St. Patricks Day 17.3.2017

St. Patrick’s Day on Irlannin ystävien yhteinen juhla ympäri maailmaa vuosittain maaliskuun 17. päivä. Dublinin hotellit ovat varattu loppuun ajat sitten ja muutenkin Irlannissa kyseinen päivä takaa vuoden kovimmat hulinat ympäri maata. Juhlasta on tullut itse asiassa niin hauska ja hyvähenkinen tapahtuma, että se on levinnyt ympäri maailmaa. St. Patrick’s Day Suomessa vietettynä Irkkupubissa kuuluu Irlannin ystävien ohjelmaan.

Tänä vuonna meno Dublinissa on kovempi kuin koskaan, sillä St. Patrick’s Dayta seuraavana lauantaina pelataan rugbyn Six Nationsin ottelu Irlanti vs. Englanti täpötäydellä Aviva Stadionilla. Siinä on osalla juhlijoista tekemistä, että selviävät maanantaina sovitusti töihin. Ottelu muuten näkyy Viasatilta Suomessa, joten sinäkin voit hyvällä omalla tunnolla pitää vielä Guinness-hattusi päässä lauantainakin…

Helsingissä kaikki O’Malley’siin

Suomen päräyttävimmät Pyhän Patrickin juhlat vietetään perinteisesti Helsingin vanhimmassa irlantilaispubissa O’Malley’sissä, joka sijaitsee Solo Sokos Hotel Tornissa. Perjantaina 17.3. ovet aukeavat iltapäivällä neljältä ja vauhdikas meno jatkuu pikkutunneille kello kahteen saakka. Aistittavissa on siis Irlannille ominaista iloa ja eloisuutta. Laadukkaan olutvalikoiman lisäksi tarjolla on pientä purtavaa.

Illan mielenkiintoisin osuus on “Pour Your Own Pint” -promotapahtuma, jossa asiakas pääsee kaatamaan oman Guinnessinsä hanasta lasiin! Guinnessin valuttaminen hanasta on tarkkaa puuhaa oikeaoppisesti, joten mikä olisikaan parempi tapa oppia kuin se O’Malley’sin St. Patrick’s Dayn karnevaalihulinassa.

Pour Your Own Pint

Irlantilaiseen pub-illanviettoon kuuluu perinteisesti irlantilainen live-musiikki. O’Malley’sissa lauteille astuu The Rogues, joka viihdyttää irlantilaisella musiikilla klo 21-23. The Rogues on viihdyttänyt Suomen pubeissa, juhlissa ja tapahtumissa jo kymmenen vuoden ajan. Bändi on kerännyt inspiraatiota The Dublinersin, The Poguesin ja Planxtyn kaltaisilta legendoilta, joten svengaavat rytmit vievät taatusti aitoihin irlantilaisiin tunnelmiin.

Pue siis jotain vihreää tai oranssia ylle ja liity mukaan ilonpitoon!

The Rogues

O’Malley’sin irlantilaishenkinen meno ei tietenkään pääty Pyhän Patrickin päivään. Pubissa järjestetään joka maanantai Irish Jam Sessions, johon kokoontuu soittamaan taitavia irlantilaisen musiikin ystäviä. Musiikki alkaa noin kello 19. Torstaisin pubissa on live-esiintyjä klo 20–22 ja lauantaisin livemusiikkia kuullaan klo 21–23.

Pub O’Malley’s toimii perinteikkään Solo Sokos Hotel Tornin yhteydessä. Hotellin ainutlaatuinen tunnelma syntyy yksilöllisestä palvelusta, huoneiden pienistä yksityiskohdista ja tuhansista tarinoista, joita talolla on kerrottavanaan. Ylimmissä kerroksissa ja 70 metrin korkeudessa sijaitsevassa Ateljee Barissa voi nauttia huimista maisemista yli Helsingin. American Bar tunnetaan huippuluokan drinkeistään ja vuonna 1931 avattu Ravintola Torni kuuluu kaupungin klassikoihin.

Copyright Solo Sokos Hotelli Torni

Copyright Solo Sokos Hotelli Torni

St. Patrick’s Day muualla Suomessa

O’Connell’s Tampere

Itselle viimeiset pari vuotta St. Patricks Day osunut kohdalle ulkomailla. Toissa vuonna oli hyvät hulinat Espanjassa ja viime vuonna vietin St. Patrick’s Dayta Karibialla. Tänä vuonna, kun olen kotikaupungissani Tampereella, niin ainoa vaihtoehto on O’Connell’s Pyhän Patrickin juhlahumuun. Aina kotikaupungissa ollessani olen viimeiset parikymmentä vuotta viettänyt Pyhän Patrickin päivää O’Connell’sissa, joten eiköhän sieltä perinteiseen tapaan löydy myös vihreää olutta Band of Shysters -bändiä kuunnellessa.

Ulkopaikkakuntalaisten on helppo suunnistaa Tampereen Torni -hotellissa majoittautuessaan O’Connell’siin. Se kun on suoraan hotellia vastapäätä junanradan toisella puolella matkalla Sokos Hotel Ilveksessä sijaitsevaan Pub Ukko Nooaan, joka oli aikoinaan kaupunkiasuntoni itäsiivessä.

Tänä vuonna poitsu saa jäädä kotiin, kun suuntaan Pyhän Patrikin päivän viettoon...

Tänä vuonna poitsu saa jäädä kotiin, kun suuntaan Pyhän Patrikin päivän viettoon…

Salo Irish Festival 2017

Salo Irish soi taas 17.-18.3. St. Patrick’s Dayn tuntumassa. Festivaalin pääkonsertti on Kulttuuritalo Kivassa lauantaina 18.3. 2017 klo 17. Pääkonsertissa soittaa kolme kotimaista yhtyettä: The Last of the McKeithans, O’Rives sekä The Green Hope. Viime vuonna pääkonsertti oli loppuunmyyty, joten varaa lippusi ajoissa. Lipun hinta on 15 €, ryhmille á 10 € (ryhmässä vähintään seitsemän). Varaa liput sähköpostitse osoitteesta irkkufestari.salo(at)gmail.com. Päätapahtuman jälkeen on jatkojamit ravintola Hometownissa

Lue lisää Salon viime vuoden tapahtumasta:

Muut kaupungit

Mikäli O’Malley’s on liian kaukana sinulle St. Patrick’s Dayn juhlintaan, niin tutustu kotikaupunkisi tarjontaa. Mikäli paikkakunnaltasi löytyy Irkkupub, niin takuuvarmasti siellä on St. Patrick’s Day jollakin tavalla huomioitu! Ja jos ei ole, niin ei kyllä silloin Irkkupub ole kyseessä…

Hotelliarvonta Pyhän Patrickin kunniaksi

Arvon nyt osana Irlanti-viikkoa majoituslahjakortin, jonka voi käyttää Solo Sokos Hotel Tornissa tai missä tahansa muussa Sokos Hotellissa. Lahjakortti oikeuttaa yhden yön majoitukseen kahden hengen standarditason huoneessa ja se sisältää aamiaisen. Lahjakortti on voimassa 30.10.2017 saakka.

Osallistut hotellilahjakortin arvontaan kommentoimalla tätä blogipostausta alla olevaan kommenttikenttään. Vastaa kommentissasi oletko käynyt Irlannissa ja kerro lyhyesti mitä ajatuksia Irlanti sinussa herättää ja mikä sinua siellä kiinnostaa. Vinkkejä löydät Top10 Elämykset Irlannista -postauksestani.

Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 26.3.2017 klo 23:59. Julkaisen arvonnan voittajan Irlanti-viikon Facebook-sivulla ja otan häneen yhteyttä sähköpostitse. Jätä siis sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Osoite tulee vain omaan tietooni, eikä sitä julkaista missään.

Muokattu 27.3.2017: Lahjakortin voitti itselleen Heli Kataja, onnittelut voittajalle!

Onnea arvontaan ,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Tuplaat voittomahdollisuutesi hotelliyön arvonnassa, kun osallistut myös Lähtöportti -blogin vastaavaan kilpailuun.

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 12.19.3.2017 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä kampanjan sisällöstä ja kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Live now – dream later | London and beyond | Lähtöportti

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley's
Kelttikorut The Pint of no Return