Oluenmakuisia unelmareissuja

Tähän aikaan vuodesta on tapana tehdä katsaus matkamessuista, ja tulipahan samana viikonloppuna listattua perinteisesti myös Suomen parhaat matkablogit 2017. Kohteena maailma -blogi löytyy listan sijalta #7 viime vuoden tapaan, joten kiitos siitä kuuluu teille rakkaat lukijat ja juttujen kommentoijat! Listauksessa suuri painoarvo on vuorovaikutuksella ja siksi jokainen kommentti “ei pelkästään tunnu hyvältä” vaan se on ollut avittamassa blogini menestymistä todella korkeatasoisessa matkablogien joukossa. Jatketaan siis samaan malliin tänäkin vuonna ja toivottavasti löydätte postauksista monia lukemisen arvoisia “oluenmakuisia unelmareissuja” tästä eteenpäinkin!

@BudjetTraveller kiteytti hienosti @Nbefinlandin blogilabsissa sen, millaisia omat reissuni ovat. Anthony Bourdainin tavoin etsin ja yritän kokea paikallisia elämyksiä maailmalta. Toivottavasti saan matkavinkkien lisäksi välitettyä näitä "A Real Experience" hetkiä reissuiltani kotimaata unohtamatta.

@BudjetTraveller kiteytti hienosti @Nbefinlandin blogilabsissa sen, millaisia omat reissuni ovat. Anthony Bourdainin tavoin etsin ja yritän kokea paikallisia elämyksiä maailmalta. Toivottavasti saan matkavinkkien lisäksi välitettyä näitä “A Real Experience” hetkiä reissuiltani kotimaata unohtamatta.

Matkamessu 2017 todella tiivistetysti

Omalta kohdaltani matkamessut sujuivat erittäin hyvin ja oikeastaan se olikin itselle enemmän sosiaalinen tapahtuma. Parin päivän aikana tuli tavattua lukuisia matkailualan toimijoita niin kuin bloggajakollegoja. Olin lisäksi perjantaina Blogipaviljongin osastolla kertomassa messuvierailijoille vinkkejä blogien hyödyntämisessä matkailussa ja New Yorkin -kaupunkikuvalla mukana Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyyskampanjassa.

Bloggaajan kannalta merkittävin päivä Matkamessuilla on torstai ja se olikin työntäyteistä touhua aamusta alkuiltaan. Tiukan päivän kruunasi iltajuhlat uudessa Clarion -hotellissa, jonne siirryimme bussikuljetuksella. Omat “työni” jatkui Clarionille saakka, kun vedin kaupunkikierroksen ensimmäistä kertaa englanniksi täydelle bussilastille. Aika harvakseltaan näitä kiertoajeluita tulee opastettua, kun edelliset ovat olleet Berliinissä 1994 ja Tampereella 2008. Saattaapa olla, että ei tämänkertaisella esityksellä tarvitse odottaa ainakaan tihenevään tahtiin keikkoja 😀

Aikaisempina vuosina on tullut kierrettyä matkamessut “matemaattisesti” kaikki osastot kiertäen, mutta tänä vuonna parin päivän aikana osuin korkeintaan kolmanneksen kohdalle. Huomasin tämän olevan lopulta toimivampi strategia itselle, mutta eipä sillä tavalla juuri lukijoille messuista lisäarvoa tuoteta. Toisaalta messuista on kirjoitettu muissa blogeissa jo niin paljon, että eipä sille tarvetta olekaan. Voisinkin omalta kohdaltani tuntemukset olleen viime vuoden kaltaisia.

Matkamessut kerää vuodesta toiseen Messukeskuksen täyteen matkailun ystäviä.

Matkamessut kerää vuodesta toiseen Messukeskuksen täyteen matkailun ystäviä.

Israelin osastolla ruokamaistiaisissa Curious Feetin Teea, Live now dream later Saanan, Matkakuume.net Gian ja Panunmatkat Panun kanssa.

Israelin osastolla ruokamaistiaisissa Curious Feetin Teean, Live now dream later Saanan, Matkakuume.net Gian ja Panunmatkat Panun kanssa.

Clarionin 16. kerroksen cocktail -baarista on hienot näkymät Helsinkiin.

Clarionin 16. kerroksen cocktail -baarista on hienot näkymät Helsinkiin.

Suomen parhaat matkablogit 2017

Suomen parhaat matkablogit julkaistaan Cisionin toimesta kerran vuodessa Matkamessujen aikaan tammikuussa. Vuosi sitten itselle oli melkoinen yllätys, kun vuoden bloggaamisella blogini nousi heti listalle seitsemänneksi. Tänä vuonna lista oli kokenut melkoisen muutoksen, mutta niin vain blogini oli toisena vuotena peräkkäin sijalla #7. Erittäin upea tunnustus, kun miettii kuinka paljon erinomaisia matkablogeja ja -bloggaajia, on Suomessa!

Top 10 Matkablogit 2017

  1. Veera Bianca
  2. Kaukokaipuu
  3. Travellover
  4. Vaihda Vapaalle
  5. Urbaani viidakkoseikkailijatar
  6. Meriharakka
  7. Kohteena maailma
  8. Muru Mou
  9. Rimma & Laura
  10. Maailman äärellä

Lähde: Suomen parhaat matkablogit 2017 by Cision

Suomen parhaat matkablogit – Cision Top10 blogs

Listan blogit muuten ovat kaikki aika lailla erilaisia, joten vinkkejä löytyy näistä hyvinkin monenlaisiin kohteisiin ja erityyppiseen reissaamiseen. Jokainen listalla oleva blogi on sellainen, että ei voi kuin suositella niitä luettavaksi! On todella hienoa, että yksi miesbloggaajakin “oluenmakuisilla unelmareissuillaan” on Top 10 listalla mukana. Sama oli muuten myös viime vuonna, mitä selittänee se, että bloggaaminen on kuulemma “akkojen hommaa”.

Eikös matkablogit ole akkojen hommaa. Miehet eivät lue eikä kirjoittele, tytöt ja akat vaan touhuaa keskenään.
-setämies blogipaviljongissa

Harmi, kun en itse ollut paikalla, niin olisin voinut pelastaa sinut “setämies” siltä tyttöjen laittamalta flyerilta paikkaan, jonne aurinko ei paista… Mutta hei, setämiehelle ja muille tiedoksi, pysykää kanavalla, “oluenmakuiset unelmareissut” jatkuvat kirjoituksineen tänäkin vuonna. Vuorovaikutteisuus on päivän sana eli kysy, kommentoi ja kyseenalaista! Blogiahan kirjoitellaan juuri sinulle.

Telliskivi on erinomainen valinta "oluenmakuisiin unelmareissuihin". Tallinasta tulossa postausta lähiaikoina, kun tässä on ensiksi hetki levätty.

Telliskivi on erinomainen valinta “oluenmakuisiin unelmareissuihin”. Tallinasta tulossa postausta lähiaikoina, kun tässä on ensiksi hetki levätty.

Miten tästä eteenpäin

Äijäenergiaa lisää kaipaaville on tulossa lähiaikoina postaus, jonka olisitte halunneet lukea jo vuosia sitten. Vastaavasti vaikka olut yleensä tavalla tai toisella liittyy postauksiin, niin blogissa reissataan edelleen myös lasten kanssa. Toki juttutoiveita otetaan myös vastaan, jos joku aihe erityisesti kiinnostaa ja luulet minulta irtoavan tarinaa siitä. Eli kiitos ja kumarrus vielä kaikille lukijoille!

Kiitosta täytyy myös antaa matkabloggaajille, jotka potkitte omalla tekemisellä myös omaa touhuani eteenpäin. Eräänlaista joukkueurheilua on tämäkin touhu, vaikka lopullinen menestyminen yksilötasolla mitataan. Tässäkin lajissa antoisampia hetkiä on “saunaillat” eli iltatilaisuudet matkabloggaajien kanssa. Uusia ideoita ja inspiraatiota syntyy aina niiden tilaisuuksien jälkeen roppakaupalla.

Lopuksi sitten vielä kaikista tärkeimmät kiitokset perheenjäsenille ja kavereille, kenen kanssa nämä reissut toteutetaan! Ilman teidän kanssa tehtyjä reissuja olisi matkablogin pitäminen mahdotonta…

Kohteena maailma, kotimaata unohtamatta!
-Kohteena maailma / Rami

P.S. On olemassa myös toisenlaisia tunnustuksia, jotka tuntuvat yhtä mukavalta. Kohteena maailma -blogi sai joulun alla useammaltakin matkabloggaajalta tunnustuksia ja toki itse jaoin tätä ilosanomaa silloin myös eteenpäin:

Kotimaan juttuja tulossa juhlavuonna entistä enemmän.

Kotimaan juttuja tulossa juhlavuonna entistä enemmän.