Algarve – nautiskelijan paratiisi

Portugalin eteläisin maakunta Algarve on ympärivuotinen lomakohde, joka tarjoaa erinomaiset eväät monipuolisiin lomiin. Algarve on täydellinen kohde nautiskelijoille, jotka rakastavat pieniä idyllisiä kyliä, upeita rantoja ja erinomaisia ravintoloita. Mikäli harrastuksiin kuuluu golf tai purjehdus, niin puitteet niillekin on erinomaiset. Parhaan kokemuksen Algarvesta saa vuokraamalla huvilan ja tutustumalla vuokra-autolla upeaan maakuntaan. Tässä Top10 elämykset Algarvessa postauksessa kootusti Algarven nähtävyydet, kaupungit ja ravintolat vinkeiksi sinne suuntaaville matkailijoille.

Algarven rannikko tarjoaa iloa silmälle.

Algarven rannikko tarjoaa iloa silmälle.

Top10 elämykset Algarvessa

Upeat rannat

Parasta Algarvessa on lukuisat upeat rannat, jotka ovat erilaisten kivimuodostelmien välissä olevia luonnonmukaisia paratiiseja. Upeita rantoja on pitkin Algarven rannikkoa ja osa niistä sijaitsee varsin syrjäisissä paikoissa. Parhaiten eri rantoihin tutustuu omalla autolla ja oma huvinsa on tehdä patikointiretkiä rannoilta toisille. Suurimmalle osalle Algarven rannoista laskeudutaan puurappusia pitkin suojaisaan poukamaan.

Tunnetuimpia ja valokuvatuimpia rantoja ovat Praia da Marinha, Praia Dona Ana, Praia da Falésia ja Praia da Rocha . Tämän lisäksi Algarvesta löytää helposti ainakin puolenkymmentä yhtä upeaa rantaa.

Praia de São Rafael

Praia de São Rafael

Praia dos Arrifes

Praia dos Arrifes

Rantaravintolat

Itselle ei tule mieleen maailmassa toista paikkaa, missä toinen toistaan upeammilla rannoilla voi käydä syömässä laadukkaissa ravintoloissa. Sekä ravintoloiden arkkitehtuuri että ruuan taso on huippuluokkaa useammalla rannalla. Taatusti tuoretta kalaruokaa syödessä voi nauttia upeista kivimuodostelmissa rannalle katsoen – täydellistä touhua niin lounaan kuin illallisen aikaan.

Rantaravintolavinkki 1: A Sardinha
A Sardinha sijaitsee Albufeiran lähistöllä olevalla pienellä Praia dos Arrifesin rannalla. Erinomaista ruokaa tarjoava ravintola on erittäin mukava laadukkaaseen lounaaseen. A Sardinha on aina tupaten täynnä, joten varaudu jonottamaan vapaata pöytää tai varaa se ennakkoon.

Osoite: A Sardinha – Praia dos Arrifes – S. Rafael, Albufeira 8200, Portugali

Rantaravintolavinkki 2: Evaristo
Evaristo edustaa rakennuksena modernia arkkitehtuuria isoine lasi-ikkunoineen tarjoten upeat näkymät Praia do Evariston rannalle. Lisäksi ravintolalla on viihtyisä terassi, jossa on mukava syödä joko päivällistä tai illallista. Evaristo on malliesimerkki Algarven rannoista, jossa hyvä ruoka ja juoma kuuluvat rantaelämään mukaan.

Osoite: Praia do Evaristo, 8200-903 Albufeira, Portugali

A Sardinha

A Sardinha

Kala-annokset rakennetaan lautaselle tyypilliseen algarvelaiseen tapaan asiakkaan silmien edessä.

Kala-annokset rakennetaan lautaselle tyypilliseen algarvelaiseen tapaan asiakkaan silmien edessä.

Evaristo

Evaristo

Maailmanluokan golfkentät

Albufeira on tunnettu golfkohde ja kenttien laatu onkin erittäin vakuuttava. Nimet Monte Rei, San Lorenzo, Vale do Lobo ja Vilamoura takaavat erinomaiset puitteet pelata Manner-Euroopan huippukentillä. Yksi maailman kuuluisimmista ja valokuvatuimmista väylistä on Vale do Lobon Royal Coursen väylä nro 16, joka on pitkä par 3 rannikon suuntaisesti. Aivan halvalla tätä elämystä ei pääse itse kokemaan, sillä nykyään greenfee on 190 euroa…

Kenttävinkki: Pine Cliffs Golf Course

Pine Cliffs Golf Course on vain yhdeksänreikäinen kenttä, mutta yksi upeimpia sellaisia maailmassa. Kenttä tarjoaa kaksi mahtavaa väylää varsinkin takatiiltä pelatessa, sillä väylät 5 ja 6 pelataan upeissa maisemissa Algarven rantaviivan vieressä. Kentän nimikkoväylä on nro 6, jossa on yksi dramaattisimmista teeboxeista maailmalla. The Devils Parlour -nimiseltä kielekkeeltä kannattaa pelata tämä väylä riippumatta siitä miltä tiiltä muuten kenttää pelaa (vaikka tiimerkkejä ei olisi viety sinne). Teeboxin näkymä on mahtava, sillä kymmeniä metrejä alapuolella on yksi Algarven upeimmista hiekkarannoista eli Praia da Falésia. Kun maisemia on ihaillut aikansa, niin edessä olisi vielä rotkon ylitys 200 metrin päässä olevalle greenille. Kun molemmilla kierroksilla pääsee tällä väylällä puttaamaan birdietä, niin voi pitää jo itseään jonkinlaisena golfaajana.

The Devils Parlour

The Devils Parlour

Golfin pelaajat ymmärtävät reiän kauneuden.

Golfin pelaajat ymmärtävät reiän kauneuden.

Kahden Michelin-tähden Vila Joya

Algerven paras ravintola on Vila Joya, joka on arvioitu parhaimmillaan maailman 25 parhaan ravintolan joukkoon. Mistään aivan ilmaisesta elämyksestä ei ole kysymys, mutta erinomaista ruokaa rakastaville sijoitus on jokaisen euron arvoinen. Mikäli Vila Joyassa haluaa syödä hieman edullisemmin, niin kannattaa käydä nauttimassa menusta lounaalla – erittäin upea kokemus sekin. Sanomattakin on selvää, että Vila Joya ruokaelämys on varattava hyvissä ajoin etukäteen.

Vila Joya on myös majoituskohde ja rauhaa rakastaville täydellinen lomakohde. Halvimmillaan yöstä pienimmässä huoneessa ei sesongin aikaan joutuu maksamaan 300 euroa yöltä, joten ihan jokaiselle tätä kohdetta ei voi suositella. Puitteet kuitenkin oli sellaiset, että mielelläni siellä majoittuisin.

Osoite: Vila Joya – Estrada da Galé, 8201-917 Albufeira, Portugali (http://www.vilajoya.com)

Vila Joya tarjoaa maailmanluokan ravintolaelämyksen.

Vila Joya tarjoaa maailmanluokan ravintolaelämyksen.

Cabo de São Vicente

Kun kerta Algarveen menee, ei Cabo de São Vicenteä kannata jättää väliin. Cabo de São Vicente on koko Manner-Euroopan lounaisin kohta. Korkeat kalliojyrkänteet tarjoavat upean merimaiseman ja kauniin majakkarakennuksen ihailtavaksi. Cabo de São Vicentessä käynti kannattaa yhdistää Sagresissa käyntiin, jossa voi käydä kellonajasta riippuen lounaalla tai päivällisellä.

Cabo de São Vicente ja siellä oleva majakka.

Cabo de São Vicente ja siellä oleva majakka.

Albufeira

Albufeira on Algarven tunnetuin lomakaupunki ja erinomainen valinta lomakohteeksi. Idyllisen vanhan kaupungin edustalla oleva Praia do Inatel -ranta on lämpiminä päivinä täynnä auringonpalvojia. Albufeiran kaupungissa on erinomaisia pieniä tunnelmallisia ravintoloita, joissa voi kohtuuhinnalla syödä erinomaisia lounaita ja illallisia.

Ravintolavinkki: Casa Da Fonte, Rua Joao de Deus 7, 8200 Albufeira

Albufeira on Algarven tunnetuin kaupunki.

Albufeira on Algarven tunnetuin kaupunki.

Albufeira

Albufeira

Albufeiran kaupungin ranta odottaa auringonottajia.

Albufeiran kaupungin ranta odottaa auringonottajia.

Lagos

Lagos on idyllinen kaupunki, jonka voi hyvin ottaa Algarven loman tukikohdaksi. Lagos on tunnettu rannoistaan ja aivan kaupungin keskustan edustalta löytyy upea Praia Dona Ana. Lagosista aikoinaan kuljetettiin paljon orjia Amerikkaan, joten kaupungilta löytyy myös synkempikin historia.

Lagosin rannat ovat upeita.

Lagosin rannat ovat upeita.

Vilamoura

Vilamoura on tunnettu huvivenesatamastaan ja golfkentistään. Vilamouran lomakylä onkin leppoisaa aluetta tarjoten puitteet laadukkaaseen lomailuun. Vilamouran lähistöllä on lukuisia luksuskyliä, joista useimmat parhaiden golfkenttien ympärillä. Vilamoura sopiikin sellaisille, joille tärkeintä ei ole Algarven vanhat kylät vaan lomalla muulla tavalla rentoutuminen.

Vilamoura on erinomainen vaihtoehto golflomalle.

Vilamoura on erinomainen vaihtoehto golflomalle.

Faro

Algarven alueen pääkaupunki on Faro, jonne kannattaa tehdä ainakin päiväretki. Rappioromantiikkaa rakastaville Faro on täydellinen kohde, sillä se on varsin rosoinen ja sillä tavalla viehättävä kaupunki. Kaakelit kuuluuvat Portugalilaiseen arkkitehtuuriin ja Farossa niitä tapaa ympäri kaupunkia.

Faron edustalla alkaa Algarven tunnetuin luontokohde eli Parque Natural da Ria Formosa. Tämä Ria Formosan kansallispuisto on pakollinen luontomatkailua rakastaville Algarvessa.

Rappioromantiikkaa Farossa.

Rappioromantiikkaa Farossa.

Kaakelit kuuluvat Portugalin katukuvaan.

Kaakelit kuuluvat Portugalin katukuvaan.

Kirkon katot on hyviä pesimispaikkoja.

Kirkon katot on hyviä pesimispaikkoja.

Faro tarjoaa arkkitehtuurillisesti eniten nähtävää Algarvessa.

Faro tarjoaa arkkitehtuurillisesti eniten nähtävää Algarvessa.

Sagres

Sagres on Algarven etelärannikon läntisin kaupunki. Sagresin tunnusmerkkinä on upea pitkä hiekkaranta, jossa saa moneen muuhun upeaan rantaan nähden olla verraten rauhassa. Sagres onkin saanut olla suurimmalta turistiryntäykseltä rauhassa ja siellä on mukava nauttia yhtä rannikon parhaista oluista eli Sagresia.

Sagresin rannalla saa olla rauhassa.

Sagresin rannalla saa olla rauhassa.

 

Summa summarum: Onko Algarve sinulle tuttu ja mitkä ovat omat suosikkisi sieltä?

-Kohteena maailma / Rami

Kelpaisiko sinulle aamiainen näissä maisemissa Algarvessa?

Kelpaisiko sinulle aamiainen näissä maisemissa Algarvessa?

Albufeiran huvivenesatama iltavalaistuksessa.

Albufeiran huvivenesatama iltavalaistuksessa.