Wild Atlantic Way – maailman pisin maisemareitti

Wild Atlantic Way on nimitys Irlannin länsirannikkoa kiertävälle maisemareitille, jolla on pituutta yhteensä 2500 kilometriä. Wild Atlantic Way onkin maailman pisin merkattu maisemareitti, jonka ajamiseen ja totaaliseen tutustumiseen saisi helposti kulumaan vuodenkin. Reitti alkaa Irlannin etelärannikolta Kinsalesta ja päättyy Pohjois-Irlannin Derryyn (Londonderry). Kahdessa viikossa Wild Atlantic Wayn pystyy jo ajelemaan läpi siten, että pääsee nauttimaan kohokohdista ajan kanssa. Helpoin tapa kuitenkin tutustua Wild Atlantic Way:hin on ajelemalla sitä pienemmissä pätkissä.

Itse olen ajanut Wild Atlantic Wayn pätkiä sieltä täältä ja seuraavaksi onkin vuorossa Galwayn ja Westportin välinen pätkä Connemaran alueella. Vaikka säätiedotukset lupaavat peri-irlantilaista sadetta, niin odotan tulevaa matkaa silti innolla. Autolla istumisen vastapainoksi tarkoitus olisi valloittaa Diamond Hill patikoiden ja tutustua perinteisesti pub-kulttuuriin iltojen päätteeksi. Puolisolle reissu on Irlantiin ensimmäinen, joten on mielenkiintoista nähdä miten hän reagoi näihin upeisiin maisemiin. Itselle kovin pala sisäistää on se, että golfmailat eivät ole mukana Irlannissa ensimmäistä kertaa matkaseurasta johtuen. Bonuksena reissulle kuitenkin on se, että 16 vuotta Irlannissa asunut ystäväni liittyy autokuntaamme mukaan Connemaran seikkailuihin.

Instagram Thursdayn aiheena oli tässä kuussa “korkealla, ilmassa”. Tässä postauksessa olen etsinyt kuvia muilta instagramkäyttäjiltä teeman mukaisesti Wild Atlantic Way -maisemareitin korkeimmilta paikoilta.

* Tuleva reissu on osana yhteistyötä Turism Irelandin kanssa, joka tarjoaa majoitukset Connemaran alueella.

Wild Atlantic Way kuvina

Ring of Kerry

Lähtöportti -blogia pitävä Mika on ollut kanssasi suunnittelemassa matkabloggaajien Irlantiviikkoa, mikä tänäkin vuonna ajoittuu St. Patrick Day’n ympärille. Alla olevassa Mikan kuvassa Ring of Kerry, jonka osa reitistä on myös Wild Atlantic Way -maisemareittiä. Itsekin olen Ring of Kerryn kiertänyt ja se on kyllä yksi kauneimmista alueista Irlannissa! Sieltä löytyy myös Irlannin lempikenttäni Waterville, joka on yksi parhaimmista Irlannin golfkentistä.

Skellig Michael

Skellig Michael eli Star Wars saari tuli tunnetuksi The Force Awakens -elokuvasta. Jonakin päivänä, aion vielä kivuta tuonne huipulle ja olkoon silloin voima kanssanne!

Tämä klassic_kalsin kuva ei ole vielä tykkäyksiä kauheasti saanut, mutta toista se on Irlannin matkailutoimiston sivuilla. Sama kuva siellä repostattuna on kerännyt reilut kymmenentuhatta tykkäystä eli se jos mikä kertoo siitä, että Irlannin matkailusivustolla on voima kanssaan.

Heräsikö kiinnostus Skellig Michaelia kohtaan? Tässä mielenkiintoinen video Star Wars elokuvan kulisseista Irlannissa.

Cliffs of Moher

Moherin kalliot on varmasti kaikille Irlannista kiinnostuneille tutut – ainakin kuvista. Kieltämättä upea kokonaisuus ja olihan Cliffs of Moher itselläkin ensimmäisellä Irlannin reissulla kohteena. 210 metriä pystysuoraa kalliota merestä ja alla vellova Atlanti. Niin karua ja kaunista! Vai mitä sanotte wild_sky_photography:n kuvan perusteella?

Connemara

Tällä reissulla suuntana on siis Connemaran alue, jota pidetään Irlannin kauneimpana alueena. Isot on saappaat Connemaralla täytettäväksi, sillä olen nähnyt Irlannissa niin upeita alueita, että onko ylipäätään mahdollista nähdä jotain vieläkin kauniimpaa?

Mikäli nyt sää on edes kohtuullinen, niin tavoitteena on nousta Diamond Hill:n huipulle. Katsotaan, saanko raahattua sinne matkaseurueeni mukana, vai onko suurempi este “kolmen pisaran” sääennuste. das_brooklyn_maedchenin kuva ainakin antaa inspiraation siihen, että ihan pieni sade ei nousua keskeytä. Katotaan miten äijän käy!

Croagh Patrick

Croagh Patrick eli Teach na Miasa on Irlannin pyhä vuori. Croagh Patrick liittyy Irlannin kansallishahmon Pyhän Patrikin elämään merkittävällä tavalla hänen vietettyään 40 päivää tämän 764 metriä korkean vuoren huipulle. Heinäkuun viimeisenä sunnuntaina vuosittain 25000 pyhiinvaeltajaa kiipeää Croagh Patrickin huipulle.

Kannattaisi mennä kiivetä itsekin, vai mitä pidätte Marja Puuroisen ottaman kuvan näkymistä?

Belbullen

Belbullen on yksi upeimmista Irlannin vuorista ja se onkin Irlannin oma pöytävuori. Belbullenia pääsee parhaiten ihailemaan 4 kilometriä pitkältä luontopolulta (Gortarowey looped walk), mutta todelliset korkeuksiin kurkottavat joutuvat pettymään. Belbullen on suojeltu eikä eikä sen päälle saa kiivetä. Kaiken kaikkiaan upea tämä reilut 500 metriä korkea kivi kuten Instagram käyttäjä tonyrestaprovidstv kuvasta näkee.

#Benbulbin – #Sligo // #Ireland #Mountain #Landscape #Drone #Aerial

A post shared by Tony Resta – PROvidsTV (@tonyrestaprovidstv) on

Slive League

Donegalin alueela sijaitsee Cliffs of Moheria vieläkin huomattavasti korkeammat rantatörmät. Kiviseinämät nousevat yli 600 metrin korkeuteen Atlantin rannasta ja näkymät ovat henkeä salpaavat. Shephard.sam kävi ottamassa itsestään kuvan, uskaltaisitko itse tuolle kivelle?

Irlantiviikko 2017

Innostuitko Wild Atlantic Way:sta ja Irlannista? Oletko kenties käynyt Wild Atlantic Way:n reitin alueella – mitä pidit? Mikäli sinua kiinnostaa Irlanti matkakohteena, niin ota matkabloggaajien Irlantiviikon facebook -sivu seurantaan. Tänä vuonna 12-19.3.2017 välisenä aikana sivuille ilmestyy 12 juttua neljältä eri alueelta Irlannista. Pysy kanavalla!

Tuoreet kuulumiset Irlannin reisssulta pystyt seuraamaan Kohteena maailman Instagram -tililtä tai Facebook -sivulta.

Irlantiviikkoa odotellessa...

Irlantiviikkoa odotellessa…

Reppu selkään ja kohti Irlantia…
-Kohteena maailma / Rami

* Tuleva reissu on osana yhteistyötä Turism Irelandin kanssa, joka tarjoaa majoitukset Connemaran alueella.

P.S. Muista seurata Kohteena maailman
Twitter-tililtä matkailuaiheiset ajankohtaiset uutiset ja reissuvinkit!

Instagram Travel ThursdayTämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Muru Mou, Skimbaco ja Travellover.

Minut löydät siis Instagramista:
https://www.instagram/kohteenamaailma
Blogini on myös Facebookissa:
https://www.facebook.com/kohteenamaailma
Matkailuaiheiset tviitit:
https://www.twitter.com/kohteenamaailma