopa upein kaupunki.

San Juanin vanha kaupunki on yksi Karibian upeimmista ellei jopa upein kaupunki.

Huhtikuu: Pääsiäinen Rukalla

Omien kokemusten mukaan paras paikka viettää pääasiasta Suomessa on Ruka. Siellä on tarjolla erinomaisten rinteiden lisäksi hyvät hiihtoladut, moottorikelkkareitit kuin ohjeisohjelmatkin. Eikä kaukana ole upeat Oulangan ja Riisitunturin kansallispuistot.

Top10 tekemistä Rukalla talvikaudella

Ruka - lempikohteeni pohjoisessa niin perheen kuin kavereiden kanssa.

Ruka – lempikohteeni pohjoisessa niin perheen kuin kavereiden kanssa.

Toukokuu: Kaikki tiet vievät Roomaan

Rooma on parhaimmillaan keväällä, kun kaikista suurimmat turistimassat eivät ole saavuttaneet tätä Euroopan kauneinta kaupunkia. Ja mikä parasta, niin keväisessä Roomassa lämpötila on vielä sopiva kierrellä jalkaisin nähtävyyksiltä toisille. Älä kuitenkaan ahmi Roomaan liikaa kerralla, sillä parhaimmillaan se on istuessa baarin kulnapöydässä tarkkaillessa elämää ympärillä.

Rooman nähtävyydet – mitä nähdä ja tehdä Roomassa

Kapusiinimunkkien krypta (Cripta dei Frati Cappuccini)

Kapusiinimunkkien krypta (Cripta dei Frati Cappuccini)

Kesäkuu: Lasten kanssa Legolandiin

Mikäli lapsiperheiltä kysytään kesän suosikkikohdetta, niin se on vuodesta toiseen Tanskan Billundissa sijaitseva Legoland. Mikäli on mahdollista, niin Legolandissa kannattaa vierailla ennen juhannusta, jolloin välttää suurimmat ruuhkat tästä lasten suosikkipaikasta. Yksi vaihtoehto on tehdä Legolandiin reissu omalla autolla, jolloin kannattaa samalla tutustua myös Ruotsin ja Tanskan muihin kohteisiin.

Omalla autolla Legolandiin – onko järkeä vai ei?

Legolandin minimaassa ja laitteissa ei ollut ruuhkia ennen juhannusta.

Legolandin minimaassa ja laitteissa ei ollut ruuhkia ennen juhannusta.

Heinäkuu: Kiertele kotimaan kesätapahtumia

Heinäkuussa suurin osa Suomen kaupungeista on parhaimmillaan. Oli sitten kyseessä Turku, Mikkeli, Savonlinna tai kotikaupunkini Tampere, niin mielenkiintoisia kesätapahtumia on vaikka muille jakaa. Kesällä onkin runsaudenpula ja valinnan vaikeus eri tapahtumien välillä – kiertele eri tapahtumissa ja nauti Suomen suvesta. Huipputapahtumien lisäksi on hieno tutustua Suomen eri kolkkiin ja nähdä niiden parhaimmat puolet.

Kotimaan matkailu kesällä – 10 takuuvarmaa kaupunkikohdetta

Sininen hetki Saimaalla.

Sininen hetki Saimaalla.

Elokuu: Makumatkalle Ahvenanmaalle

Ahvenanmaa on yksi Suomen upeimpia lomakohteita, joka rauhoittuu mukavasti elokuun alkupuolella. Makumatkalla Ahvenanmaalle on helppo tutustua saaren parhaimpiin ravintoloihin välimatkojen ollessa sopivan lyhyitä. Maarianhamina on hyvä tukikohta Ahvenanmaalla, sillä sieltä on helppo tehdä tutustumisretkiä ympäri pääsaarta.

Makumatka Ahvenanmaalle – Ahvenanmaan parhaat ravintolat

Nautical on vuosia rankattu Ahvenanmaan parhaaksi ravintolaksi.

Nautical on vuosia rankattu Ahvenanmaan parhaaksi ravintolaksi.

Syyskuu: Luontoretkelle Forssan seudulle

Syksyllä parasta on kotimaassa luontomatkailu. Etelä-Suomesta Forssan seutu on sopivan päivä- tai viikonloppumatkan päässä upeine luontokohteineen. Oma suosikkini on maaruskan aikaan Torronsuo, jonka värit antavat sopivan piristysruiskeen syksyn pimeneviin iltoihin. Harvaa kuntaa on siunattu samanlaisilla luontokohteilla kuin Tammelaa, jossa on Torronsuon kansallispuiston lisäksi monta muutakin upeaa luontokohdetta.

Top10 Forssan seudun luontokohteet

Ruostejärvellä on mukavat melontamaastot.

Ruostejärvellä on mukavat melontamaastot.

Lokakuu: Viikonloppureissulle Lontooseen

Lontoo on erinomainen viikonloppukohde ympäri vuoden. Mikäli Lontoossa ei keksi tekemistä, niin sitten alkaa olemaan mielikuvituksen puutetta. Itselle tosin riittää pitkälti sama kaava reissusta toiseen eli pubit, laadukkaat ravintolat ja jalkapallo – mitä sitä ihminen muuta tarvitsisikaan?

Top 10 vinkit Shoreditch Lontoo

Poppies Fish & Chips - kaupungin kenties parhaat?!?

Poppies Fish & Chips – kaupungin kenties parhaat?!?

Marraskuu: Penkkiurheilua Jenkeissä

Penkkiurheilijalle parasta aikaa Amerikassa on marraskuun alku, jolloin kaikki ammattilaisurheilun talvisarjat ovat käynnissä. New York on monelle se unelmien kohde penkkiurheilun pariin, joskin myöskin Lauri Markkasen myötä Chicago on noussut monen suosikiksi. Valitsee sitten kohteeksi minkä tahansa Amerikan urheilukaupungeista, ei penkkiurheilija pety lomallaan. Itse ajattelin seuraavaksi suunnata Bostoniin tai Washingtoniin.

Urheilutapahtumat New Yorkissa – penkkiurheilu Jenkeissä osa 4

Chicagon urheiluopas – kaikki lajit samassa paketissa

Lauri Markkanen - Chicago Bulls - on monen urheilufanin haaveena livenä paikan päällä.

Lauri Markkanen – Chicago Bulls – on monen urheilufanin haaveena livenä paikan päällä.

Joulukuu: Joulutorille Tallinnaan

Tallinnan joulutori on yksi Euroopan kauneimmista. Vaikka ei jouluihmisiä muuten olisikaan, niin joulun alla Tallinna on parhaimmillaan. Upean joulutorin lisäksi on mukava kierrellä kaupungin parhaissa olutbaareissa ja ravintoloissa viettämässä laatulomaa kohtuulliseen hintaan. Tallinnan arkkitehtuurillisesti loisteliaan vanhankaupungin lisäksi Kalamajan, Telliskiven ja Noblesserin alueet kannattaa ottaa ohjelmaan mukaan.

Raatihuoneentorin joulutori on yksi Euroopan parhaimmista.

Raatihuoneentorin joulutori on yksi Euroopan parhaimmista.

Summa summarum: Mitkä ovat omat suosikkikohteesi tulevalle vuodelle? Kannattaa lukaista myös Meriharakan Pirkon kooste siitä, mitä Lonely Planet suositteli tämän vuoden reissukohteiksi. Oletko samaa mieltä, minne matkustaa vuonna 2020? Tarinoita maailmalta blogin Annika puolestaan listasi ne kohteet, minne ei kannata matkustaa. Mitä mieltä olet tästä listasta?

Reissuterveisin,
-Kohteena maailma / Rami