IGTT: Maailman värit

Matkailu tarjoaa ihmiselle elämyksiä kaikkien aistien muodossa. Värimaailma voi olla mustavalkoinen tai värikäs. Harmaa se ei kuitenkaan ole. Tässä omien lähiaikojeni reissujeni sateenkaaren värit ja paluu kuvien kautta reissutunnelmiin.

Punainen

Kotikaupunkini Tampere on punainen. Aikoinaan Tamperetta on hallinnut punatiiliset tehtaat, mutta nykyään uutena maamerkkinä toimii Torni-hotelli.

Tämä kiistelty rakennus on kaunis – eri mieltä saa olla, jos haluaa olla väärässä. Torni-hotelli on kauneimmillaan iltaisin, kun sen vaihtuvat värit pääsevät oikeuksiinsa.

Torni-hotellin yhteydessä on hienosti säilytetty vanhat punatiiliset veturitallit, joten nekin saivat rakennusprojektissa upean ilmeen kunnostuksen myötä.

Tampere paikallisten tapaan:

Oranssi

Upeat auringonlaskut nostavat mielen korkealle olit sitten kotona tai maailmalla. Jopa Kemi näyttäytyy aivan uudessa valossa, kun aurinko laskee sisäsatamassa. Auringonlaskun jälkeen kannattaa suunnata nauttimaan Suomen parhaat oranssit bataattiperunat Kalle’s Burgeriin. Uskoisitko muuten, että kuvan perusteella ollaan Suomessa?

Keltainen

Lännensankari Lucky Luke, Daltonin veljekset, Tintti ja monet muut hallitsevat Brysselin katukuvaa. Brysselissä paras kaupunkikierros on kiertää kaupunkia upeiden sarjakuva-aiheisten maalausten mukaan omaan tahtiin.

Vihreä

Vuosittain 17.3. maailman väri on vihreä. St. Patrick’s Day kerää ympäri maailmaa ihmiset pukeutumaan vihreään ja juomaan Guinnessia. Ei hullumpi perinne sanon minä! Vaikkapa Karibian auringossa nauttiessa…

Vihreän Irlannin saaren jutut kiinnostavat lukijoita ja tässä omat vinkkini Irlantiin:

Sininen

Ei ole Maho Beachin voittanutta. Varsinkin silloin, kun katselet pienellä rannalla jumbojetin renkaiden vilistävän otsalohkosi yläpuolella hetkeä ennen tassujen osumista kiitorataan. Upea paikka, ei voi muuta kuin suositella!

Indigonsininen

Talvi tulee ja Tammerkoski tarjoaa upeat värit ympäri vuorokauden. Siinä on paikallisen niin kuin turistin hyvä olla, kun katselee Tammerkosken putouksen kuohuja. Johan tässä odottelee lauantaiaamun jalkahöntsyjä, palauttavaa olutta ja saunaa. Siitä sitten loppuveryttelyt kaupungille ja Tampereen yöhön…

Violetti

Karibia on värikäs ja siellä on suomalaisen mukava viettää aikaa talvilomien aikaan. Lämpöä riittää ja ihmiset ovat aurinkoisia. Niin rakennusten ja autojen väreissä ei ole maalia säästelty, mikä tekee Karibialla liikkumisesta kaikkea muuta kuin harmaata. Itselle Karibia on tällä hetkellä suosikkialue nro 1.

Tätä postausta tehdessä tuli monia mukavia muistoja mieleen maailmalta. Ensi talven lomasuunnitelmat on vielä täysin auki. Miten sinulla, joko on matkat varattuna lämpimään tai kenties johonkin muualle?

-Kohteena maailma / Rami

Instagram Travel ThursdayTämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Travellover, Rimmalaura ja Muru Mou.
Lue ohjeet täältä.

P.S. Minut löydät siis Instagramista: https://www.instagram/kohteenamaailma
Blogini on myös Facebookissa: https://www.facebook.com/kohteenamaailma
Matkailuaiheiset tviitit: https://www.twitter.com/kohteenamaailma