Matka Travel Fair 20.-22.2.2017

Matkamessut lähestyy ja on uusien matkainspiraatioiden aika. Matkamessuennakko 2017 pitää sisällään omat 5+1 vinkkini matkamessuille, joita ei kannata siellä jättää väliin. Samalla kerron pari reissuideaa ja kodin sisustusidean tälle vuodelle. Ja hei, onhan matkamessuilla mahdollisuus tavata jopa minutkin livenä…

* Postauksessa arvottavat lippupaketit on lahjoittanut yhteistyökumppanini Royal Caribbean.

Matkamessuvinkit 2017

b1Ruokamatkailu

Ruokamatkailu on päivän sana ja se on yksi tärkeä osa omia reissujani. Kun matkakohde ja suunnitelman isot viivat on lyöty lukkoon, alkaa kohteen parhaiden ravintola- ja baarielämysten tutkiminen. Tänä vuonna Matkamessuilla on uutuutena ruokamatkailuun keskittyvä alue, minne kannattaa suunnata ottamaan parhaat vinkit sillä saralla. Ilman siellä käyntiäkin oma suosikkikohteeni ruokamatkailulle on New York maailmalla ja kotimaassa Turku. New Yorkista löytyy mm. maailman paras gastropub ja Turun ruokamatkailusta tulee postausta tulevana sunnuntaina. Pysy siis kanavalla!

b2Kotimaanmatkailu

Suomi täyttää 100 vuotta ja kotimaanmatkailu tarjoaa hyviä valintoja lomakohteiksi. Itseä kiinnostaa ennen kaikkea tällä hetkellä Varsinais-Suomen saaristo pienimuotoisella mökkilomalla ja Itä-Suomen kierros asuntoautolla. Keväthangilla maailman paras matkakohde on Suomen Lappi ja siellä itse suuntaan useimmiten Kuusamoon. Aloitin muuten kaikkien Suomen kansallispuistojen valloituksen ja saa nähdä, miten äijän käy. Viimeisin kansallispuisto oli Tammelassa oleva Torronsuo, joka oli erittäin mukava päiväretkikohde.

Koska kotikaupunkini Tampere on hukannut rahansa uuteen rantatunneliin ja tulevaan ratikkaan, niin matkamessuille ei ilmeisesti enää ollut varaa? Eli Tampereen parhaat vinkit löytyvät blogistani ja lupaan panostaa niihin enemmän tänä vuonna. Pakkohan jonkun on Tamperettakin mainostaa…

Tammerkoski by Night - Tampere

Tammerkoski by Night – Tampere

b3Risteilyt

Olin jo vuosia haaveillut Karibian risteilystä ja ensimmäisen kerran sellaisen tehtyä tiesin heti, että ei jää todellakaan viimeiseksi! Mielettömän mukava tapa rakentaa parin viikon yhdistelmäloma on sisällyttää siihen viikon risteily. Tällä hetkellä suomalaisten suosikkikohteita on Karibian risteilyt ja Välimeren risteilyt. Karibian risteilyjen uutuus Royal Caribbeanilla on Kuuban Havanna, jonne tehdään ensimmäiset risteilyt tänä vuonna! Toinen suosikkialue on kesäinen Välimeri, josta löytyy mielenkiintoisia reittejä risteilylomiin. Matkamessuilla voit varata risteilyt näppärästi We Love Cruisesin asiantuntevalla osastolla. Erikoisinta hommassa itselle oli se, että risteilyn varaaminen risteilytoimiston kautta ei tule euroakaan kalliimmaksi kuin esimerkiksi suoraan Royal Caribbeanin sivuilta.

Miten olisi Karibian risteily?

Miten olisi Karibian risteily?

Taukopaikkavinkki: Matkamessuilla ei pääse jano yllättämään, kun hyppäät mukaan Karibian tunnelmaan Royal Caribbeanin allasbaarialueella. Viime vuonna oli tarjolla kylmää jamaikalaista Red Stripea, saa nähdä mitä tänä vuonna on myynnissä. Samalla voit kuunnella Royal Caribbean -lavalla luentoja risteilyvinkeistä ja hakea inspiraatiota alueelta Royal Caribbeanin laajaan risteilytarjontaan.

Matkamessuilla ei tarvitse kyllä janoon kuolla!

Matkamessuilla ei tarvitse kyllä janoon kuolla!

b4Travel Bloggers Give Back

Itse olen mukana matkabloggaajien yhteisössä, jotka tahtovat antaa takaisin maailmalle. Tänä vuonna Matkamessuilla on mukana matkabloggaajien järjestämä valokuvausnäyttely, jonka tuotto ohjataan lasten koulunkäyntiin Pohjois-Laosin Bokeonin lääniin. Tempaus järjestetään toista vuotta peräkkäin ja tänä vuonna on mukana viitisenkymmentä bloggaaja. Parikymmentä matkakuvaa löytyy myytävänä isona tauluna ja yhteensä tarjolla on 51 erilaista kuvaa eri kokoisina julisteina mukaan ostettavaksi. Voit tutustua Travel Blog Give Back -projektiin ja myytäviin kuviin etukäteen tempauksen kotisivuilta.

Tule tukemaan tempaustamme ostamalla upea matkakuva kotisi koristeeksi! Tai kaksi.

b5Blogipaviljonki

Blogipalviljonki on matkabloggaajien osasto, jossa matkabloggaajat antavat omia vinkkejään matkailun saralla messuyleisölle. Messuemäntänä toimii Rooman asiantuntija Milja Köpsi. Mikäli olet itse kiinnostunut aloittamaan matkablogin tai olet aloittava matkabloggaaja, niin messuilla olevat matkabloggaajat antavat mielellään vinkkejä bloggaamiseen. Itse olen paikalla perjantaina, joten jos haluat tavata minut livenä ja kuulla omia matkavinkkejäni, niin tule moikkaamaan. Samalla lahjoitan messuosastolla eteenpäin omat vanhat matkalehteni, koska itse olen siirtynyt lukemaan reissuvinkit blogeista.

+ Irlantiviikko 2017

Yksi maailman upeimmista valtioista eli Irlanti loistaa poissaolollaan matkamessuilla. Mutta ei hätää, sillä toistamiseen St. Patrick’s Dayn ympärillä maaliskuussa järjestettävä Irlantiviikko tarjoaa upeita matkavinkkejä Irlantiin. Käy jo nyt tykkäämässä Irlantiviikon facebook -sivusta ja lue viime vuoden Irlantiviikon matkavinkit kootusti. Osta kaupasta vaikka pari tölkkiä Guinnessia ja laita Youtubesta soimaan The Rumjacks – An Irish Pub Song, niin pääset tunnelmaan paremmin mukaan. Huomaa, että meno on vauhdikasta niin kuin Kohteena maailman blogissa…

Tänä vuonna omat Irlantiviikon tarinat tulevat koostumaan “Wild Atlantic Way:stä” ja vielä tarkemmin Galway & Connemaran kansallispuiston alueelta. Saatanpa kertoa myös sen, missä Dublinissa kannattaa juoda Guinnessit irlantilaista musiikkia kuunnellen.

Blogipaviljongissa tunnistat minut luonnollisesti mustavihreäruudullisesta kauluspaidasta.

Lippuarvonta (arvonta suoritettu)

Yhteistyökumppanini Royal Caribbean lahjoitti lukijoilleni 10 vapaalippua matkamessuille. Arvon kommentin jättäjien kesken viisi kahden lipun pakettia. Lippupaketit (5×2 lippua) arvotaan ma 16.1.2017 klo 22 ja voittajien nimet julkaistaan tässä postauksessa. Jotta saan toimitettua liput voittajille, niin jätä kommenttia antaessasi toimiva sähköpostiosoite (sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun tarkoitukseen).

Osallistut arvontaan kommentoimalla, minne sinä haluaisit matkustaa tänä vuonna ja miksi?

Lippuarvonnat jatkuvat (arvonta suoritettu)

Tykkää Kohteena maailma -Facebooksivusta ja osallistu myös siellä 2×2 kpl lipun arvontaan messuille. Mikäli arvontaonni ei osu kuitenkaan kohdallesi kummassakin arvonnassa, niin suosittelen tutustumaan matkamessuihin perjantai-iltana klo 16-20. Eikä pelkästään siksi, että nauttisit seurastani Blogipaviljongissa. Nimittäin perjantaina niin After work -liput maksavat tälle ajankohdalle vain 10 e. Muuten liput matkamessuille on 18 e / kpl ilman alennuksia.

#Tempaudu mukaan matkamessujen tunnelmaan!
-Kohteena maailma / Rami

HUOM! Molemmat arvonnat (sekä Kohteena maailma blogissa että Facebookissa) ovat päättyneet. Aina lahjomaton Excelin randbetween -funktio arpoi voittajiksi blogin puolella tällä kerralla Maken, Milkan, Pian, Riikan ja Ulla K:n. Onnittelut voittajille!

Toivottavasti pysytte kaikki jatkossakin kanavalla ja mukavia reissuja vuodelle 2017! Matkojen suunnittelu on hyvä aloittaa Matkamessuilta…