Matkablogeissa on hetken aikaa pyörinyt haaste, missä on kerrottu oudoimpia ja noloimpia matkakokemuksia. Aika kuultaa nolojen kokemusten muistot, niin tässä listattuna viisi erikoista tapahtumaa matkojen varrelta. Reissujen erikoisuuksia postauksen minut haastoi kirjoittamaan Levoton matkailja -blogin Tanja ja alkuperäisen haasteen on kehittänyt Adalmina’s adventures -blogin Katri.

b1

Kansipaikka ruotsinlaivalla

Opiskeluaikoina tuli risteiltyä melko usein Tukholmaan tarkoituksena isolla porukalla hauskanpito mitä erilaisempia tapahtumien ja seminaarien varjolla. Parikymmentä vuotta takaperin yhdellä risteilyllä menimme viileässä syysillassa muutaman kaverin kanssa kannelle nauttimaan raikkaasta ilmasta, kun oven vierellä värjöitteli täysissä ulkovaatteissa kassinsa kanssa hieman yli parikymppinen naishenkilö. Hetken aikaa oltuaa hän kysyi, haittaako meitä se, jos hän käy hetken aikaa lämmittelemässä sisällä. Oli kuulemma pelkällä kansipaikalla liikkeellä, joten annoimme luvan, mutta suosittelemme olemaan vain lyhyitä aikoja kerralla…

Kansipaikalla tarkenee kyllä heinäkuussa...

Kansipaikalla tarkenee kyllä heinäkuussa…

b2

Panda kantoon ja tien sivuun

Italiassa vajaat viisitoista vuotta takaperin oltiin golfreissulla ja liikenne seisoi kolarin johdosta paikallaan. Siinä sitä kaikki huitoivat käsiään niin kuin maan tapoihin kuuluu mitään tekemättä ja emme päässeet bussilla eteenpäin. Teeajoille alkoi olla hoppu, joten bussin etuosasta neljä kaveria nousi penkistä ja kantoi Fiat Pandan tien sivuun. Voin sanoa, että sen jälkeen kädet vasta heiluivatkin, kun lähdimme bussilla eteenpäin jatkamaan matkaa. Mielenkiintoista olisi tietää, miten kolaritutkinta tästä eteenpäin jatkui.

Panda sivuun ja menoksi.

Panda sivuun ja menoksi.

b3

Bussin siivousta Berliinissä

Järjestin kaverini kanssa Berliinin reissun siten, että myimme bussillisen täyteen porukkaa parissa päivässä. Saimme ilmaiset reissut ja mukavasti käyttörahaa kaupan päälle, mutta samalla olin lupautunut oppaaksi Berliinin kiertoajelulle. Kiertoajelu onnistui erinomaisesti, vaikka Berliinissä en ollut käynytkään.

Kiertoajelua erikoisempi tapaus sattui Berliiniin saapuessa, kun majapaikalta lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Yksi matkalaista ilmoitti lähtevänsä mieluummin siivoamaan ja pesemään linja-autoamme bussikuskin kanssa. Väkisin tulee mieleen vanha kunnon Uuno Epsanjassa, jossa Härski Hartikainen toi Uunon unohtuneet aurinkolasit ja lähti takaisin samalla koneella: “minä kyllä tykkään käydä ulkomailla, mutta en olla siellä”.

b4

Vesibussilla Moskovassa

Kaverini kanssa päätettiin ensimmäiseksi lähteä Moskovassa tutustumaan kaupunkiin vesibussilla Moskvajoelta käsin. Hotellin lähistöllä oli sopivasti vesibussipysäkki, joten päätimme hypätä siitä matkaan. Onneksi lipunmyyjä ehdotti hakemaan omat oluet läheiseltä kioskilta, kun vesibussissa ei ollut ravintolaa. Pussikaljasta ja maisemista nauttiessa mietimme, että kylläpä tämä vesibussi kiertää pitkän reitin. Lopulta kävi niin, että vesibussi pysähtyi laituriin ja kaikki poistuivat laivasta – vesibussi kun liikennöi vain yhteen suuntaan.

Hetken aikaa mietimme, missä päin mahdoimme kartalla tarkalleen olla, vaikka tunnistimme yhden maamerkeistä Stalinin hampaiksi. Valitettavasti näitä Stalinin rakennuttamia samanlaisia pilvenpiirtäjiä on seitsemän eri puolella Moskovaa, joten sekään ei heti auttanut tilannetta. Lähimmän metroaseman löydettyämme tutustuimme kyrillisiin kirjaimiin ja menimmekin ensiksi pari pysäkin väliä väärään suuntaan. Lopulta löysimme itsemme Punaiselta torilta, joten saimme aika kattavan kuvan Moskovasta heti alkuunsa.

Moskvajoen risteilylle voi viedä omat pussikaljat.

Moskvajoen risteilylle voi viedä omat pussikaljat.

Täältä löysimme itsemme risteilyn päätyttyä.

Täältä löysimme itsemme risteilyn päätyttyä.

b5

Polkupyörät lauttaan ja lampaiden sekaan

Amsterdam on paras paikka maailmassa pyöräillä kaupungissa. Pelireissun lepopäivänä vuokrasimme polkupyörät ja lähdimme ajelemaan vuokraamon ehdottamaa reittiä. Reitti lähti rautatieaseman takaa lauttamatkan takana alkavalle maaseudulle, joka on jo muutaman kilometrin päässä ydinkeskustasta. Upeista maisemista nauttiessa reitti loppui kuin seinään, sillä joki tule väliin. Kauaa ei kuitenkaan mennyt, kun huomasimme kahvilan seinässä mainoksen lautasta.

Vanhempi rouvashenkilö otti koiransa mukaan ja vei meidät pienelle perämoottorilla liikuteltavalle lautalle. Viisi polkupyörää mahtui kyytiin ja näin ollen muutaman minuutin joen ylitys onnistui. Maihinnousun tapahduttua “kapteeni” pyysi vielä lukitsemaan aitauksen, että lampaat eivät putoa jokeen. Matka jatkui keskellä peltoa lampaiden seassa ja hauskaa oli.

Polkupyörät lauttaan ja menoksi.

Polkupyörät lauttaan ja menoksi.

Sataman ovi kiinni, että lampaat eivät putoa pellolta jokeen.

Sataman ovi kiinni, että lampaat eivät putoa pellolta jokeen.

Se kaikista erikoisin tarina

Ehkäpä kaikista erikoisin kokemus itselle on sattunut Sowetossa Etelä-Afrikassa, kun townshipin laittomaan baariin astuessa minulta tiedusteltiin olenko Hakan, Hongan vai HJK:n kannattaja. Tästä tarinasta olenkin kirjoittanut aikaisemmin oman jutun eli käy lukemassa mistä oli kysymys.

Reissuterveisin,
-Kohteena maailma / Rami

P.S. Mitäs erikoista sinulle tulee mieleen omista reissuistasi? Jotta hauska blogihaaste jatkaa matkaansa eteenpäin toisin kuin moskovalainen vesibussi, niin haastan omat tarinansa kertomaan La Vida Loca -blogin Sarin, Live now dream later -blogin Saanan, Otto Izakaya-blogin Oton, Walleni.us -blogin Sannan ja Watia.fi -blogin Lotan.