Penkkiurheilijan Chicagon urheiluopas

Chicago on tällä hetkellä amerikkalaisten urheilusarjojen suomalaisille faneille ykköskohde. Kiitos tästä kuuluu Lauri Markkaselle, joka historiallisesti varattiin ensimmäisellä kierroksella NBA:han tänä kesänä. Pelkästään Markkasen ja Bullsin varaan ei kannata Chicagon penkkiurheilureissua suunnitella, vaan kannattaa ottaa ohjelmaan myös muidenkin ammattilaissarjojen otteluita. Kun urheilutapahtumiin lisätään vielä Chicagon kaupungista löytyvät 78 pienpanimoa ja lukuisat sporttibaarit, niin tällä hetkellä parempaa penkkiurheilukohdetta suomalaisille urheilufaneille ei löydy!

* Tämä postaus on jatko-osa neliosaiseen sarjaan penkkiurheilureissujen järjestämisestä Jenkkeihin. Sarjan ensimmäisessä osasta löytyy tietoa, mitä pitää huomioida penkkiurheilureissua Jenkkeihin suunnitellessa. Sarjan toisessa osassa kerrotaan, mitä lysti suurin piirtein kustantaa tämän kauden hintaesimerkein. Kolmannessa osassa ollaan paikan päällä eli mitä on hyvä huomioida pelipaikalle mentäessä. Sarjan päättävä viimeinen osa kertoo urheilutapahtumista New Yorkissa.

Benny the Bull ja penkkiurheilufani Madhousen menossa mukana.

Benny the Bull ja penkkiurheilufani Madhousen menossa mukana.

Jatko-osa V – Urheilutapahtumat Chicagossa

Chicago on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kaupunki ja yksi merkittävimmistä urheilukaupungeista koko maailmassa. Kaupungin ammattilaisjoukkueet ovat historiansa aikana voittaneet monia mestaruuksia ja tähtipelaajista on tullut maailmanlaajuisia julkkiksia. Nimet Michael Jordan, Stan Mikita ja Bobby Hull ovat tuttuja suomalaisille urheilufaneille, mutta nimet Walter Payton, Frank Thomas ja Harry Carry’s eivät olet pohjolassa kovin monenkaan tiedossa. Penkkiurheilijan Chicagossa et kuitenkaan voi olla törmäämättä kaupungin urheiluhistorian tähtiin, sillä heidän nimensä tulevat esiin matkan varrella tavalla tai toisella. Niin tulee myös Lauri Markkanen, joka on esillä Chicagon katukuvassa varsin näyttävästi esimerkiksi Niken isoimman liikkeen markkinoinnin ykkösnimenä. Aika hurja saavutus 20-vuotiaalta suomalaisnuorukaiselta kaupungissa, jossa urheilu kuuluu merkittävänä osana monen jokapäiväiseen elämään.

Niken myymälä Chicagossa ennen kauden alkua.

Niken myymälä Chicagossa ennen kauden alkua.

Tässä postauksessa käydään läpi niin Chicagon ammattilaisurheilu kuin muutkin merkittävät urheilujoukkueet. Lisäksi tunnelmia amerikkalaisen jalkapallon ottelusta sekä Lauri Markkasen kotiavauspelistä Chicago Bullsin paidassa. Mukana lisäksi muutama vinkki, millä teet penkkiurheilureissustasi Chicagoon entistäkin paremman.

Chicago O'Haran lentokentälle tiedät tulleesi todelliseen urheilukaupunkiin - tällaiset hissinnappulat olivat vastassa...

Chicago O’Haran lentokentälle tiedät tulleesi todelliseen urheilukaupunkiin – tällaiset hissinnappulat olivat vastassa…

Amerikkalainen jalkapallo – Chicago Bears

Chicago BearsUrheilun kaikista isoin ammattilaissarja maailmalla rahassa mitattuna on amerikkalaisen jalkapallon liiga eli NFL (National Football League). NFL perustettiin vuonna 1920 ja sen yksi perustajajoukkueista oli Decatur Staleys, joka myöhemmin vaihtoi nimekseen Chicago Bears.

Chicago Bears on voittanut NFL:n mestaruuden yhdeksän kertaa mukaan lukien yhden Super Bowlin vuonna 1985. Chicago Bears omaa monia NFL:n ennätyksiä ja on yksi maailman rikkaimmista urheiluseuroista.

Nykyisistä NFL joukkueista Bearsin lisäksi alkuperäisiä joukkueita on ainoastaan Arizona Cardinals, joka perustamisvuonna kantoi nimeä Chicago Cardinals. Amerikkalaisten ammattilaissarjojen tapaan onkin hyvin tyypillistä, että joukkueet saattavat muuttaa kotipaikkakuntia, mutta seuran “nimi” pysyy samana paikkakunnan vaihtuessa nimen edessä.

Jäädytetyt pelinumerot

 • 3 Bronko Nagurski
 • 5 George McAfee
 • 7 George Halas
 • 28 Willie Galimore
 • 34 Walter Payton
 • 40 Gale Sayers
 • 41 Brian Piccolo
 • 42 Sid Luckman
 • 51 Dick Butkus
 • 56 Bill Hewitt
 • 61 Bill George
 • 66 Clyde “Bulldog” Turner
 • 77 Harold “Red” Grange
 • 89 Mike Ditka

Soldier Field

Chicago Bears pelaa Soldier Fieldillä, joka on aivan kaupungin ydinkeskustan läheisyydessä. Soldier Field avattiin uudestaan valtavan remontin jälkeen vuonna 2003, jolloin käytännössä koko stadion rakennettiin uusiksi. Vuonna 1924 valmistuneesta Municipal Grant Park Stadium:sta ei jäänyt jäljelle oikeastaan muuta kuin ulkokehä. Koska NFL:ssä joukkueilla ei ole runkosarjassa kuin kahdeksan kotipeliä, niin Soldier Field on loppuunmyyty käytännössä jokaisessa pelissä. Kun ajoissa on liikkeellä, niin lippuja saa kyllä peleihin silti hyvin, koska kausikorttilaiset myyvät yksittäisiin peleihin omia paikkojaan.

Soldier Fieldillä “maisemallisesti” parhaat paikat löytyvät kotijoukkueen vaihtoalueen oikeanpuoleisesta päädystä. Ylimmästä kolmannen kerroksen katsomonosasta näkyy Chicagon pilvenpiirtäjät upeasti stadionin taustalla. Enpä itse ole koskaan aikaisemmin ollut yhtä upeilla maisemapaikoilla millään stadionilla.

Soldier Field valmiina päivän otteluun.

Soldier Field valmiina päivän otteluun.

Ennen ottelua kannattaa mennä katsastamaan, millaiset tail gaiting -juhlat downtownin puoleisella parkkialueella on menossa. Monet grillaajat eivät ole itse peliin menossa ollenkaan, vaan ottelu seurataan viestintävälineistä oluen ja grilliruuan äärestä päivästä nauttien.

Stadionin fanialueella on ennen jokaista ottelua ohjelmaan ja innokkaimmat pääsevät testaamaan myös omat pelitaidot. Paikalla on myös “ruokarekkoja”, joista saa pikkusuolaista ennen ottelua.

Itse stadionilla ruoka- ja juomapisteitä on vieri vieressä ympäri stadionia. Amerikkalaisiin urheilutapahtumiin liittyy voimakkaasti niin ruoka kuin juomakin. Parasta näissä tapahtumissa oluen ystäville on se, että tarjolla on useita kaupungin eri panimoiden oluita. Toki halukkaat voivat nauttia “perusmillerin”, mutta ympäri stadionia on saatavilla toinen toistaan parempia pienpanimo-oluita. Ruokapuoli on myös amerikkalaiseen tapaan kunnossa., joten pelin tiimellyksessä ei nälkä pääse yllättämään.

Vaikka ympäri stadionia voi ostaa vahvojakin oluita ja koko stadion on aniskelualuetta, niin yhtään humalaista ei näkynyt stadionilla. Eli vahvat oluet eivät Soldier Fieldillä ole ongelma kuin Päivi Räsäselle.

Kausikorttilaisten lippuja ostamalla pääsee parhaiten tunnelmaan mukaan. Ympärillä olevat fanit tunnistavat sinut varmasti vierailijaksi, ja amerikkalaiseen tapaan tulevat juttelemaan sinulle varsin nopeasti. Ylläfemmat lentävät kotijoukkueen pärjätessä ja tunnelma on taattu täydellä stadionilla. Walter Paytonin ja Mike Ditkan fanipaidat toimivat aina, mutta vierasjoukkueen värejä tunnustaessa varaudu vittuiluun koko tapahtuman ajan. Amerikkalainen jalkapallo on parasta paikan päällä, joskin televisiosta pelin näkee huomattavasti paremmin.

Osoite: 1410 Museum Campus Dr, Chicago, IL 60605, Yhdysvallat
Millä perille:
Kapasiteetti: 61500 katsojaa
Liput: Bearsin otteluihin liput:

Tail gaiting eli parkkipaikan grillijuhlat ovat oleellinen osa ottelutapahtumia.

Tail gaiting eli parkkipaikan grillijuhlat ovat oleellinen osa ottelutapahtumia.

Pallo haltuun ja tulokassopimus taskuun.

Pallo haltuun ja tulokassopimus taskuun.

Ruoka- ja juomapisteitä löytyy vieri vieressä ympäri stadionia.

Ruoka- ja juomapisteitä löytyy vieri vieressä ympäri stadionia.

Kaikki valmiina Bears vs. Pantherns -avaukseen Wear it Pink -päivänä.

Kaikki valmiina Bears vs. Pantherns -avaukseen Wear it Pink -päivänä.

Baseball – Chicago Cubs

Chicago CubsChicagon kaikista tunnetuin ja maineikkain joukkue on baseball-seura Chicago Cubs. Sen syntyhistoria asettuu vuoteen 1870, jolloin seura perustettiin nimellä Chicago White Stockings.  Vuonna 1903 Cubsiksi nimensä muuttanut joukkue on toinen maailman vanhimman edelleen voimassa olevan ammattilaissarjan (National league- perustettu vuonna 1876) joukkueista, joka edelleen pelaa sarjassa. Cubs oli myös ensimmäinen National Leaguen mestari ja on voittanut sen kaiken kaikkiaan 17 kertaa.

Cubs näkyy katukuvassa ympäri Chicagoa. Madison Avenuella on myös oma Cubs store, josta voi hankkia Chicagon maineikkaimman joukkueen fanituotteita.

Major League Baseball eli MLB koostuu kahdesta eri liigasta: National ja American. Näiden kahden liigan parhaat ovat pelanneet vuodesta 1903 lähtien kauden lopuksi maailmanmestaruudesta eli tuttavallisemmin World Series -tittelistä. Chicago Cubs on voittanut World Series -tittelin kolme kertaa vuosina 1907, 1908 ja 2016. Kahden viimeisimmän mestaruuden väli – 108 vuotta – on pisin aika kahden mestaruuden välillä missään ammattilaissarjassa maailmassa.

Jäädytetyt pelinumerot

Cubsissa on pelannut kaiken kaikkiaan vuosien saatossa lähes 2000 pelaajaa, joista kuuden pelaajan numerot ovat jäädytettyjä:

 • 10 Ron Santo
 • 14 Ernie Banks
 • 23 Ryne Sandberg
 • 26 Billy Williams
 • 31 Ferguson Jenkins & Greg Maddux

42 Jackie Robinson – numero jäädytetty kaikissa MLB joukkueissa liigan taholta. Robinsson pelasi vuosina 1947 – 1956 Brooklyn Dodgerissa. Hän oli ensimmäinen värillinen pelaaja MLB:ssä toimien uranuurtajana mahdollistaen baseballin pelaamisen kenelle tahansa väriin katsomatta korkeimmalle tasolle saakka.

Wrigley Field

Wrigley Field

Wrigley Field

Chicago Cubsin kotistadiona on toiminut vuodesta 1916 lähtien Wrigley Field (rakennettu 1914), joka on Bostonin Fenwey Parkin jälkeen toiseksi vanhin ammattilaisurheilun baseball-stadion Amerikassa. Itsellä Wrigley Fieldillä käynti pelipäivänä ei tullut syksyllä ajankohtaiseksi, kun Cubs ehti harmittavasti putoamaan Los Angeles Dodgersille juuri ennen vierailuani Chicagossa. Wrigley Field on kuitenkin käymisen arvoinen kohde ilman peliäkin, sillä harvalla urheilustadionilla on takanaan niin maineikasta historiaa.

Wrigley Fieldin maineikkaimmat penkit ovat stadionin takana olevien rakennusten katolla (Wrigley Field Rooftops). Mikäli sinulla tulee tilaisuus päästä Cubsin peliin, yritä ensisijaisesti näille kattopaikoille. Lippujen hintaan kuuluu ruuat ja juomat pelin aikana, joten kokonaisvaltainen elämys on taattu ainutlaatuisessa katsomossa.

Stadionin läheisyydessä on Sluggers Bar, jonka vetonaulana on baseball-lyöntiautomaatti. Parilla dollarilla saat lyötäväksesi kymmenen syöttöä automaatista, jolloin voi harjoitella home runin lyömistä. Samalla voi nauttia tuopin kaksi jotain paikallista pienpanimo-olutta, jos sillä saa paremmin rentoutta lyöntiin.

Ennen peliä monet käyvät nauttimassa tuopin aivan stadionin vieressä sijaitsevassa legendaarisessa Murphy’s Bleachers -baarissa, joka on pelipäivinä aina aivan täynnä.

Osoite: 1060 West Addison Street, Chicago, Yhdysvallat
Millä perille:
Kapasiteetti: 42374 katsojaa
Liput: Cubsin otteluihin liput

Wrigley Field Rooftops -katsomot ovat tien takana kerrostalojen katolla. copyright M Bell

Wrigley Field Rooftops -katsomot ovat tien takana kerrostalojen katolla. copyright M Bell

Baseball – Chicago White Sox

Chicago White SoxChicago White Sox on perustettu vuonna 1894 ja se on yksi vuonna 1901 perustetun American League perustajajäsenistä. White Sox on voittanut liigan kuusi kertaa ja World Series -tittelin kolme kertaa 1906, 1917, 2005. Vaikka White Sox on varsin suosittu seura Chicagossa, niin se on hieman jäänyt Cubsin varjoon.

White Soxin peleihin saa lippuja huomattavasti helpommin kuin Cubsin peleihin – yleensä jopa stadionilta. Yksi tapa on ostaa halvimmat liput peliin ja mennä nauttimaan kolmospesän kohdalle pelistä Bullpen Sports Bar -ravintolaan ruuan ja oluen kera.

Jäädytetyt pelinumerot

 • 2 Nellie Fox
 • 3 Harold Baines
 • 4 Luke Appling
 • 6 Charlie Lau
 • 9 Minnie Minoso
 • 11 Luis Aparicio
 • 14 Paul Konerko
 • 16 Ted Lyons
 • 19 Billy Pierce
 • 35 Frank Thomas
 • 56 Mark Buehrle
 • 72 Carlton Fisk

Guaranteed Rate Field

Chicago White Sox pelaa ottelunsa vuonna 1991 valmistuneella Guaranteed Rate Field stadionilla, jota on modernisoitu useaan eri otteeseen. Itse sain kunnian olla katsomassa White Soxin voittoa Cleveland Indiansista vuonna 1994, jolloin loppuunmyyty stadion tunnettiin Comiskey Parkin nimellä. Stadionin mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että jokaisen kunnarin (home run) jälkeen ammutaan ilotulitukset.

Osoite: 333 W 35th St, Chicago, IL 60616, Yhdysvallat
Millä perille: metrolla punaisella, oranssilla ja vihreällä linjalla
Kapasiteetti: 40615 katsojaa
Liput: White Soxin otteluihin liput

U.S. Cellular Field

U.S. Cellular Field copyright stubhub.com

Jalkapallo – Chicago Fire

Chicago FireJalkapallon MM-kisat järjestettiin vuonna 1994 Yhdysvalloissa, kun jalkapallon arvostusta haluttiin nostaa myös Pohjois-Amerikassa varteenotettavaksi ammattilaisurheiluksi. Itsekin olin katsomassa kisoja New Yorkissa ja Bostonissa, samalla kun tehtiin kaverin kanssa Coast to Coast -reissu Grayhoundilla halki Yhdysvaltojen.

Vaikka “perinteinen” jalkapallo ei ole kunnolla lyönyt läpi vieläkään Amerikan mantereella, niin MLS (Major League Soccer) alkaa olemaan jo varteenotettava ammattilaissarja.  Chicago Fire liittyi MLS -sarjaan tyylillä, sillä se voitti mestaruuden heti ensimmäisellä kaudellaan vuonna 1998. Tämä onkin toistaiseksi ainoa mestaruus Chicagolle, joka on pari kertaa hävinnyt sarjan loppuottelun.

Amerikkalaiseen tapaan MLS:n mestari ratkaistaan pudotuspelien kautta.

Itsekin olin MM-kisoissa 1994 katsomon puolella.

Itsekin olin MM-kisoissa 1994 katsomon puolella.

Toyota Park

Osoite: 7000 Harlem Ave, Bridgeview, IL 60455, Yhdysvallat
Millä perille: metrolla punaisella, oranssilla ja vihreällä linjalla
Kapasiteetti: 28000 katsojaa
Liput: Firen otteluihin liput
-> 
Kohteena maailma suosittelee Pub to pitch -lippuja peleihin.

Jääkiekko – Chicago Blackhawks

Chicago BlackhawksChicago Blackhawks on yksi NHL:n alkuperäisistä eli Orginal six -joukkueista. Se on perustettu vuonna 1926. Blackhawks on voittanut Stanley Cupin kuusi kertaa (1934, 1938, 1961, 2010, 2013 ja 2015) ja onkin ollut 2010-luvun menestynein joukkue NHL:ssä.

Chicago Blackhawksin suosituimmat pelaajat ovat tällä hetkellä Jonathan Towes ja Patrick Kane, jotka ovat molemmat myös NHL:n parhaimpia pelaajia. Suomalaisia joukkueessa ei tällä hetkellä ole. Viimeisimpänä kannua pääsi Chicagossa nostamaan uransa Stanley Cupiin päättänyt Kimmo Timonen, Teuvo Teräväinen ja Antti Raanta kaudella 2014-2015.

Jäädytetyt pelinumerot

 • 1 Glenn Hall
 • 3 Pierre Pilote
 • 9 Bobby Hull
 • 18 Denis Savard
 • 21 Stan Mikita
 • 35 Tony Esposito
 • (99 Wayne Gretsky – jäädytetty koko liigassa)

United Center

Blackhawksin kotiareena United Center on kapasiteetiltään NHL:n kolmanneksi suurin. Lähes 20000 katsojaa vetävä areena on jokaisessa pelissä loppuunmyyty ja tunnelma taattu. United Centerin edessä on Stan Mikatan ja Bobby Hullin patsaat, jotka muistuttavat katsojia kahdesta jääkiekkohistorian kovimmasta pelaajasta. Areenalla on myös iso yhteinen fanikauppa areenaa käyttävän Bullsin kanssa.

Osoite: 1901 W Madison St, Chicago, IL 60612, Yhdysvallat
Millä perille: bussilla linjat 19 ja 20
Kapasiteetti: 19700 katsojaa
Liput: Blackhawksin otteluihin liput

Blackhawksin fanikauppa Chicagon keskustassa.

Blackhawksin fanikauppa Chicagon keskustassa.

Jääkiekko – Chicago Wolves (AHL)

Chicago WolvesChicagon toinen ammattilaisjoukkue jääkiekossa on AHL-sarjassa pelaava Chicago Wolves. AHL:n mestaruuden eli Calder Cupin Wolves on voittanut kaksi kertaa vuosina 2002 ja 2008. Ensimmäisen mestaruuden takuumiehenä oli maalivahti Pasi Nurminen, joka valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Tällä kaudella Chicago Wolves on NHL:n uusimman joukkueen eli Las Vegas Knightsin farmijoukkue.

Chicago O’Hara lentokentän vieressä sijaitseva Allstate Arena toimii Wolvesin kotiareenana ja matka-aikaa kannattaa ydinkeskustasta varata tunnin verran hallille. Tänä vuonna suomalaisten mielenkiinto Wolvesissa keskittyy Teemu Pulkkisen edesottamuksiin.

Jäädytetyt pelinumerot

 • 1 Wendell Young
 • 11 Steve Maltais

Allstate Arena

Osoite: 6920 Mannheim Rd, Rosemont, IL 60018, Yhdysvallat
Millä perille: metrolla Blue Line ja vaihto Rosemontin asemalla Shuttle bus
Kapasiteetti: 18500 katsojaa
Liput: Wolvesin otteluihin liput

Koripallo – Chicago Bulls

Chicago BullsChicago Bulls on yksi NBA:n legendaarisimmista joukkueista, mutta sen historia on Chicagon ammattilaisjoukkueista ylivoimaisesti nuorin. Bulls on perustettu vasta vuonna 1966.

1990-luvulla koko koripalloliigaa dominoinut Bulls voitti kuusi mestaruutta kahdeksan kauden aikana (1991, 1992, 1993, 1996, 1997 ja 1998). Tämän johdosta Chicagossa ei voi olla törmäämättä Michael Jordanin nimeen, joka taistelee kaikkien aikojen koripalloilijan tittelistä Cleveland Cavaliersin LeBaron Jamesin kanssa.

Tälle kaudelle Chicago Bulls hankki ensimmäisellä varauskierroksella Arizonan yliopiston valkoisen jätin – Lauri Markkasen. Loppu onkin jo historiaa, sillä Markkasen pelit ovat sujuneet jopa yli odotusten ja hän onkin tehtaillut lukuisia seuran ennätyksiä alkukauden peleissä. Jo tällä hetkellä Lauri Markkanen on yksi Chicagon kaupungin kuuluisimmista nykyurheilijoista – ja se jos mikä on huikea suoritus 20-vuotiaalta suomalaisnuorukaiselta!

Lauri Markkasta ei varannut suinkaan Chicago Bulls vaan Minnesota Timberwolvers (hyvä tulevaisuuden urheilukysymys).

Michael Jordan - kaikkien aikojen Bulls ja ehkäpä koko NBA-liigan paras pelaaja.

Michael Jordan – kaikkien aikojen Bulls ja ehkäpä koko NBA-liigan paras pelaaja.

Jäädytetyt pelinumerot

 • 4 Jerry Sloan
 • 10 Bob Love
 • 23 Michael Jordan
 • 33 Scottie Pippen

United Center

Osoite: 1901 W Madison St, Chicago, IL 60612, Yhdysvallat
Millä perille: bussilla linjat 19 ja 20
Kapasiteetti: 23129 katsojaa
Liput: Bullsin otteluihin liput
Kaikki mitä haluat tietää Bullsista: Bulls media guide

Lauri Markkasen kotiavauspeli oli hieno kokemus paikan päällä. Alla olevassa postauksessa kuvia ja tarinaa itse ottelusta kuin ottelutapahtumasta. Katso myös huikea Bullsin avauskentällisen esittelyvideo.

Chicago Sports Museum

HarryChicagon pieni mutta sitäkin interaktiivisempi urheilumuseo on pakollinen kohde penkkiurheilufanille. Museossa on esiteltynä Chicagon tärkeimmät ammattilaisjoukkueet ja niiden historian merkkipaalut. Parasta museossa on kuitenkin se, että voit “kokeilla” eri urheilulajeja itsekin virtuaalitodellisuuden avulla.

Ensimmäisenä museossa voi opiskella baseballin erilaiset syöttökierteet, joka heti alkuun tuntuikin erittäin mielenkiintoiselta. Seuraavaksi oli vuorossa Michael Jordanin haastaminen pompussa ja sitten olikin vuorossa jo jääkiekkomaalivahtina reaktionopeuden testaaminen. Amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentajana sai testata syöttötaitoaan, aivan kuin jääkiekon lämärin tarkkuutta. Oma hauska kisailu oli dragster-autojen lähdön reaktionopeuden harjoittelu.

Interaktiivisen osallistumisen lisäksi museossa sai mukavasti lisää historiantietoa eri Chicagon ammattilaisjoukkueiden vaiheista. Kaiken kaikkiaan varsin suositeltava museo, jonka pääsymaksun saa hyvityksenä, mikäli syö museon yhteydessä olevassa ravintolassa.

Osoite: Water Tower Place, Level 7, 835 North Michigan Avenue, Chicago

Harry Caray's Chicago Sports Museum.

Harry Caray’s Chicago Sports Museum.

Harry Caray oli legendaarinen chicagolainen urheilutoimittaja.

Harry Caray oli legendaarinen chicagolainen urheilutoimittaja.

Baseballin syöttöjen opiskelua.

Baseballin syöttöjen opiskelua.

Michael Jordanin haastamista pompussa.

Michael Jordanin haastamista pompussa.

NFL:n pelinrakentajana.

NFL:n pelinrakentajana.

Missä majoittautua

Useamman päivän penkkiurheilureissulle lähtiessä majoituskustannukset muodostavat ison osan reissun budjetista. Chicagon ydinkeskustassa hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat rajusti vuodenajan mukaan. Loka-marraskuussa hotellien hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin esimerkiksi tammikuussa, jolloin hintataso on varsin maltillinen. Itse suosisin joka tapauksessa majoittautumista Chicago-joen lähistölle North Loopille, jolloin on kävelymatkan päässä parhaista nähtävyyksistä sekä useista ravintoloista/baareista. Etuna on myöskin se, että tältä alueelta pääsee julkisella liikenteellä helposti jokaiselle urheiluareenalle.

Omalla reissuillani majoituin Hampton Inn Chicago Downtown/N Loop/Michigan Ave -hotelliin, joka sijainti on oikeastaan paras mahdollinen. Hotellin perushuoneet ovat varsin siistejä ja perusmukavuuksilla varustettuja. Huoneesta löytyy jääkaappi ja kaikki mahdolliset urheilukanavat, niin eihän penkkiurheilufani edes muuta toivo? Huonehintaan sisältyy varsin tyypillinen vaatimaton amerikkalainen aamiainen ja aulabaarissa voi iltaisin katsella urheilua sekä nauttia paikallisten pienpanimoiden laadukkaita tuotteita. Parasta hotellissa on kuitenkin se, että kävelymatkan etäisyydellä on tekemistä ja näkemistä useaksi päiväksi – kuten myös ravintoloita ja sporttibaareja.

Chicagossa on paljon muutakin tekemistä kuin penkkiurheilu.

Chicagossa on paljon muutakin tekemistä kuin penkkiurheilu.

Jälkipelit ja sporttibaarit

Chicago on yksi maailman johtavia urheilukaupunkeja, niin se on sitä myös pienpanimokulttuurissa. Chicagossa on tällä hetkellä 78 panimoa, joilla usealla on omat maistelutilat (tap room) panimon omilla hanaoluilla varustettuina. Tarjolla on usein myös purtavaa, jonka kanssa on mukava nauttia panimon maistelulautanen eri oluita. Tässä kolme omaa suosikkipanimoani:

 1. Revolution Brewing Company
  Tap room: 3340 N Kedzie Ave, Chicago
 2. Half Acre Beer Company
  Tap room: 2050 W Balmoral Ave, Chicago
 3. Lagunitas Brewing Company
  Tap room: 2607 W 17th St, Chicago
Revolution Brewery.

Revolution Brewery.

Penkkiurheilun ystävät kokoontuvat usein sporttibaareihin seuraamaan otteluita ympäri maata. Lähes joka illalle on tarjolla ottelutapahtumia, joita on mukava seurata muutaman huurteisen kera. Tässä kolme käymisen arvoista sporttibaarivinkkiä.

 1. Harry Careys Italian Stakehouse
  Osoite: 33 W Kinzie St, Chicago
 2. Billy Goat Tavern
  Osoite: 430 N. Michigan Ave at Lower Level, Chicago
  Web: billygoattavern.com
 3. Rock Bottom Restaurant & Brewery
  Osoite: 1 W Grand Ave, Chicago
  Web: rockbottom.com
Rock Bottom Restaurant & Brewery.

Rock Bottom Restaurant & Brewery.

Chicagon matkailutoimiston omatoimisesti suoritettavat kaupunkikierrokset pienpanimoiden ympärille rakennettuna:

Summa summarum: Chicago on täydellinen matkakohde penkkiurheilun ystävälle. Kaupunki on sopivan kokoinen ja siellä urheiluelämysten lisäksi on tekemistä jokaiselle päivälle. Toivottavasti tämä Chicagon urheiluopas antaa sinulle eväät erinomaiseen urheilupainotteiseen lomaan Chicagossa.

Lauri Markkanen näyttää siltä, että hänellä on kymmenen vuoden kokemus NBA:sta.
-NBC Sports selostaja 31.12.2017 ottelussa Washington Wizards vs. Chicago Bulls.

Tästä lähtee Lauri Markkasen ensimmäinen kolmonen kotiluolassaan.

Tästä lähtee Lauri Markkasen ensimmäinen kolmonen kotiluolassaan.

Kolmosta ilmaan ja nimi lehteen,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Penkkiurheilusarjan muut osat:

Lisää luettavaa Chicagosta: